Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

ENΩ ΤΑ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ 8 ΣΕΡΒΟΙ ΕΠΙΤΙΘΕΜΕΝΟΙ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ


ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΤΗΣ BAJSKA/BANJSKA ΣΤΟ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ: 3 ΣΕΡΒΟΙ ΝΕΚΡΟΙ. 30 ΟΙ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΙ. 49 ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ ΠΡΟΣΗΧΘΗΣΑΝ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ!


2 ΒΙΝΤΕΟ


Η μάχη στη μονή της Bajska/Banjska στο Κοσσυφοπέδιο είναι σ΄εξέλιξη. Τ΄Αλβανικά μέσα υποστηρίζουν ότι 8 Σέρβοι επιτιθέμενοι σκοτώθηκαν κι 1 αιχμαλωτίστηκε. Το είπαμε και πριν οι ΣΕΡΒΟΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ.

 Οι αρχές του ψευδοκράτους Κοσόβου διατείνονταν ότι 30 Σέρβοι επιτιθέμενοι ήταν περικυκλωμένοι εντός κι εκτός της μονής Bajska/Banjska αφότου επιτέθηκαν και σκότωσαν το πρωί 1 αστυνομικό του ψευδοκράτους και τραυμάτισαν 2.


Η ΕΕ δια Μπορέλ καταδικάζει σθεναρά την επίθεση σε αστυνομικούς του Κοσσυφοπεδίου στην Bajska/Banjska στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου που είχε σαν αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας κι να τραυματιστούν 2 άλλοι. Οι υπαίτιοι πρέπει να βρεθούν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη.

Ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου, Fehmi Hoti, όταν ρωτήθηκε σε συνέντευξη Τύπου εάν οι επιτιθέμενοι ήταν από τη ρωσική ομάδα μισθοφόρων Wagner, είπε ότι επεξεργάζονται πληροφορίες, αλλά ότι δεν υπάρχει τίποτα τεκμηριωμένο.

«Έχουμε πολύ στενή και καλή συνεργασία με την KIA, επεξεργαζόμαστε κάθε πληροφορία που λαμβάνουμε. Είχαμε επίσης στο παρελθόν πληροφορίες για την ομάδα Wagner, ότι άτομα από αυτήν την ομάδα μπορούν να μετακινηθούν, ή να επιτεθούν. 

Όλα έχουν υποβληθεί σε επεξεργασία, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε κανένα επιχείρημα και επεξεργασία, ότι είναι μέλη αυτής της ομάδας. Το αντιμετωπίσαμε ως πληροφορία. «Είμαστε σε συνεχή επαφή με την KFOR για όλες τις ενέργειες που αναλαμβάνει η αστυνομία, είμαστε σε συνεχή συντονισμό», είπε ο Χότι.

Η Αδελφότητα από το Νόβισαντ με τους μοναχούς είναι ακόμα κλεισμένη στον κοιτώνα του μοναστηριού όπου βρίσκονται υπό πολιορκία από τρομοκράτες Shiptar, ενώ κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου τα μέσα ενημέρωσης Shiptar αναφέρουν ότι η ρωσική γλώσσα ακούγεται στην περιοχή…

Επομένως, δεν υπάρχουν Σέρβοι στρατιώτες ή εγκληματίες στο μοναστήρι που να μοιάζουν με κλέφτες.

Στη μονή υπάρχουν και παιδιά με αυτούς που είναι κλειδωμένοι στον κοιτώνα. Μέρος των επιτιθέμενων βρίσκεται στο μοναστήρι Bajska

Ο υπουργός Εσωτερικών, του Κοσσυφοπεδίου Dželjal Svečlja ισχυρίζεται ότι μέρος των επιτιθέμενων βρίσκεται στο μοναστήρι Bajska και τους καλεί να παραδοθούν.

Στο μοναστήρι υπάρχουν πολίτες αντιλέγει η σέρβικη πλευρά και μόνον πολίτες

Όπως υποστηρίζει, κατά καιρούς επιτίθενται στους αστυνομικούς της Πρίστινα που τους περικύκλωσαν.

“Αυτοί οι τρομοκράτες είναι περικυκλωμένοι από αστυνομικές μονάδες και είναι καιρός να παραδοθούν”, είπε ο Svečlja.

Η κοσοβάρικη αστυνομία υποστηρίζει: Ένας «επιτιθέμενος» σκοτώθηκε σήμερα σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου.

Στη συνάντηση με τον Κούρτι βρίσκονται οι πρεσβευτές των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας.

Αναφορά τρομοκρατών Σχίπταρ, ή αυτοαποκαλούμενης αστυνομίας:Σκοτώθηκαν 3 «επιτιθέμενοι».
Συνελήφθη 1
Συνελήφθησαν 4 ακόμη ύποπτοι για κατοχή ασυρμάτου, μαζί με σημαντικό απόθεμα όπλων, πυρομαχικών και διαφόρων συσκευών

Αν και οι πυροβολισμοί στη Μπανίσκα συνεχίζονται ακόμη, λαμβάνουμε επίσης πληροφορίες από την Μπάνισκα ότι δραστηριοποιούνται και ελεύθεροι σκοπευτές του Σίπταρ αστυνομίας ψευδοκαράτους. .

Πληροφορίες από τους κατοίκους της Bajska: εισέβαλε η μονάδα ROSU (ψευδοαστυνομίας) με μεγάλο αριθμό οχημάτων, μπουλντόζα και μεγάλο αριθμό αστυνομικών. Ψάχνουν τα σπίτια για τους φερόμενους ως δράστες. Το μοναστήρι Bajska είναι περικυκλωμένο

Ειδική μονάδα Ουτσεακάδων ψευδοαστυνομίας εισήλθε στο μοναστήρι Bajska

Ειδική μονάδα της λεγόμενης αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου μπήκε στο μοναστήρι της Μπανίσκα.

Πηγές του Kosova Clan αναφέρουν ότι υπάρχει πιθανότητα η δράση να ολοκληρωθεί εντός μιας ώρας.

Σύμφωνα με την λεγόμενη αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου, μέχρι στιγμής σήμερα 1 μέλος της λεγόμενης αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου έχει σκοτωθεί και 3 έχουν τραυματιστεί.Ισχυρίζονται επίσης ότι 3 από τους δράστες έχουν σκοτωθεί, 1 από αυτούς έχει συλληφθεί και άλλοι 4 ύποπτοι έχουν επίσης συλληφθεί.

Οι ειδικές δυνάμεις ψευδοκράτους μετέφεραν 49 προσκυνητές από το μοναστήρι Bajska στο λεγόμενο αστυνομικό τμήμα νότια της Μιτρόβιτσας, για να ελεγχθούν για ίχνη όπλων, μεταφέρουν το τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, τις επόμενες ώρες αναμένεται σημαντική αύξηση του μαχητικού δυναμικού των μονάδων των Σερβικών Ενόπλων Δυνάμεων στη ζώνη της διοικητικής γραμμής με το Κόσοβο και τα Μετόχια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου