Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023

Η ΔΥΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΙΤ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΚΙΑ ΣΚΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ...


 ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΑΣΤΕ...



Γράφει ο Λεωνίδας Αποσκίτης

Στη Δύση είναι αρκετά διαδεδομένη η πίστη στους ερπετόμορφους ή στους "γκρίζους", που υποτίθεται πως ζουν ανάμεσά μας, κυβερνούν τον κόσμο και εργάζονται για την καταστροφή του ανθρώπινου γένους. 

Είχαν ρωτήσει σχετικά τον Αντρέι Φούρσοβ (διευθυντή του Κέντρου Ρωσικών Σπουδών στο Ινστιτούτο Θεμελιωδών κι Εμπερικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ανθρωπιστικών Επιστημών της Μόσχας), και η απάντησή του θα μπορούσε να συνοψισθεί στα εξής σημεία: 

α) Ο απλός δυτικός άνθρωπος, όταν αρχίζει να ερευνά θέματα που άπτονται της καπιταλιστικής υπερεθνικής ελίτ, κάποια στιγμή έρχεται αντιμέτωπος με τέτοια απανθρωπιά, που τα χάνει. 

Προχωράει αυτόματα στον απλοϊκό και αφελή συλλογισμό, ότι ο ίδιος ως άνθρωπος δεν θα διέπραττε ποτέ τέτοιες κτηνωδίες. Επομένως όσοι τις διαπράττουν δεν είναι άνθρωποι. 

β) Η συγκεκριμένη προσέγγιση έχει τις ρίζες της στο χαμηλό μορφωτικό υπόβαθρο του δυτικού ανθρώπου, από το μυαλό του οποίου δεν περνάει ο κλινικός όρος "κοινωνιοπαθής", ή "σαδιστής". Έχει απενεργοποιημένη την κοινή λογική (common sence) κι αναθρεμμένος με το Χόλυγουντ, αναζητάει απαντήσεις στην σφαίρα της μυθοπλασίας. 

γ) Φυσικά, η παγκόσμια ελίτ που μελετά με την σειρά της τον κοινό άνθρωπο, είναι ενήμερη της αδυναμίας του. 

Και υποδαυλίζει με κάθε τρόπο τον φόβο του κοινού ανθρώπου απέναντί της, χρηματοδοτώντας κρυφά διάφορους "ερευνητές" της κακιάς ώρας, που διαδίδουν στις μάζες το παραμύθι περί των ερπετόμορφων. 

Ο κοινός άνθρωπος μπορεί να επαναστατήσει κατά μιας διεφθαρμένης ελίτ, μπροστά στους δήθεν "ερπετόμορφους" όμως σίγουρα θα παρέλυε από τον φόβο του. 

δ) Στη Ρωσία το ποσοστό των ανθρώπων που πιστεύουν στην θεωρία των ερπετόμορφων είναι μηδαμινό. Επειδή λόγω του ιστορικού παρελθόντος ο κόσμος εκεί ξέρει, τι εγκλήματα μπορεί να διαπράξει ένας καπιταλιστής αν πρόκειται... για 200% κέρδος. 

ε) Μην τους φοβάστε. Δεν έχετε λόγο να τους φοβάστε. Απεναντίας, εκείνοι έχουν: είμαστε πολλοί. Πολύ περισσότεροι από εκείνους. Και είναι θνητοί, με σάρκα και οστά, - δεν έχουν υπεράνθρωπες δυνάμεις, όσο κι αν θέλουν να σας πείσουν για το αντίθετο.


Λεωνίδας Αποσκίτης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου