Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

ΟΙ ΑΖΕΡΟΙ ΚΑΤ ΕΝΤΟΛΗΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΑ (ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ AMEΡΙΚΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΕΙΣΒΟΛΗ...)

Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ  ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΤΣΑΧ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ! 


8 ΒΙΝΤΕΟ



ΣΤΟ ΓΕΡΕΒΑΝ/YEREVAN ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ. ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΠΑΣΙΝΙΑΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΩΣ ΠΡΟΔΟΤΗ. SNIPERS ΣΤΗΝ ΟΡΟΦΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ. ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ... 

Οι μάχες συνεχίζονται σε όλη τη γραμμή επαφής. Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν χρησιμοποιούν πυροβολικό και πυραύλους, επιτίθενται σε UAV, πολεμική αεροπορία.

Η πλευρά του Artsakh καλεί την πλευρά του Αζερμπαϊτζάν να σταματήσει αμέσως το πυρ και να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Στο Γερεβάν/Erevan εξαγριωμένοι πολίτες διαδηλωτές επιχειρούν να εισβάλουν στο Κοινοβούλιο συγκρούστηκαν με την αστυνομία στο κι απαιτούν την άμεση παραίτηση του τ. δημοσιογράφου Nikol Pashinyan και νυν Πρωθυπουργού Αρμενίας και όλης της κυβέρνησης. 

Τους κατηγορούν για προδοσία ζητούσαν από νωρίς να στείλει στρατεύματα να υπερασπιστούν το Αρτσάχ και θέλουν να υπάρξει μεταβατική κυβέρνηση…Ακούγονται εκρήξεις...

Snipers στην οροφή της Βουλής. Έκρυθμη η κατάσταση...






Διαδηλώσεις ξέσπασαν στην πλατεία Δημοκρατίας στο Ερεβάν λίγες στιγμές μετά τη ζωντανή ομιλία του Νικολ Πασινιάν στο Facebook, κατά την οποία υποστήριξε ότι η Αρμενία δεν εμπλέκεται επί του παρόντος στην κατάσταση στο Αρτσάχ. 

Μετά από ώρες διαδηλώσεων έξω από το κυβερνητικό κτίριο, η αστυνομία κατέφυγε στη χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης για να διαλύσει διαδηλωτές που απαιτούσαν την παραίτηση του Πασινιάν.Kάποιοι πρώτοι τραυματίες...


Νωρίτερα, στη ζωντανή oμιλία του στο Facebook, ο Πασινιάν είχε υπονοήσει την πιθανότητα τέτοιας αναταραχής, προτρέποντας τον αρμενικό λαό να παραμείνει ήρεμος και να αντισταθεί στις προκλήσεις που στοχεύουν στην αποσταθεροποίηση του έθνους, ενώ επίσης αναγνώρισε την πιθανότητα απόπειρας πραξικοπήματος. 

Ο Πασινιάν δήλωσε επίσης ότι ως απάντηση σε αυτές τις εξελίξεις, η κυβέρνηση της Αρμενίας παραμένει προσηλωμένη στη διατήρηση της σταθερότητας του κράτους εντός των ορίων του νόμου, με τη διακυβέρνηση να επικεντρώνεται στα καλύτερα συμφέροντα της Αρμενίας.



Ο Αρμένιος πρωθυπουργός δήλωσε για άλλη μια φορά ότι δεν υπάρχουν αρμενικές ένοπλες δυνάμεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και ότι «κάποιες δυνάμεις, εσωτερικές και εξωτερικές, προσπαθούν να σύρουν την Αρμενία στον πόλεμο».

«Όσο δύσκολο και αν είναι, ειδικά συναισθηματικά, δεν πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία σε ορισμένες δυνάμεις, εξωτερικές και εσωτερικές, να θέσουν σε κίνδυνο το αρμενικό κράτος», είπε.

Σύμφωνα με τις θέσεις ότι «όσο «συναισθηματικά δύσκολο» κι αν είναι, αυτοί (οι Αζερμπαϊτζάνοι) δεν θα τα καταφέρουν (να σύρουν την Αρμενία στην υπεράσπιση του Καραμπάχ»), ο Πασινιάν στην πραγματικότητα απλώς επιστρέφει το Καραμπάχ στον αντίπαλο, προσελκύοντας την εύνοια των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ. 

Αρνείται να εμπλακεί σε στρατιωτική κλιμάκωση στο Αρτσάχ, καλώντας τη Δύση να σταματήσει τις μάχες στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Ένας από τους στόχους είναι να αυξηθεί η δυσπιστία απέναντι στη Ρωσία ως ειρηνοποιού δύναμης και να μετατραπούν οι νεουντηρητικοί της σε «υποστηρικτές της ειρήνης» στην Υπερκαυκασία.

Ο αριθμός τραυματιών από αρχή σημερινής επίθεσης από πλευράς Αρμένιων είναι 140 μεταξύ αυτών άμαχοι και παιδιά. Khramort, Khnapat, Machkalashen, Sarnakhpyur, Nakhijevanik, Chankatah: ήδη 6 χωριά στο Artsakh έχουν εκκενωθεί εντελώς από τον αρμενικό πληθυσμό τους μετά την επίθεση των Αζέρων.

500 εκτοπισμένοι. 

Ξεκίνησε ντε φάκτο η εθνοκάθαρση. 120,000 πολίτες μεταξύ αυτών 30,000 παιδιά στο Nagorno Karabakh είναι υπό άμεσο κίνδυνο.


Σε δήλωση της προεδρίας του Αζερμπαϊτζάν, 1 φράση να θυμάστε: τη τελευταία. Η επίθεση του Αζερμπαϊτζάν θα συνεχιστεί «μέχρι το τέλος». Το τέλος των Αρμενίων του Artsakh.
Ο Αλίεφ θέλει να καθαρίσει το Αρτσάχ. Οι ζωές 120.000 ανθρώπων απειλούνται άμεσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που ελήφθησαν από ιατρικά ιδρύματα του Αρτσάχ, μέχρι τις 21:00, υπάρχουν 138 τραυματίες, μεταξύ των οποίων οι 29 είναι πολίτες.

Είναι αδύνατο να δημιουργηθεί σύνδεση με τα ιατρικά ιδρύματα του Askeran και του Martuni αυτή τη στιγμή.


Διαδήλωση και στη Ρώσικη Πρεσβεία. Κατηγορούν Πούτιν και του καταλογίζουν αδράνεια στο αρμενικό. Υβριστικά συνθήματα και κατά Λαβρόφ. 

Τα πράγμα είναι αισθητά πιο ήσυχα στην Πρεσβεία από ότι στη Βουλή. Οι Αρμένιοι είναι διχασμένοι είναι ό,τι χειρότερο μπορούσε να συμβεί αυτή την ώρα...








1 σχόλιο:

  1. Τελικά μόνο ο Θεός μας σώζει. Με όποιον και να 'ναι η Ελλάδα, Αμερική ή Ρωσία, χωρίς την προστασία της Παναγίας θα κατεστρέφετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή