Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

ΤΟ ΝΑΤΟ ΗΤΤΑΤΑΙ ΚΑΤΑ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ: «ΑΧ ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΕΙΣ ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΚΟΥΔΑ ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙΣ...»

Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΧΑΝΕΤΑΙ... ΚΟΛΑΣΗ ΜΕ 85.000 ΝΕΚΡΟΥΣ Η ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ - ΜΟΛΙΣ 8 ΜΕ 10 ABRAMS ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ, Ο KORNET ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΤΑΝΚ 

Αμερικάνοι και σύμμαχοι έχουν τριπλασιάσει τις πτήσεις αναγνωριστικών αεροσκαφών και drones πάνω από την Κριμαία

(upd20) Με τους Ρώσους να εξαπολύουν για δεύτερο συνεχόμενο 24ωρο μια ακόμα αεροπορική επίθεση στην Οδησσό και στο Kryvyi Rih, μια ακόμα διάψευση ήρθε για τους Ουκρανούς, καθώς ο Ρώσος ναύαρχος και διοικητής του στόλου της Μαύρης Θάλασσας Viktor Sokolov, τον οποίο το Κίεβο ήθελε νεκρό μετά την πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε στην έδρα του στόλου στη Σεβαστούπολη την περασμένη Παρασκευή 22/9, εμφανίστηκε νωρίτερα σήμερα (χθες) Τρίτη 26/9 σε βιντεοδιάσκεψη συνεδρίασης υπό τον Ρώσο υπουργό Άμυνας, Sergei Shoigu, ο οποίος ανακοίνωσε ότι οι νεκροί Ουκρανοί στρατιώτες από την έναρξη της αντεπίθεσης της 4ης Ιουνίου, έχουν ξεπεράσει τους 85.000.

Πάντως, τα μηνύματα για το Κίεβο εξακολουθούν να παραμένουν απαισιόδοξα καθώς πέρα από τον κίνδυνο ο βασικός τους χρηματοδότης, οι ΗΠΑ, να ξεμείνουν από κεφάλαια για τη στήριξη του ερχόμενου χειμώνα, η μεγαλύτερη απειλή ακούει… στη δημογραφική κρίση, καθώς εκτιμάται πως ο πληθυσμός της Ουκρανίας μέσα στα επόμενα χρόνια είναι πιθανό να πέσει και κάτω από τα 30 εκατομμύρια.

Υπό αυτό το πρίσμα, η θέση του προέδρου της ρωσικής Δούμας, Vyacheslav Volodin ότι υπάρχουν δύο μόνο σενάρια για την Ουκρανία, δηλαδή είτε να συνθηκολογήσει βάσει των όρων της Ρωσίας είτε να παύσει να υπάρχει... ως κράτος, αποκτά βάση.

Στους 85.000 οι νεκροί Ουκρανοί στρατιώτες από την έναρξη της αντεπίθεσης

Οι Ουκρανοί έχασαν 17.000 στρατιώτες τον Σεπτέμβριο στο πλαίσιο της αντεπίθεσης τους ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Sergei Shoigu, αριθμός που όπως είπε, έρχεται να προστεθεί στους πάνω από 66.000 Ουκρανούς που είχαν σκοτωθεί από τις 4 Ιουνίου έως τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Συνολικά, οι Ουκρανοί μετρούν 85.000 νεκρούς στρατιώτες από την ημέρα έναρξης της αντεπίθεσης τους καθώς και πάνω από 7.600 μονάδες όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού, εκ των οποίων πάνω από 2.700 κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον Shoigu, οι Ουκρανοί κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα έχασαν δύο γερμανικά Leopard και ένα βρετανικό Challenger καθώς και επτά οχήματα πεζικού Bradley.

«Παρά την έλλειψη σημαντικών αποτελεσμάτων στο πλαίσιο της αντεπίθεσης, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους συνεχίζουν να εξοπλίζουν την Ουκρανία και οι ουκρανικές αρχές να ρίχνουν μη εκπαιδευμένους στρατιώτες σε παράλογες επιθέσεις, για σφαγή.
Τέτοιες κυνικές ενέργειες ωθούν την Ουκρανία στην αυτοκαταστροφή» υποστήριξε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας.

Ο νεκρός… Ρώσος ναύαρχος Sokolov εμφανίστηκε σε βιντεοδιάσκεψη με τον Shoigu

Ο νεκρός κατά τους Ουκρανούς, Viktor Sokolov, Ρώσος ναύαρχος και διοικητής του στόλου της Μαύρης Θάλασσας εμφανίστηκε σήμερα Τρίτη 26/9 σε βιντεοδιάσκεψη στο πλαίσιο της συνεδρίασης του συμβουλίου του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας υπό την προεδρία του υπ. Άμυνας, Sergei Shoigu, ο οποίος και αναφέρθηκε στην εξέλιξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία.

Οι Ουκρανοί υποστήριζαν πως ο Sokolov μαζί με άλλους 33 Ρώσους αξιωματούχος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της πυραυλικής επίθεσης στην έδρα του ρωσικού στόλου στη Σεβαστούπολη, την περασμένη Παρασκευή.

Νωρίτερα, σήμερα το Κρεμλίνο ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία πληροφορία αναφορικά με τους ουκρανικούς ισχυρισμούς περί θανάτου του Sokolov.

«Δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το θέμα αυτό από το υπουργείο Άμυνας» ανέφερε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov.

Η Ουκρανία… χάνεται – Τεράστια απειλή η δημογραφική κρίση

Σε μια άνευ προηγουμένου πληθυσμιακή συρρίκνωση οδηγείται η Ουκρανία καθώς εκτιμήσεις αναφέρουν πως ο πληθυσμός της θα μπορούσε να πέσει ακόμα και κάτω από τα 30 εκατομμύρια.

Δημοσίευμα της Wall Street Journal αναφέρει ότι η δημογραφική κρίση είναι μια τεράστια απειλή, καθώς το ποσοστό γεννήσεων μπορεί να σπάσει… κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Σύμφωνα με τη WSJ, ο αριθμός των γεννήσεων το πρώτο εξάμηνο του 2023 ήταν κατά 28% χαμηλότερος σε σχέση με την ίδια περίοδο πριν από τον πόλεμο.

Όπως αναφέρεται, αυτή είναι η μεγαλύτερη πτώση από το 1991, όταν και η Ουκρανία κέρδισε την Ουκρανία.

Δημογράφοι εκτιμούν ότι το ποσοστό γεννήσεων στην Ουκρανία που ήταν ήδη χαμηλό, θα γίνει το χαμηλότερο παγκοσμίως, γεγονός που θα επιταχύνει και τη μείωση του πληθυσμού.

«Πρόκειται για μια τεράστια απειλή» υποστήριξε ο Alexander Gladun, δημογράφος από το Ινστιτούτο Δημογραφίας και Κοινωνικής Έρευνας της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών της Ουκρανίας.

Όπως λέει, το βασικό ερώτημα είναι πώς θα συμπεριφερθούν οι άνθρωποι μετά τη διακοπή των εχθροπραξιών και αν θα επιστρέψουν από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με τον επιστήμονα, «στο χειρότερο σενάριο», ο πληθυσμός της Ουκρανίας θα πέσει κάτω από τα 30 εκατομμύρια τις επόμενες δύο δεκαετίες.

Ο Zelensky προαναγγέλλει νέα χτυπήματα κατά του «τρομοκρατικού κράτους» της Ρωσίας

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας δεν είναι αρκετές για να σταματήσουν την "επίθεσή της" και υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει νέα δράση των Ουκρανών κατά του "τρομοκρατικού κράτους".

"Βλέπουμε ξεκάθαρα ποιες κατευθύνσεις πίεσης στη Ρωσία πρέπει να ενισχυθούν για να αποτρέψουμε τις τρομοκρατικές (της) δυνατότητες", δήλωσε ο Ζελένσκι στο βραδινό βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

"Οι κυρώσεις δεν είναι αρκετές. Θα υπάρξουν επίσης περισσότερες δικές μας ουκρανικές ενέργειες κατά του τρομοκρατικού κράτους. Όσο συνεχίζεται η ρωσική επιθετικότητα, η Ρωσία πρέπει να αισθάνεται τις απώλειές της", τόνισε.

Military Watch Magazine: Το τέλος των τανκ

Ως ο απόλυτος εξολοθρευτής των δυτικών αρμάτων μάχης εμφανίζεται ο αντιαρματικός πύραυλος Kornet των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Σύμφωνα με το Military Watch Magazine, οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις χρησιμοποιούν ευρέως διάφορες εκδόσεις του κατευθυνόμενου αντιαρματικού πυραύλου Kornet, ο οποίος έχει αποδείξει την ικανότητά του να καταστρέφει τα καλύτερα δυτικά τεθωρακισμένα άρματα μάχης.

«Αυτός ο πύραυλος είναι ικανός να εξουδετερώσει οποιαδήποτε τροποποίηση του τανκ Leopard 2, ακόμη και με την ισχυρότερη θωράκιση.

Τα άρματα μάχης Leopard 2, συμπεριλαμβανομένων των σύγχρονων παραλλαγών του Leopard 2A6, έχουν υποστεί σημαντικές απώλειες στην Ουκρανία από την αρχή της ουκρανικής επίθεσης στην αρχές Ιουνίου, ενώ τα πλήγματα μεταξύ των παλαιότερων Leopard 2A4 και Leopard 1 ήταν ακόμη πιο σημαντικά» επισημαίνει το δημοσίευμα.

Patrushev (Ρωσία): Άχρηστα τα όπλα της Δύσης που δόθηκαν στους Ουκρανούς - Υφίστανται τρομακτικές απώλειες

Η ουκρανική αντεπίθεση απέτυχε τα όπλα που μεταφέρθηκαν από τη Δύση στο Κίεβο αποδείχθηκαν αναποτελεσματικά έναντι του ρωσικού εξοπλισμού δήλωσε ο Γραμματέας του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Nikolai Patrushev κατά τη διάρκεια των ρωσοαιγυπτιακών διαβουλεύσεων για την ασφάλεια.
"
Η αντεπίθεση των ουκρανικών δυνάμεων απέτυχε. Η Ουκρανία συνεχίζει να υφίσταται τεράστιες ανθρώπινες απώλειες και να καταστρέφει τις δικές της υποδομές", είπε ο Patrushev, σύμφωνα με τη Rossiyskaya Gazeta .

«Όσον αφορά τα δυτικά όπλα που μεταφέρθηκαν στο καθεστώς του Κιέβου, αποδείχθηκαν αναποτελεσματικά έναντι του ρωσικού εξοπλισμού και σταδιακά χάνονται από τους Ουκρανούς στο πεδίο της μάχης», πρόσθεσε ο Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Peskov: Τα τανκς Abrams θα καούν με τον ίδιο τρόπο όπως και τα άλλα

Την ίδια ώρα, ο γραμματέας Τύπου της προεδρίας της Ρωσίας, D. Peskov αναφέρθηκε στα αμερικανικά τανκ Abrams.
Όπως είπε σχετικά: «Τα αμερικανικά τανκς Abrams είναι σημαντικά όπλα, αλλά θα καούν και αυτά όπως και τα υπόλοιπα...»

Αναπτύσσουν και στρατιώτες

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα κράτη της Δύσης φέρονται να αναπτύσσουν όχι μόνο ειδικές δυνάμεις και προσωπικό υποστήριξης που εκτελεί λειτουργίες όπως διοίκηση, έλεγχος και επιμελητεία, αλλά και στρατιώτες στην πρώτη γραμμή από τακτικές μονάδες.
«Δυτικό στρατιωτικό προσωπικό, είτε με σύμβαση είτε εν ενεργεία, αναμενόταν εδώ και καιρό ότι επρόκειτο να χειριστεί σύνθετο εξοπλισμό που μεταφέρθηκε στην Ουκρανία.

Ένα τέτοιο παράδειγμα, είναι το σύστημα Patriot, το οποίο δόθηκε στην Ουκρανία πολύ συντομότερα από ότι θα απαιτούσε η εκπαίδευση των Ουκρανών χειριστών του» επισημαίνει το δημοσίευμα.

Μάλιστα αναφέρεται πως έχουν πυκνώσει οι αναφορές τόσο από Δυτικούς όσο και από Ρώσους, ότι εάν τα ουκρανικά στρατεύματα αποτύχουν, τότε τα κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ θα μπορούσαν να στείλουν πολύ μεγαλύτερο αριθμό στρατευμάτων στην Ουκρανία.

Όπως αναφέρεται, την περασμένη εβδομάδα, Ρώσοι αξιωματικοί των υπηρεσιών ασφαλείας των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων κατέστρεψαν ένα άρμα Leopard που μεταφέρθηκε στην Ουκρανία με ένα εξ ολοκλήρου γερμανικό πλήρωμα αποτελούμενο από στρατιώτες της Bundeswehr.

Οκτώ με δέκα Abrams στην Ουκρανία

Οκτώ με δέκα άρματα μάχης Abrams φέρεται ότι έχουν παραδώσει οι ΗΠΑ στην Ουκρανία αναφέρουν δημοσιεύματα στον αμερικάνικο Τύπο.

Σε δημοσίευμα της η Washington Post αναφέρει ότι η Ουκρανία έχει λάβει λιγότερα από τα μισά τανκ που της έχουν υποσχεθεί οι ΗΠΑ, οι οποίες έχουν δεσμευτεί ότι θα στείλουν συνολικά 31 Abrams στο Κίεβο.

«Μέχρι σήμερα λιγότερα από τα μισά από το σύνολο των αρμάτων μάχης Abrams έχουν φτάσει στο Κίεβο» αναφέρει το δημοσίευμα, επικαλούμενο Ουκρανό αξιωματούχο, τη στιγμή που οι New York Times έλεγαν πως 8 με 10 αμερικανικά τανκ έχουν φτάσει στην Ουκρανία.

Δεν θα αλλάξουν τίποτα τα Abrams

Στην παραδοχή ότι τα αμερικανικά άρματα μάχης Abrams δεν πρόκειται να αλλάξουν τίποτα στο πεδίο της μάχης προχωρούν οι Ουκρανοί.
Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, Ουκρανοί αξιωματούχοι αμφιβάλλουν ότι είναι δυνατή η ανατροπή της κατάστασης στο μέτωπο από την άφιξη των αμερικανικών αρμάτων μάχης.

Πρόκειται άλλωστε για κάτι που έχει διαμηνύσει και το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, το οποίο έχει υποστηρίξει πως κανένα όπλο δεν θα μπορέσει να αλλάξει την πορεία των εχθροπραξιών, ακριβώς λόγω της πολυπλοκότητας της σύγκρουσης.

Μάλιστα, το δημοσίευμα τονίζει ότι η έναρξη του φθινοπώρου και άρα των βροχοπτώσεων, θα καταστήσει ακόμα πιο δύσκολους τους ελιγμούς για τα βαρέα τεθωρακισμένα οχήματα.

Σημειώνεται πως στην Ουκρανία βρίσκονται ήδη τα πρώτα από τα συνολικά 31 αμερικανικά άρματα μάχης Abrams, χωρίς ωστόσο να είναι ακόμα γνωστός ο αριθμός τους.

Σε δηλώσεις του ο Kyrylo Budanov, ο επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας, έχει καταστήσει σαφές ότι τα Abrams θα πρέπει να αναπτυχθούν «με πολύ συγκεκριμένο και εξειδικευμένο στόχο», διαφορετικά κινδυνεύουν να καταστραφούν.

Αν απλώς σταλούν στην πρώτη γραμμή για να προσπαθήσουν να διαπεράσουν τις ρωσικές άμυνες, τότε όπως είπε ο στρατηγός Budanov την περασμένη εβδομάδα σε συνέντευξή του σε αμερικανικό στρατιωτικό blog, «δεν θα επιβιώσουν για πολύ στο πεδίο της μάχης».
Την παραλαβή των νέων αρμάτων μάχης επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Zelensky το απόγευμα της Δευτέρας 25/09.

Την ίδια ώρα, δίνουν και παίρνουν τα σενάρια περί παραλαβής πυραύλων ATACMS, καθώς σύμφωνα με τον Dan Rice, πρώην αξιωματικό του αμερικανικού στρατού, ο οποίος υπηρέτησε στο παρελθόν ως ειδικός σύμβουλος του Ουκρανού αρχιστράτηγου στρατηγού Valery Zaluzhnyi, εκείνα θα σταλούν στο Κίεβο ακόμα και αυτήν την εβδομαδα, καθώς ενδέχεται να λάβουν το πράσινο φως από την κυβέρνηση Biden....

Διαβεβαιώσεις Ουκρανών: Δεν θα χτυπήσουμε τη Ρωσία με ATACMS

Διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουν τους πυραύλους ATACMS για επιθέσεις στο έδαφος της Ρωσίας παρέχουν οι Ουκρανοί, τη στιγμή πάντως που οι ΗΠΑ δεν κάνουν το οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με την προμήθεια τους.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα ABC, ο Alexey Danilov, γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας υποστήριξε πως ο ουκρανικός στρατός δεν θα πλήξει με τους ATACMS ρωσικό έδαφος.
«Θα θέλαμε πραγματικά να τους έχουμε.

Οι ATACMS θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την προστασία του εδάφους της Ουκρανίας.
Δεν θα τους χρησιμοποιήσουμε σε ρωσικό έδαφος, έχουμε συμφωνίες για αυτό το θέμα με τους εταίρους μας» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Danilov.

Σημειώνεται πως στις 22 Σεπτεμβρίου, το τηλεοπτικό δίκτυο NBC, επικαλούμενο πηγές, ανέφερε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden υποσχέθηκε στον Ουκρανό ομόλογό του Volodymyr Zelensky ότι οι ΗΠΑ θα μεταφέρουν μια μικρή παρτίδα τακτικών πυραύλων ATACMS στο Κίεβο, ενώ και η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Karine Jean-Pierre είπε πως η αμερικανική κυβέρνηση δεν αποκλείει τη δυνατότητα μεταφοράς ATACMS στην Ουκρανία στο μέλλον.

Κανένα σχόλιο

Ερωτηθείς για το εάν οι ΗΠΑ θα προμηθεύσουν την Ουκρανία με πυραύλους ATACMS ο John Kirby από τον Λευκό Οίκο δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο.

«Δεν έχω τίποτα να πω ακόμα για τους πυραύλους εκτεταμένου βεληνεκούς ATACMS», είπε ο Kirby, υποστηρίζοντας πως οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να παρέχουν στην Ουκρανία πακέτα στρατιωτικής βοήθειας με βάση τις συγκεκριμένες ανάγκες του Κιέβου.

Όπως είπε ο Kirby, οι ΗΠΑ επικεντρώνονται στο να μεταφέρουν στο Κίεβο «αυτό που χρειάζονται οι Ουκρανοί αυτή τη στιγμή», καθώς η φύση των εχθροπραξιών, όπως είπε, αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου.

Προειδοποίηση Kirby: Κίνδυνος να ξεμείνουν από κεφάλαια οι ΗΠΑ

Για τον κίνδυνο οι ΗΠΑ να ξεμείνουν από κεφάλαια, κάτι που σημαίνει πως η οικονομική στήριξη της Ουκρανίας θα είναι στον αέρα, εάν το Κογκρέσο δεν εγκρίνει την πρόσθετη χρηματοδότηση προειδοποίησε ο John Kirby, συντονιστής στρατηγικών επικοινωνιών στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

«Έχουμε ακόμα κάποια κεφάλαια.
Νομίζω ότι θα έχουμε αρκετά για τις επόμενες εβδομάδες.

Όμως η έλλειψη πρόσθετης χρηματοδότησης που ζητήσαμε θα επηρεάσει αναμφίβολα την ικανότητά μας να υποστηρίξουμε την Ουκρανία το φθινόπωρο και το χειμώνα» είπε ο Kirby, αναφέροντας πως η έναρξη του χειμώνα θα περιπλέξει τις πολεμικές επιχειρήσεις και για τις δύο πλευρές.

«Η Ουκρανία εντάσσεται στη σφαίρα της εθνικής μας ασφάλειας.
Εάν υπάρξει διακοπή λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και δεν λάβουμε την πρόσθετη χρηματοδότηση, η οποία περιλαμβάνει περισσότερα από 20 δισεκατομμύρια δολάρια για τις αμυντικές ανάγκες της Ουκρανίας, τότε η Ουκρανία θα υποφέρει στο πεδίο της μάχης» ανέφερε ο Kirby, επισημαίνοντας ότι «θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι Ουκρανοί θα λάβουν ό,τι χρειάζονται».

«Χτενίζουν» την Κριμαία

Η Κριμαία αποτελεί το τελευταίο διάστημα κύριο στόχο των επιθέσεων των Ουκρανών.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, από την αρχή του 2023 οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους στο ΝΑΤΟ έχουν τριπλασιάσει τον αριθμό των αναγνωριστικών πτήσεων πάνω από την περιοχή της Κριμαίας.

Είναι ενδεικτικό ότι από 7 πτήσεις την εβδομάδα, αυτές έχουν φτάσει στις 21.

Όπως αναφέρεται στις πτήσεις αυτές λαμβάνουν μέρος αμερικανικά αεροσκάφη P-8A Poseidon και EP-3E Aries II, βρετανικά αεροσκάφη RC-135W Rivet Joint και E-3A Sentry καθώς και αμερικανικά drones sτρατηγικής αναγνώρισης RQ-4B Global Hawk.

Οι περισσότερες πτήσεις – οι 16 από τις 21 – έγιναν από αεροσκάφη των ΗΠΑ.

Νέα ρωσική επιδρομή σε Οδησσό, Kryviy Rih

Μετά το συντριπτικό πλήγμα των Ρώσων στην Οδησσό, όπου και υπέστησαν σοβαρές ζημιές λιμενικές υποδομές και υποδομές αποθήκευσης τροφίμων, οι Ρώσοι εξαπέλυσαν μια ακόμα επιδρομή στην ευρύτερη περιοχή της Οδησσού, και συγκεκριμένα στο λιμάνι Ismail.

Εκρήξεις αναφέρθηκαν σε εγκαταστάσεις λιμενικών υποδομών, ενώ γίνεται λόγος για εκδήλωση πυρκαγιάς και για μεγάλες υλικές ζημιές.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας της Οδησσού ανακοίνωσε πως ρωσική αεροπορική επιδρομή στη διάρκεια της νύχτας έπληξε το ουκρανικό λιμάνι εξαγωγής σιτηρών Ismail, προκαλώντας τον τραυματισμό δύο ανθρώπων και ζημιές σε υποδομές.

«Ένα κτήριο του λιμανιού, αποθηκευτικές εγκαταστάσεις και περισσότερα από 30 φορτηγά και αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές κατά την επίθεση, η οποία διάρκεσε περισσότερο από δύο ώρες» ανέφερε ο κυβερνήτης της Οδησσού, Oleh Kiper.

Επίθεση επίσης πραγματοποιήθηκε και στο Kryviy Rih, στην περιοχή του Dnepropetrovsk, στην ανατολική Ουκρανία.
Πληροφορίες κάνουν λόγο για πλήγμα σε μια από τις επιχειρήσεις της περιοχής.

Παράλληλα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας το απόγευμα της Τρίτης 26/09 έκανε λόγο για χτύπημα σε αποθήκη όπλων και πυρομαχικών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή Χερσώνα, με αποτέλεσμα να καταστραφούν πάνω από 3 χιλιάδες τόνοι πυρομαχικών.

Pushilin: Ο ρωσικός στρατός βελτιώνει τις θέσεις του σε Avdiivka, Maryinka, Bakhmut

Ο ρωσικός στρατός έχει βελτιώσει τις θέσεις του στις κατευθύνσεις του Avdiivka, Maryinka και Bakhmut υποστήριξε ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, Denis Pushilin.

«Στις κατευθύνσεις Avdiivka και Maryinka, τις τελευταίες 24 ώρες υπήρξε βελτίωση στη θέση των θέσεων των ρωσικών δυνάμεων.
Τώρα όχι μόνο η «γκρίζα ζώνη» έχει επεκταθεί, αλλά πολλά εχθρικά οχυρά έχουν καταστραφεί.

Αυτή είναι η κατεύθυνση Krasnogorovka, Vodyanoy» υποστήριξε μιλώντας στην τηλεόραση του Soloviev Live ο Pushilin, αναφέροντας πως ο ρωσικός στρατός έχει προχωρήσει και προσπαθεί να κρατήσει τις θέσεις του «στη βόρεια πλευρά του Bakhmut», και συγκεκριμένα στις περιοχές Orekhovo-Vasilievka και Berkhovka.

«Ο εχθρός δεν κατάλαβε χθες τι να κάνει, καθώς συγκέντρωσε τις δυνάμεις του στη νότια πλευρά, και όχι στα βόρεια.
Νομίζω ότι αυτές δεν είναι οι τελευταίες εκπλήξεις από τα παιδιά μας» υπογράμμισε ο Pushilin, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στην κατεύθυνση του Ugledar.

Ουκρανική επίθεση με drone στο Kursk

Εν τω μεταξύ, οι Ουκρανοί εξαπέλυσαν επίθεση με drone, το οποίο έριξε εκρηκτικό μηχανισμό σε ηλεκτρικό υποσταθμό στην ρωσική επαρχία του Kursk.

Λόγω της επίθεσης, διεκόπη η ηλεκτροδότηση σε 7 οικισμούς.
«Το πρωί στο χωριό Snagost, στην περιοχή Korenevsky, ουκρανικό drone έριξε έναν εκρηκτικό μηχανισμό σε έναν ηλεκτρικό υποσταθμό, διακόπτοντας το ρεύμα σε 7 οικισμούς.

Κανείς από τους κατοίκους δεν τραυματίστηκε» ανέφερε σε ανάρτηση του ο επικεφαλής του Kursk, Roman Starovoyt.
Σημειώνεται πως νωρίτερα οι Ρώσοι είχαν ανακοινώσει πως κατέρριψαν ένα ουκρανικό drone πάνω από την περιοχή του Kursk.

Αναχαίτιση ουκρανικών UAV

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε την καταστροφή ενός ουκρανικού UAV πάνω από την περιοχή του Μπέλγκοροντ.
Επίσης, αργότερα ο κυβερνήτης της περιοχής Bryansk ανακοίνωσε την καταστροφή ενός ακόμη ουκρανικού UAV.Ρωσικές επιθέσεις στο Krasno Lyman

Την ίδια στιγμή, οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις του «Κέντρου» έπληξαν με τα συστήματα Grad θέσεις των Ουκρανών στην κατεύθυνση του Krasno Lyman.

Το ρωσικό πυροβολικό, έχοντας λάβει συντεταγμένες από drones σχετικά με τις θέσεις των Ουκρανών, χρησιμοποίησαν τα συστήματα εκτόξευσης πολλαπλών πυραύλων Grad και κατέστρεψαν, όπως υποστηρίζουν, θέσεις των Ουκρανών σε μια απόσταση περίπου 14 χιλιομέτρων.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο

Tο τελευταίο 24ωρο συνεχίστηκαν οι σκληρές μάχες βόρεια του Verbovoye, όπως ουκρανικές ομάδες επίθεσης διασκορπίστηκαν από τα ρωσικά πυρά, ενώ μια ουκρανική στρατιωτική μονάδα καταστράφηκε από πυρά του ρωσικού πυροβολικού στο Novoprokopovka.

Επίσης, το ρωσικό πυροβολικό έπληξε την 21η και 65η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία της AFU κοντά στη Malaya Tokmachka, στη Novodanilovka, στο Rabotino καθώς και την 56η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού και την 110η Ταξιαρχία Εδαφικής Άμυνας της AFU κοντά στο Urozhaynoye και το Staromayorskoye.

Ο ρωσικός στρατός απέκρουσε δύο επιθέσεις της 71ης Ταξιαρχίας Jaeger της AFU κοντά στο Verbovoye, ενώ όπως υποστηρίζουν οι Ρώσοι εξουδετέρωσαν περίπου 200 Ουκρανούς σε Kherson και Zaporizhia.

Από την πλευρά τους οι Ουκρανοί βομβάρδισαν τα χωριά Novaya Kakhovka, Korsunka, Cossak Laheri, Kardashinka, Kakhovka, Obryvka.










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου