Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

EINAI ΣΚΛΗΡA ΠOΛY ΣΚΛΗΡΑ ΤΑ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ...

ΡΩΣΙΚΑ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ, ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΟΔΗΣΣΟΥ – ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ ΤΑ ABRAMS... ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΧΩΡΙΑ ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ



Scott Ritter (Πρώην CIA): Το ΝΑΤΟ βοήθησε τους Ουκρανούς να χτυπήσουν το αρχηγείο του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας

 Μετά την πυραυλική επίθεση των Ουκρανών στην Σεβαστούπολη όπου χτύπησαν το κτήριο της ναυτικής δύναμης της Ρωσίας, οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν σκληρότατα αντίποινα, διέλυσαν το λιμάνι της Οδησσού ενώ μεγάλες εκρήξεις σημειώθηκαν στο Krivog Rog στην Ουκρανία…

Οι Ουκρανικές δυνάμεις, όσες απέμειναν μάχονται να καταλάβουν χωριά τα οποία ελέγχουν οι ρώσοι αφού αμέσως τα μετατρέπουν σε γκρίζα ζώνη… αφήνουν τους Ουκρανούς να εισχωρήσουν κάνουν ότι υποχωρούν και τους βομβαρδίζουν ανελέητα…

Αυτό συνέβη στο Robotyne ένα χωριό νότια της Zaporizhia και το ίδιο συμβαίνει και στο Verbove…
\
Η επιχειρηματολογία που χρησιμοποιεί το φιλοουκρανικό ISW το αμερικανικό ινστιτούτο για τον πόλεμο αγγίζει τα όρια του ανέκδοτου…

Στην Ουκρανία τα πρώτα από τα συνολικά 31 αμερικάνικα τανκ Abrams

Στην Ουκρανία βρίσκονται τα πρώτα από τα συνολικά 31 αμερικανικά άρματα μάχης Abrams όπως αναφέρουν Αμερικάνοι αξιωματούχοι.

Δημοσίευμα των New York Times υποστηρίζει πως ακόμα δεν είναι σαφές πόσα Abrams συμπεριλαμβάνονται σε αυτήν την πρώτη παρτίδα στο Κίεβο.

«Τα Abrams είναι μεταξύ των άλλων τανκ που διαθέτει στο οπλοστάσιο της η Ουκρανία που μπορεί να τα χρησιμοποιήσει, για να δώσει ώθηση, και πιθανόν να ανακαταλάβει τα εδάφη που ελέγχουν πλέον οι Ρώσοι στις νότιες και ανατολικές ουκρανικές επαρχίες, όπου μαίνονται εδώ και μήνες οι συγκρούσεις χωρίς ωστόσο οι ουκρανικές δυνάμεις να έχουν καταγράψει κάποια ιδιαίτερη επιτυχία.

Αλλά ο Kyrylo Budanov, ο επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας, έχει καταστήσει σαφές ότι τα Abrams θα πρέπει να αναπτυχθούν «με πολύ συγκεκριμένο και εξειδικευμένο στόχο», διαφορετικά κινδυνεύουν να καταστραφούν.

Αν απλώς σταλούν στην πρώτη γραμμή για να προσπαθήσουν να διαπεράσουν τις ρωσικές άμυνες, τότε όπως είπε ο στρατηγός Budanov την περασμένη εβδομάδα σε συνέντευξή του σε αμερικανικό στρατιωτικό blog, «δεν θα επιβιώσουν για πολύ στο πεδίο της μάχης».

Πρέπει να χρησιμοποιηθούν σε αυτές τις επιχειρήσεις, αλλά θα πρέπει να είναι πολύ καλά προετοιμασμένες» επισημαίνει το δημοσίευμα των New York Times.

Υπενθυμίζεται πως η απόφαση των ΗΠΑ να δώσουν Abrams στο Κίεβο ήταν αυτή που ξεκλείδωσε τη μεταφορά πολλών δεκάδων γερμανικής κατασκευής τανκ Leopard από ευρωπαϊκά κράτη προς την Ουκρανία.

Σημειώνεται πως η Μ. Βρετανία έχει ήδη προμηθεύσει με 14 άρματα μάχης Challenger 2 τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ήδη από την περασμένη άνοιξη.

Την παραλαβή των νέων αρμάτων μάχης επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Zelensky το απόγευμα της Δευτέρας 25/09.

Την ίδια ώρα, δίνουν και παίρνουν τα σενάρια περί παραλαβής πυραύλων ATACMS, καθώς σύμφωνα με τον Dan Rice, πρώην αξιωματικό του αμερικανικού στρατού, ο οποίος υπηρέτησε στο παρελθόν ως ειδικός σύμβουλος του Ουκρανού αρχιστράτηγου στρατηγού Valery Zaluzhnyi, εκείνα θα σταλούν στο Κίεβο ακόμα και αυτήν την εβδομαδα, καθώς ενδέχεται να λάβουν το πράσινο φως από την κυβέρνηση Biden....

Η παράλειψη των Βρετανών που έκαψε … Ουκρανούς και Challenger 2

Οι Βρετανοί παρέλειψαν να στείλουν στην Ουκρανία τα βρετανικά άρματα μάχης Challenger 2 με πρόσθετη μπροστινή θωράκιση, γεγονός που είχε ως συνέπεια να καταστούν ιδιαίτερα ευάλωτα και εύκολοι στόχοι για τα ρωσικά αντιαρματικά συστήματα Kornet.

Σε δημοσίευμα του το Forbes υποστηρίζει πως το Ηνωμένο Βασίλειο προμήθευσε τους Ουκρανούς με Challenger 2 που δεν είχαν πρόσθετη θωράκιση στο μπροστινό τους τμήμα.

«Είναι περίεργο το γεγονός ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν παρείχε αυτή την θωράκιση στην Ουκρανία.

Φαίνεται ότι οι Βρετανοί αξιωματούχοι βασίστηκαν στο ότι οι Ουκρανοί επρόκειτο να χρησιμοποιήσουν τα Challenger 2 για αμυντικούς σκοπούς» υποστηρίζει το δημοσίευμα, το οποίο επισημαίνει ότι το βρετανικό τανκ έχει ένα αδύναμο σημείο στο κάτω μετωπικό τμήμα του κύτους του, το οποίο εντόπισαν και εκμεταλλεύτηκαν οι ρωσικές δυνάμεις κάνοντας χρήση των αντιαρματικών συστημάτων Kornet.

Μάλιστα, επισημαίνεται πως το Challenger 2 είναι σχεδιασμένο για άμυνα.

Συνεπώς, και δεδομένου ότι δεν δόθηκε στους Ουκρανούς πρόσθετη θωράκιση για να εξαλείψουν το αδύνατο αυτό σημείο, αναγκάζονται να βρουν τις δικές τους λύσεις σε αυτό το πρόβλημα.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη της αντεπίθεσης τους στις 4 Ιουνίου του 2023, οι Ουκρανοί έχουν χάσει τουλάχιστον 543 τανκ, εκ των οποίων πολλά Leopard, Bradley, AMX και Challenger 2.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν ολοκληρωτικά τον θαλάσσιο τερματικό σταθμό στην Οδησσό

Ο θαλάσσιος τερματικός σταθμός στην Οδησσό στην Ουκρανία «σχεδόν καταστράφηκε» μετά από εκρήξεις κατά τη διάρκεια της νύκτας και μια αποθήκη σιτηρών επίσης καταστράφηκε…
Οκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πέντε σειρές εκρήξεων στην Οδησσό και δύο στο Krivog Rog.

Συναγερμός αεροπορικής επιδρομής ανακοινώθηκε στις περιοχές της Οδησσού και του Dnieper

Ο ρωσικός στρατός χτυπά τακτικά την ουκρανική αμυντική βιομηχανία, τη στρατιωτική διοίκηση, τις εγκαταστάσεις επικοινωνιών και ενέργειας από τις 10 Οκτωβρίου 2022 ως αντίποινα…

Οι Ουκρανοί υποστηρίζουν ότι η επίθεση προκάλεσε σημαντικές ζημιές στις υποδομές του λιμανιού της Οδησσού καθώς και στις υποδομές αποθήκευσης τροφίμων, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν θύματα.

Εκτιμάται ότι περίπου 1.000 τόνοι σιτηρών βρίσκονταν στις αποθήκες που επλήγησαν ενώ λόγω της αεροπορικής επίθεσης, προβλήματα υπήρξαν και στο δίκτυο ηλεκτροδότησης με αποτέλεσμα να διακοπεί η παροχή ρεύματος σε περισσότερους από 1.000 καταναλωτές στην ευρύτερη περιοχή της Οδησσού.

Ρωσία: Καταρρίψαμε ουκρανικά drones σε Κριμαία, Kursk, Bryansk, Belgorod

Στην κατάρριψη ή αναχαίτιση 8 ουκρανικών drones σε Κριμαία αλλά και στις ρωσικές επαρχίες Kursk και Bryansk προχώρησαν νωρίτερα σήμερα Δευτέρα 25/9 το πρωί οι δυνάμεις αεράμυνας της Ρωσίας.
Σε ανακοίνωση του το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας κάνει λόγο για προσπάθεια του Κιέβου να πραγματοποιήσει τρομοκρατικές επιθέσεις κατά του ρωσικού εδάφους με drones.
Από τις επιθέσεις αυτές δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές.

Το απόγευμα της Δευτέρας 25/9 ανακοινώθηκε επίσης ότι ένα ακόμη ουκρανικό UAV αναχαιτίστηκε πάνω από την περιοχή Belgorod.

Στην αντεπίθεση… οι Ρώσοι – Ανακατέλαβαν το Orekhovo-Vasilevka, βόρεια του Bakhmut

Αν και οι Ουκρανοί είναι αυτοί που έχουν εξαπολύσει αντεπίθεση από τις αρχές Ιουνίου, τελικά οι Ρώσοι είναι αυτοί που καταφέρνουν να ανακαταλάβουν εδάφη.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν να εξωθήσουν τους Ουκρανούς από το χωριό Orekhovo-Vasilevka, που βρίσκεται βορειοδυτικά του Bakhmut.

«Στη βόρεια πλευρά της κατεύθυνσης του Bakhmut, Ρώσοι στρατιώτες χτύπησαν μαχητές των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων από το χωριό Orekhovo-Vasilevka.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, οι στρατιώτες μας αιφνιδίασαν τους Ναζί.

Δεν περίμεναν την επίθεση και αναγκάστηκαν να φύγουν» ανέφερε σε ανάρτηση του στο Telegram ο Vladimir Rogov, επικεφαλής του κινήματος «Μαζί με τη Ρωσία» στην περιοχή της Zaporizhia.
Όπως είπε ο Rogov, η απελευθέρωση του εν λόγω οικισμού βελτιώνει σημαντικά τις τακτικές θέσεις των ρωσικών δυνάμεων σε αυτόν τον τομέα του μετώπου.

Δύο σενάρια και 7 γεγονότα για την Ουκρανία: Ή συνθηκολογεί με τους όρους της Ρωσίας ή παύει να υπάρχει

Δύο είναι τα σενάρια για την Ουκρανία ή συνθηκολογεί με τους όρους της Ρωσίας ή παύει να υπάρχει ως κράτος υποστηρίζει ο Vyacheslav Volodin, πρόεδρος της ρωσικής Δούμας, ο οποίος αναφέρει πως οι πολίτες σε Ευρώπη και ΗΠΑ έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους απέναντι στις πολιτικές τους ηγεσίες
«Όταν μιλούν για τη σύγκρουση στην Ουκρανία, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg και άλλοι αξιωματούχοι της Δύσης, κάνουν λόγο για «πόλεμο φθοράς».


Έχουν ρίξει τεράστιες ποσότητες χρημάτων για τη στρατιωτικοποίηση του καθεστώτος του Κιέβου.
Που τα έχουν βρει;» διερωτάται ο Volodin.

«Τα απλά γεγονότα έχουν ως εξής: Η Δύση αντιμετωπίζει ελλείψεις όπλων και πυρομαχικών, οι άνθρωποι στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στους πολιτικούς, ενώ η αντεπίθεση του καθεστώτος του Κιέβου έχει αποτύχει» υποστηρίζει ο πρόεδρος της Δούμας, ο οποίος προσθέτει: «Συνέπεια του «πολέμου φθοράς» είναι να προκαλούνται οικονομικά προβλήματα σε Ευρώπη και ΗΠΑ, η Ουκρανία να έχει ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό στις ένοπλες δυνάμεις της, με αποτέλεσμα την χρεοκοπία και τη δημογραφική καταστροφή της Ουκρανίας» υποστηρίζει ο Volodin.

Το τέλος της Ουκρανίας

«Αυτά τα επτά γεγονότα μιλούν από μόνα τους.
Η Ουκρανία θα πάψει να υπάρχει ως κράτος εκτός και εάν το καθεστώς του Κιέβου συνθηκολογήσει βάσει των όρων της Ρωσίας» υποστηρίζει ο Volodin.

«Περισσότεροι από 10,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία.

Άλλα 11,2 εκατομμύρια κάτοικοι της Κριμαίας, της Σεβαστούπολης, των Λαϊκών Δημοκρατιών του Donetsk και του Luhanks και των περιοχών Zaporozhia και Kherson αποφάσισαν να ενταχθούν στη Ρωσία.

Η Ουκρανία έχασε το 53,7% του πληθυσμού της από το 2014» τονίζει ο πρόεδρος της Δούμας.

Larry Johnson (Πρώην CIA): Αναποτελεσματικές οι επιθέσεις των Ουκρανών προκαλούν πολλαπλάσια αντίποινα

Ο ρωσικός στρατός εξαπολύει ισχυρά πλήγματα στην Ουκρανία μετά από πυραυλικές επιθέσεις από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, δήλωσε το πρώην στέλεχος της CIA Larry Johnson.
«Όλες αυτές οι πυραυλικές επιθέσεις είχαν σκοπό να δείξουν ότι η Ουκρανία υποτίθεται ότι «χτυπούν την καρδία της Ρωσίας».

\Αλλά κάθε φορά που κάνουν κάτι τέτοιο, η Ρωσία απαντά με πολύ μεγαλύτερη ισχύ», σημείωσε ο Larry Johnson.

Κατά τη γνώμη του Larry Johnson, οι ενέργειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας θα μπορούσαν να οδηγήσουν στο εξής, οι ρώσοι να κατεδαφίσουν το αρχηγείο του Ουκρανικού στρατού στο Κίεβο.

Η Ουκρανία εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση στη Σεβαστούπολη στις 22 Σεπτεμβρίου 2023, τα συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν πέντε πυραύλους.

Ως αποτέλεσμα του συμβάντος, το ιστορικό κτίριο του αρχηγείου του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας υπέστη ζημιές, ένας στρατιωτικός σκοτώθηκε, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

Το τμήμα της ρουκέτας που έπεσε στο κέντρο της πόλης αφαιρέθηκε με προφυλάξεις και καταστράφηκε στο σημείο δοκιμών.

Σύμφωνα με τον πρώην αξιωματικό των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter, τα ουκρανικά στρατεύματα έλαβαν υποστήριξη από τα συστήματα επιτήρησης και καθοδήγησης της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, συγκεκριμένα, ένα αμερικανικό αναγνωριστικό αεροσκάφος Boeing P-8 Poseidon βρισκόταν στον αέρα κατά την διάρκεια της επίθεσης.

Scott Ritter (Πρώην CIA): Το ΝΑΤΟ βοήθησε τους Ουκρανούς να χτυπήσουν το αρχηγείο του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας

Το χτύπημα των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο κτίριο του αρχηγείου του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στην Κριμαία υποβοηθήθηκε από τα συστήματα επιτήρησης και καθοδήγησης της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter.
«Υπήρξε πλήγμα στο αρχηγείο.

Αυτό δεν θα μπορούσε να συμβεί χωρίς τη συμμετοχή της Βρετανίας, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ» τόνισε ο Scott Ritter
Σύμφωνα με τον Scott Ritter, κατά τη διάρκεια της πυραυλικής επίθεσης στην Κριμαία, το αμερικανικό Boeing P-8 Poseidon ήταν στον αέρα.

Αυτό είναι ένα πολύ εξελιγμένο αναγνωριστικό αεροσκάφος σχεδιασμένο για συλλογή πληροφοριών και ηλεκτρονικό πόλεμο, υπενθύμισε.

«Είμαι σίγουρος ότι πέταξε ειδικά για να συντονίσει τις ενέργειες. Δεν ήταν μια ουκρανική επίθεση εναντίον της Ρωσίας , ήταν μια επίθεση του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας», πιστεύει ο Scott Ritter.

Κίνδυνος: Στην μαύρη αγορά μπορεί να καταλήξουν οι πύραυλοι ATACMS

Σαφή προειδοποίηση πως κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τον κίνδυνο οι πύραυλοι ATACMS που οι ΗΠΑ θέλουν να προμηθεύσουν την Ουκρανία, να … καταλήξουν τελικά στη μαύρη αγορά απηύθυνε ο απόστρατος της βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Marshal Sean Bell.

Σε δηλώσεις του στο Sky News ο Bell υποστήριξε ότι «κάθε φορά που μεταφέρονται όπλα στην Ουκρανία, υπάρχει πιθανότητα κάποια από αυτά να καταλήξουν στη μαύρη αγορά».

«Οι ATACMS είναι βαλλιστικοί πύραυλοι που είναι ικανοί να χτυπήσουν βαθιά στο ρωσικό έδαφος.

Η χρήση πυραύλων για τέτοιους σκοπούς θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια σοβαρή κλιμάκωση της σύγκρουσης, την οποία οι ΗΠΑ δεν θέλουν» υποστήριξε ο Bell.

«Οι ΗΠΑ θα ήθελαν να λάβουν υποσχέσεις από τον Zelensky ότι οι πύραυλοι δεν θα χρησιμοποιηθούν με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή να χτυπήσουν έδαφος της Ρωσίας» υπογράμμισε ο Bell.

Σημειώνεται πως την περασμένη εβδομάδα έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden ενημέρωσε τον Volodymyr Zelensky για την ετοιμότητα της Ουάσιγκτον να μεταφέρει στην ουκρανική πλευρά έναν «μικρό αριθμό» ATACMS με εμβέλεια έως και 300 χιλιόμετρα.

Το Κίεβο έχει ζητήσει από την Ουάσιγκτον να του παραδώσει αυτούς τους πυραύλους ήδη από το 2022.

Υπενθυμίζεται πως ο Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ, Anatoly Antonov έχει πει πως τέτοια όπλα θεωρητικά θα επέτρεπαν στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να προσπαθήσουν να χτυπήσουν βαθιά στο ρωσικό έδαφος, πράγμα που σημαίνει να σύρουν άμεσα την Ουάσιγκτον σε στρατιωτική σύγκρουση με τη Μόσχα.

Larry Johnson (Πρώην CIA): Η Ρωσία θα ανατινάξει τις εγκαταστάσεις ATACMS των Ουκρανών με drones

Τα ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα καταστρέψουν τα επιχειρησιακά-τακτικά συστήματα ATACMS, τα οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να μεταφέρουν στην Ουκρανία μόλις βρεθούν στην πρώτη γραμμή, δήλωσε το πρώην στέλεχος της CIA Larry Johnson.

Δεν θα αλλάξουν την κατάσταση στο πεδίο της μάχης.
Το βεληνεκές τους είναι 190 μίλια, περίπου 260 χιλιόμετρα με 305 χιλιόμετρα.

Αυτοί οι πύραυλοι μπορούν να χτυπήσουν βαθιά στο ρωσικό έδαφος μόνο εάν έρθουν πιο κοντά στην πρώτη γραμμή.

Αλλά όσο πιο κοντά βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, τόσο πιο ευάλωτοι θα γίνουν και μετά θα καταστραφούν από ρωσικά drones», είπε ο Larry Johnson.

Σύμφωνα με τον Larry Johnson, η Δύση στην πραγματικότητα δεν ξέρει πλέον τι να κάνει στη συνέχεια.

Ήλπιζε ειλικρινά ότι η Ουκρανία θα νικούσε τη Ρωσία, αλλά συνέβη το αντίθετο, και τώρα οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν με κάθε δυνατό τρόπο να στηρίξουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στο πεδίο της μάχης, πιστεύει ο Larry Johnson.

Όπως σημείωσε πρώην αξιωματικός των αμερικανικών στρατιωτικών πληροφοριών Scott Ritter, οι ρωσικές δυνάμεις ηλεκτρονικού πολέμου θα είναι σε θέση να καταστείλουν τα συστήματα καθοδήγησης πυραύλων ATACMS εάν η Δύση αποφασίσει να τα μεταφέρει στον ουκρανικό στρατό.

Wall Street Journal: Ο Zelensky εξοργίζει την Δύση με τις δηλώσεις του

Η τακτική κριτική του Ουκρανού προέδρου Zelensky προς τους δυτικούς συμμάχους έχει εξοργίσει Αμερικανούς και Ευρωπαίους ηγέτες, αναφέρει η Wall Street Journal.

«Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, ο Zelensky εξόργισε αξιωματούχους του ΟΗΕ υποστηρίζοντας ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας πρέπει να δράσει κατά της Ρωσίας ή να εξετάσει το ενδεχόμενο να αυτοδιαλυθεί».

Ο Ουκρανός ηγέτης εξόργισε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Biden και τους συμβούλους του όταν χαρακτήρισε παράλογη την απροθυμία των συμμάχων να δεχτούν την Ουκρανία στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Αυτό συνέβη κατά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους στις 11-12 Ιουλίου.

Ο επικεφαλής του Λευκού Οίκου ήταν τόσο εκνευρισμένος που θέλησε να αφαιρέσει οποιαδήποτε αναφορά στην υποψηφιότητα της Ουκρανίας από το ανακοινωθέν της συνόδου κορυφής, γράφει η Wall Street Journal.

Economist: Η Ουκρανία και οι δυτικοί σύμμαχοί δεν είναι προετοιμασμένοι για μια εξουθενωτική σύγκρουση

Η Ουκρανία και οι δυτικοί σύμμαχοί της δεν είναι προετοιμασμένοι για μια εξαντλητική σύγκρουση φθοράς, ανέφερε ο Economist.
«Τόσο η Ουκρανία όσο και οι δυτικοί υποστηρικτές της αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι αυτός θα είναι ένας εξαντλητικός πόλεμος φθοράς...

Αλλά, δυστυχώς, η Ουκρανία δεν είναι ακόμη έτοιμη, όπως και οι δυτικοί εταίροι της», ανέφερε ο Economist.

Όπως σημειώνει ο Economist, η Ουκρανία πρέπει να αρχίσει να «χρησιμοποιεί ορθολογικά τους πόρους», καθώς και να αυξήσει τη βιωσιμότητα με τη δημιουργία συντήρησης για τον κατεστραμμένο εξοπλισμό και τις προμήθειες πυρομαχικών.

«Η οικονομική αναδιάρθρωση είναι επίσης απαραίτητη... πρέπει να εγκαταλείψουμε τα πομπώδη σχέδια για μεταπολεμική ανοικοδόμηση και να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή στην αύξηση του όγκου παραγωγής και των κεφαλαιουχικών δαπανών», γράφει ο Economist.

Politico: Οι πιο ένθερμοι σύμμαχοι της Ουκρανίας στην Ευρώπη έχουν αρχίσει να χάνουν έδαφος

Οι πιο ένθερμοι σύμμαχοι της Ουκρανίας στην Ευρώπη έχουν αρχίσει να χάνουν έδαφος λόγω των επερχόμενων εκλογών και άλλων εσωτερικών προβλημάτων, γράφει το Politico.

Όπως σημειώνει η δημοσίευση, το πιο εντυπωσιακό παράδειγμα αυτού είναι η Πολωνία, της οποίας ο πρωθυπουργός Mateusz Morawiecki, στο πλαίσιο της απότομης αύξησης της διαμάχης με το Κίεβο για τις προμήθειες σιτηρών, ανακοίνωσε το τέλος της μεταφοράς όπλων στην Ουκρανία.

Ένας δυτικός διπλωμάτης, τόνισε στο Politico ότι η διαμάχη για τα σιτηρά μεταξύ της Βαρσοβίας και του Κιέβου καταδεικνύει σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την πιθανότητα ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ.

Για ενάμιση χρόνο, η Πολωνία κυνηγούσε κάθε μέλος της ΕΕ που έδειχνε έστω και τον παραμικρό δισταγμό προς την Ουκρανία. Και τώρα έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο» παραδέχτηκε.

Σύμφωνα με το Politico, παρά τον πειρασμό να αποδοθούν αυτές οι εντάσεις στην προεκλογική εκστρατεία στην Πολωνία, υπάρχει λόγος να εικάζει κανείς ότι θα συνεχιστούν και μετά τις εκλογές. Την ίδια στιγμή, το πρόβλημα για το Κίεβο είναι ότι η υποστήριξη εξασθενεί όχι μόνο στη Βαρσοβία.

Έτσι, η πρωθυπουργός της Εσθονίας η οποία μίλησε «πιο δυνατά και πιο αποτελεσματικά» για την υποστήριξη της Ουκρανίας, θεωρήθηκε ως «η προσωποποίηση μιας εμπνευσμένης Ανατολικής Ευρώπης», αλλά η εξουσία της κλονίστηκε λόγω ενός σκανδάλου με τον σύζυγό της, ο οποίος είναι συνιδιοκτήτης εταιρείας που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στη Ρωσία.

Επιπλέον, η Σλοβακί , η οποία υπήρξε ένας από τους «πιο ένθερμους υποστηρικτές της Ουκρανίας», ενδέχεται να αλλάξει πορεία μετά τις εκλογές της 30ης Σεπτεμβρίου.

Ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Fiko είναι αντίθετος με τις αντιρωσικές κυρώσεις και τις περαιτέρω πωλήσεις όπλων στο Κίεβο, ενώ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Politico, είναι «κοντά να κερδίσει» αυτές τις εκλογές.

The Spectator: Η συμπεριφορά του Zelensky θα μπορούσε να στερήσει από το Κίεβο υποστήριξη

Η συμπεριφορά του Zelensky μπορεί να στερήσει από την Ουκρανία υποστήριξη, γράφει ο The Spectator.

«Ο πρόεδρος της Ουκρανίας βρίσκεται σε σοβαρό πρόβλημα».
Σύμφωνα με τον Spectator, ο Ουκρανός πολιτικός προσπαθεί να παρουσιάσει στη Δύση την ιδέα ότι δεν βοηθούν την Ουκρανία στη σύγκρουση με τη Ρωσία , αλλά το Κίεβο τους βοηθά, επομένως οι δυτικές χώρες θα πρέπει να συνεχίσουν να υποστηρίζουν το κράτος του.
Ο Zelensky, επεσήμανε ο Spectator, το κάνει έτσι ώστε οι Ουκρανοί να βλέπουν τη χώρα τους ως ένα περήφανο και ακλόνητο έθνος, και όχι ως ένα φτωχό ζητιάνο, που μετά βίας τα βγάζει πέρα λόγω των ξένων δωρεών.
Σύμφωνα με τον Spectator, αυτή η προσέγγιση αποτελεί απειλή για περαιτέρω υποστήριξη για το Κίεβο, καθώς οι δυτικές χώρες ενδέχεται να μην ανεχθούν τέτοιες συμπεριοφορές

Medvedchuk (Ουκρανός Πολιτικός): Η Ουκρανία δεν είναι ενδιαφέρουσα για την Ευρωπαϊκή Ένωση ακόμη και ως παράρτημα πρώτης ύλης

Η Ουκρανία δεν είναι ενδιαφέρουσα για την Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε ως παράρτημα πρώτης ύλης, επειδή τα ουκρανικά αγροτικά προϊόντα υπονομεύουν τις οικονομίες ορισμένων χωρών της ΕΕ, δήλωσε ο ουκρανός πολιτικός της αντιπολίτευσης, πρόεδρος του συμβουλίου του κινήματος «Άλλη Ουκρανία», Medvedchuk.

«Αυτή η χώρα δεν είναι ενδιαφέρουσα για την Ευρωπαϊκή Ένωση ακόμη και ως παράρτημα πρώτης ύλης, επειδή τα ουκρανικά γεωργικά προϊόντα υπονομεύουν τις οικονομίες ορισμένων χωρών της ΕΕ και άλλες πρώτες ύλες, όπως η ξυλεία και τα ορυκτά, εξαντλούνται όλο και περισσότερο», έγραψε ο Medvedchuk στο ένα άρθρο για τη δημοσίευση aif.ru.

Οι τρεις προϋποθέσεις για την εκτόνωση της κρίσης στην Ουκρανία

Η πρώτη προϋπόθεση για την εκτόνωση της κρίσης στην Ουκρανία είναι η αναγνώριση τόσο των συμφερόντων όσο και της κυριαρχίας χωρών που δεν σχετίζονται με τη Δύση, η δεύτερη είναι η προτεραιότητα των ανθρώπινων ζωών έναντι των πολιτικών συμφερόντων, η τρίτη είναι η κατασκευή ενός νέου συστήματος ασφαλείας, δήλωσε ο ουκρανός πολιτικός της αντιπολίτευσης, πρόεδρος του συμβουλίου του κινήματος «Άλλη Ουκρανία», Medvedchuk

«Η πρώτη προϋπόθεση είναι η αναγνώριση τόσο των συμφερόντων όσο και της κυριαρχίας χωρών που δεν ανήκουν στη Δύση.
Η Ρωσία, όπως κάθε άλλη χώρα, πρέπει να έχει εγγυήσεις ότι δεν θα υπόκειται σε στρατιωτική επέμβαση έγραψε ο Medvedchuk στο άρθρο του για τις εκδόσεις aif.ru.

Πρόσθεσε ότι χωρίς αυτές τις εγγυήσεις, οποιαδήποτε χώρα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «επιθετική, οπισθοδρομική, διεφθαρμένη και αντιδημοκρατική, κάτι που υποτίθεται ότι θα δικαιολογούσε στρατιωτική επέμβαση».

«Η δεύτερη και σημαντική προϋπόθεση είναι η προτεραιότητα των ανθρώπινων ζωών έναντι των πολιτικών συμφερόντων», σημείωσε ο Medvedchuk.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ουκρανία έχει γίνει εδώ και καιρό ένα κράτος όπου η ανθρώπινη ζωή, τα δικαιώματα ενός πολίτη και η γνώμη του δεν έχουν σημασία.

«Και όταν οι δυτικοί πολιτικοί το αποκαλούν δημοκρατία, αυτό εγείρει ερωτήματα σχετικά με το τι εννοούν με τον όρο δημοκρατία. Επιπλέον, με την πρόταση αυτών των πολιτικών, η Ουκρανία χρησιμοποιεί όπλα που σκοτώνουν όλο και περισσότερους ανθρώπους, τόσο στρατιωτικούς όσο και πολίτες.

Πρόσθεσε ότι η τρίτη προϋπόθεση για την εκτόνωση είναι η κατανόηση ότι «ο κόσμος έχει φτάσει εδώ και πολύ καιρό σε ένα επικίνδυνο σημείο και είναι απαραίτητο να οικοδομηθεί ένα νέο σύστημα ασφαλείας, αφού το παλιό δεν λειτουργεί πλέον».
«Σήμερα η Δύση θέλει να ανακτήσει την κυριαρχία της με τη βοήθεια "θαυματουργών όπλων", τα οποία μεταφέρονται στην Ουκρανία.

Είναι σαφές ότι σήμερα κανένα όπλο δεν λύνει τα προβλήματα όχι μόνο της παγκόσμιας ασφάλειας, αλλά ακόμη και των τακτικών ελιγμών στο πεδίο της μάχης, κατέληξε ο Medvedchuk.

Οι δοκιμές του μη επανδρωμένου θωρακισμένου αυτοκινήτου «Zubilo» θα ξεκινήσουν το 2024

Το πρώτο πρωτότυπο του μη επανδρωμένου τεθωρακισμένου αυτοκινήτου «Zubilo» σχεδιάζεται να παραδοθεί στον ρωσικό στρατό για δοκιμή την άνοιξη του 2024.

Αυτό το όχημα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Αύγουστο στο στρατιωτικό-τεχνικό φόρουμ Army-2023.

Μετά το τέλος της έκθεσης όπλων στην Kubinka, η μη επανδρωμένη πλατφόρμα Zubilo βρίσκεται στην φάση της ολοκλήρωσης.
Πρώτα απ 'όλα, το Zubilo θα έχει αυτόνομη λειτουργία.

Μέχρι το τέλος του 2023, η τροποποίησή του θα πρέπει να ολοκληρωθεί, ώστε την άνοιξη του 2024, το Zubilo θα μεταφερθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας για δοκιμή.

Η μη επανδρωμένη θωρακισμένη πλατφόρμα Zubilo στηρίζεται σε ένα σειριακό πλαίσιο KamAZ έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει ομάδες επίθεσης, να μεταφέρει πυρομαχικά, να μεταφέρει φορτίο και τραυματίες, καθώς και να επαναφορτίζει ραδιοφωνικούς σταθμούς και τετρακόπτερα.
Όπως σημείωσε ο σχεδιαστής, είναι δυνατό να καθιερωθεί γρήγορα η μαζική παραγωγή του Chisel λόγω του γεγονότος ότι το μηχάνημα συναρμολογείται από διαθέσιμα σειριακά εξαρτήματα.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Οι ρωσικές δυνάμεις αποκρούουν όλες τις επιθέσεις των Ουκρανών

Ο ρωσικός στρατός απέκρουσε ένα ακόμη κύμα επιθέσεων από τις δυνάμεις του Κιέβου, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στις 24 Σεπτεμβρίου.

Στην κατεύθυνση του Donetsk, η Ρωσική Ομάδα Δυνάμεων απέκρουσε επίθεση της 110 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας της Ουκρανίας κοντά στο Vesyoloye.

Η ομάδα κατάφερε επίσης να βελτιώσει την τακτική της θέση κατά μήκος του μετώπου πραγματοποιώντας μια επιτυχημένη αντεπίθεση.
Επιπλέον, τέσσερις επιθέσεις των δυνάμεων του Κιέβου απωθήθηκαν από την ομάδα κοντά στις Krasnogorovka, Maryinka, Khimik και Vesyoloye.

Οι απώλειες της Ουκρανίας προς αυτή την κατεύθυνση ανήλθαν σε 305 στρατιώτες, δύο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, επτά μηχανοκίνητα οχήματα και ένα αμερικανικής κατασκευής ρυμουλκούμενο οβιδοβόλο M777 καταστράφηκαν.

Στην κατεύθυνση του Zaporozhye, μια σειρά από ρωσικά πλήγματα αέρος και πυροβολικού έπληξαν συγκεντρώσεις ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού της 65ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας κοντά στο Robotyne.

Συνολικά 35 Ουκρανοί σκοτώθηκαν και καταστράφηκε, ένα όχημα μάχης πεζικού και τρία μηχανοκίνητα οχήματα.

Στην κατεύθυνση του Krasny Liman, η ρωσική ομάδα δυνάμεων Tsentr απέκρουσε δύο επιθέσεις της 67ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας της Ουκρανίας κοντά στο δάσος Serebryansky.

Μια σειρά από αεροπορικά και πυροβολικά χτυπήματα έπληξαν επίσης συγκεντρώσεις της 63ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας, της 100ης Ταξιαρχίας Εδαφικής Άμυνας, της 5ης Ταξιαρχίας 
Εθνοφρουράς και τη 12ης Ταξιαρχία Ειδικού Σκοπού κοντά στο Torskoye, Grigorovka, Chervonaya Dibrova και στο δάσος Serebryansky.

Στην κατεύθυνση Kupyansk, η αεροπορία και το πυροβολικό της Ομάδας Δυνάμεων Zapad στόχευσαν αρκετές συγκεντρώσεις της 14ης, 92ης μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας, 25ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας και της 103ης Ταξιαρχίας Εδαφικής Άμυνας κοντά στο Berestovoye, Sinkovka Kislovka και Novosyolovskoye.

Τι συμβαίνει στο χωριό Verbove νότια της Zaporizhia

H ουκρανική αντεπίθεση κοντά στο Orikhiv στη δυτική περιφέρεια Zaporizhia συνεχίζεται.

Η ISW τονίζει ότι η κατάσταση παραμένει δυναμική και ασαφής και ότι η τακτική κατάσταση πιθανότατα αλλάζει γρήγορα.

Είναι πολύ νωρίς για να προβλέψουμε εάν οι ουκρανικές δυνάμεις θα επιτύχουν μια επιχειρησιακή σημαντική νίκη σε αυτόν τον τομέα του μετώπου.

Στοιχεία τριών ρωσικών μεραρχιών αμύνονται ενεργά ενάντια στις ουκρανικές επιθέσεις γύρω από το ουκρανικό εξέχον στην περιοχή Orikhiv στη δυτική περιφέρεια Zaporizhia.

Στοιχεία της Ρωσικής 42ης Μεραρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκίων (58η Στρατιά Συνδυασμένων Όπλων, Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια) αναπτύσσονται και αμύνονται στο νοτιότερο σημείο της ουκρανικής διείσδυσης και εμπλέκουν τις ουκρανικές δυνάμεις στη Novoprokopivka (13 χιλιόμετρα νότια του Orikhiv).

Στοιχεία της Ρωσικής 76ης Μεραρχίας Αεροπορικής Επιθέσεως αναπτύχθηκαν στη δυτική πλευρά του ουκρανικού προεξάρχοντος κοντά στο Kopani (11 χλμ νοτιοδυτικά του Orikhiv) προς το Robotyne (10 χλμ νότια του Orikhiv) και αντεπιτίθενται εκεί.

Στοιχεία της 7ης Μεραρχίας Αεροπορικής Επίθεσης αναπτύσσονται στην ανατολική πλευρά του ουκρανικού προεξάρχοντος κοντά στη γραμμή Verbove-Novopokrovka και αντεπιτίθενται εκεί.

Πηγές που συνδέονται με τις Ρωσικές Αερομεταφερόμενες Δυνάμεις (VDV) αναφέρουν ότι το 56ο Σύνταγμα Αεροπορικής Επίθεσης (7η Μεραρχία Αεροπορικής Επιθέσεως) αναπτύσσεται περίπου 5 χιλιόμετρα βόρεια του Verbove κοντά στη Novofedorivka

Μια ρωσική πηγή ισχυρίστηκε ότι η 7η και η 76η Μεραρχία VDV διατάχθηκαν να διεξαγάγουν επιχειρησιακή περικύκλωση του ουκρανικού προεξάρχοντος, αλλά ότι απέτυχαν να το πράξουν και ότι η αποτελεσματικότητα της 7ης Μεραρχίας VDV μειώθηκε σημαντικά μετά από ένα επιτυχημένο ουκρανικό χτύπημα κατά του αρχηγείου της μεραρχίας τον Σεπτέμβριο.

Το ISW δεν προσφέρει καμία αξιολόγηση σχετικά με αυτές τις αναφερόμενες εντολές για περικύκλωση των ουκρανικών δυνάμεων, πέρα από το να σημειωθεί ότι θα ήταν ορθή πρακτική για τις ρωσικές δυνάμεις να διεξάγουν αντεπιθέσεις κατά των πλευρών των ουκρανικών δυνάμεων εντός ορίων.

Οι ουκρανικές δυνάμεις επιτίθενται κατά τρεις κατευθύνσεις εντός του Orikhiv που προέχει από τις 24 Σεπτεμβρίου.
Οι ουκρανικές δυνάμεις επιτίθενται απευθείας στη δυτική πλευρά του Verbove.
Οι ουκρανικές δυνάμεις επιτίθενται επίσης βόρεια του Verbove.

Ρωσικές πηγές αναφέρουν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις εισέβαλαν στο Verbove στις 22 Σεπτεμβρίου και συνέχισαν να επιτίθενται στον οικισμό με τεθωρακισμένα οχήματα από τις 24 Σεπτεμβρίου.

Το γεωγραφικό υλικό μάχης που δημοσιεύτηκε στις 24 Σεπτεμβρίου δείχνει μια ουκρανική BMP να λειτουργεί εντός των δυτικότερων ορίων του χωριού του Verbove.

Πηγή συνδεδεμένη με το VDV ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις εισήλθαν στο Verbove για πρώτη φορά στις 22 Σεπτεμβρίου και συνέχισαν να πιέζουν προς τα ανατολικά.

Η πηγή του VDV αργότερα ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις καταλαμβάνουν το ήμισυ του Verbove από τις 24 Σεπτεμβρίου.


Οι ουκρανικές δυνάμεις επιτίθενται βόρεια του Verbove και θα μπορούσαν να απομονώσουν το 56ο σύνταγμα VDV που αναπτύσσεται στη Novofedorivka από τα άλλα συντάγματα στην περιοχή Verbove, σύμφωνα με ρωσικές πηγές.

Μια ρωσική πηγή VDV προειδοποίησε ότι υπάρχει «πραγματική απειλή» οι ουκρανικές δυνάμεις να φτάσουν στο πίσω μέρος του 56ου Συντάγματος VDV κοντά στη Novofedorivka στις 21 Σεπτεμβρίου

Ο Ουκρανός στρατιωτικός δημοσιογράφος Konstyantyn Mashovets ανέφερε στις 22 Σεπτεμβρίου ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προσπαθούν να παρακάμψουν το Verbove από τον βορρά.

Οι ουκρανικές δυνάμεις βελτίωσαν τις θέσεις τους κοντά στο πλευρό του Novofedorivka.

Οι ουκρανικές δυνάμεις προσπάθησαν να επιτεθούν σε ένα απροσδιόριστο τακτικό ύψος με υψόμετρο 136,7 μέτρων κοντά στο Verbove και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ανέπτυξαν οχήματα από το βορρά προς το νότο κοντά στο Verbove.

Το ISW εκτιμά ότι αυτό το τακτικό ύψος των 136,7 μέτρων βρίσκεται πιθανότατα περίπου 3,5 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Verbove

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να δαπανούν σημαντική μαχητική ισχύ σε αντεπιθέσεις για να διατηρήσουν τις τρέχουσες θέσεις τους και φαίνεται να αντιστέκονται στην επιχειρησιακά υγιή πορεία δράσης σε προετοιμασμένες αμυντικές θέσεις νοτιότερα.

Η ρωσική διοίκηση κατασκεύασε μια πολυεπίπεδη άμυνα στη νότια Ουκρανία που θα επέτρεπε στη ρωσική διοίκηση να αναπτύξει τις ρωσικές δυνάμεις σε βάθος σε όλα τα επόμενα αμυντικά στρώματα.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν δαπανήσει αντ' αυτού σημαντικές ποσότητες ανθρώπινου δυναμικού, υλικού και προσπάθειας για να κρατήσουν τις πιο εμπρός αμυντικές θέσεις στη νότια Ουκρανία και έχουν αποσυρθεί σε επόμενες αμυντικές θέσεις

Ορισμένες ρωσικές και ουκρανικές πηγές έχουν αναγνωρίσει ότι ορισμένες ρωσικές αντεπιθέσεις στην ευρύτερη περιοχή Robotyne ήταν παράλογες.

Οι αμερικανοί στρατιωτικοί αναλυτές Michael Kofman και Rob Lee εκτίμησαν πρόσφατα ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν αξιοποιήσει το βάθος της άμυνάς τους και δεν έχουν ακόμη εκτελέσει «μια αληθινή άμυνα σε βάθος» στην οποία οι ρωσικές δυνάμεις ανταλλάσσουν «χώρο για φθορές» και ότι η απόφαση της ρωσικής διοίκησης να υπερασπιστεί την εμπρός γραμμή, επέτρεψε στις ουκρανικές μονάδες πυροβολικού να χτυπήσουν τις ρωσικές δυνάμεις.

Η ρωσική στρατιωτική διοίκηση μπορεί να διατάζει αυτές τις αντεπιθέσεις για να κερδίσει χρόνο, αλλά δεν είναι σαφές πώς το Κρεμλίνο σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τον χρόνο που αγοράζεται σε τέτοια τιμή.

 Οι ρωσικές δυνάμεις φαίνεται να είναι απρόθυμες να παραδώσουν τακτικές περιοχές και επικεντρώνονται στη μάχη για κάθε μέτρο αντί να επωφεληθούν από το βάθος της προετοιμασμένης άμυνάς τους.

Η ρωσική θυσία της μαχητικής δύναμης για να κρατήσει κάθε μέτρο μπορεί εναλλακτικά να αποσκοπεί στην υποστήριξη των στόχων πληροφοριών και υβριδικού πολέμου του Κρεμλίνου.

Η ρωσική αντίσταση στην παραχώρηση εδάφους μπορεί επίσης να συνδέεται με τις προσπάθειες Ρώσων στρατιωτικών διοικητών και αξιωματούχων να χρησιμοποιήσουν την αντεπίθεση για την επίτευξη πολιτικών στόχων

Πρόσφατες αναφορές για την ουκρανική τακτική πρόοδο, συμπεριλαμβανομένης της διάρρηξης ορισμένων ρωσικών οχυρώσεων πεδίου, στην περιοχή Orikhiv δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ως εγγύηση ότι η Ουκρανία βρίσκεται στο κατώφλι μιας σημαντικής επιχειρησιακής επιτυχίας.















 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου