Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

ΕΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ (ΜΗΝ ΠΙΑΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΑ).

ΠΟΙΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΣΣΕΙΝ ΑΛΟΓΑ;...ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ



Γράφει ο Γιάννης Ναστούλης

1. Στην Ανατολία κατοικεί το ίδιο ανθρωπολογικό υποκείμενο από τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο και τον Μεχμέτ Β' μέχρι σήμερα, δηλαδή το πολυεθνοτικό κράμα της Ρωμιοσύνης. 

Για μεγαλύτερη ακρίβεια, την κατοικούν οι ίδιες εθνότητες από την εποχή των Μηδικών πολέμων. Είναι εκεί ακόμη οι Χετταίοι, οι Καρδούχοι-Μήδοι, οι Χαλδαίοι, οι Φρύγες, οι Καππαδόκες, οι Αρμένιοι, οι Θράκες, οι Ίσαυροι, οι Έλληνες κ.ά, 72 τουλάχιστον εθνότητες. 

Οι μόνοι που δεν κατοικούν εκεί είναι οι Τούρκοι, εννοώ τα μογγολικά-τουρανικά φύλα. Αυτά μπήκαν στην Μ. Ασία σε απειροελάχιστους πληθυσμούς μερικών χιλιάδων, εν μέσω εξελληνισμένου, σφριγηλού ρωμαίικου πληθυσμού εκατομμυρίων, και από την ώσμωση μεταξύ τους εξαφανίστηκαν.

 Σήμερα στην Τουρκία λείπουν οι Τούρκοι. Τα περί «τουρκισμού» είναι ένα ιδεολόγημα, ένας συνηθισμένος κρατοεθνικός μύθος, μια συγκολλητική ουσία για να μην διαλυθούν. 

Όπως κάποτε έλεγαν πως ήταν Ρωμαίοι, χωρίς να είναι από τη Ρώμη, ή Οθωμανοί, χωρίς να κατάγονται από την ανύπαρκτη Οθωμανία, έτσι και τώρα λένε πως είναι Τούρκοι, χωρίς να είναι από το ανύπαρκτο Τουράν. 

Σας συστήνω να βλέπετε τουρκικές σειρές στο τελεβίζιο, αλλά χωρίς να ασχολείστε με την υπόθεση. Να προσέχετε δύο πραγματα: τα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά και κυρίως την ρωμαιίκη προσωποκεντρική ομοτροπία του λαού αυτού που επιβιώνει ατόφια.

 Μεταξύ μας, σσσ, σιγά, μη μας ακούσουν, είναι οι Ρωμηοί που αλλαξοπίστησαν και αλλαξομίλησαν, αλλά δεν αλλαξοτρόπησαν...

2. Ο Ιουδαϊσμός, ο Χριστιανισμός και το Ισλάμ κινούνται στα ίδια ακριβώς μοτίβα! Σμιλεύτηκαν στην ελληνιστική και ελληνορωμαϊκή κοσμόπολη, απόρροια πολιτισμικού συγκρητισμού. 

Φιλοσοφικά, είναι οι λεγόμενες Φιλώνειες (Φίλων ο Αλεξανδρεύς) θρησκείες, επηρεασμένες βαθύτατα, αλλά πολύ βαθύτατα, από τον Στωικισμό, σε πλατωνικά και αριστοτελικά θεμέλια. 

Φυσικά επηρεάστηκαν και από άλλα ρεύματα της Ανατολής, άλλωστε και η αρχαία ελληνική φιλοσοφία δεν προέκυψε από παρθενογένεση. Στην Ανατολή σπούδασε!!! Κάτι ιθαγενιστικές αρχαιοπληξίες είναι αρλούμπες ψυχικά ασταθών ανθρώπων που αγωνίζονται να πιαστούν από κάπου.

3. Ο Ιουδαϊσμός, ο Μωαμεθανισμός και ο Καθολικο-προτεσταντικός Χριστιανισμός, χονδρικά, είναι μονοφυσιτικές στον πυρήνα τους θρησκείες, θεμελιώνονται σε φιλοσοφικά μονιστική θεώρηση, αν και με διαφορετικούς όρους η καθεμιά. 

Η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι άλλου παπά Ευαγγέλιο. Πρόκειται για ατόφια ελληνική θεώρηση. Και δεν είναι καν θρησκεία! Αλλά αυτό δεν το ξέρει ή δεν θέλει να το ξέρει η εκπροτεσταντισμένη Εκκλησία της Φραγκογραικίας, οι θεούσες θεολόγες της Μέσης Εκπαίδευσης, μάλλον και της Ανωτάτης... και ο παπάς της ενορίας σας.

4. Η Αγία Σοφία είναι ναός της Σοφίας του Ένσαρκου Λόγου του Θεού. Ο Παρθενώνας είναι ο Ναός της Αθηνάς. Στον Κρατύλο, ο Πλάτων ετυμολογεί: Αθηνά < α+θεός+νους = η-θεο-νοη = η Σοφία του Θεού. 

Η Αθηνά είναι το προϊόν της ένωσης του Δία και της Μήτιδας, τιτάνισσας που εκπροσωπεί την γήινη σοφία, την πονηράδα, την καπατσοσύνη. Η Αγιασοφιά-Παναγία είναι η Αθηνά Παλλάδα, η πάλλουσα το δόρυ, πολεμικές θεές και οι δύο. Υπέρμαχοι στρατηγοί και πολιούχοι. 

Οι ύμνοι τους ψάλλονται ορθοστάδην, ακάθιστα, γιατί ο λαός πρέπει να είναι πάντα σε πολεμική εγρήγορση. Θεία σοφία, αλλά και με την πονηριά του Οδυσσέα. Νάτην πάλι η ενσάρκωση. Νά ποιός είναι ο Οδυσσέας! Ο πλήρης άνθρωπος είναι. Αθηνά και Οδυσσέας είναι δύο σε ένα, όπως ο Χριστός! Άρα, και η Αγιασοφια είναι ο Παρθενών!

5. Η σημερινή Ελλάδα είναι ιδρυτικά προτεκτοράτο της Δύσης. Ένα φρούριο φράγκο-βενετσιάνικο, εξοπλισμένο σαν αστακός. Δήλον ότι, ποτέ δεν έφυγαν οι Σταυροφόροι από εδώ.

Η πολιτική τάξη είναι ολόκληρη δοτή και ουνίτικη (πολιτική Ουνία την έχω ονομάσει πρώτος και μόνος. Το διεκδικώ!). Οι γνωστές πολιτικές ιδεολογίες είναι όλες Δυτικής κοπής, και ο κομμουνισμός.

 Κυρίως, όμως, η Νέα Ελλάδα είναι ένα συνειδησιακό προτεκτοράτο. Έχουν αλώσει το μυαλό μας συστηματικά από το 1830, μέσω της "ελληνικής παιδείας" σε σημείο που να μιλούμε ελληνικά, αλλά να νοούμε αγγλογερμανικά. Χρειαζόμαστε επανελλήνιση των εννοιών, ανάκτηση νοουμένων, αν θέλουμε να υπάρξουμε.

6. Η Αγία Σοφία παράγει γεωπολιτική ανά τους αιώνες διότι θα είναι πάντα η υπέρμαχος στρατηγός Παλλάδα του ελληνικού τρόπου θεώρησης και βίου. Είναι μέγεθος κβαντικό και τούτη την ώρα, κάθε ώρα, ψάλλεται ο ορθοστάδην ύμνος σε αξεπέραστη ελληνική υμνογραφία.

Καλύτερα ναός, παρά μουσείο και τουριστική ατραξιόν, όπως την επέβαλαν οι παμπόνηροι Δυτικοί με το νεοτουρκικό κίνημα. Αυτοί ξέρουν από πού αναγεννάται ο αντίπαλος πολιτισμός...

7. Παρόλα αυτά, η σημερινή Τουρκία είναι ένα άλλο κράτος, μια άλλη δομή ισχύος και εμείς μια άλλη και σε έναν πόλεμο θα της μαμήσουμε την (Ελληνίδα) μαμά της. Αχ! Αυτές οι αντινομίες...

Γιάννης Ναστούλης



ΜΑΣ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΑΠΟΣΚΙΤΗΣ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου