Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

ΌΤΑΝ ΟΙ ΛΑΟΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ, ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΦΥΓΗ...

ΗΧΗΡΗ ΦΑΠΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ  ΣΕΡΒΙΩΝ -ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΙΕΡΙΩΝ: Η «ΤΕΡΝΑ»  ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΑ ΠΙΕΡΙΑ


ΑΘΑΜΑΝΑΣ: Όταν η τοπική κοινωνία αντιστέκεται όπως πρέπει, οι Δολοφόνοι του Φυσικού μας Περιβάλλοντος τρέπονται σε φυγή...

Όχι μόνον δεν πρέπει να στηθεί ξανά αιο-(διαβο)-λικό πάρκο, αλλά πρέπει να ξεκινήσει πρόγραμμα ξηλώματος των τρικέρατων τεράτων και αποκαταστάσεως των οικοσυστημάτων...

Ο καιρός των πολιτικών και οικονομικών εγκληματιών ελάχιστος πια...

ΑΜΗΝ

Η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΕ είχε πάρει άδεια παραγωγής από τις 14 Οκτωβρίου 20202 για κατασκευή αιολικού πάρκου 44, 85 μεγαβάτ στην περιοχής Σκοτεινό-Φλάμπουρο-Αβδέλλα-Τούρλα στο Δήμο Βελβεντού και Κατερίνης πάνω στα Πιέρια όρη.

Ο Δήμος Βελβεντού ενημερώθηκε για το αιολικό κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας στις 25 Ιανουαρίου 2021.Έκτοτε άρχισε ένας μεγάλος αγώνας κόντρα σε ισχυρά συμφέροντα με νικητές τους βελβεντινούς .Ένα μικρό γαλατικό χωριό γράφαμε στις 9 Φεβρουαρίου 2022 τα κατάφερε.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 2464/Β/3-12-2008 και το άρθρο 6 ως περιοχές αποκλεισμού και ζώνες ασυμβατότητας των αιολικών πάρκων είναι οι οικότοποι προτεραιότητας περιοχών της Επικράτειας που έχουν ενταχθεί ως τόποι κοινοτικής σημασίας στο δίκτυο ΦΥΣΗ 2000. Ένας τέτοιος Τόπος Κοινοτικής Σημασίας (SCI) είναι και τα Πιέρια και η περιοχή Φλάμπουρο-Αβδέλλα-Τούρλα , όπου η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Α Ε επιθυμούσε την εγκατάσταση αιολικού πάρκο 44, 85 μεγαβάτ.

Η Διεύθυνση Δασών Πιερίας γνωμοδότησε αρνητικά για το αιολικό πάρκο ισχύος 44,85 MW στη θέση « ΣΚΟΤΕΙΝΟ-ΦΛΑΜΠΟΥΡΟ-ΑΒΔΕΛΑΤΟΥΡΛΑ » και των συνοδών του έργωv, στους Δήμους Βελβενδού & Κατερίνης από την εταιρεία ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΒΕΤΕ ΑΕ.

Και πλέον η εταιρεία αποσύρει τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τις 13 ανεμογεννήτριες 3, 45 μεγαβάτ η καθεμία.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΡΑΣΣΟΣ: Μεγάλη Νίκη στα Πιέρια!!!! Η ΤΕΡΝΑ απέσυρε οριστικά τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τις 13 ανεμογεννήτριες στη θέση ΣΚΟΤΕΙΝΟ –ΦΛΑΜΠΟΥΡΟ – ΑΒΔΕΛΑ – ΤΟΥΡΛΑ μέγιστης ισχύος παραγωγής 44,85 MW.

Συγχαρητήρια στους αγωνιστές από Σέρβια -Βελβεντό και Πιερία για τον ανυποχώρητο και διαρκή αγώνα τους. Συγχαρητήρια και στον Τρύφωνα Κόλια για τον δικαστικό αγώνα.

Εμείς είμασταν εξ αρχής στο πλευρό των κατοίκων και του κινήματος και πιστεύουμε πως συμβάλαμε τα μέγιστα σ αυτή την προσπάθεια

Να ακυρωθούν τώρα όλες οι άδειες Βιομηχανικών ΑΠΕ στη Δυτική Μακεδονία.

Να πάρουν ξεκάθαρη θέση όλοι οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες.

Τρύφωνας Κόλλιας: Τεράστια νίκη για τους κατοίκους, φορείς και οργανώσεις του Δήμου Βελβεντού (και όχι μόνο). Η ΤΕΡΝΑ αναγκάστηκε να αποσύρει την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το Αιολικό Πάρκο που σχεδίαζε να κατασκευάσει στα Πιέρια Όρη, ύστερα από τις εμπεριστατωμένες Αντιρρήσεις – Απόψεις που υποβάλλαμε κατά την διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης, και τις βάσει αυτών αρνητικές γνωμοδοτήσεις σειράς κρίσιμων υπηρεσιών. Προχωράμε!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου