Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

ΧΑΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ!

ΈΝΟΠΛΟΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΑΝΟΙΞΕ ΠΥΡ ΣΕ ΤΑΞΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ERASMUS ΚΑΙ ΣΕ ΚΤΙΡΙΟ ΣΤΟ ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ ΣΚΟΤΩΣΕ 3. ΚΑΘΗΓΗΤΗ, ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ 14ΧΡΟΝΗ ΚΟΡΗ ΤΗΣ. ΈΒΑΛΕ ΦΩΤΙΕΣ. 
2 ΒΙΝΤΕΟ



Ένοπλος φοιτητής άνοιξε πυρ σε τάξη στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Erasmus και σε κτίριο στο Ρότερνταμ σκότωσε 3. Καθηγητή, μια γυναίκα και την 14χρονη κόρη της. Έβαλε φωτιές. 

Εκκενώθηκε Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρότερνταμ. 3 άνθρωποι σκοτώθηκαν από έναν ένοπλο που άνοιξε πυρ σε μια τάξη στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ιατρικού Κέντρου Erasmus και σε ένα κοντινό διαμέρισμα στην ολλανδική πόλη του Ρότερνταμ. 

Επικράτησαν σκηνές χάους και πανικού όλοι έτρεχαν να διαφύγουν από τον σκοπευτή και να βγουν από το παγιδευμένο πανεπιστημιακό καθίδρυμα.

3 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ένας ανήλικος τραυματίστηκε, στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.
Τα γεγονότα σημειώθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Erasmus και σε παρακείμενο σπίτι. 

Ο ένοπλος αφαίρεσε τη ζωή μιας 39χρονης γυναίκας της 14χρονης κόρης της και ενός 42χρονου καθηγητή. Η αστυνομία μόλις ανακοίνωσε ότι από τα τραύματά της πέθανε και η 14χρονη θύμα του πυροβολισμού και της μεγάλης πυρκαγιάς



Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από έναν μοναχικό ένοπλο που άνοιξε πυρ σε ένα νοσοκομείο και ένα διαμέρισμα στην ολλανδική πόλη του Ρότερνταμ την Πέμπτη, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης.



Ο ύποπτος, ένας 32χρονος φοιτητής ντυμένος με στρατιωτικό εξοπλισμό, πυροβόλησε και σκότωσε μια 39χρονη και τραυμάτισε σοβαρά τη 14χρονη κόρη της, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Φρεντ Βεστερμπέκε. Στη συνέχεια και η 14χρονη κατέληξε..

”Μόλις ανακοινώθηκε ότι πέθανε το 14χρονο κορίτσι που τραυματίστηκε σοβαρά από τους πυροβολισμούς στη Heiman Dullaertplein σήμερα το απόγευμα. Σκοτώθηκε και η μητέρα της, μια 39χρονη από το Ρότερνταμ.” ανακοίνωσε η αστυνομία που ανακοίνωσε πως ο καθηγητής σκοτώθηκε μέσα στο χώρο διδασκαλίας.


Στη συνέχεια, ο δράστης πήγε στο κοντινό Ιατρικό Κέντρο Erasmus όπου πυροβόλησε και σκότωσε έναν 46χρονο, ο οποίος ήταν καθηγητής στο ακαδημαϊκό νοσοκομείο.

Η ταυτότητα του υπόπτου δεν έγινε γνωστή. Δεν ανακοινώθηκε το κίνητρο.


Η αστυνομία του Ρότερνταμ ανέφερε μέσω του κοινωνικού δικτύου X (πρώην Twitter) ότι συνελήφθη ένας 32χρονος κάτοικος αυτής της πόλης και ότι αποκλείει το ενδεχόμενο δεύτερου δράστη.

Η αστυνομία πρόσθεσε αρχικά ότι δεν θα δώσει περισσότερες πληροφορίες μέχρι να ειδοποιηθούν οι οικογένειες των θυμάτων.


Γύρω στις 14:25 τοπική ώρα (12:25 GMT), η αστυνομία έλαβε πληροφορίες για πυροβολισμούς σε μια από τις τάξεις του Ιατρικού Κέντρου Erasmus, νότια της πόλης, και σε ένα σπίτι που βρίσκεται περίπου 1,5 χιλιόμετρο από απόσταση, σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού ΕΦΕ.

Μετά τους πυροβολισμούς ξέσπασαν δύο φωτιές, που πιστεύεται ότι άναψε ο δράστης με cocktail Molotov: μία στο σπίτι, όπου δύο άτομα τραυματίστηκαν αρχικά και μία άλλη στο νοσοκομείο, όπου πυροβολήθηκε ένας καθηγητής.



Προς το παρόν, λίγες λεπτομέρειες είναι γνωστές για το τι συνέβη και πόσα θύματα έχουν χάσει τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν σε καθένα από αυτά τα μέρη.

Σε ορισμένα βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα κοινωνικά δίκτυα, φαίνονται φοιτητές να απομακρύνονται από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο, ενώ στο σημείο έφτασαν βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί.

 Η Αστυνομία έχει ζητήσει μέσω του Χ τη συνεργασία όλων όσων έχουν απαθανατίσει εικόνες από τους πυροβολισμούς, οι οποίοι μπορούν να τις ανεβάσουν στην ιστοσελίδα της δύναμης.

  








1 σχόλιο:

  1. ....τὰ γνωστὰ ἀμόκ, ὅπως Ἀμερική...τρέλαναν τὸν κόσμο μὲ τὰ φαρμάκια τους,τὶς ἰδεολογίες καὶ τὶς τροφὲς καὶ τοὺς ψεκασμοὺς καὶ τὶς ἰατρικές τους...τὰ διόλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή