Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023

Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΕΠΑΦΙΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!!

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ «ΤΡΕΛΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟΙ»…ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΧΩΡΑ


Γράφει ο Κωνσταντίνος Ζιάζιας


Αναζητούνται επειγόντως «τρελοί αλλά και καθαροί»…για να γίνουμε κανονική χώρα. Διαπιστώνει καθυστερημένα και ύστερα από χρόνια παρακμής της κοινωνίας μας, της Χώρας μας , ο έγκριτος δημοσιογράφος της Καθημερινής και αναρωτιέται εάν υπάρχουν «τρελοί», ικανοί και καθαροί στον ζωτικό πυρήνα του ελληνικού κράτους.

Η απάντηση είναι κατηγορηματική ,ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ,τόσο στην κοινωνία μας οσο και στον κρατικό μηχανισμό , τους οποίους όμως ουδέποτε αυτοί που ενημερώνουν την κοινωνία ανεδειξαν, ουδέποτε ανάφεραν ως υποδείγματα των νέων μας, όπως είναι σήμερα ο αρχαιολόγος και υπάλληλος της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων , που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από «δυο άγνωστους άνδρες» , από την επαγγελματική του εμπλοκή σε υποθέσεις παράνομης ανάπτυξης, που πραγματοποιήθηκαν από επιχειρηματικά συμφέροντα στη Μύκονο , όπως είναι σήμερα ο Εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου , ο οποίος επέβαλλε τη νομιμότητα στα νησιά μας προχωρώντας σε κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε εμβληματικά καταστήματα ,που άνοιξε πανελληνίως το δρόμο και για «ελεύθερες παραλίες».

 Ο παραπάνω λειτουργός της δικαιοσύνης δέχτηκε πρόταση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Προστασίας Υψηλών Προσώπων, να του παρέχει 24ωρη αστυνομική φύλαξη, με δύο αστυνομικούς , την οποία αρνήθηκε κατηγορηματικά λέγοντας: «Να πάτε να φυλάξετε κάποια γειτονιά. 

Εγώ βασίζομαι στο νόμο και στο πιστόλι μου . Εξάλλου είμαι Εισαγγελέας και ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΑΣ και αποστολή μου είναι να προστατεύω. Όχι να με προστατεύουν. Λυπάμαι, που το λέω, αλλά η φύλαξη από αστυνομικούς έχει καταντήσει να είναι στοιχείο πρεστίζ και κοινωνικής καταξίωσης, για πολλούς και πολλές στον κλάδο μας». 

Μια απάντηση που θα έπρεπε να είναι αυτονόητη, αλλά στην Χώρα μας αποτελεί την εξαίρεση των εξαιρέσεων… υπηρέτης του δόγματος « η Αστυνομία για την κοινωνία και όχι στην υπηρεσία κομματικών συμφερόντων»…

Όπως είναι το προσωπικο των Ενόπλων Δυνάμεων που δρουν άμεσα για να καλύψουν την ανικανότητα του κομματικοποιημένου κράτους ,όπως είναι το προσωπικο των Σωμάτων Ασφαλείας της Χώρας , όπως είναι οι Εθελοντές, οι οποίοι με κίνδυνο της ζωής τους συνδράμουν τις δυνάμεις που δρουν στις περιοχές καταστροφής …….
ΝΑΙ υπάρχουν οι Αξιοι , «οι τρελοί αλλά και οι καθαροί» ,οι Άριστοι , οι Έντιμοι, οι Δημιουργικοί άνθρωποι, ειναι δίπλα μας στην κοινωνία, είναι μέσα στον κρατικό μηχανισμό ,που δεν ενδιαφέρονται για το χρήμα, για το πως θα αυξήσουν το πόθεν έσχες, τα ακίνητα τους..., αλλά μόνο για την προκοπή και την ευημερία αυτού του τόπου και την κοινωνική δικαιοσύνη, είναι οι άνθρωποι που δίνουν συνέχεια στο πολύπαθο ελληνικό κράτος ,τους οποίους όμως το πολιτικό και κρατικό σύστημα, το δημοσιογραφικό κατεστημένο, τους βάζει στο περιθώριο γιατί «χαλάνε την πιάτσα» που χρόνια λυμαίνονται .

« Οι πολιτικοί μας προτιμούν δυστυχώς τους βολικούς γιατί έχουν κατασκευάσει ένα γκρίζο, θολό και μπερδεμένο σύστημα όπου τα πάντα περνούν στο τέλος μέσα από τα πολιτικά ή κυβερνητικά γραφεία. 

Την ώρα της κρίσης ανακαλύπτουν ότι ο βολικός βολεύει μέχρι να καταρρεύσει, μαζί με όλο το σύστημα, και να σε πλακώσει», διαπιστώνει με πολύ «ευγενικό τρόπο» ο δημοσιογράφος της Καθημερινής , δηλαδή περιγράφει επακριβώς τι συμβαίνει ακριβως σήμερα στον κρατικό και πολιτικό μηχανισμό της Χώρας μας, τι συμβαίνει στην Θεσσαλία , τι συμβαίνει στον Έβρο…

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια ενα φαύλο και αλαζονικό πολιτικό σύστημα , καθώς και ορισμενα ΜΜΕ , εκμαυλίσαν το πνεύμα και την ψυχή ενός ολοκλήρου λαού . Έγιναν οι χειρότεροι σύμβουλοι , εμπνευστές και καθοδηγητές στην διαμόρφωση μιας αμοραλιστικης κοινωνίας . 

Την καρέκλα της εξουσίας, σε όλα τα επίπεδα, όλα αυτά τα χρόνια , κατέλαβαν ως επί το πλείστον, άνθρωποι άκοπα, χωρίς γνώση, χωρίς εμπειρίες, χωρίς να δοκιμαστούν στο στίβο της ζωής και της δημιουργίας, δεδομένου ότι πολλοί από αυτούς ποτέ δεν ίδρωσαν για να κερδίσουν το ψωμί τους, δεν αναδείχθηκαν επαγγελματικά στην κοινωνία, δεν ηγήθηκαν ανθρώπων, αλλά «γεννήθηκαν» και «ανδρώθηκαν» από τους κομματικούς σωλήνες, συμβάλλοντας στη δημιουργία αυτής της πλατιάς και πολυεπίπεδης κρίσης θεσμών και αξιών, ανίκανοι να αντιμετωπίσουν κρίσεις, να αντιμετωπίσουν δυσκολίες της κοινωνίας, της Χώρας .

Όλο αυτό το πολιτικό σύστημα κύριε διευθυντά της Καθημερινής το «καλλιεργήσατε», το αναδείξατε , το υμνήσατε , δεν κάνατε εποικοδομητική κριτική ώστε να βελτιωθεί , με αποτέλεσμα να φθάσουμε στην σημερινή κατάσταση που η Χώρα καίγεται , η χώρα πνίγεται και ουδείς είναι υπεύθυνος , δολοφονείται νέος άνθρωπος στον καταπέλτη πλοίου και ουδείς συγκινείται…έχετε αντιληφθεί νομίζω, διότι είναι πασιφανές και στον απλό λαό, ότι η ανικανότητα των «διοικούντων» έχει προκαλέσει τεράστια δυσπιστία στην κοινή γνώμη για το σύνολο των προσώπων αλλά και των θεσμών που είναι απαραίτητοι για την κρατική λειτουργία. 

Τα πόστα των αποφάσεων στην πολιτική, στη δημόσια διοίκηση δυστυχως κατεληφθησαν σε μεγάλο βαθμό από ευκαιριακούς κομματικούς παράγοντες με ιδεοληψίες και συχνά χαμηλού ήθους. Έχουμε δηλαδή έντονη αναξιοκρατία και νεποτισμό, με οδηγό το ατομικό συμφέρον, σε όλους τους τομείς .

Οσοι βέβαια, πράγματι πόνεσαν και αγωνίστηκαν να προσφέρουν κάτι χρήσιμο στον τόπο, συνετρίβησαν γρήγορα από τις ομάδες της μετριότητας και των συμφερόντων και αναγκάσθηκαν σε παραίτηση .
Γενικά θα πρέπει να υπενθυμίσουμε η ακόμη και να γνωρίσουμε στους ιθύνοντες αυτής της Χώρας οτι τα αξιοκρατικά επιλεγμένα άτομα, για διάφορες κρατικές θέσεις, δεν μαζικοποιουνται , δεν χειραγωγούνται, δεν ετεροκαθοριζονται και το κυριότερο δεν μεταβάλλονται σε άβουλα κομματικά όργανα, δεν αγαπούν ιδιαίτερα την καρέκλα της ΕΞΟΥΣΙΑΣ αλλα μόνο την θέση της προσφορας και συμβάλουν αποφασιστικά στην ανάπτυξη του αισθήματος ασφαλείας στην κοινωνία μας . 

Όμως δεν πρόκειται η ΠΑΤΡΙΔΑ μας να ξεπεράσει το φαύλο κύκλο της αναξιοκρατίας και της ρουσφετολογίας , αν το πολιτικό σύστημα της Χώρας δεν αντιμετωπίσει τον κρατισμό και την διαπλοκή , την κομματοκρατία και την διαφθορά , τις πελατειακές σχέσεις και τον συντεχνιασμό , την κρατική γραφειοκρατία και τον ΘΕΣΜΙΚΟ ΥΠΟΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΣΥΝΔΙΟΙΚΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΡΩΝΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Για αυτό προβάλει σήμερα, εστω και καθυστερημένα, επιτακτικά η ανάγκη προώθησης της αξιοκρατίας ως μέσο επιβίωσης πλεον του κράτους, της κοινωνίας, της πολιτείας, του λαού μας , του ΕΘΝΟΥΣ μας. 

Όταν δεν εφαρμόζεται η αξιοκρατία, ο τόπος αδυνατεί να προχωρήσει μπροστά, ο ίδιος ο πολίτης κοιτάζει δίπλα του, πίσω του και σπάνια μπροστά και ελεύθερα. 

Οι Άξιοι, οι Έντιμοι και «ΟΙ ΤΡΕΛΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟΙ» είναι αυτοί που θα ΔΩΣΟΥΝ αξιοπρέπεια και πρόοδο σε αυτόν τον τόπο , σε αυτόν τον λαό . Οι Άξιοι, οι Έντιμοι είναι αυτοί που θα δημιουργήσουν μια καλύτερη Ελλάδα. Αυτούς οφείλει η πολιτεία να καλέσει και να επανδρώσει το «επιτελικό κράτος»…

Για αυτό πρέπει να γίνει μια συνολική επανεκκίνηση στην κυβερνητική και την κρατική μηχανή και σημαντικό ρόλο σε αυτήν την επανεκκίνηση οφείλουν να έχουν τα ΜΜΕ , επιτελώντας έντιμα και με «καθαρότητα» τον θεσμικό τους ρόλο , προς όφελος πρώτα της Πατρίδος και βέβαια της κοινωνίας ,αλλά και του πολιτικού συστήματος…

Δυστυχώς "Όλοι θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο αλλά κανείς δεν θέλει να αλλάξει τον εαυτό του..."
Λέων Τολστόι.






3 σχόλια:

  1. Στην άλωση της Πόλης από το Μωάμεθ ο ίδιος ο Θεός του αποκάλυψε ότι αν υπήρχαν έστω και 5 (όχι τρελοί και καθαροί αλλά...) απλοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί, έτσι όπως τους θέλει ο Χριστός, αυτός δε θα μπορούσε να πορθήσει την Πόλη μας.

    Σήμερα μπορεί να χρειάζεται μόνο ένας, ή δύο, ή εκατό δύο, Κύριος οίδε, για να αντιστραφεί η καταστροφική πορεία στην οποία με μαθηματική ακρίβεια μας οδηγεί η ΝΤΠ, ως άλλος Μωάμεθ. Μπορεί αυτός ο ένας, ή δύο, ή εκατό δύο να είσαι εσύ, ή κι εγώ, ή και οι δυο μας. Εφόσον με φιλότιμο αναλάβουμε τον αγώνα για τη διόρθωση του εαυτού μας, ακόμα κι αν δεν καταφέρουμε να αποκτήσουμε καμία αρετή, μπορούμε τουλάχιστον να κινήσουμε τα σπλάχνα του Παντοκράτορος να ελεήσει εμάς και όσους άλλους μπορεί να φτάσει η εμβέλεια της προσευχής μας.

    "Εκείνη την Ημέρα", λέει ο Άγιος Μάρκος ο Αθηναίος, "ο Κύριος δε θα μας κρίνει για την παράλειψη των Ψαλμών και της προσευχής, αλλά για το ότι με την εγκατάλειψη αυτών διευκολύνεται η είσοδος των δαιμόνων" (και των ανθρωποδαιμόνων θα συμπληρώσω εγώ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΛΟΓΙΑ ΓΕΡΟΝΤΟΣ

    Κοίτα την ιστορία από πολύ παλιά. Αυτοκρατορίες τεράστιες. Βαβυλωνία, Ισραηλίτες, Ρωμαίοι, Έλληνες, Βυζάντιο, όλοι αυτοί τιμωρήθηκαν γιατί είχαν ξεχάσει τον Θεό. Όλες αυτές οι αυτοκρατορίες εξαφανίστηκαν γιατί είχαν πέσει πρώτα μέσα στην ψυχή τους. Οι εσωτερικές τους άμυνες ήταν ανύπαρκτες. Όπως ακριβώς είναι και οι δικές μας αυτή τη στιγμή.

    Να ξέρεις ότι αν δεν μετανοήσουμε θα πάθουμε τα ίδια.

    Και εγώ όπως και εσύ πιστεύω ότι θα βοηθήσει ο Θεός την Ελλάδα μας αλλά να ξέρεις ότι θα γίνει εκκαθάριση. Το ακούς αυτό !! ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ Θα ξεχωρίσει το στάρι από την ήρα.

    Σκέψου, αν κάποιος έχει μάθει να ζει τη ζωή που προανέφερα και πάρει αυτή τη στιγμή το δώρο από τον Θεό της δυνατής Ελλάδος χωρίς κινδύνους και απειλές, τι θα σκεφτεί ; θα πει "Ο Θεός μας αγαπάει και μας έσωσε, επομένως για να μας αγαπάει ο Θεός είμαστε σωστοί. Ας συνεχίσουμε λοιπόν την ζωή όπως την ζούσαμε, ευάρεστη φαίνεται να είναι στον Θεό". Και έτσι θα συνεχίζουμε να ζούμε αμαρτωλά και μάλιστα αυτή την φορά έχοντας και την επιβεβαίωση του Θεού.

    Αν δεν μετανοήσουμε να το ξέρεις θα δούμε πράγματα φοβερά. Ελπίζω έστω και την τελευταία στιγμή να ανοίξουν τα πνευματικά μας μάτια και να μετανοήσουμε. Να το ξέρεις έρχονται μέρες τόσο δύσκολες και πονηρές που η γη δεν ξανάδε ποτέ στην ιστορία της. Αλλά μέσα σε αυτό το σκοτάδι πρέπει να μετανοήσουμε. Αν δε το κάνουμε θα μας πάρει το ρεύμα του ποταμού μαζί με τους άλλους.

    _______________________________________________


    - Οι πολιτικοί είναι όργανα των σκοτεινών δυνάμεων. Των σιωνιστών. Αυτοί κάνουν την δουλειά τους, αυτό τους βάλανε να κάνουν και είναι σωστοί σε αυτό που πρέπει να επιτελέσουν. Αγωνίζονται με όλες τους τις δυνάμεις να επιφέρουν το κακό. Προσπαθούν να οδηγήσουν την ιστορία με τρόπο ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την έλευση του αντίχριστου. Είπε ο Κύριος μας, "ότι οι υιοί του αιώνος τούτου φρονιμότεροι υπέρ τους υιούς του φωτός". Αυτοί ξέρουν τι κάνουν και το κάνουν συνειδητά, εμείς που θέλουμε να γίνουμε υιοί της βασιλείας του Θεού είμαστε ράθυμοι. Νομίζεις ότι οι πολιτικοί αυτοί μονοί τους ήρθαν ; Οχι, εμείς τους φέραμε. Αν η ζωή μας ήταν σωστή, αν τα πνευματικά μας μάτια ήταν ανοιχτά θα μπορούσαμε από την αρχή να διακρίναμε τι ποιότητα έχει ο κάθε ένας. Και θα κρατούσαμε ανάλογα. Τώρα προσπαθούμε να τους διώξουμε από τη βουλή, αλλά δεν μπορούμε. Είμαστε δειλοί, δεν έχουμε το σθένος να αντιταχθούμε στο κακό. Αυτό που επικρατεί στις ψυχές μας είναι να μην χαλάσουμε τον όμορφο (μόνο όμορφος δεν είναι) κόσμο που έχουμε πλάσει. Σκέφτεται ο κάθε ένας, εγώ θα βγάλω το φίδι από την τρύπα ; Ας το βγάλει ο άλλος. Ε ... έχω την δουλίτσα μου, την οικογένειά μου, την βόλεψή μου, τι τα θέλεις αδελφέ και τα σκαλίζεις ; Αυτό λέγεται δειλία και είναι μεγάλη αμαρτία στα μάτια του Θεού. Είχε πει κάποτε ο Βενιαμίν Φραγκλίνος ότι "Όσοι θυσιάζουν στοιχειώδεις ελευθερίες για λίγη ασφάλεια, δεν αξίζουν ούτε την ελευθερία ούτε την ασφάλεια".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα αυτά που λέγονται τώρα ίσως ακούγονται δυσάρεστα και σκληρά αλλά αυτή είναι η αλήθεια.

      Στον κόσμο αν πεις δυσάρεστα πράγματα ή αν τον ελέγξεις δεν αρέσει. Σε κατατάσσει στους κακούς. Δες στην παλιά διαθήκη πόσους προφήτες σκοτώσανε οι ισραηλίτες. Ακόμη και τον Θεό τους σκοτώσανε επί του σταυρού, επειδή αυτά που τους έλεγε δεν χαιδεύανε τα αυτιά τους. Πες στον κόσμο για ελευθερία χωρίς αγώνες, για αυτές τις προφητείες περί ξανθού γένους και κόκκινης μηλιάς χωρίς να βάλεις μέσα την λέξη “μετάνοια” και όλοι θα σε αγαπήσουν. Μόλις βάλεις αυτή τη λέξη όλοι θα αποστρέψουν το πρόσωπό τους. Δεν έχουμε συνηθίσει τον έλεγχο γιατί δεν έχουμε ταπείνωση. Λέει στην παλιά διαθήκη "μη έλεγχε κακούς ίνα μη μισήσωσί σε, έλεγχε σοφό και αγαπήσει σε".



      Για τον κάθε έναν μας το τέλος του κόσμου τούτου έρχεται με την κοίμησή του. Εκεί μόνοι μας απέναντι στον Θεό θα δώσουμε λόγο για τα αμαρτήματά μας, για τις καλές μας πράξεις. Υπάρχει μια ζυγαριά, και από την μία μπαίνουν οι αμαρτίες και από την άλλη όλα τα καλά που έχουμε κάνει, οι αγώνες που έχουμε δώσει για την σωτηρία μας, η πίστη μας. Αλλά όσο και να προσπαθήσουμε δεν είναι πότε δυνατόν να καταφέρουμε να γείρουμε την ζυγαριά προς το μέρος που θέλουμε με τις δικές μας δυνάμεις. Πρέπει να κρατάμε στο χέρι μας ακόμη μία αρετή. Την ταπείνωση. Αυτή θα την δώσουμε στον Θεό μας και θα τον παρακαλέσουμε να την βαρύνει τόσο ώστε να γείρει η ζυγαριά πρός την σωτηρία.

      Μετάνοια αδελφέ μου, μετάνοια... Μόνο έτσι θα κερδίσουμε την Βασιλεία του Θεού, μόνο έτσι θα λυπηθεί ο Θεός την πατρίδα μας και θα μας ελεήσει.

      Διαγραφή