Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

ΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΣΟΒΑΡΗ ΕΚΦΡΑΖΟΜΕΝΗ ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ

ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΘΗΜΑΤΩΝ


Γράφει ένας παλιός Λούστρος.

Μεγάλη ικανοποίηση δέχθηκε το τμήμα αυτό της κοινωνίας ανεξαρτήτως πολιτικής προτίμησης, που στο παρελθόν ξεστόμιζε το γνωστό σύνθημα για τον Κούλη. 

Δεν τον έβριζαν άλλωστε, αφού και παντρεμένος είναι κανονικά με τον νόμο με την κυρία του και το συγκεκριμένο ρήμα αφορά και περιγράφει στην γλώσσα μας την ερωτική πράξη εντός του γάμου.

 Εξάλλου έτσι σωστά το δήλωσε άξιος και σεβαστός ιεράρχης, αν και σοκαρίστηκαν πολλοί άσχετοι και σεμνότυφοι.

Θα πρέπει να προβληματιστούν από τώρα όλοι αυτοί και άλλοι που πιθανόν στο μέλλον θα θελήσουν να ξεστομίζουν το ίδιο ρήμα για όποιον άλλο ηγέτη προκύψει που δεν τηρεί τις ίδιες προϋποθέσεις.

Δεν θα μπορούν να μιλούν κυριολεκτικά 

Δεν τους παίρνει καθόλου, θα είναι λάθος

Ας προτείνει ένα ρήμα αυτός που τον παίρνει

Λέγω απλά και όποιος δεν τον παίρνει ή δεν τα πιάνει,

Ας μη μιλά.

Μας χαλάει την πιάτσα

Καλά λέγαμε Αλεξοκουληδες και καταλαβαινομασταν .

Αύριο δύσκολος ο συνδυασμός βαζελίνης και ψαροκασέλας με γαύρο

Ο  Τζέρι να βάλει  ή να πάρει το πόδι του.


Ένας παλιός Λούστρος.
1 σχόλιο:

 1. Εδώ ταιριάζει ο μύθος του Αισώπου για την ντροπή και τους κίναιδους .
  Τώρα βγαίνουν στις τηλεοράσεις και καταλαμβάνουν αξιώματα.
  Γούστο θα έχει στο άμεσο μέλλον η πιθανή ορκωμοσία, είτε χριστιανικά από τον Ιερώνυμο, είτε στην τιμή και στην υπόληψη,
  ενός κρατικού αξιωματούχου πχ. υπουργού ή πρωθυπουργού.
  Ακόμη και του απλού στρατιωτικού όρκου των νεοσυλλέκτων στρατιωτών.
  Αιδώς Νεοέλληνες.
  Όταν ο Δίας έπλασε τους ανθρώπους, έβαλε μέσα τους διάφορες αρετές και ευαισθησίες. Ύστερα είδε ότι ξέχασε την ντροπή. Αλλά δεν είχε κάποια "πόρτα" από την οποία να βάλει την ντροπή μέσα στον άνθρωπο. Τότε πρόσταξε την ντροπή (προσωποποιημένη) να μπει στον άνθρωπο από τον πρωκτό του. Η Ντροπή δεν το δεχόταν. "Όχι!" φώναζε, "δε θα περάσω από τέτοια τρύπα! Είμαι η ρίζα των αρετών και δε μου αξίζει τέτοια μεταχείριση! Ντρέπομαι! Δεν μπορώ να μπω από εκεί!". Αλλά του Δία η εντολή ήταν άκαμπτη: "πρέπει να μπεις, και μάλιστα από τον πρωκτό, γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Δεν κάνει να μείνουν οι άνθρωποι δίχως ντροπή. Και αν ακόμα εσύ ανέχεσαι να μείνουν οι άνθρωποι δίχως ντροπή, σε προστάζω εγώ να μπεις στους ανθρώπους, από τον πρωκτό τους!". Αναστέναξε η ντροπή, δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς, "εντάξει" είπε, "θα μπω, αλλά με μια συμφωνία: αν μετά από εμένα μπει από την ίδια οπή κάτι άλλο, και προπάντων αν μπει ερωτικό όργανο, εγώ θα φύγω από εκείνον τον άνθρωπο!" - "Σύμφωνοι", είπε ο Δίας. Έτσι, η ντροπή μπήκε και κατοίκησε στους ανθρώπους, αλλά όποιος άνθρωπος "σοδομίζεται" χάνει για πάντα την αίσθηση της ντροπής!

  ΑπάντησηΔιαγραφή