Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΩΝ "ΨΑΧΝΕΙ" ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ


Η ICAN (INTERNET CORPORATION FOR ASSIGNED NAMES AND NUMBERS) ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ G20



Πολύ πρόσφατα, μέλη της συνόδου κορυφής της G20, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Biden, συναντήθηκαν στο Νέο Δελχί και, στη συνέχεια, εξέδωσαν δήλωση με ορισμένα σχετικά ψηφίσματα. 

Μια ενότητα για το "Ψηφιακό Νόμισμα της Κεντρικής Τράπεζας", αναφέρει:

Χαιρετίζουμε τις συζητήσεις σχετικά με τις πιθανές μακροοικονομικές επιπτώσεις που προκύπτουν από την εισαγωγή και υιοθέτηση ψηφιακών νομισμάτων κεντρικών τραπεζών (CBDC), ιδίως στις διασυνοριακές πληρωμές καθώς και στο διεθνές νομισματικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα. 

Χαιρετίζουμε την έκθεση του BIS Innovation Hub (BISIH) σχετικά με τα διδάγματα που αντλήθηκαν για τα CBDC και προσβλέπουμε στην έκθεση του ΔΝΤ σχετικά με τις πιθανές μακροοικονομικές επιπτώσεις της ευρείας υιοθέτησης των CBDC για την προώθηση της συζήτησης σχετικά με αυτό το θέμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι αρκετά σαφές με ποιον τρόπο θα εξελιχθεί η έκθεση BIS Innovation Hub, δεδομένου ότι ο ιστότοπός της αναφέρει ότι «αναπτύσσει δημόσια αγαθά στον τεχνολογικό χώρο» και, το 2023, «θα αυξήσει την εστίασή της στη βελτίωση των συστημάτων πληρωμών και στον πειραματισμό με ψηφιακά νομίσματα κεντρικών τραπεζών (CBDC)».

Ένα άλλο τμήμα της διακήρυξης της G20, με τίτλο «Προώθηση ψηφιακών οικοσυστημάτων», αναφέρει ότι τα μέλη της G20 «αποφασίζουν να αναπτύξουν όλα τα διαθέσιμα ψηφιακά εργαλεία και τεχνολογίες και να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την προώθηση ασφαλών και ανθεκτικών ψηφιακών οικοσυστημάτων», μεταξύ άλλων, «[ε]κφέρνοντας τη δημιουργία της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας για την Υγεία στην Ψηφιακή Υγεία (GIDH) εντός ενός πλαισίου που διαχειρίζεται ο ΠΟΥ για την οικοδόμηση ενός ολοκληρωμένου οικοσυστήματος ψηφιακής υγείας σύμφωνα με την αντίστοιχη προστασία δεδομένων κανονισμούς».

Η Παγκόσμια Πρωτοβουλία για την Ψηφιακή Υγεία είναι ένα «διαχειριζόμενο από τον ΠΟΥ δίκτυο ενδιαφερομένων που οργανώθηκε για να διευκολύνει την εφαρμογή της Παγκόσμιας Στρατηγικής για την Ψηφιακή Υγεία 2020-2025», στόχος της οποίας είναι να «βελτιώσει την υγεία για όλους, παντού επιταχύνοντας την ανάπτυξη και υιοθέτηση κατάλληλων, προσβάσιμων, προσιτών, κλιμακούμενων και βιώσιμων ανθρωποκεντρικών λύσεων ψηφιακής υγείας για την πρόληψη, να ανιχνεύουν και να ανταποκρίνονται σε επιδημίες και πανδημίες...»

Με άλλα λόγια, το ψηφιακό νόμισμα της Κεντρικής Τράπεζας και τα ψηφιακά διαβατήρια υγείας φαίνεται να είναι πολύ κοντά.

Η ICAN έχει δώσει εντολή στους δικηγόρους της να παρακολουθούν στενά αυτό το ζήτημα του ψηφιακού νομίσματος της Κεντρικής Τράπεζας και να αναφέρουν τυχόν ενημερώσεις.






2 σχόλια:

  1. Ομιλία του πατρός Ευάγγελου Παπανικολάου περί Μακκαβαίων, Αγίας Σοφίας, και ταυτοτήτων που πραγματοποιήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 2023:

    https://www.youtube.com/watch?v=7LERwaU7CW4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άγιος Παΐσιος Αγιορείτης: Κοιμίζουν τον κόσμο - Η Γενιά της Αδιαφορίας.

    Απόσπασμα εκ του βιβλίου: Αγίου Παϊσίου Αγιορείτου, "Πνευματική Αφύπνιση" Έκδοσης Ιερού Ησυχαστηρίου Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου, Σουρωτής.

    https://www.youtube.com/watch?v=I5BuvPcFPrk

    ΑπάντησηΔιαγραφή