Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

ΟΛΗ Η ΔΥΣΤΟΠΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ "ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ" ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ...

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑΣ





Από τον Tim Hinchliffe

Η κλιματική αλλαγή που προκαλείται από τον άνθρωπο είναι το παγκοσμιοποιημένο όχημα που οδηγεί πολιτικές περιορισμένης κινητικότητας, ελέγχου της ενέργειας, διατροφικών περιορισμών και καταστολής της ελεύθερης κοινωνίας.

Οι μεγάλοι Resetters Klaus Schwab και ο βασιλιάς Κάρολος Γ' εκμεταλλεύτηκαν τον φόβο που διαδόθηκε από την «πανδημία covid» για να εφαρμόσουν την από καιρό προγραμματισμένη ατζέντα τους. Και το όχημα για να επιτύχουν την «καλύτερη ανοικοδόμηση», μια νέα κοινωνική και οικονομική τάξη, είναι η «κλιματική αλλαγή».

Όταν ο ιδρυτής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ («WEF») Κλάους Σβαμπ και ο βασιλιάς Κάρολος της Βρετανίας δήλωσαν ότι ήρθε η ώρα για μια μεγάλη επαναφορά τρεις μήνες στην πανδημία covid-19, δεν είχε καμία σχέση με την καταπολέμηση ενός κοροναϊού.

Αντ 'αυτού, ονόμασαν την πανδημία ένα «στενό παράθυρο» και μια «συρρικνούμενη, χρυσή ευκαιρία» για να αδράξουν τη στιγμή που οι άνθρωποι ήταν πιο φοβισμένοι και ευάλωτοι για να τους προωθήσουν την από καιρό προγραμματισμένη ατζέντα τους για μια χρυσή εποχή από την καταστροφή του παλιού - για να οικοδομήσουν καλύτερα - όπως λένε.

Και παρόλο που ο κορωνοϊός ήταν ο καταλύτης για να τεθεί σε κίνηση η ατζέντα της μεγάλης επαναφοράς, το όχημα με το οποίο θα επιτύχουν την κοινωνική και οικονομική τους τάξη από το χάος ήταν η κλιματική αλλαγή.

«Ορισμένοι ηγέτες και υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων που ήταν ήδη στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής μπορεί να θέλουν να επωφεληθούν από το σοκ που προκάλεσε η πανδημία για να εφαρμόσουν μακροχρόνιες και ευρύτερες περιβαλλοντικές αλλαγές. 

Στην πραγματικότητα, θα κάνουν «καλή χρήση» της πανδημίας με το να μην αφήσουν την κρίση να πάει χαμένη» – COVID-19: The Great Reset, Klaus Schwab &; Thierry Malleret, 2020

Όπως ο covid και ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας, ο εχθρός παραμένει άπιαστος, απαιτεί βαριά χρηματοδότηση από τους φορολογούμενους και οδηγεί σε πλήρη επιτήρηση και έλεγχο της κοινωνίας με τη σταδιακή διάβρωση της ατομικής ελευθερίας.

Οι αλληλεπικαλυπτόμενες πολιτικές για την κλιματική αλλαγή, όπως η περιορισμένη κινητικότητα, ο ενεργειακός έλεγχος, οι διατροφικοί περιορισμοί και τα εξατομικευμένα lockdown, τροφοδοτούν τη μεγάλη επανεκκίνηση της κοινωνίας και της παγκόσμιας οικονομίας.

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν σε ένα σύστημα κοινωνικής πίστωσης που τροφοδοτείται από ψηφιακή ταυτότητα και ψηφιακά νομίσματα της Κεντρικής Τράπεζας ("CBDC").

Με την κλιματική αλλαγή ως τον μπαμπούλα, δείτε πώς ορισμένες από αυτές τις πολιτικές για το κλίμα θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε φουτουριστικά σενάρια.

Περιορισμένη κινητικότητα: μείωση της ιδιοκτησίας ιδιωτικών αυτοκινήτων και των αεροπορικών ταξιδιών, με παράλληλη εισαγωγή διαβατηρίων μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα και ζώνες εξαιρετικά χαμηλών εκπομπών για να κρατήσουν τους ανθρώπους στη θέση τους

Τα ορυκτά καύσιμα πρέπει να μειωθούν ή να εξαλειφθούν εντελώς, σύμφωνα με το WEF.

Οι μη εκλεγμένοι παγκοσμιοποιητές οραματίζονται επίσης ένα μέλλον όπου η ιδιοκτησία ιδιωτικών αυτοκινήτων είτε θα καταργηθεί εντελώς είτε θα περιοριστεί σε ένα κλάσμα της τρέχουσας χωρητικότητάς της.

Η επιθυμία μετάβασης μόνο σε ηλεκτρικά οχήματα, των οποίων οι σταθμοί φόρτισης τροφοδοτούνται κυρίως από ορυκτά καύσιμα, θα οδηγήσει σε περιορισμένη κινητικότητα, καθώς πολλοί άνθρωποι δεν θα είναι σε θέση να τα αντέξουν οικονομικά, μαζί με άλλες μεταβλητές που επηρεάζουν την απόδοση, όπως οι διαφορές θερμοκρασίας.

Εκτός από τον τεράστιο όγκο ανήθικων πρακτικών εξόρυξης φυσικών πόρων που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα, οι ίδιες οι μπαταρίες σχεδιάζονται να εξοπλιστούν με «διαβατήρια μπαταριών».

Αυτά τα διαβατήρια μπαταριών χρησιμεύουν ως μια μορφή ψηφιακής ταυτότητας που θα παρακολουθεί και θα εντοπίζει πού ήταν το όχημα - πού βρισκόμασταν εσείς και εγώ - και πώς λειτουργεί η μπαταρία.

Καθώς τα ηλεκτρικά οχήματα γίνονται πιο αυτόνομα, οποιαδήποτε παράβαση μπορεί να υποστεί ένας οδηγός, όπως η οδήγηση όπου δεν επιτρέπεται, το όχημα θα μπορούσε είτε να κλείσει μόνο του είτε να οδηγήσει μόνο του στον πλησιέστερο σταθμό κατάσχεσης.

Μέχρι τότε, οι ζώνες εξαιρετικά χαμηλών εκπομπών ("ULEZs") θα εγκατασταθούν σιγά-σιγά, γεμάτες με κάμερες παρακολούθησης, καθώς οι αόρατοι τοίχοι μιας ψηφιακής φυλακής πρόκειται να ανεγερθούν για τις επόμενες 15λεπτες πόλεις.


«Εάν, στην εποχή μετά την πανδημία, αποφασίσουμε να ξαναρχίσουμε τη ζωή μας όπως πριν (οδηγώντας τα ίδια αυτοκίνητα, πετώντας στους ίδιους προορισμούς, τρώγοντας τα ίδια πράγματα, θερμαίνοντας το σπίτι μας με τον ίδιο τρόπο και ούτω καθεξής), η κρίση COVID-19 θα έχει πάει χαμένη όσον αφορά τις πολιτικές για το κλίμα» – COVID-19: Η Μεγάλη Επαναφορά, Klaus Schwab &; Thierry Malleret, 2020

Τα αεροπορικά ταξίδια, επίσης, είναι επιθυμητό να περιοριστούν σημαντικά και η ψηφιακή σας ταυτότητα θα αποτελέσει βασικό στοιχείο της επιβολής και της συμμόρφωσης.

Ακόμα κι αν δεν υπάρξει πλήρης απαγόρευση των αεροπορικών ταξιδιών, ο φόρος άνθρακα θα είναι τόσο μεγάλος που μόνο οι εξαιρετικά πλούσιοι και με επιρροή θα μπορούν να πετάξουν.

Ενώ καταβάλλονται προσπάθειες για την παραγωγή «βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων», οι υποσχέσεις για μείωση των εκπομπών που θα μειώσουν τα αεροπορικά ταξίδια έχουν ήδη γίνει πριν καν δημιουργηθεί η υποδομή.

Αλλά μην ανησυχείτε!

Στα μάτια των μη εκλεγμένων παγκοσμιοποιητών, η δίψα μας για ταξίδια θα σβήσει με τον ερχομό του metaverse και των πόλεων διάρκειας 15 λεπτών.

Εξατομικευμένα lockdown: από επιλογή, συμμόρφωση ή εξαναγκασμό που τροφοδοτείται από ψηφιακή ταυτότητα, CBDC (ψηφιακό νόμισμα), πόλεις 15 λεπτών και το metaverse (πρώην facebook)

Οι δεκαπεντάλεπτες έξυπνες πόλεις, το metaverse, τα έξυπνα σπίτια, η ψηφιακή ταυτότητα και το CBDC συγκλίνουν σε μια μορφή εξατομικευμένου κλειδώματος όπου είτε δεν θα έχουμε καμία επιθυμία να ταξιδέψουμε, είτε θα εξαναγκαστούμε ή θα αναγκαστούμε να συμμορφωθούμε με ψηφιακά μέσα.

Δεδομένου ότι η παγκόσμια ελίτ ρίχνει μέρος της ευθύνης σε εσάς και εμένα για τη συμβολή μας στον καιρό μέσω των αποτυπωμάτων άνθρακα, η ιδέα είναι να μας κρατήσει υπάκουους στους μικροσκοπικούς χώρους διαβίωσής μας σε τεράστιους ουρανοξύστες καθώς βυθιζόμαστε στο μετασύμπαν για δουλειά και παιχνίδι, σταματώντας μόνο για να κατεβούμε στο γυμναστήριο.

 Ή ίσως ανοίγοντας τα φινιστρίνια μας για να παραλάβουμε τα αγαθά που παραδίδονται με drone που ποτέ δεν μας ανήκουν πραγματικά, αλλά μόνο νοικιάζουμε.

«Να μετακινούμαστε λιγότερο, να εργαζόμαστε εξ αποστάσεως λίγο περισσότερο, να ποδηλατούμε και να περπατάμε αντί να οδηγούμε για να διατηρήσουμε τον αέρα των πόλεών μας τόσο καθαρό όσο ήταν κατά τη διάρκεια των lockdown, διακοπές πιο κοντά στο σπίτι: όλα αυτά, εάν συγκεντρωθούν σε κλίμακα, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε βιώσιμη μείωση των εκπομπών άνθρακα» – COVID-19: Η Μεγάλη Επαναφορά, Klaus Schwab &; Thierry Malleret, 2020

Δεν θα υπάρχουν ταμειακές μηχανές σε αυτές τις πόλεις των 15 λεπτών. Οι πληρωμές πρέπει να γίνονται με ένα κτύπημα ενός χεριού ή μια σάρωση ίριδας και όλες οι συναλλαγές θα γίνονται σε CBDC, το οποίο δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς ψηφιακή ταυτότητα.

Είτε εργάζεστε είτε η τεχνητή νοημοσύνη ("AI") σας έχει κάνει μέρος της "άχρηστης τάξης", ο μισθός σας ή το Καθολικό Βασικό Εισόδημα ("UBI") θα φτάσει με τη μορφή ενός προγραμματιζόμενου CBDC που θα σταλεί στο ψηφιακό σας πορτοφόλι και θα υπάρχουν περιορισμοί σχετικά με το πού μπορείτε να το ξοδέψετε, σε τι μπορείτε να το ξοδέψετε, και όταν, συμπεριλαμβανομένου του μετασύμπαντος, όπου η ψηφιακή σας ταυτότητα θα είναι ο οδηγός για ένα σύστημα κοινωνικής πίστωσης που βασίζεται στη φήμη.

Αλλά το metaverse δεν είναι απλώς ένας χώρος εικονικής πραγματικότητας όπου οι επιχειρήσεις, η ευχαρίστηση και τα φανταστικά ταξίδια μπορούν να διεξαχθούν από την άνεση του καναπέ σας.

Υπάρχει επίσης μια πτυχή επαυξημένης πραγματικότητας σε αυτό το «οικοσύστημα» όπου τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας («AR») θα έχουν κάμερες και μικρόφωνα ενεργοποιημένα ανά πάσα στιγμή, καταγράφοντας όλα όσα βλέπετε και ακούτε, συμπεριλαμβανομένων των πάντων στο σπίτι σας.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο μετασύμπαν, θα χρειαστεί μια ψηφιακή ταυτότητα και θα αποθηκεύσει όλα τα δεδομένα που συλλέγονται από τα γυαλιά AR και τις έξυπνες συσκευές σας στο σπίτι σας και στο πρόσωπό σας, συμπεριλαμβανομένων των Fitbits, των θερμοστατών, των ψυγείων, των καθρεφτών και σχεδόν οποιασδήποτε άλλης συσκευής Internet of Things ("IoT") στο έξυπνο σπίτι σας, στα οποία μπορείτε να έχετε πρόσβαση και να ελέγχετε εξ αποστάσεως.

«Η αφθονία των ψευδών ειδήσεων και η ικανότητά τους να μεγεθύνουν και να χειραγωγούν την πόλωση εμποδίζουν την ικανότητά μας να αντιμετωπίσουμε επιτυχώς τα βαρυσήμαντα προβλήματα συλλογικής δράσης που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα» – The Great Narrative, Klaus Schwab &; Thierry Malleret, 2022

Και σε ένα μέλλον όπου οι δημόσιοι και/ή ιδιωτικοί φορείς καταστέλλουν, οτιδήποτε λέτε θα καταγράφεται και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον σας, χρησιμοποιώντας το σύστημα κοινωνικής πίστωσης του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος («ΚΚΚ») ως σχέδιο.

Αυτά τα μέτρα καταστολής θα λάβουν τη μορφή περιορισμένης αγοραστικής δύναμης, περιορισμένης κινητικότητας και περιορισμένων πολυτελειών που προγραμματίζονται στην ψηφιακή σας ταυτότητα και στο CBDC για να διασφαλίσετε ότι θα παραμείνετε στο εξατομικευμένο, αόρατο κλείδωμά σας.

Αλλά αν οι σκέψεις και τα λόγια σας δεν σας βάλουν σε μπελάδες, οι καταναλωτικές σας συνήθειες θα σας βάλουν – όλα στο όνομα της σωτηρίας του πλανήτη από τη συμβολή σας στην κλιματική αλλαγή.

Διατροφικοί περιορισμοί: μείωση της κατανάλωσης κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων, στήριξη των εργαστηριακών πρωτεϊνών και της κατανάλωσης εντόμων και...

Προκειμένου να σωθεί ο πλανήτης από τις μετεωριστικές αγελάδες και τους αγρότες που ευνοούν τα λιπάσματα, οι κινδυνολόγοι για την κλιματική αλλαγή προσπαθούν να επιτύχουν καθαρές μηδενικές εκπομπές άνθρακα περιορίζοντας τη διατροφή μας.

Το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως και τα ταξίδια, πρόκειται να περιοριστούν και να καταργηθούν σταδιακά, με μέτρα όπως η σφαγή εκατοντάδων χιλιάδων αγελάδων, για να ανοίξει ο δρόμος για εναλλακτικές πρωτεΐνες που βασίζονται σε φυτά και έντομα, μαζί με τεχνητό κρέας.

«Η διαφορά μεταξύ "καλών κυβερνήσεων" και "κακών κυβερνήσεων" θα μετρηθεί από το πόσο γρήγορα εφαρμόζουν τη μετάβαση στο καθαρό μηδέν, παρέχοντας παράλληλα μια πολιτική πρόνοιας που κάνει τις κοινωνίες πιο δίκαιες και πιο ευημερούσες» - The Great Narrative, Klaus Schwab &; Thierry Malleret, 2022

Όπου «το κρέας είναι δύσκολο να εντοπιστεί με συνέπεια κατά μήκος της αλυσίδας εφοδιασμού», οι εναλλακτικές πρωτεΐνες που παράγονται σε εργοστάσια, αγροκτήματα, και ένα εργαστήριο μπορούν όλα να εξοπλιστούν με αισθητήρες συνδεδεμένους με το IoT για τελική ιχνηλασιμότητα που απορρέει από κεντρικά συστήματα ελέγχου και επιτήρησης.

Ενώ το πραγματικό κρέας μπορεί να εξακολουθεί να είναι διαθέσιμο σε περιορισμένες ποσότητες, θα θεωρείται πολυτέλεια και η αγορά του από ιδιώτες θα παρακολουθείται και θα ελέγχεται μέσω μεμονωμένων ιχνηλατών αποτυπώματος άνθρακα προγραμματισμένων στην ψηφιακή σας ταυτότητα.

Το CBDC σας θα προγραμματιστεί είτε να σας αποκόψει εντελώς από το να υπερβείτε το επιτρεπόμενο όριο κρέατος είτε θα επιβάλλει αυτόματα έναν βαρύ φόρο άνθρακα.

Οι εργαστηριακές πρωτεΐνες θα αντικαταστήσουν τους αγρότες, καθώς η χρήση γης τους θεωρείται μη βιώσιμη λόγω των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Οι αγρότες θα πρέπει είτε να εγκαταλείψουν βίαια, είτε να πληρώσουν έναν εκβιαστικό φόρο άνθρακα, είτε να πουλήσουν τη γη τους για πένες στο δολάριο.

Κλίμα: Ordo ab chao 
(Ordo ab chao: μασονική φράση που σημαίνει την επιβολή της τάξης μέσω του χάους!) 

Τα παραπάνω σενάρια, είτε καρποφορήσουν εν όλω είτε εν μέρει, μπορούν να θεωρηθούν είτε ουτοπικά είτε δυστοπικά, ανάλογα με το άτομο.

Μερικοί άνθρωποι δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να παραμείνουν στα pods τους και να τρώνε έντομα ενώ ταξιδεύουν ουσιαστικά σε φανταστικά εδάφη στο metaverse καθώς κάθονται και συλλέγουν το UBI τους στο CBDC.

Άλλοι δεν θα πήγαιναν τόσο απαλά σε εκείνη τη σκοτεινή νύχτα.

Αλλά ενώ η κλιματική αλλαγή υπήρξε ο μπαμπούλας για την εφαρμογή πολιτικών που οδηγούν σε μαζική επιτήρηση και πλήρη έλεγχο της κοινωνίας, αυτή η συγκεκριμένη «κρίση» μερικές φορές αντικαθίσταται προσωρινά με άλλες αντιληπτές κρίσεις καθώς προκύπτουν.

Είτε πρόκειται για την πανδημία covid-19, τις γεωπολιτικές συγκρούσεις, τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, τις αδίστακτες υπηρεσίες πληροφοριών που παρεμβαίνουν σε εξωτερικές και εσωτερικές υποθέσεις, την πείνα ή μια πιθανή πανδημία στον κυβερνοχώρο, οι προτεινόμενες λύσεις είναι παράλληλες με εκείνες για την κλιματική αλλαγή.

Στο τέλος, όλοι ζητούν τη συγχώνευση εταιρειών και κράτους – συμπράξεων δημόσιου-ιδιωτικού τομέα – για τη συγκέντρωση της εξουσίας με τη βοήθεια μη κυβερνητικών οργανώσεων («ΜΚΟ») και μη εκλεγμένων παγκοσμιοποιητών με τους ψηφιακούς στρατούς και τους προπαγανδιστές τους στα μέσα ενημέρωσης.

Κανένα από τα δυστοπικά σενάρια που αναφέρθηκαν δεν χρειάζεται να πραγματοποιηθεί.

Malo periculosam libertatem quam quietam servitutemv – Προτιμώ την ελευθερία με κίνδυνο από την ειρήνη με τη δουλεία.

Σημείωση για τους λογοκριτές, τους «ελεγκτές γεγονότων» και τις διαφημιστικές πλατφόρμες: Αυτό το άρθρο γνώμης δεν έχει καμία σχέση με οποιαδήποτε «επιστημονική συναίνεση» για το κλίμα. Είναι μια προοπτική για τα πιθανά αποτελέσματα των πολιτικών και των λύσεων που έχουν ήδη προταθεί δημόσια.

Σχετικά με τον συγγραφέα

Ο Tim Hinchliffe είναι συντάκτης του The Sociable, ενός blog τεχνολογικών ειδήσεων που ξεχωρίζει πώς η τεχνολογία μεταμορφώνει την κοινωνία και αντίστροφα. 

Ο Hinchcliffe είναι επίσης συγγραφέας άρθρων που καλύπτουν την τεχνολογία και την κοινωνία, με προοπτικές για τις δημόσιες και ιδιωτικές πολιτικές που προτείνονται από κυβερνήσεις, μη εκλεγμένους παγκοσμιοποιητές, δεξαμενές σκέψης, μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, τμήματα άμυνας και υπηρεσίες πληροφοριών. 

Προηγουμένως, ο Tim ήταν δημοσιογράφος για το Ghanaian Chronicle στη Δυτική Αφρική και συντάκτης στο Colombia Reports στη Νότια Αμερική.




1 σχόλιο:

  1. Εγώ, Γέροντα, έχω ανάγκη από πολλή ταπείνωση…

    – Να πας να αγοράσεις.
    Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πουλούν την ταπείνωση, και μάλιστα δωρεάν, αρκεί να την θέλεις…

    – Ποιοι είναι αυτοί, Γέροντα;

    – Είναι οι άνθρωποι που, όταν δεν έχουν καλή πνευματική κατάσταση, φέρονται αδιάκριτα και με την συμπεριφορά τους μάς ταπεινώνουν…
    Η ταπείνωση δεν αγοράζεται από τον μπακάλη όπως τα ψώνια. Όταν λέμε: «δώσ᾿ μου, Θεέ μου, ταπείνωση», ο Θεός δεν θα πάρει την σέσουλα και θ᾿ αρχίσει: «πάρε ένα κιλό ταπείνωση εσύ», «μισό κιλό εσύ», αλλά θα επιτρέψει να έρθει λ.χ. κάποιος άνθρωπος αδιάκριτος να μάς φερθεί σκληρά ή θα πάρει από άλλον την Χάρη Του και θα έρθει να μάς βρίσει. Έτσι θα δοκιμαστούμε και θα εργασθούμε, εάν θέλουμε να αποκτήσουμε την ταπείνωση… Αλλά εμείς δεν σκεφτόμαστε ότι ο Θεός επιτρέπει να γίνει ο αδελφός μας κακός, για να βοηθηθούμε εμείς, και θυμώνουμε με τον αδελφό. Και, ενώ ζητάμε από τον Θεό ταπείνωση, δεν δεχόμαστε τις ευκαιρίες που μάς στέλνει, για να ταπεινωθούμε, αλλά δυσανασχετούμε. Κανονικά θα έπρεπε να χρωστάμε ευγνωμοσύνη σ᾿ αυτόν που μάς ταπεινώνει, γιατί αυτός είναι ο μεγαλύτερος ευεργέτης μας.

    Όποιος ζητάει στην προσευχή του ταπείνωση από τον Θεό, αλλά δεν δέχεται τον άνθρωπο που του στέλνει ο Θεός, για να τον ταπεινώσει, δεν ξέρει τι ζητάει… «Τι κράτησε ο Θεός για τον εαυτό του; Τίποτα. Όπως και οι γονείς που μπορεί μέχρι και να φάνε κλωτσιές από τα παιδιά τους, αλλά θυσιάζονται γι’ αυτά. Ο Θεός θυσιάστηκε για μας, γιατί μάς αγαπάει και μάς τα έδωσε όλα. Να κινούμαι με θυσία και αρχοντιά και να σηκώνω και την ενόχληση που θα μου κάνει ο πλησίον μου. Να χαίρομαι που με ενοχλούν και δεν ενοχλώ. Κι έτσι θα δεχτώ τη Θεία Χάρη». Άγιος Παΐσιος Αγιορείτης

    Read more here: https://orthodoxia.online/orthodoxia/%CE%AC%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%B1%CE%90%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%B7-%CF%84%CE%B1%CF%80%CE%B5%E1%BD%B7%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%E1%BD%B1%CE%B6/

    ΑπάντησηΔιαγραφή