Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ...

ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΩΔΙΑ



Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου


Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις – και αν δεν μεσολαβήσει ένα θαύμα* – ένα γελοίο πρόσωπο θα έχει «εκλεγεί» το βράδυ Πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Και ως αποτέλεσμα της εκλογής του ο ΣΥΡΙΖΑ, που είτε μας αρέσει, είτε όχι, είναι η αξιωματική αντιπολίτευση στη χώρα, θα εισέλθει πιθανότατα σε σοβαρή κρίση.

Πόσο μάλλον που εξακολουθούν να υπάρχουν, κατά τρόπο ανεπίτρεπτο, σοβαρότατα ερωτήματα για την προσωπικότητα του κ. Κασσελάκη. 

Ακούγονται (για παράδειγμα στην εκπομπή της 22ας Σεπτεμβρίου πράγματα για σοβαρές ποινικές εμπλοκές του φέρελπι Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίζεται να επιχειρεί την εξαπάτηση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζοντας υπέρ του μη μέλη της, δεν ξέρει τι λέει για το Κυπριακό, λέει ψευδώς ότι συναντήθηκε με την ΑΔΕΔΥ, αναφέρει τον φίλο του ως γιατρό ενώ είναι νοσοκόμος, αμφισβητείται αν έχει συνεργασθεί με το CSIS όπως δηλώνει. 

Και αυτά παρά το ότι ο Κασσελάκης φρόντισε να εμφανιστεί πολύ πρόσφατα, ώστε να μην προλάβει κανείς να πολυψάξει το ποιος είναι (όχι ότι είχαν καμία διάθεση τα συμβατικά και social media αμερικανικής προπαγάνδας) και απέφυγε να εμφανιστεί σε ζωντανή αντιπαράθεση με τη συνυποψήφιά του. 

Τη μία φορά που μίλησε live για το κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά είπε απίθανα πράγματα.

Αυτά όλα δεν έπρεπε να τα εξετάσει ο κ. Τσίπρας όταν ενέκρινε την υποψηφιότητά του ως Βουλευτή Επικρατείας και οι 30 που ενέκριναν την υποψηφιότητά του ως Προέδρου; Πόση σαπίλα έχει εμφιλοχωρήσει στα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης;

Δεν φτάνει δηλαδή στην άμοιρη χώρα μας, που πάει τώρα από θεομηνία σε θεομηνία και διαλύεται με εντυπωσιακή ταχύτητα (τραίνα, ασθενοφόρα, πυρκαγιές, πλημμύρες, ΕΣΥ, πολλαπλάσια φέτος εργατικά ατυχήματα, γενική διάλυση κράτους περιλαμβανομένων των Ενόπλων Δυνάμεων, εκτίναξη στο Θεό της αισχροκέρδειας και της διαφθοράς και μύρια άλλα όσα), δεν της φτάνει το ότι διοικείται από τη χειρότερη κυβέρνηση της νεώτερης ελληνικής ιστορίας, δεν φτάνει ότι η αντιπολίτευση εκτελεί με τεράστια ανεπάρκεια τη δουλειά της, τώρα θα πάθει ακόμα και αυτή η ανεπαρκής αντιπολίτευση εγκεφαλικό!

Όσο για την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει ήδη, από την υπόθεση αυτή, πυρομαχικά να βάλλει κατά του ΣΥΡΙΖΑ για δέκα χρόνια, αν δηλαδή θα υπάρχει στο μέλλον ΣΥΡΙΖΑ.

Θα μου πείτε έτσι είναι η δημοκρατία. Δεν υπάρχει καμία δημοκρατία εδώ, μόνο συνωμοσία υπάρχει. Για τον απλούστατο λόγο ότι, όπως αναλύσαμε σε προηγούμενο άρθρο μας, κανείς δεν μπορεί στα σοβαρά να ισχυριστεί ότι το εκλογικό σώμα που ψηφίζει Κασσελάκη είναι αριστεροί και όχι αντίπαλοι της αριστεράς. Ότι τον ψηφίζουν με κριτήριο να ορθοποδήσει η αριστερά ή να παύσει να είναι αριστερά. Όπως και κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι η Goldman Sachs ή οι Έλληνες εφοπλιστές είναι φυτώριο της αριστεράς και του σοσιαλισμού.

Με αφορμή μια σειρά άρθρων μου σχετικά με τα απίθανα που συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, πήρα ένα ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό από μέιλ, τόσο μεγάλο που ζητώ συγγνώμη αλλά δεν μπορώ να απαντήσω στον κάθε αναγνώστη που μου έγραψε προσωπικά. Είναι όμως ενδιαφέρον το εξής, που συνηγορεί υπέρ του σκεπτικισμού για το ποιο είναι το εκλογικό σώμα που ετοιμάζεται να αναδείξει τον Κασσελάκη Πρόεδρο. Όσοι μου έστειλαν επαινετικά μέιλ είναι άνθρωποι που, στην πλειοψηφία τους, ανήκουν εν γένει στην αριστερά, ή άνθρωποι που δεν ανήκουν στην αριστερά, αλλά έχουν βαθειά δημοκρατική νοοτροπία. Οι περισσότεροι που διαφώνησαν μαζί μου ανήκουν κυρίως είτε στη Δεξιά, είτε στον αριστερισμό (οι τελευταίοι διακατέχονται από την άποψη ότι περίπου όλοι οι άλλοι πλην των ιδίων είναι «εχθροί του λαού» και δεν έχει νόημα να ασχολούμαστε μαζί τους).

Αυτό είναι και μία ένδειξη ασφαλώς για το ποιο είναι εν τέλει το εκλογικό σώμα που ψηφίζει Κασσελάκη, αν είναι δηλαδή αριστεροί ή αντίπαλοι της αριστεράς!

Να πω επίσης ότι αρκετοί αναγνώστες μου λένε έχουν παρεξηγήσει την άποψή μου, νομίζουν ότι με ενδιαφέρει η Αριστερά και μερικοί μου λένε «σιγά την αριστερή Αχτσιόγλου» ή «γιατί πρέπει να με νοιάζει τι γίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ». 

Τα ίδια θα έγραφα όμως ανεξαρτήτως του ποιο είναι το κόμμα που πάει με συνωμοσία να αρπάξει μια ξένη δύναμη από τα πραγματικά και όχι εικονικά μέλη του. Το θέμα εδώ είναι θέμα δημοκρατίας και θέμα εθνικής ανεξαρτησίας. 

Αν πράγματι οι Συριζαίοι θέλουν τον Κασσελάκη Πρόεδρο ας τον έχουν. Εδώ δεν είναι οι Συριζαίοι, είναι μάλλον οι αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ που τον θέλουν. Αυτό είναι που θεωρώ απαράδεκτο.

Ορισμένοι φίλοι μου λένε επίσης ότι όλοι ελέγχονται έτσι κι αλλιώς από τους Αμερικανούς και το μεγάλο κεφάλαιο και δεν έχουν διαφορά. Μου κάνουν κριτική, αλλά δεν με διαβάζουν. 

Παρέθεσα μία προς μία τις διαφορές της εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ από την εξωτερική πολιτική Μητσοτάκη και αυτή που θεωρώ πιθανή ως εξωτερική πολιτική Κασσελάκη. Πιστεύω στην ανάγκη λεπτομερούς μελέτης και συγκεκριμένης ανάλυσης και όχι γενικής ισοπέδωσης.

Δεν χρειαζόμαστε τον Κασσελάκη για να καταλάβουμε ότι στην Ελλάδα κατ’ εξοχήν, αλλά και σε όλη τη Δύση βρισκόμαστε σε φάση ταχύτατης ανόδου του Ολοκληρωτισμού, με ήπια μορφή προς το παρόν, «χαρούμενου Φασισμού» που μπορεί βέβαια κάποια στιγμή, αν χρειαστεί, να πάρει και τη μορφή του Μαύρου Φασισμού.

Κατεδαφίζεται ταχύτατα το οικοδόμημα της αστικής δημοκρατίας όπως τη γνωρίσαμε μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο (και στην Ελλάδα μετά το 1974). Ελέγχονται όλες οι δομές, τα κόμματα, τα ΜΜΕ, τα Πανεπιστήμια, ακόμα και οι βαθείς κρατικοί μηχανισμοί. Συγκεντρώνονται τα προσωπικά δεδομένα όλου του πληθυσμού που τελεί υπό γενικευμένη παρακολούθηση.

Ο λόγος που γίνεται αυτός είναι ένας και μοναδικός. Τα αφεντικά του συστήματος ξέρουν τι ετοιμάζουν για τους λαούς. Το είδαμε επί τρεις δεκαετίες: πόλεμοι στη Γιουγκοσλαβία, τη Μέση Ανατολή, την Ουκρανία. 

Μνημόνια στην Ελλάδα, κατεδάφιση όλου του ευρωπαϊκού κράτους πρόνοιας στην Ευρώπη. Παρακολούθηση των πάντων (Σνόουντεν, Ασάνζ) και ολοκληρωτισμός. Πόλεμος κατά του κλίματος για να μην πειραχτούν τα κέρδη των πολυεθνικών.

Με τέτοια ατζέντα, θέλουν να εξαφανίσουν προκαταβολικά κάθε στοιχείο αυτονομίας και ανεξαρτησίας από οποιοδήποτε σημείο του συστήματος μπορεί να έχει κάποια επιρροή, όταν θα έρθουν οι αναπόφευκτες κρίσεις. 

Θέλουν να αποκεφαλίσουν τους λαούς, τις κοινωνίες και τα κράτη, ώστε να μην μπορέσουν να αντισταθούν όταν έρθει αυτό που ετοιμάζουν.

* Αυτό το θαύμα θα μπορούσε να συμβεί στην περίπτωση μαζικής προσέλευσης στην ψηφοφορία παλαιών και πραγματικών μελών του ΣΥΡΙΖΑ, δεν συνέβη όμως.

______

ΥΓ: Με την εκλογή του κ. Κασσελάκη, μετά την εκλογή του κ. Μητσοτάκη, και ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει στον πλήρη έλεγχο ΗΠΑ και Ισραήλ. Να προσέχει ο κ. Ανδρουλάκης, που έχω την εντύπωση ότι ελέγχεται κάπως και από τους Γερμανούς.



2 σχόλια:

  1. Τα κόμματα είναι θυγατρικές της αμερικανικής ανώνυμης εταιρείας HELLENIC REPUBLIC με έδρα την Ουάσινγκτον.
    Η αλήθεια είναι τόσο οδυνηρή, ώστε αποφεύγουμε να τη σκεφτούμε περαιτέρω, για να μην τρελαθούμε. Κι έτσι συμβιβαζόμαστε με όσα μας λένε τα κανάλια της δυναστείας των Rotschild, απλώς αλλάζοντας πλευρό στο μαξιλάρι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακολουθεί η απόδειξη των άνω γραφομένων. Κι όμως... δεν ιδρώνει κανένα αυτί, δεν ανοίγει καμία μυτούλα. Αργός θάνατος, κάτι παρόμοιο με αυτό που συμβαίνει με τα εμβόλια...

      https://oimos-athina.blogspot.com/search?q=%CE%95%CE%9B%CE%9B%CE%97%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%97+%CE%94%CE%97%CE%9C%CE%9F%CE%9A%CE%A1%CE%91%CE%A4%CE%99%CE%91+%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1

      Διαγραφή