Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

Η ΨΕΥΤΟΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΠΑΖΩΝΕΙ ΚΑΙ ΜΠΕΤΩΝΕΙ ΤΑ ΣΥΝΤΡΙΜΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΡΑΥΓΑΖΟΥΝ! ΤΑ ΣΚΟΤΩΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ;;;

ΕΥΡΩΠΑΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑ ΤΕΜΠΗ: «ΜΑΣ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ – ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ»


Στο κεντρικό δελτίο του STAR μίλησε, χθες, η Ευρωπαία Εισαγγελέας, Λάουρα Κοβέσι για το έγκλημα των Τεμπών

Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Μας μπλοκάρουν από το να βρούμε την αλήθεια. Μας μπλοκάρουν από το να εφαρμόσουμε δικαιοσύνη. Γιατί εάν σου απαγορεύουν να κάνεις έρευνα, δεν μπορείς να αποκαλύψεις την αλήθεια».

Μεταξύ άλλων, εξέφρασε την άποψη ότι ο νόμος περί ευθύνης υπουργών είναι αναγκαίο να αλλάξει, διότι ειδάλλως δεν θα μπορέσουν να αποδοθούν ποινικές ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα. 

«Δυστυχώς η Συνταγματική πρόβλεψη πρέπει να αλλάξει. Γι’ αυτό το έχουμε ζητήσει και έχουμε στείλει επιστολή στην Κομισιόν», υπογράμμισε.

«Εάν το έργο είχε ολοκληρωθεί εγκαίρως, τα Τέμπη δεν θα είχαν συμβεί. Αυτό το τραύμα δεν μπορεί να επουλωθεί χωρίς δικαιοσύνη. Τον Δεκέμβριο καλέσαμε 23 δημόσιους λειτουργούς. 

Ερευνήσαμε μόνο τα κομμάτια που αφορούν το πως αξιοποιήθηκαν τα ευρωπαϊκά κονδύλια», επεσήμανε στη συνέχεια απαντώντας σε ερώτηση για τη Σύμβαση 717.

Όσον αφορά τη συλλογή περισσότερων από 1,3 εκατ. υπογραφών στο ψήφισμα Καρυστιανού, η κ. Κοβέσι απάντησε: «Δεν έχω λόγια να τους πως γιατί δεν βρέθηκα στη θέση τους. 

Ως Εισαγγελέας τους υπόσχομαι ότι θα κάνουμε τη δουλειά μας. Πολύ νέοι και αθώοι, δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν αυτή την τραγωδία».
Τι αποκαλύπτει η Ευρωπαία εισαγγελέας Λάουρα Κοβέσι για το έγκλημα των Τεμπών

Αποκαλυπτική και χειμαρρώδης για την έρευνα σχετικά με το έγκλημα των Τεμπών η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας (EPPO), Λάουρα Κοβέσι , στη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Εφ.Συν.» και θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο.

 Αναφέρεται στα εμπόδια που συνάντησε η έρευνα και το αίτημα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για την παραπομπή των πρώην υπουργών, Χρήστου Σπίρτζη και Κώστα Καραμανλή. 

Το μήνυμα συμπαράστασης που στέλνει στους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας και το πώς η διαφθορά προκαλεί θανάτους και συλλογικά τραύματα.

Απαντά στις αιχμές που ακούστηκαν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής σχετικά με σκοπιμότητες και συμφέροντα που κρύβονται πίσω από την έρευνα του EPPO. 

Μιλάει για τα επόμενα βήματα στην εξέλιξη της δικαστικής διαδικασίας και τις συναντήσεις που είχε στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής της με τους επικεφαλής της ελληνικής Δικαιοσύνης και υπουργούς. 

Απαντά στο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για την αποκάλυψη των πραγματικών αιτίων που προκάλεσαν το δυστύχημα και την τιμωρία των υπευθύνων. Τι λέει για άλλες υποθέσεις διαφθοράς και το μεγάλο κενό των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ από εισπράξεις ΦΠΑ στην Ελλάδα.

Η συνέντευξη της κ. Κοβέσι έχει μαγνητοσκοπηθεί και τα κυριότερα σημεία της θα προβληθούν και στο efsyn.gr.

Η Ευρωπαία εισαγγελέας μίλησε και στον τηλεοπτικό σταθμό Star και ήταν καταπέλτης κατά της κυβέρνησης τονίζοντας «μας μπλοκάρουν από το να βρούμε την αλήθεια. Μας μπλοκάρουν από το να εφαρμόσουμε δικαιοσύνη. 

Γιατί αν σου απαγορεύουν να κάνεις έρευνα, δεν μπορείς να αποκαλύψεις την αλήθεια. Δυστυχώς, η συνταγματική πρόβλεψη πρέπει να αλλάξει. Γι’ αυτό το έχουμε ζητήσει και έχουμε στείλει επιστολή στην Κομισιόν».

Επανέλαβε πως εάν η σύμβαση 717 είχε ολοκληρωθεί τότε το δυστύχημα δεν θα συνέβαινε, ενώ πρόσθεσε πως «αυτό το τραύμα δεν μπορεί να επουλωθεί χωρίς δικαιοσύνη. 

Τον Δεκέμβριο καλέσαμε 23 δημόσιους λειτουργούς σχετικά με αυτή την υπόθεση. Ερευνούμε μόνο τα κομμάτια που συνδέονται με το πώς αξιοποιήθηκαν τα ευρωπαϊκά χρήματα σ’ αυτά τα πρότζεκτ».

Ερωτηθείσα για το ψήφισμα της Μαρίας Καρυστιανού που έχει φτάσει τις 1.300.000 υπογραφές η Λάουρα Κοβέσι επισήμανε «δεν έχω λόγια για να τους πω γιατί δεν βρέθηκα στη θέση τους. 

Αλλά ως εισαγγελέας, τους υπόσχομαι ότι θα κάνουμε τη δουλειά μας. Η συνταγματική πρόβλεψη πρέπει να αλλάξει».




5 σχόλια:

  1. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ, ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΜΟ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ, ΜΠΛΟΚΑΡΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΑΣ ΚΑΝΑΛΙΑ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΝΑΛΙ:
    "Βίντεο Ορθοδοξίας" https://www.youtube.com/@video-orthodoxias/videos ΜΕ 55.000 ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 14.000.000 ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ (ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ), ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΝΑΛΙ:
    "Βίντεο Ορθοδοξίας-2" https://www.youtube.com/@video-orthodoxias2/videos

    ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ΟΜΩΣ ΕΙΧΑΜΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ "Βίντεο Ορθοδοξίας-3" ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΑΝΕΒΑΖΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΝΕΑ ΒΙΝΤΕΟ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΜΑΣ.

    ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΑΝ ΠΑΝΤΑ, ΝΑ ΑΝΑΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΔΩ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΕΚΛΕΙΔΩΘΕΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΝΑΛΙ...

    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΟΛΟΥΣ !!!
    Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ !!!

    ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ "Βίντεο Ορθοδοξίας-3":
    1821 - Έλληνες Έλληνες !!!
    https://www.youtube.com/watch?v=0ieMJcw2Ilo

    ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ, ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΟΥΝ !!!
    ΚΙ ΟΣΟ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΑΝΕ, ΤΟΣΟ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΥΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΣ ΤΙ ΖΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΑΠΟ ΚΑΤΩ.
      ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

      Διαγραφή
    2. ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΜΑΚΡΟΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ.
      ΔΕ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΟ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ
      Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΧΟΥΝ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
      ΕΜΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ, ΟΠΟΙΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ, ΑΛΛΑ Η ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ, ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ !!!
      ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ, ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΟΤΑΝ Η ΑΜΑΡΤΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΤΟΤΕ Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΗΘΕΙ. ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΑΚΟΥΕΙ; ΦΤΑΣΑΜΕ ΜΕΧΡΙ ΚΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΠΟΙΜΕΝΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΟΥΝ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ !!!
      ΤΕΛΟΣ - Ο ΣΩΖΩΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΩΘΗΤΩ !!!

      Διαγραφή
  2. ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ,ΑΥΤΗ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ ΣΤΗΝ
    ΑΝΥΠΟΛΗΨΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΡΕΖΙΛΙ ΚΑΙ ΡΟΜΠΕΣ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ.
    ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΑΙΑ ΕΙΣΑΓΕΛΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΡΙΟΥ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΩΝ.
    ΟΛΑ ΓΙΝΙΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΘΗΝΑΙ ΚΑΙ ΝΑΧΑΜΕ ΝΕ ΛΕΓΑΜΕ.
    Ο ΛΑΟΣ ΜΟΝΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ.
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.
    ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Ο ΛΑΟΣ ΜΟΝΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ"...
      Ωραίο ανέκδοτο. Δεν έχεις καταλάβει ότι ο Λαός είναι το πρόβλημα; Ένας γηρασμένος κουτοπόνηρος Λαός γεροντοπαλλίκαρων, γεροντοκορών και διαλυμένων οικογενειών με τα διαζύγια να κυμαίνονται στο 50% ενώ άγνωστο είναι σε τι ποσοστό κυμαίνονται οι οικογένειες "τρελλάδικα" που δεν έχουν χωρίσει επισήμως;

      Διαγραφή