Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

Ο ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ...ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ "ΕΚΛΑΣΑΜΕΝΤΕΣ"!!!

 ΞΑΦΝΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗ 180 ΜΟΙΡΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΤΤΗΜΕΝΟ MACRON: «Η ΓΑΛΛΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ»...



Εντυπωσιακή αλλαγή στάσης από τον Γάλλο πρόεδρο - Ρωσική νίκη η υπαναχώρηση Macrοn

Ξαφνική και θεαματική υπαναχώρηση από τον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron, ο οποίος από τα πολεμικά κηρύγματα και την αποστολή χερσαίων δυνάμεων στην Ουκρανία, κατέληξε στη δήλωση ότι η χώρα του δεν θα αναλάβει καμία επιθετική πρωτοβουλία στο πεδίο της μάχης.

Η ψύχραιμη στάση της Ρωσίας όλο αυτό το διάστημα, παράλληλα με τη συνεχή προέλαση στο πεδίο της μάχης, διαδραμάτισε βασικό ρόλο στην εξουθένωση των πολεμικών ιαχών από τη Δύση.

Επίσης ο Macron δεν βρήκε πρόσφορο έδαφος εντός της πολιτικής σκηνής της Γαλλίας καθώς όλα τα κόμματα εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην αποστολή χερσαίων δυνάμεων στην Ουκρανία.

«Η Γαλλία δεν θα αναλάβει ποτέ την πρωτοβουλία σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι France 2 το βράδυ της Πέμπτης (14/3/3/2024).

«Δεν θα αναλάβουμε ποτέ επιθετική ενέργεια, δεν θα αναλάβουμε ποτέ την πρωτοβουλία», απάντησε ο Macron όταν ρωτήθηκε υπό ποιες συνθήκες θα μπορούσε να σταλεί ο γαλλικός στρατός στην Ουκρανία.

Δύσκολη η κατάσταση για την Ουκρανία

Σημείωσε πάντως ότι η στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία είναι «ένα υπαρξιακό ζήτημα για την Ευρώπη και τη Γαλλία».


Ο Macron παραδέχτηκε επίσης ότι «η κατάσταση στο μέτωπο είναι δύσκολη για την Ουκρανία και πως η αντεπίθεση δεν πήγε όπως αναμενόταν».

Στα τέλη Φεβρουαρίου 2024, ο Γάλλος Πρόεδρος είπε ότι το Παρίσι θα έκανε τα πάντα για να αποτρέψει τη Μόσχα «να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ηγέτες των δυτικών χωρών έχουν συζητήσει το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία, αλλά δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συμφωνία.


Υπαναχώρηση πριν από τη μίνι - σύνοδο στο Βερολίνο

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι η υπαναχώρηση Macron καταγράφεται την παραμονή της κρίσιμης συνάντησης που θα έχει την Παρασκευή (115/3/2024) στο Βερολίνο με τον καγκελάριο της Γερμανίας, Olaf Scholz και με τον πρωθυπουργό της Πολωνίας, Donald Tusk με μοναδικό αντικείμενο την κατάσταση στην Ουκρανία.

Scholz και Tusk έχουν καταστήσει σαφές πως δεν πρόκειται να στείλουν ποτέ στρατιωτικές τους δυνάμεις στην Ουκρανία, και ότι αυτό που πρέπει να γίνει είναι να συνεχίσουν να ενισχύουν… με όπλα και χρήματα το Κίεβο.

Σημαντικό ρόλο στην ξαφνική αλλαγή στάσης του Γάλλου προέδρου έπαιξε το γεγονός ότι ο γαλλικός στρατός αντέδρασε πολύ έντονα στους στρατιωτικούς σχεδιασμούς Macron.

Το γαλλικό εβδομαδιαίο περιοδικό Marianne, υπογραμμίζει πως ο γαλλικός στρατός αποδοκίμασε τον Macron και το πολεμικό του παραλήρημα!

Ένας στρατός από… μαζορέτες

Μιλώντας υπό το καθεστώς ανωνυμίας οι Γάλλοι στρατιωτικοί, που έχουν πέσει από τα σύννεφα, εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους για τον Macron που είναι και αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Ας μην κοροϊδευόμαστε είμαστε ένας στρατός από μαζορέτες απέναντι στους Ρώσους», σχολίασε ένας ανώτερος αξιωματικός, ο οποίος είναι πεπεισμένος ότι η αποστολή γαλλικών στρατευμάτων στο ουκρανικό μέτωπο είναι «παράλογη»!

Αρκετές εμπιστευτικές αμυντικές εκθέσεις, τις οποίες το Marianne μπόρεσε να δει, δείχνουν μια «κρίσιμη κατάσταση» στο πολεμικό μέτωπο, που απέχει πολύ από την επίσημη ρητορική των Παρισίων.

Εξάλλου και από το υπουργείο Άμυνας το περιβάλλον του υπουργού Sébastien Lecornu, αναφέρει: «Η κατάσταση των δυνάμεων στην Ουκρανία είναι πολύ ανησυχητική. Τα λόγια του προέδρου δείχνουν ότι βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής».



1 σχόλιο:

  1. ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΟΡΕΤΕΣ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ .
    ΜΕΤΑ ΤΟ Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ,ΤΙ ΝΑ ΘΥΜΙΘΟΥΜΕ.
    ΤΑ ΙΜΙΑ,ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,ΤΟΝ ΚΑΤΣΙΦΑ,ΤΗΝ ΛΙΒΥΗ, ΤΟΝ ΑΦΟΠΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΘΗΚΩΝ ΑΠΟ ΟΠΛΑ, ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΦΡΕΓΑΤΑ ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ .
    ΕΔΩΣΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΩΣ ΦΙΛΙΟΠΙΝΕΖΕΣ ΣΤΑ ΧΟΤ ΣΠΟΤ ΚΑΙ ΞΕΣΚΑΤΩΣΤΡΕΣ ΤΩΝ ΕΠΟΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΙΣΘΕΝ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ.
    Η ΕΙΚΟΣΑΗΜΕΡΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΔΑΝΤΕΛΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΙΝΕ ΤΑ ΑΣΤΡΑ ΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΤΟΥΣ.
    ΚΡΙΜΑ Η ΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣΗΜΟ .
    ΡΟΜΠΕΣ ΝΥΚΤΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή