Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

50 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΕΝΑΣ ΣΤΟΧΑΣΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΕΙΧΕ ΔΕΙ ΟΣΑ ΕΞΕΛΙΣΣΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ....


IVAN EFREMOV:«O ENTIMOΣ TΡOΠOΣ ZΩHΣ ΘΑ ΧΑΘΕΙ...ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕΙ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΥΛΗΣ»    


Ιβάν Εφρέμοφ, παλαιοντολόγος- κοινωνικός στοχαστής (1971):Οι γενιές που είναι συνηθισμένες σ’ έναν έντιμο τρόπο ζωής αναμένεται να εξαφανιστούν στα επόμενα 20 χρόνια.

Η μόνη διέξοδος είναι η άνευ όρων υπεροχή των πνευματικών αξιών έναντι των υλικών αξιών.


Ο Σοβιετικός παλαιοντολόγος, κοινωνικός στοχαστής και συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας Ιβάν Εφρέμοφ ) έγραφε το 1971 !!!:

«Οι γενιές που είναι συνηθισμένες σε έναν έντιμο τρόπο ζωής αναμένεται να εξαφανιστούν μέσα στα επόμενα 20 χρόνια και, στη συνέχεια η μεγαλύτερη καταστροφή στην ιστορία μιας διαδεδομένης τεχνικής μονοκαλλιέργειας που τώρα εφαρμόζεται πειραματικά σε όλες τις χώρες, ακόμη και στην Κίνα, την Ινδονησία και την Αφρική.
Σκεφτόμαστε ότι είναι δυνατόν να οικοδομήσουμε μια οικονομία που θα ικανοποιεί όλες τις ανθρώπινες ανάγκες, μια τάση που διαπερνά ολόκληρη τη Δύση (π.χ. Αμερική) και τη δική μας, με τη χυδαία και κυριολεκτική κατανόηση ′ ′ όλοι σύμφωνα με τις ανάγκες τους “, η φαντασία είναι απαράδεκτη ουτοπία, παρόμοια με την ουτοπία στον αιώνιο κινητήρα της ουτοπίας, κ.λπ.…

Η μόνη διέξοδος έγκειται στον αυστηρό περιορισμό των υλικών αναγκών που βασίζονται στην κατανόηση της θέσης του ανθρώπου και της ανθρωπότητας στο σύμπαν ως είδος σκέψης, απόλυτος αυτοέλεγχος και άνευ όρων υπεροχή των πνευματικών αξιών έναντι των υλικών αξιών.(σσ. ακριβώς το αντίθετο από ό,τι συμβαίνει σήμερα). 

Κατανοήστε ότι τα ευφυή όντα είναι ένα εργαλείο για να γνωρίσετε το ίδιο το σύμπαν.

Εάν η κατανόηση δεν συμβεί, η ανθρωπότητα θα πεθάνει ως είδος, απλά κατά τη διάρκεια της φυσικής διαδικασίας της κοσμικής εξέλιξης, ως ακατάλληλη για επίλυση αυτού του προβλήματος, όντας μετακινούμενη πιο κατάλληλα (όχι απαραίτητα στη Γη).

Είναι ένας νόμος ιστορικής ανάπτυξης τόσο απαράδεκτος όσο οι νόμοι της φυσικής.

…Η αναζήτηση ακριβών πραγμάτων,δυνατών αυτοκινήτων, τεράστιων σπιτιώνκ.λπ. είναι η κληρονομιά του Freudi of the Psyche complex, που αναπτύχθηκε από την επιλογή φύλου.

Η εκπαίδευση και η ergo εκπαίδευση πρέπει να ξεκινούν με την εκμάθηση της ψυχολογίας ως την ιστορία της ανάπτυξης της ανθρώπινης συνείδησης και την ιστορία ως την ιστορία της ανάπτυξης της δημόσιας συνείδησης.

 Η φυσική, η χημεία, τα μαθηματικά είναι υποχρεωτικά, αλλά όχι αρκετής πειθαρχίας για τη συνείδηση ​​ενός σύγχρονου ατόμου με την τεράστια πυκνότητα του πληθυσμού και, ως εκ τούτου, την πυκνότητα των πληροφοριών, με την αναπόφευκτη πλύση εγκεφάλου απαραίτητη για τη διατήρηση του τρέχοντος κοινωνικού συστήματος.


Ivan Efremov

…Να δοθεί στον έφηβο των 12-14 ετών μια ιδέα του είναι του ως δημιουργού ενός νέου αναζητητή του άγνωστου αντί ενός 
′′συνήθους πετυχημένου′′ που υπερχείλισε τη δυτική νοόσφαιρα και ενός "γερά αγκυροβολημένου εντός της δικιάς μας.

Δώδεκα χρόνια μετά το έργο του το ”Νεφέλωμα της Ανδρομέδας”, εμφανίστηκε το η ” Ώρα του Ταύρου”, το τελευταίο έργο επιστημονικής φαντασίας του Ivan Efremov αναφερόμενο σ΄ένα δυστοπικό μέλλον…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου