Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

ΠΑΛΙΝΩΔΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΙΑΣ ΔΗΘΕΝ ΥΓΕΙΑΣ


Ο KOΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΣ ΟΥΤΕ ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ. ΕΣΕΙΣ ΤΟΝ  ΤΡΕΛΑΝΑΤΕ ΜΕ ΤΗ ΜΑΣΚΑ! ΜΙΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΕΤΣΙ, ΜΙΑ ΑΛΛΙΩΣ!

2 ΒΙΝΤΕΟ


Γράφει ο Γεράσιμος Μανωλίδης

Βασική αρχή της πολιτικής είναι η δημιουργική ασάφεια. Δηλαδή, αν θες να πεις κάτι μην είσαι απόλυτος. 

Να υπάρχει δηλαδή το περιθώριο αύριο-μεθαύριο η δυνατότητα να ανασκευάσεις και να μη φαίνεται πως ανακαλείς, αλλά απλώς να φαίνεται πως παραφράζεις. 

Για να μην μπερδεύεστε. Μην πεις κάτι πως είναι μαύρο. Πες πως είναι γκρι, διότι το γκρι γίνεται εύκολα… άσπρο, άμα λάχει.


Το ερώτημα όμως είναι αν με τις μάσκες και τον ιό χωράει το λεγόμενο «politics» επικοινωνιακά. Είναι επικίνδυνο, με δυο λόγια, οι αρχικές οδηγίες για την προστασία της δημόσιας υγείας να λένε πως η μάσκα είναι επικίνδυνη. 

Και στη συνέχεια φυσικά να ανασκευάζουν λέγοντας πως είναι επικίνδυνη αν δεν γίνει σωστή χρήση της. Η δημιουργική ασάφεια που λέγαμε.

Θυμηθείτε τι έλεγε ο Σωτήρης Τσιόδρας για τις μάσκες στο παρακάτω βίντεο. Μάλιστα αναφέρει πως πρόκειται για μια επιστημονική οδηγία που θα πρέπει να την κατανοήσουμε πολύ καλά, καταλήγοντας πως: «Η μάσκα δεν επιβραδύνει την πανδημία». Δείτε:



Η συζήτηση «άνοιξε» σαφώς με τα παιδιά και τις μάσκες στα σχολεία. Αρχικά τα παιδιά επέστρεψαν στα σχολεία, διότι δεν κινδυνεύουν σε σχέση με τους ενήλικες. 

Μάλιστα, Ιούνη μήνα, πήγαν στα σχολεία χωρίς μάσκα. Τώρα, πρέπει αν φορούν απαραιτήτως αλλιώς τα διώχνουν από τις τάξεις. 

Στο παρακάτω βίντεο στο 4:30 η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έκρουε το κώδωνα του κινδύνου για τη μάσκα. Δείτε το βίντεο.




Σήμερα οι γονείς δεν ξέρουν τι να πιστέψουν. Πως να εξηγήσουν στα παιδιά τους τα ανεξήγητα από τη στιγμή που και οι ίδιοι είναι σε σύγχυση. 

Σύγχυση που δεν δημιούργησε ούτε η έλλειψη παιδεία τους, ούτε οι θεωρίες συνωμοσίας, ούτε η «μαγκιά της άρνησης» που θέλουν να τους επιβάλλουν σαν ευθύνες. 

Η σύγχυση, το μπέρδεμα και το κοινωνικό χάος που είδαμε στο άνοιγμα των σχολείων προέκυψε από τους ειδικούς και τους υπεύθυνους της πολιτείας για τη διαχείριση της πανδημίας.

Σήμερα οι δεύτερες σκέψεις των γονιών για τη μάσκα βαφτίστηκαν από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό θεωρίες συνωμοσίας. Όσοι δε προτρέπουν τα παιδιά τους να μη φορούν μάσκα είναι «σκοταδιστές» και «ψεκασμένοι». 

Ουδείς δηλαδή από όλους αυτούς που στέκονται μπροστά από τους κάμερες (με οποιαδήποτε ιδιότητα) και κομπορρημονούν για την «δωρεάν παροχή μασκών στα σχολεία» δεν σκέφτηκε το εξής απλό. 

Πως από τη στιγμή που κάτι που λέει ο ΠΟΥ, ο Τσιόδρας, η Κεραμέως, ο οποιαδήποτε σήμερα, μέχρι στιγμής αναιρείται «αύριο». 

Κουνούν το δάκτυλο και βαφτίζουν «σκοταδιστή» και «ψεκασμένο» έναν πολίτη που μπορεί να έχει απλώς δεύτερες σκέψεις και προβληματισμούς.

 Η χρήση μάσκας έχει πλέον ξεκάθαρο στόχο. Αυτός δεν είναι να προφυλάξει τους υγιείς ανθρώπους, αλλά να φιμώσει και να «ευνουχίσει» τους υγιώς σκεπτόμενους!



Γεράσιμος Μανωλίδης




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου