Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022

ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΙΑΣ ΠΡΟΕΙΛΗΜΜΕΝΗΣ ΚΑΙΡΙΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ.

ΣΦΟΔΡΕΣ ΜΑΧΕΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΖΑΠΟΡΙΖΙΑ. Ο ΠΟΥΤΙΝ ΟΝΤΩΣ ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ ΣΤΟ ΣΟΤΣΙ ΕΝ ΟΨΕΙ ΜΙΑΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ;


Κάποιες πηγές αναφέρουν πως ο Πούτιν αποσύρθηκε στη ντάτσα του στο Σότσι και ακύρωσε όλες τις συναντήσεις του με στρατιωτικό επιτελείο. Οι Moscow Times είναι μια από αυτές τις πηγές που όμως είναι κυρίως αντιπολιτευόμενες όπως κι Αμερικανοί ανταποκριτές. 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επισκέπτεται συχνά την Krasnaya Polyana στο Σότσι, διεξάγει διεθνείς διαπραγματεύσεις και χρόνο ανάπαυσης εκεί είναι η μια εκδοχή. 

Η άλλη είναι ότι αν υφίσταται αυτή η εξέλιξη ο Ρώσος πρόεδρος είναι στα πρόθυρα μιας μεγάλης απόφασης ή της υλοποίησης μιας προειλημμένης καίριας απόφασης.

Αναφέρονται έντονες μάχες στην περιοχή του οικισμού Vasylivka, στην περιοχή Zaporozhye. Υπάρχουν πολλοί ρώσικοι πύραυλοι στον ουρανό.

Στην περιοχή Χάρκοβο καταγράφεται η σταθεροποίηση του μετώπου κατά μήκος του ποταμού Oskol.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αξιόπιστες πληροφορίες για το Svyatogorsk.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν ανακοίνωσαν την κατάληψη του Σβιατογκόρσκ. Από την πλευρά μας δεν υπάρχει βίντεο από το Svyatogorsk.

Πολυάριθμες εχθρικές δυνάμεις, αποτελούμενες από 2 τακτικές ομάδες τάγματος, ενισχυμένες από δύο στήλες αρμάτων μάχης, καθώς και πάνω από χίλιους Ναζί και Πολωνο-Βρετανούς μισθοφόρους από PMC, πραγματοποίησαν ισχυρή επίθεση στο Krasny Liman. Τελικά απωθήθηκαν πολλά χιλιόμετρα..

Ο επικεφαλής του DNR Ντένις Πουσίλιν είπε ότι ούτε οι Δημοκρατικές πολιτοφυλακές ούτε οι ουκρανικές δυνάμεις ελέγχουν πλήρως το Σβιατογκόρσκ.

“Θα σας πω ειλικρινά, τώρα, αυτή τη στιγμή, ούτε εμείς ούτε ο εχθρός έχουμε τον πλήρη έλεγχο αυτού του χωριού. Πολωνοί μισθοφόροι έχουν επίσης παρατηρηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση, αλλά οι μονάδες μας λαμβάνουν επίσης ορισμένα μέτρα”, είπε. Ο ρωσικός στρατός και το DNR ανέλαβαν τον έλεγχο της πόλης στις αρχές Ιουνίου.

Ο Πουσίλιν είπε επίσης ότι οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να προσπαθούν να καταλάβουν το Κράσνι Λιμάν, αλλά «οι μονάδες μας δεν το επιτρέπουν». «Αποκρούουν τις εχθρικές επιθέσεις αρκετά καλά τώρα», πρόσθεσε.

Το Krasny Liman βρίσκεται 60 χλμ βορειοδυτικά του Ντόνετσκ, το Σβιατογκόρσκ 130 χλμ.

Οι συμμαχικές δυνάμεις και το PMC “Wagner” πλησίασαν τα προάστια του Bakhmut και κατέλαβαν τη βιομηχανική ζώνη της πόλης αναφέρει η Izvestia.





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου