Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΝΕΤΑΙ Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΟΝΟΥΝ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΦΘΗΝΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ, ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ!

3 ΒΙΝΤΕΟ


Διαδηλώσεις εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών κατά της κυβέρνησης του Όλαφ Σόλτς και της οικονομικής καταστροφής που έχει προκαλέσει είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο στην Γερμανία.



Έκθεση της Commerzbank αναφέρει ότι η Γερμανία βρίσκεται σε βαθιά οικονομική κρίση παρόμοια με εκείνη του 2009 η οποία όμως θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο.

Οι ειδικοί της γερμανικής τράπεζας προβλέπουν βδραματική συρρίκνωση της οικονομίας κατά 2,7% το 2022 και κατά 1,1% το 2023.

Ενδεικτικό ότι για έβδομο συνεχή μήνα μειώθηκαν σημαντικά, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, οι παραγγελίες για βιομηχανικά προϊόντα από χώρες εκτός ευρωζώνης.



Ο Γεργκ Κρέμερ, επικεφαλής οικονομολόγος της Commerzbank, βλέπει την «γερμανική οικονομία να συνθλίβεται μεταξύ κόστους για το φυσικό αέριο και υψηλού πληθωρισμού».

Η Γερμανία, χωρίς το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του πάλαι ποτέ πάμφθηνου γι’ αυτήν ρωσικού φυσικού αερίου, εισέρχεται σε ύφεση με τον πληθωρισμό να εκτοξεύεται

Η γερμανική ύφεση θα επηρεάσει ολόκληρη την ευρωπαϊκή οικονομία, την ώρα που τα μισά γαλλικά πυρηνικά εργοστάσια είναι εκτός λειτουργίας και το Αλγέρι γυρίζει την πλάτη στον Μακρόν.

Ταυτόχρονα, η Ιταλία είναι σε πολιτική κρίση με αντίκτυπο στα ομόλογά της, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για ολόκληρη την Ευρωζώνη.

Δεν είναι τυχαίο που ο Σολτς ανακοίνωσε έκτακτο πρόγραμμα στήριξης επιχειρήσεων και νοικοκυριών ύψους 65 δισ. ευρώ μόλις άρχισαν τα δημοσιεύματα για επικείμενο κύμα διαδηλώσεων στη Γερμανία.

Δεν πρόλαβε:




ΠΗΓΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου