Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ ΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ!

 Η ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ»

2 ΒΙΝΤΕΟ


Γράφει ο Tyler Durden
Μετάφραση: Απολλόδωρος

Παρά την εκτίναξη των τιμών ενέργειας που απειλούν τη σταθερότητα της χώρας, η υπουργός Εξωτερικών Annalena Baerbock δήλωσε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία "ανεξάρτητα από το τι σκέφτονται οι Γερμανοί ψηφοφόροι".

Η Baerbock έκανε τα αξιοσημείωτα σχόλια κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην Πράγα χθες που διοργάνωσε η ΜΚΟ Forum 2000.

"Εάν δίνω την υπόσχεση στους ανθρώπους στην Ουκρανία - "Στεκόμαστε στο πλευρό σας, όσο μας χρειάζεστε"- τότε θέλω να την τηρήσω. Δεν έχει σημασία τι σκέφτονται οι Γερμανοί ψηφοφόροι μου, αλλά θέλω να δώσω στον λαό της Ουκρανίας", είπε.

Η Γερμανίδα αξιωματούχος δήλωσε ότι μια τέτοια προσέγγιση δεν θα αλλάξει ακόμη και αν μεγάλος αριθμός ανθρώπων βγει στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί για τους εξοντωτικούς λογαριασμούς ενέργειας.



"Αντιμετωπίζουμε τώρα τη χειμερινή περίοδο, όταν θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε προκλήσεις ως δημοκρατικοί πολιτικοί. Ο κόσμος θα βγει στους δρόμους και θα πει 'Δεν μπορούμε να πληρώσουμε τις τιμές της ενέργειας'. Και εγώ θα πω 'Ναι το ξέρω, γι' αυτό σας βοηθάμε με κοινωνικά μέτρα'.

Αλλά δεν θέλω να πω 'Εντάξει, τότε θα σταματήσουμε τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας'. Θα σταθούμε στο πλευρό της Ουκρανίας, και αυτό σημαίνει ότι οι κυρώσεις θα παραμείνουν και τον χειμώνα, ακόμη και αν τα πράγματα γίνουν πραγματικά δύσκολα για τους πολιτικούς ", δήλωσε η Baerbock.

Το σχόλιο αυτό είναι μια αρκετά εντυπωσιακή παραδοχή ότι οι παγκόσμιοι ηγέτες έχουν την πρόθεση να παρατείνουν τον πόλεμο όσο το δυνατόν περισσότερο, ανεξάρτητα από το πόσο βλάπτει τις χώρες που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν.

Οι Γερμανοί αντιμετωπίζουν μια από τις χειρότερες κρίσεις κόστους ζωής στην Ευρώπη, με τις κυβερνήσεις να οργανώνουν "θερμούς χώρους" στις μεγάλες πόλεις, όπου θα πηγαίνουν οι άνθρωποι που δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους για να αποφύγουν το θάνατο από το κρύο, ενώ αναμένονται και διακοπές ρεύματος.

Οι πολίτες έχουν ήδη εξαντλήσει τα αποθέματα ηλεκτρικών θερμάστρων, καυσόξυλων και σόμπας σε πολλές περιοχές, καθώς προετοιμάζονται για τα ενεργειακά δελτία αυτό το χειμώνα, ενώ ο πληθωρισμός στη Γερμανία μόλις έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν 50 ετών.

Όσοι σχεδιάζουν να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση αυτή έχουν επίσης δαιμονοποιηθεί από τις αρχές ως εγχώριοι εξτρεμιστές.

Όπως αναφέραμε τον περασμένο μήνα, ο υπουργός Εσωτερικών του γερμανικού κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας (NRW), Herbert Reul (CDU), υπέδειξε με εξοργιστικό τρόπο ότι οι Γερμανοί που μπορεί να σχεδιάζουν να διαμαρτυρηθούν για τις διακοπές ρεύματος είναι "εχθροί του κράτους" που θέλουν να ανατρέψουν την κυβέρνηση.




ΠΗΓΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

German Foreign Minister Says Support For Ukraine Will Continue "No Matter What Voters Think" | ZeroHedge


ΠΗΓΗ 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου