Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

Η ΕΙΔΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΘΗΡΙΩΔΙΑ ΤΩΝ ΟΥΚΡΑΝΟΝΑΖΙ: ΑΦΗΣΑΝ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΜΑ

Ο IGOR STRELKOV Τ. ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥ FSB ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΛΕΙΔΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΝΤΟΝΜΠΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΧΑΘΗΚΕ Η BALAKLEYA ΚΑΙ ΘΕΤΕΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΘΕΜΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ!


O Igor Strelkov τ. αξιωματικός του (FSB) που διαδραμάτισε ιδιαίτερο ρόλο σε προσάρτηση Κριμαίας και στον πόλεμο Ντονμπάς το 2014 άνθρωπος κλειδί στο Ντόνετσκ παραδέχεται σήμερα ότι χάθηκε και η Balakleya και θέτει ωμά κι ανοιχτά θέμα ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ! 

Η αντεπίθεση Ουκρανών στη Χερσώνα βάλτωσε αλλά οι Ουκρανοί είχαν επιτυχία στο μέτωπο του Χάρκοβο πήραν την Balakleya! Δεν πρόκειται γι αντιπερισπασμό αναφορικά με επίθεση σε Χερσώνα αλλά β΄ισοδύναμη επίθεση Ουκρανών σε μέτωπο Χάρκοβο.

 Πηγές ρώσικες επίσης επιβεβαιώνουν ότι οι ένοπλες δυνάμεις Ουκρανίας κατέλαβαν το Balakleya σημαντικό αποθετήριο ρώσικων πυρομαχικών στην περιοχή του Χάρκοβο. 

Τα ρώσικα συμμαχικά στρατεύματα αποχώρησαν από την πόλη, αποφεύγοντας τις αστικές μάχες και μειώνοντας τις απώλειες στρατιωτικών και πολιτών.

Igor Strelkov:

Στο μέτωπο της Χερσώνας, σήμερα ο εχθρός προχωρά στην περιοχή του οικισμού. Posad-Pokrovskoye – είχε έναν τακτικό χαρακτήρα “διαρροής”. Το χωριό είναι στα χέρια μας, λαμβάνονται μέτρα για την εξάλειψη των εχθρικών ομάδων πεζικού που έχουν διεισδύσει.

Νότια του Χάρκοβο – μέχρι στιγμής ένα πλήρες “μπλακ άουτ” οργανωμένης άμυνας. Η Balakleya εγκαταλείφθηκε από τα στρατεύματά μας. Οι μάχες διεξάγονται κοντά στο Κουπιάνσκ. 

Ο εχθρός, χρησιμοποιώντας κινητά DRG, πραγματοποιεί βαθιές επιδρομές πίσω από τις γραμμές των αποπροσανατολισμένων στρατευμάτων μας, προκαλώντας πανικό με μικρές δυνάμεις και καταστρέφοντας οπίσθια σημεία ελέγχου, αναχαιτίζοντας δρόμους και κομβόι μεταφοράς. 

Χάρη στις αξιόπιστες επικοινωνίες – αυτές οι ομάδες υποστηρίζονται από ακριβείς πυραυλικές επιθέσεις και η αεροπορία μας δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσει “φίλο ή εχθρό” σε αυτό το χάος – επομένως, τέτοιες επιδρομές από τον εχθρό “ξεφεύγουν” μέχρι στιγμής….

Όσο για την κατάσταση στην κατεύθυνση Balakleysko-Izyum, δεν έχω ακόμη δικές μου πληροφορίες.

Η ανάλυση των ανοιχτών πηγών μας επιτρέπει να βγάλουμε τα ακόλουθα συμπεράσματα σχετικά με σιγουριά:Ο εχθρός έχει επιτύχει επιχειρησιακή επιτυχία στην κύρια κατεύθυνση επίθεσης και αναπτύσσει επίθεση νότια της πόλης Volokhov Yar.

 Επί του παρόντος, οι μάχες διεξάγονται βόρεια των οικισμών Vesyoloye και Kunye, πράγμα που σημαίνει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στοχεύουν να καταλάβουν τον πιο σημαντικό οδικό κόμβο (για να κρατήσουν ακόμα κατεχόμενο το Balakliya και ολόκληρο το «δίαυλο» που σχηματίζεται από τα στρατεύματά μας από τις Ένοπλες Δυνάμεις της RF) οδική διασταύρωση.

 Η επίθεση διεξάγεται κατά μήκος του κύριου αυτοκινητόδρομου Chuguev-Izyum, ο οποίος επιτρέπει ανεφοδιασμό απευθείας στην προκεχωρημένη ομάδα . 

Σε περίπτωση που ο εχθρός καταλάβει την υποδεικνυόμενη οδική διασταύρωση (Chuguev-Izyum και Balakleya-Chistovodovka) – στο επιχειρησιακό περιβάλλον (γενικά χωρίς ασφαλτοστρωμένους δρόμους που συνδέονται με την “ηπειρωτική χώρα”) – όχι μόνο το Balakleya, αλλά και ολόκληρη η ομάδα μας στην περιοχή του και νότια.

Ο εχθρός -μετά την αποτυχία των πρώτων επιθέσεων απευθείας στο Balakleya- περιορίζεται στον αποκλεισμό της φρουράς. Ταυτόχρονα, υπάρχει εκκαθάριση του εδάφους που αποδείχθηκε ότι βρισκόταν στο πίσω μέρος της ομάδας σοκ που διεμβόλισε νότια και ανατολικά. 

Εάν κάποια από τις μονάδες μας παρέμεινε εκεί (περικυκλωμένη βορειοδυτικά του Σεφτσένκοβο) – δεν ξέρω.

Στην ανατολική κατεύθυνση, ο εχθρός προσπαθεί να επεκτείνει το «λαιμό» της διείσδυσής του, προσπαθώντας να καταλάβει το Σεφτσένκοβε ή να το παραγκωνίσει. 

Εάν πετύχει, ο εχθρός όχι μόνο θα εξαλείψει την απειλή στο αριστερό του πλευρό της επίθεσης, αλλά θα αρχίσει επίσης να απειλεί μια σημαντική ανακάλυψη προς την κατεύθυνση του Kupyansk. 

Στην πραγματικότητα, εξαρτάται πλέον από τη διατήρηση αυτού του σημείου εάν ο εχθρός θα μπορέσει να εδραιώσει την επιχειρησιακή του επιτυχία και να την αναπτύξει περαιτέρω.

Στη δυτική όχθη του Seversky Donets, ο εχθρός διέλυσε το προγεφύρωμά μας απέναντι από το Balakleya ( προφανώς οι δικοί μας έφυγαν χωρίς σοβαρή μάχη και υποχώρησαν στο Balakleya, ανατινάζοντας τη γέφυρα). 

Εδώ οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας κατέλαβαν τον οικισμό. Νέα (Chervonaya) Gusarovka και Bairak. Αυτή η τακτική προέλαση δεν αποτελεί σημαντική απειλή, αλλά το ίδιο το γεγονός της εκκαθάρισης του προγεφυρώματος στερεί την ελπίδα για μελλοντική επίθεση από αυτό.

Σε αντίθεση με πολλές απόψεις ότι “αποδεικνύεται ότι υπήρξε μια” επίθεση αντιπερισπασμού” στην κατεύθυνση Kherson – πιστεύω ότι δεν είναι έτσι. Οι δυνάμεις που έφερε ο εχθρός στη μάχη προς την κατεύθυνση Balakleya δεν υπερβαίνουν τις συνολικές δυνάμεις που ο εχθρός συνεχίζει να χρησιμοποιεί στις κατευθύνσεις Χερσώνα και Μπερισλάβ. Μάλλον μιλάμε για δύο παράλληλα ισοδύναμα χτυπήματα.

Και η όλη διαφορά μεταξύ της «σφιχτής» προέλασης του εχθρού κοντά στη Kherson και του ταχύ διεμβολισμού στην περιοχή ανατολικά του Balakleya έγκειται στο γεγονός ότι το τελευταίο τμήμα αποδείχθηκε ΣΧΕΔΟΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ με την έννοια της παρουσίας μονάδων τακτικού στρατού – τόσο μπροστά όσο και σε ρεζέρβα. 

Μάλιστα, το μέτωπο εδώ κρατούσε μια «υγρή» αλυσίδα οχυρών «μομπικ» με επίσης λίγες φρουρές της «Ρωσικής Φρουράς» σε μεγάλους οικισμούς. 

Πράγμα που οδήγησε σε γρήγορη διείσδυση και προέλαση (προς την κύρια κατεύθυνση – έως και 30 χλμ. σε βάθος) των εχθρικών ομάδων κρούσης, περνώντας από ορισμένους οικισμούς χωρίς την παραμικρή αντίσταση (απλά δεν υπήρχε κανείς να την προβάλει).

 Και αυτός ο παράγοντας μου επιβεβαιώνει προσωπικά (ως εφεδρικό αξιωματικό ασφαλείας) για άλλη μια φορά στην άποψη ότι το θέμα δύσκολα θα μπορούσε να συμβεί χωρίς ΠΡΟΔΟΣΙΑ. 

Εφόσον ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ έλαβα στοιχεία για τη συγκέντρωση δυνάμεων κρούσης από τον εχθρό προς αυτή την κατεύθυνση τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν από την έναρξη της επίθεσης. Δεν μπορώ να παραδεχτώ ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών μας κατάφεραν να «χάσουν» κάτι που δεν ήταν μυστικό ούτε στο Διαδίκτυο. 

Και αν οι υπηρεσίες πληροφοριών γνώριζαν, αλλά δεν ελήφθησαν μέτρα από την διοίκηση, τότε … (Igor Strelkov τ. αξιωματικός του (FSB) που διαδραμάτισε ιδιαίτερο ρόλο σε προσάρτηση Κριμαίας και στον πόλεμο Ντονμπάς το 2014.)



Όπως αναφέρει νωρίτερα το TASS οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δεν μπόρεσαν να πάρουν τον έλεγχο των πόλεων Balakleya και Shevchenkovo ​​στην περιοχή Kharkov, δήλωσε την Πέμπτη στο τηλεοπτικό κανάλι Soloviev Live ο Vitaly Ganchev, επικεφαλής της περιφερειακής πολιτικοστρατιωτικής διοίκησης.

“Ούτε η Balakleya ούτε το Shevchenkovo ​​έπεσαν υπό τον έλεγχο των σχηματισμών της Ουκρανίας. 

Θα σας πω περισσότερα, ξεκίνησαν μια τεράστια προσπάθεια επίθεσης όχι καν προς το Shevchenkovo, αλλά προς την πόλη Kupyansk, αλλά αυτή η προσπάθεια ματαιώθηκε”, διευκρίνισε. 

Ο Γκάντσεφ επεσήμανε ότι η Ουκρανία απέτυχε να ενσπείρει τον πανικό ανακοινώνοντας σχέδια για επίθεση εναντίον των απελευθερωμένων περιοχών της περιοχής του Χάρκοβο.

«Συνεχίζουμε τη δουλειά μας ως συνήθως», υποστήριξε.Νωρίτερα, ο Ganchev ανέφερε ότι η Balakleya και η πόλη Izyum υπέφεραν από αδιάκοπους βομβαρδισμούς από τα ουκρανικά στρατεύματα. 

Δήλωσε ότι τις τελευταίες ημέρες, οι βομβαρδισμοί είχαν ενταθεί στις βόρειες περιοχές της περιοχής του Χάρκοβο, συμπεριλαμβανομένων των συνόρων με τη Ρωσία.

Οι δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ ελέγχουν ορισμένες περιοχές στην περιοχή του Χάρκοβο, μεταξύ των οποίων είναι οι περιφερειακές διοικήσεις στο Volchansk, το Kupyansk και τον οικισμό Kozachya Lopan, που υπάγονται στην περιφερειακή πολιτικοστρατιωτική διοίκηση. 

Όπως ανέφερε προηγουμένως ο Γκάντσεφ, το 20% της επικράτειας της περιοχής έχει απελευθερωθεί.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου