Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022

ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ;


 

Κοινοποιεί ο Γεωκών

Θεόδωρος Ι. Ρηγινιώτης θεολόγος, …ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ: ‘’Αν οι Χριστιανοί απλώς πίστευαν ότι ο Ιησούς ήταν ο δικός τους Μεσσίας, αυτή η πεποίθηση λίγο θα μας απασχολούσε, ως Εβραίους. 

Ο ισχυρισμός τους, ωστόσο, δεν είναι ότι είναι ο χριστιανικός Μεσσίας, αλλά ο δικός μας Μεσσίας, ο Μεσσίας των Εβραίων, ο Μεσσίας που προφητεύτηκε από τους Εβραίους Προφήτες. 

Οι χριστιανοί επιχειρούν να αποδείξει αυτήν την πεποίθηση, παραθέτοντας την δική μας Αγία Γραφή…’’

Θ. Ι. Ρηγινιώτης θεολόγος ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ:  ‘’Ο εβραϊκός Μεσσίας αναμένεται να επαναφερει τους Εβραίους στην γη τους. Ο Ιησούς ομως γεννήθηκε ενώ οι Εβραίοι ζούσαν ακόμη στη χώρα τους, πριν φύγουν στην εξορία. Δεν μπορούσε να τους επαναφέρει στη γη τους, επειδή εξακολουθούσαν να ζουν σε αυτή!

 Ο αληθινός Μεσσίας θα ανοικοδομήσει το Ναό στην Ιερουσαλήμ, αλλά ο Ιησούς έζησε, ενώ ο ναός ήταν ακόμα όρθιος.’’

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ…’’ Η εβραϊκή Βίβλος λέει ότι ο Μεσσίας θα λυτρώσει τον Ισραήλ. Στην περίπτωση του Ιησού, ακριβώς το αντίθετο συνέβη. Όχι πολύ καιρό μετά το θάνατό του, ο Ιερός Ναός στην Ιερουσαλήμ καταστράφηκε, η Ιερουσαλήμ έγινε συντρίμμια, οι Εβραίοι πήραν τον δρόμο της εξορίας μια μακρά πορεία 1900 χρόνων μέσα στη νύχτα των διωγμών, σε μεγάλο βαθμό από τα χέρια των οπαδών του αυτοαποκαλούμενου "Μεσσία"! ‘’

Επομένως ο Χριστός, για τους εβραίους, δεν πληρεί ούτε μία από τις προϋποθέσεις, που θα πρέπει να πληρεί ο Μεσσίας των Εβραίων. Οι Εβραίοι, είναι ξεκάθαροι, πως πρέπει όλες οι προϋποθέσεις να πληρούνται από εκείνον που θα είναι ο Μεσσίας, αλλιώς πολύ απλά, δεν θα είναι.

 Πατήρ Ἰωάννης Καλαΐδης (1925-2009): ‘’ Οἱ Ἀρχαῖοι Ἕλληνες φιλόσοφοι ἦταν προφῆτες γιὰ τὸν ἐρχομὸ τοῦ Χριστοῦ μας. Τὸ Ἅγιο Πνεῦμα διαλέγει τὴν ἑλληνικὴ γλώσσα γιὰ τὴ διάδοση τῆς χριστιανικῆς θρησκείας…….  Τὰ Εὐαγγέλια γράφονται στὰ ἑλληνικά. 

Τὸ Ἅγιο Φῶς πηγαίνει μόνο σὲ Ἕλληνα Πατριάρχη καθὼς ὅταν τὸ προσπάθησαν οἱ Παπικοὶ (Σταυροφόροι) καὶ οἱ Ἀρμένηδες, τότε ἔσπασε τὴν κολώνα τῆς εἰσόδου τοῦ Παναγίου Τάφου καὶ βγῆκε στὸν Ἕλληνα Πατριάρχη ποὺ ἦταν ἀπ’ ἔξω.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ  ‘’πολλά έτη προ της Ελεύσεως του Χριστού, κάποιος σοφός ονόματι Απόλλων, από τον Θεό παρακινούμενος όπως πιστεύω, έκτισε τον ναό στην Αθήνα, αφού έγραψε εις αυτόν τον βωμό, Αγνώστω Θεώ.

Ο Απόλλων είπε:……..Διότι εγώ προφητεύω κυβερνήτη με τριπλή υπόσταση εις μίαν. Του οποίου ο ανείπωτος Λόγος θα κυοφορηθεί εις ανυποψίαστη κόρη, όπως ακριβώς το πυρφόρο τόξο, αφού αιχμαλωτίσει όλον γενικώς τον κόσμο, θα τον προσφέρει ως δώρο εις τον Πατέρα. Μαρία δε το όνομα αυτής

Διότι εγώ θεωρώ ότι είναι ο μέγας ύψιστος βασιλεύς ο τρισυπόστατος εις τον ουρανό. Και ο Λόγος αυτού ως άναρχος Θεός, εις παρθένο κόρη ενσαρκώνεται, όπως ακριβώς το πυρφόρο τόξο, ή όσο γίνεται ισχυρότερα, όλα θα τα αποκαλύψει εις τον κόσμο, αλιεύοντας τους ανθρώπους, όπως ακριβώς τον ιχθύ από τον βυθό της απιστίας και της αγνοίας, τους οποίους θα προσφέρει ως δώρο εις τον Πατέρα του-Μαρία το όνομα αυτής. Αυτά προφητεύοντας είπε ο Απόλλων.

Ο Τίτων είπε: «Θα έλθει αυτή η οποία θα υψώσει προς χάριν μας το ουράνιο παιδίο του Θεού και Πατρός- η παρθένος κόρη κυοφορεί».

Ο Σόλων είπε: «Ως Θεός θα φθάσει εις αυτήν την πολυδιηρημένην γη και θα γεννηθεί με σάρκα αλάθητο. Με ανεξάντλητα όρια ως θεότητα θα απαλλάξει τον άνθρωπο από την φθορά των ανιάτων παθών. Και τούτων θα τον φθονήσει άπιστος λαός και αφού κρεμαστεί υψηλά ως κατάδικος εις θάνατον, όλα θα τα υποφέρει με πραότητα».

Ο Πλάτων είχε γράψει στο βιβλίο του «Νόμος και Επινομείς»: «Ο δίκαιος χωρίς να έχει αδικήσει θα μαστιγωθεί, θα δαρεί και τέλος θα σταυρωθεί.». Στην «Πολιτεία» του Πλάτωνα (B, V , 362)επίσης περιέχεται μία προφητεία: «Θα απογυμνωθεί απ’ όλα εκτός της δικαιοσύνης, διότι ήταν εκ φύσεως αντίθετος στην ως τότε συμπεριφορά. 

Χωρίς να αδικήσει κανέναν θα δυσφημισθεί πολύ ως άδικος ώστε να βασανισθεί για την δικαιοσύνη και θα γεμίσει με δάκρυα εξαιτίας της κακοδοξίας, αλλά θα μείνει αμετακίνητος μέχρι θανάτου και ενώ θα είναι δίκαιος θα θεωρείται άδικος για όλη του τη ζωή. 

Έχοντας τέτοιες διαθέσεις ο δίκαιος θα μαστιγωθεί, θα στρεβλωθεί, θα δεθεί. Και από τις πολλές πληγές στο πρόσωπό του θα κοκκινίσουν και θα φλογισθούν τα μάτια του και στα τελευταία του αφού πάθει κάθε κακό θα καρφωθεί πάνω σε υψηλό ξύλο, και να ξέρεις ότι δεν είναι δίκαιο, αλλά αφού έτσι το θέλει ας γίνει» (B, V , 362).

Στο Άγιον Όρος επίσης υπάρχουν χειρόγραφα που διασώζουν προφητείες της Σίβυλλας  για την έλευση του Χριστού. Π.χ σε χειρόγραφο με την ονομασία «Υπόμνημα εις τον Άγιον Απόστολον Φίλιππον» πού φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Δοχειαρίου αναφέρονται τα εξής:

 «Ύστερα από πολύ καιρό θα φθάσει κάποιος εις αυτήν την πολυδιηρημένην γη και θα γεννηθεί με σάρκαν αμόλυντον. Με ανεξάντλητα όρια ως Θεότητα θα λυτρώσει τον άνθρωπον από την φθοράν των ανίατων παθών. Και θα τον φθονήσει άπιστος λαός και θα κρεμασθεί ψηλά ως κατάδικος εις θάνατον. Όλα αυτά θα τα υποφέρει με πραότητα».

 Στο ίδιο χειρόγραφο αναφέρεται μία συγκλονιστική προφητεία για την θεανθρώπινη φύση του Χριστού, για το εκούσιον πάθος Του, αλλά και για την Ανάστασή Του. «Ένας ουράνιος με πιέζει ισχυρά, ο οποίος είναι φως τριλαμπές. 

Αυτός είναι ο παθών Θεός, χωρίς να πάθει τίποτε η Θεότης Του, διότι είναι συγχρόνως θνητός και αθάνατος. Αυτός είναι συγχρόνως Θεός και άνθρωπος, που υποφέρει από τους θνητούς τα πάντα, δηλαδή τον σταυρό, την ύβριν, την ταφή.

Αυτός κάποτε από τα μάτια του έχυσε δάκρυα θερμά. Αυτός πέντε χιλιάδες χόρτασε με πέντε άρτους, κάτι που ήθελε δύναμη θεϊκή. Ο Χριστός είναι ο δικός μου Θεός, ο οποίος εσταυρώθη εις το ξύλον, ο οποίος εξέπνευσεν, ο οποίος εκ του τάφου ανήλθεν εις τον ουρανόν».

Ποιοι τα προφητεύουν ΟΛΑ αυτά και για Ποιον; ΤΑ ΠΡΟΦΗΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ, ΤΟΝ ΘΕΟ ΜΑΣ. Ρωτώ ακόμη μια φορά εγώ ο άσχετος, γιατί όλα αυτά δεν έχουν μπει μέσα σε ιερά βιβλία για να τα μαθαίνουν οι Ορθόδοξοι; Τι φοβούνται οι ποιμένες;  

Γιατί τα παιδιά των Ελλήνων να μην γνωρίζουν ότι οι Αρχαίοι Έλληνες Φιλόσοφοι μίλησαν για τον Χριστό, γιατί φοβούμαστε να τα πούμε να τα διαβάσουμε να τα δημοσιεύσουμε; Και όχι μόνο αυτό αλλά πολεμούμε αυτούς που τολμούν να ερευνήσουν, να μάθουν, και να ενημερωθούν

ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΝΑ ΦΟΒΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΘΕΟ…..ΟΤΑΝ ΘΑ ΣΑΣ ΖΗΤΗΣΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΣΑΣ

Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΩΣ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ…




38 σχόλια:

  1. Στο Άγιο Ορος στην Ι. Μ. Μέγιστης Λαύρας υπάρχουν οι μορφές των Ελλήνων Φιλοσόφων π. Χ. Πυθαγόρας, Πλάτων, κτλ.. Επίσης και οι Άγιοι Πατέρες δεχόταν την παρουσία του "σπερματικου λόγου" στο έργο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Τὸ Ἅγιο Φῶς πηγαίνει μόνο σὲ ΟΡΘΟΔΟΞΟ Ἕλληνα Πατριάρχη ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ!!! ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ!!! ΔΗΛΑΔΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ Η ΠΙΣΤΗ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ ΕΛΛΗΝΑΣ Ή ΡΩΣΟΣ... ΓΙΑ ΑΥΤΟ Τὸ Ἅγιο Φῶς πηγαίνει μόνο σὲ ΟΡΘΟΔΟΞΟ Ἕλληνα Πατριάρχη καθὼς ὅταν τὸ προσπάθησαν οἱ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ Παπικοὶ (Σταυροφόροι) καὶ οἱ Ἀρμένηδες, τότε ἔσπασε τὴν κολώνα τῆς εἰσόδου τοῦ Παναγίου Τάφου καὶ βγῆκε στὸν ΟΡΘΟΔΟΞΟ Ἕλληνα Πατριάρχη ποὺ ἦταν ἀπ’ ἔξω». «Ο Ρ Θ Ο Δ Ο Ξ Ο» (ΟΧΙ ΣΕ ΑΙΡΕΤΙΚΟ παπικό ή αρμένιο μονοφυσίτη οποιασδήποτε εθνικότητας…). ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΛΕΞΗ «Ο Ρ Θ Ο Δ Ο Ξ Ο Σ» ΩΣ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΘΕΣΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΑΝΩΤΕΡΩ «κείμενό σου» Γεωκών; ΓΙΑΤΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΚΟΣΜΙΚΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΡΑΝΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ.

    ΠΑΡΑΚΑΛΩ Γεωκών ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΑΓΙΟΠΑΤΕΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΗΓΗ (ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΗ ΠΗΓΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ;) ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ; «ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ‘’πολλά έτη προ της Ελεύσεως του Χριστού, κάποιος σοφός ονόματι Απόλλων, από τον Θεό παρακινούμενος όπως πιστεύω, έκτισε τον ναό στην Αθήνα, αφού έγραψε εις αυτόν τον βωμό, Αγνώστω Θεώ. Ο Απόλλων είπε:……..Διότι εγώ προφητεύω κυβερνήτη με τριπλή υπόσταση εις μίαν. Του οποίου ο ανείπωτος Λόγος θα κυοφορηθεί εις ανυποψίαστη κόρη, όπως ακριβώς το πυρφόρο τόξο, αφού αιχμαλωτίσει όλον γενικώς τον κόσμο, θα τον προσφέρει ως δώρο εις τον Πατέρα. Μαρία δε το όνομα αυτής».
    ΙΔΟΥ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΠΗΓΗ, «ΑΓΙΟΠΑΤΕΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ», «Μ. Ἀθανασίου, Ἐκ τοῦ κατὰ αἱρέσεων, P.G. 35, 33 καὶ ΒΕΠΕΣ 33, 199», ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ: «Ἐάν ὁ ἐπίσκοπος ἤ ὁ πρεσβύτερος, οἱ ὄντες ὀφθαλμοί τῆς Ἐκκλησίας, κακῶς ἀναστρέφονται καί σκανδαλίζωσι τόν λαόν, χρή αὐτούς ἐκβάλλεσθαι. Συμφέρον γάρ ἄνευ αὐτῶν συναθροίζεσθαι εἰς εὐκτήριον οἶκον ἤ μετ' αὐτῶν ἐμβληθῆναι ὡς μετά Ἄννα καί Καϊάφα εἰς τήν γέενναν τοῦ πυρός» (Μ. Ἀθανασίου, Ἐκ τοῦ κατὰ αἱρέσεων, P.G. 35, 33 καὶ ΒΕΠΕΣ 33, 199). (PG = Migne, Patrologia Graeca . ΕΠΕ = Ἕλληνες Πατέρες τῆς Ἐκκλησίας. ΒΕΠΕΣ = Βιβλιοθήκη Ἑλλήνων Πατέρων Ἐκκλησιαστικῶν Συγγραφέων).


    ΥΓ. ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΩΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΙΩΝΙΑ ΣΤΑΥΡΟΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ… Ο ΑΙΩΝΙΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ. ΓΙΑΤΙ ΩΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΝΤΑ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑΣ, ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΥΣΤΕΡΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Βλάκα ταγκαλε είναι γραμμένα και παραδεχτα...Χαχα είσαι βλάκας τελικά...

      Διαγραφή
    2. ΟΙ ΑΝΑΙΤΙΟΛΟΓΗΤΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΦΑΝΕΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΒΛΑΣΦΗΜΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥΣ... ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΩΣ ΑΝΩΝΥΜΑ «ΤΑΓΚΑΛΑΚΙΑ» ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΣ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΟΤΑΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΤΙΣ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΒΡΕΙΣ ΤΟΥΣ

      Διαγραφή
    3. ΠΡΟΣ ΤΟΝ Ανώνυμο, 9 Σεπτεμβρίου 2022 - 1:13 π.μ., ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ: «Αγαπητέ Βλάκα ταγκαλε είναι γραμμένα και παραδεχτα...Χαχα είσαι βλάκας τελικά...»

      "ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5, ΣΤΙΧΟΙ22 ἐγὼ δὲ λέγω ὑμῖν ὅτι πᾶς ὁ ὀργιζόμενος τῷ ἀδελφῷ αὐτοῦ εἰκῇ ἔνοχος ἔσται τῇ κρίσει· ὃς δ' ἂν εἴπῃ τῷ ἀδελφῷ αὐτοῦ, Ρακά, ἔνοχος ἔσται τῷ συνεδρίῳ· ὃς δ' ἂν εἴπῃ, Μωρέ, ἔνοχος ἔσται εἰς τὴν γέενναν τοῦ πυρός.
      ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ;
      ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ".

      Διαγραφή
  3. Μέγας Αθανάσιος, Εξηγητικόν περί του εν Αθήναις ναού
    ‘’Χρησμός του Απόλλωνος που δόθηκε στους Δελφούς περί του Χριστού και του Πάθους Του: Ένας ουράνιος με πιέζει, το φως, και αυτός είναι ο παθών θεός, και δεν υπέφερε η θεότητά του, διότι είναι συγχρόνως και τα δύο, θνητός και μη θνητός, ο ίδιος Θεός και άνθρωπος, φέρει τα πάντα από τον Πατέρα και έχει τα πάντα από την μητέρα. Την ζωή όμως από τον Πατέρα, έχοντας την σωματική δύναμη από μητέρα θνητή, (θα υποστεί) τον σταυρό, την ταφή, την ύβρη. Από τα βλέφαρά του κάποτε θα κυλήσουν δάκρυα θερμά. Πέντε χιλιάδες άνδρες θα χορτάσει από πέντε άρτους, διότι ήθελε να εξουσιάσει ως Θεός. Ο Χριστός είναι ο δικός μου Θεός, ο οποίος σταυρώθηκε σε ξύλο, αυτός που εξέπνευσε και από τον τάφο έλκει πολλούς στον ουρανό.
    Ο ανωτέρω χρησμός του Απόλλωνος, εκτός από την Αγία Αικατερίνη, καταγράφεται και από τον Άγιο Αθανάσιο σε χειρόγραφο που όπως έχουμε προαναφέρει, εκλάπη από την Πατριαρχική Βιβλιοθήκη της Κωνσταντινούπολης μέσω του Άγγλου πρεσβευτή Thomas Roe. Και σε αυτό το χειρόγραφο αναφέρεται ότι ο χρησμός απηγγέλθη από το μαντείο των Δελφών.
    ΕΤΕΡΟΣ ΧΡΗΣΜΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ, ΕΝ Ω ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΙΣ ΤΙΣ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΙΑΣΩΝΟΣ, ΟΤΕ ΕΚΤΙΖΕΤΟ Ο ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ ΕΙΣ ΤΟ ΠΥΘΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟ ΑΡΓΟΣ. «ΕΙΣ ΜΕ ΒΙΑΖΕΤΑΙ ΟΥΡΑΝΙΟΣ ΦΩΣ. ΚΑΙ Ο ΠΑΘΩΝ ΘΕΟΣ ΕΣΤΙΝ ΚΑΙ ΟΥ ΘΕΟΤΗΣ ΕΠΑΘΕΝ. ΑΜΦΩ ΓΑΡ ΒΡΟΤΟΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΒΡΟΤΟΣ, Ο ΑΥΤΟΣ ΘΕΟΣ Η ΚΑΙ ΑΝΗΡ, ΠΑΝΤΑ ΦΕΡΩΝ ΠΑΡΑ ΠΑΤΡΟΣ, ΕΧΩΝ ΔΕ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΣ ΑΠΑΝΤΑ, ΠΑΤΡΟΣ ΔΕ ΖΩΩΝ ΑΛΚΗΝ, ΜΗΤΡΟΣ ΔΕ ΘΝΗΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΝ, ΤΑΦΟΝ, ΥΒΡΙΝ ΑΛΙΤΗΝ. ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΒΛΕΦΑΡΩΝ ΠΟΤΕ ΧΕΥΑΤΟ ΔΑΚΡΥΑ ΘΕΡΜΑ. ΟΣ ΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΑΔΑΣ ΕΚ ΠΕΝΤΕ ΠΥΡΩΝ ΚΟΡΕΣΑΤΟ, ΘΕΛΗΤΗΝ ΑΒΡΟΤΟΣ ΑΛΚΗΝ. ΧΡΙΣΤΟΣ, ΟΜΩΣ ΘΕΟΣ ΕΣΤΙΝ, ΕΝ ΞΥΛΩ ΤΑΝΥΣΘΗ, ΟΣ ΘΑΝΕΝ, ΟΣ ΕΤΑΦΗ, ΕΙΣ ΠΟΛΟΝ ΩΡΤΟ.
    (Μέγας Αθανάσιος, Εξηγητικόν περί του εν Αθήναις ναού)
    Σύμφωνα με την ανωτέρω καταγραφή του Αγίου Αθανασίου, ο χρησμός του Απόλλωνος απηγγέλθη ύστερα από σχετική ερώτηση του αρχηγού της αργοναυτικής εκστρατείας, Ιάσωνος.
    Στο ίδιο έργο καταγράφεται και ένας δεύτερος χρησμός του Απόλλωνος, ο οποίος απηγγέλθη στους επτά Έλληνες σοφούς που συγκεντρώθηκαν στον ναό του Αγνώστου Θεού των Αθηνών. Σε ερώτησή τους προς τον Απόλλωνα σε ποιον μετά απ’ αυτόν ανήκει ο ναός, ο Απόλλων προφητεύει την Έλευση του Υιού και Λόγου του Θεού, αλλά και το όνομα της μητρός Αυτού Μαρίας.
    ΣΥΝΑΧΘΕΝΤΕΣ ΔΕ ΟΙ ΣΟΦΟΙ ΕΙΠΟΝ ΤΩ ΑΠΟΛΛΩΝΙ. ΠΡΟΦΗΤΕΥΣΟΝ ΗΜΑΣ ΛΕΞΑΣ, Ω ΑΠΟΛΛΩΝ, ΤΙΝΟΣ ΜΕΤΑ ΣΕ ΔΟΜΟΣ ΟΥΤΟΣ ΕΣΤΑΙ; ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΠΟΚΡΙΝΑΜΕΝΟΣ ΤΟΥΤΟΙΣ ΕΦΗ. «ΟΣΑ ΜΕΝ ΠΡΟΣ ΑΡΕΤΗΝ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΝ ΟΡΩΡΕ ΠΟΙΕΙΝ, ΠΟΙΕΙΤΕ. ΕΓΩ ΔΕ ΕΦΕΤΜΕΥΩ ΤΡΕΙΣ ΕΝΑ ΜΟΥΝΟΝ ΥΨΙΜΕΔΟΝΤΑ ΘΕΟΝ, ΟΥ ΛΟΓΟΣ ΑΦ, ΕΝ ΑΔΑΗ ΚΟΡΗ ΕΓΚΥΜΟΣ ΓΕΝΟΜΕΝΟΣ, ΕΝ ΑΠΑΝΤΙ ΚΟΣΜΩ ΩΣΠΕΡ ΠΥΡΦΟΡΟΝ ΤΟΞΟΝ ΔΙΑΔΡΑΜΩΝ ΑΛΙΕΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΩΣΠΕΡ ΙΧΘΥΑΣ ΒΥΘΟΥ ΕΚ ΤΗΣ ΑΠΙΣΤΙΑΣ, ΟΥΣ ΚΑΙ ΖΩΓΡΗΣΑΣ ΠΑΤΡΙ ΠΡΟΣΑΞΕΙ ΔΩΡΟΝ. ΜΑΡΙΑ ΔΕ ΤΟΥΝΟΜΑ ΑΥΤΗΣ». ΚΑΙ ΤΑΥΤΑ ΠΡΟΦΗΤΕΥΣΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΙΠΕ.
    Συγκεντρωμένοι δε οι σοφοί είπαν προς τον Απόλλωνα: «προφήτευσε σ’ εμάς προφήτη Απόλλωνα, τίνος μετά από σένα θα είναι ο οίκος αυτός;» Αποκρινόμενος ο Απόλλων προς αυτούς είπε: «Όσα σχετικά με την αρετή και την κοσμιότητα έχει παρακινηθεί να κάνει, πράττετε και σεις. Εγώ δε προφητεύω έναν μόνον τρισυπόστατο Θεό εκτεινόμενο εις τα ύψη, του οποίου ο ανείπωτος Λόγος αφού κυοφορηθεί σε κόρη ανυποψίαστη, όπως ακριβώς το πυρφόρο τόξο, θα αιχμαλωτίσει όλον γενικώς τον κόσμο όπως ακριβώς τους ιχθείς από το βάθος της απιστίας. Δώρο θα τον προσφέρει εις τον Πατέρα. Μαρία δε το όνομα αυτής.»
    (Μέγας Αθανάσιος, Εξηγητικόν περί του εν Αθήναις ναού)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΘΕΡΜΑ Γεωκών ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΑΓΙΟΠΑΤΕΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΗΓΗ (ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΗ ΠΗΓΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΜΗΠΩΣ;) ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ; ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΕΔΩΣΑ «ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΗΓΗ: Μ. Ἀθανασίου, Ἐκ τοῦ κατὰ αἱρέσεων, P.G. 35, 33 καὶ ΒΕΠΕΣ 33, 199» ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: «Ἐάν ὁ ἐπίσκοπος ἤ ὁ πρεσβύτερος, οἱ ὄντες ὀφθαλμοί τῆς Ἐκκλησίας, κακῶς ἀναστρέφονται καί σκανδαλίζωσι τόν λαόν, χρή αὐτούς ἐκβάλλεσθαι. Συμφέρον γάρ ἄνευ αὐτῶν συναθροίζεσθαι εἰς εὐκτήριον οἶκον ἤ μετ' αὐτῶν ἐμβληθῆναι ὡς μετά Ἄννα καί Καϊάφα εἰς τήν γέενναν τοῦ πυρός». ΓΡΑΦΕΤΕ Γεωκών: «Ο ανωτέρω χρησμός του Απόλλωνος, εκτός από την Αγία Αικατερίνη (ΠΟΙΑ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΗΓΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ; ΤΟ ΕΙΔΑΤΕ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΗ ΠΗΓΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ;), καταγράφεται και από τον Άγιο Αθανάσιο σε χειρόγραφο (ΠΟΙΑ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΠΗΓΗ ΤΟΥ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟΥ; ΑΠΟ ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΣΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ ΑΥΤΟ!) που όπως έχουμε προαναφέρει (ΤΙ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΑΤΕ;), εκλάπη από την Πατριαρχική Βιβλιοθήκη της Κωνσταντινούπολης μέσω του Άγγλου πρεσβευτή Thomas Roe. Και σε αυτό το χειρόγραφο αναφέρεται ότι ο χρησμός απηγγέλθη από το μαντείο των Δελφών». ΩΣΤΟΣΟ, ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΙΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΘΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΕ ΠΟΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΗ ΠΗΓΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟ ΕΙΔΑΤΕ!!! ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΕΣΤΩ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΗ ΠΗΓΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΟΥΤΕ ΚΑΜΙΑ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΗΓΗ! ΑΝ ΠΑΡΕΔΙΔΕ ΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΜΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΙΣ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΘΑ ΜΗΔΕΝΙΖΟΤΑΝ! ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΩΣ ΘΑ ΘΕΩΡΗΣΕΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΓΙΟ ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟ… ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΕΚΤΙΘΕΣΤΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ. ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΩ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΚΡΙΝΩ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΑ ΩΣ ΠΗΓΗ: «Μέγας Αθανάσιος, Εξηγητικόν περί του εν Αθήναις ναού» ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΤΟΜΟ ΚΑΙ ΣΕΛΙΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΗΓΗ ΑΛΛΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΙΔΑΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΗ ΠΗΓΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΟΠΩΣ ΕΔΩ: Η ΟΠΟΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ https://www.diadrastika.com/2017/07/archeos-naos-agnostou-theou-stin-athina.html ΟΜΩΣ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΗΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙ: «Στο έργο του «Ἐξηγητικόν περὶ τοῦ ἐν Ἀθήναις ναοῦ» επεξηγεί σε ποιον πραγματικά ανήκε ο ναός του Αγνώστου Θεού των Αθηνών, παραθέτοντας τις προφητείες των Ελλήνων δια την έλευση του Χριστού στην γη. Το εν λόγω έργο του Αγίου διασώζεται στον κώδικα α. Vat. Gr. 1198 της Βατικανής βιβλιοθήκης, στον κώδικα Bodleianus Roe 5 της Bodleian Βιβλιοθήκης της Οξφόρδης καθώς και σε δύο συλλογές με τίτλο Τα Ευρισκόμενα Πάντα Αγίου Αθανασίου, οι οποίες βρίσκονται στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Αθήνας (θεολ. 665 και θεολ. 667). ΠΑΡΑΘΕΤΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΣΑΦΕΣΤΑΤΗ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΗΓΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΕΛΙΔΕΣ: α. Vat. Gr. 1198, φφ. 65α – 67α. β. Τα Ευρισκόμενα Πάντα Αγίου Αθανασίου, Παρίσι 1698. Εθνική βιβλιοθήκη Αθηνών, θεολ. 665, σελ. 598, 599.

      Διαγραφή
    2. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΑΝΩΤΕΡΩ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ ΜΟΥ:
      «Τὸ Ἅγιο Φῶς πηγαίνει μόνο σὲ ΟΡΘΟΔΟΞΟ Ἕλληνα Πατριάρχη ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ!!! ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ! ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΤΕ. ΓΙΑΤΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΚΟΣΜΙΚΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΡΑΝΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ.
      ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΤΕ: ΠΟΙΑ «ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ» ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΧΩΡΙΣ ΧΡΙΣΤΟ; ΓΙΑΤΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΩΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΙΩΝΙΑ ΣΤΑΥΡΟΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ… Ο ΑΙΩΝΙΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΑΝΑΣΤΑΣΙΜΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ. ΓΙΑΤΙ ΩΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΝΤΑ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑΣ, ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΥΣΤΕΡΑ!!!

      Διαγραφή
    3. Γεωκών ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΑΤΕ: ΓΙΑ ΑΥΤΟ «Τὸ Ἅγιο Φῶς πηγαίνει μόνο σὲ ΟΡΘΟΔΟΞΟ Ἕλληνα Πατριάρχη καθὼς ὅταν τὸ προσπάθησαν οἱ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ Παπικοὶ (Σταυροφόροι) καὶ οἱ Ἀρμένηδες, τότε ἔσπασε τὴν κολώνα τῆς εἰσόδου τοῦ Παναγίου Τάφου καὶ βγῆκε στὸν ΟΡΘΟΔΟΞΟ Ἕλληνα Πατριάρχη ποὺ ἦταν ἀπ’ ἔξω». «Ο Ρ Θ Ο Δ Ο Ξ Ο» (ΟΧΙ ΣΕ ΑΙΡΕΤΙΚΟ παπικό ή αρμένιο μονοφυσίτη οποιασδήποτε εθνικότητας…). ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΛΕΞΗ «Ο Ρ Θ Ο Δ Ο Ξ Ο Σ» ΩΣ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΘΕΣΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΑΝΩΤΕΡΩ «κείμενό σου» Γεωκών; ΓΙΑΤΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΘΑΝΑΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗ ΚΟΣΜΙΚΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΡΑΝΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ.

      Διαγραφή
    4. Δηλαδη εαν μπει ενας ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ σλαυος ή αραβας ή ρουμανος ή αφρικανος δεν θα αναψει το Αγιο Φως;

      Διαγραφή
    5. «Ο Ρ Θ Ο Δ Ο Ξ Ο» (ΟΧΙ ΣΕ ΑΙΡΕΤΙΚΟ παπικό ή αρμένιο μονοφυσίτη οποιασδήποτε εθνικότητας…). ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΛΕΞΗ «Ο Ρ Θ Ο Δ Ο Ξ Ο Σ» ΩΣ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΕΩΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΘΕΣΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΑΝΩΤΕΡΩ «κείμενό σου» Γεωκών; ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΙΠΑ!!! ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΑΣ.

      Διαγραφή
    6. Ορισθε λοιπον μια ενδιαφερουσα μελετη εργασιας: εαν το Αγιο Φως αναβει ΜΟΝΟ σε ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΞΟ ή γενικα σε ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΦΥΛΗΣ.

      Διαγραφή
  4. Ας υποθέσουμε αγαπητέ ΓΕΩΚΩΝ ότι όσα καταθέτεις ισχύουν μέχρι κεραίας.

    Ας ονομάσουμε όσα καταθέτεις, "επιπλέον γνώση" ,που δεν περιλαμβάνεται στα Ιερά Βιβλία για ανθρωπογενείς λόγους και σκοπούς, όπως αναφέρεις.

    Εάν η Ορθοδοξία στηρίζονταν μόνο στη διάσωση και διάδοση των γραπτών κειμένων, έτσι όπως το θέτεις, σημαίνει ότι μέχρι τώρα είναι "λειψή", εφόσον δεν περιλαμβάνει την "επιπλέον γνώση" και "στρεβλή" εφόσον κάποιοι έχουν διαστρέψει τις αλήθειες για λόγους σκοπιμότητας.

    "Λειψή Ορθοδοξία" όμως δεν υπάρχει σαν έννοια αγαπητέ μου...

    Η Ορθοδοξία είναι ΒΙΩΜΑ και δεν στηρίζεται μόνο στα διασωθέντα γραπτά κείμενα...
    δεν προσεγγίζεται μόνο με ανάγνωση και αντίληψη κειμένων...
    Αν ήταν έτσι, όποιος ήξερε τα περισσότερα από πλευράς γνώσης, θα σωζόταν κιόλας.

    Η Ορθοδοξία βιώνεται με προσευχή, με άσκηση, με ταπείνωση, με συμμετοχή στα Ιερά Μυστήρια ΚΑΙ με ανάγνωση των ιερών κειμένων που φωτίζουν το νου...

    Και πάλι...η πλήρης γνώση...όπως λένε οι Άγιοι Πατέρες...θα δοθεί ως "δώρο" σε αυτούς που θα είναι μέτοχοι της Βασιλείας του Κυρίου μας...

    Το Πνεύμα το Άγιον θα δωρίσει την πλήρη γνώση για τα πάντα...ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή απορία για τίποτε...θα δοθούν οι απαντήσεις για όλα, ώστε να πάψουν όλοι οι διαλογισμοί.

    Ως "τύπο" σε αυτό, έχουμε μέσα στην Αγία Γραφή, την Πεντηκοστή, ώστε εύκολα μπορούμε να διακρίνουμε σε τι νοητικό, πνευματικό επίπεδο βρίσκονταν οι μαθητές του Κυρίου πριν την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος και σε τι χαρίσματα αξιώθηκαν μετά.

    Ως συνειδητοί Χριστιανοί Ορθόδοξοι, παράλληλα με τη γνώση που μας παρέχεται από την Αγία Γραφή και τα κείμενα των Αγίων Πατέρων, θα πρέπει να έχουμε παράλληλα απόλυτη εμπιστοσύνη στην Θεία Πρόνοια...

    Ο Θεός δεν θα επέτρεπε να μείνει "κρυφή" στο πέρασμα των χρόνων, η οποιαδήποτε γνώση είναι ωφέλιμη για την ψυχή μας και αναγκαία για τη σωτηρία μας...

    "Και εσύ πού το ξέρεις αυτό;"...η εύλογη ερώτηση...

    Τα δισεκατομμύρια των Αγίων μας στο πέρασμα των αιώνων είναι η απάντηση. Χωρίς να έχει κανείς από αυτούς την "επιπλέον γνώση" που αναφέρεται εδώ, θαυματούργησαν, σώθηκαν, αγίασαν και όλοι βοηθούν και μετά την κοίμησή τους, όσους έχουν την ανάγκη τους και τους επικαλούνται.

    Θα μπορούσαν να τα είχαν καταφέρει όλα αυτά αν η "επιπλέον γνώση" ήταν αναγκαία και απαραίτητη;

    Πιστεύω οι περισσότεροι από εσάς θα γνωρίζετε το περιστατικό με τους επιστήμονες της ΝΑSA, που επισκέφτηκαν τον απλό και ταπεινό Άγιο Πορφύριο, ο οποίος τους έδωσε απαντήσεις περί σύστασης του σύμπαντος, περί συμπαντικών διαστάσεων και διαστήματος...και όταν βγήκαν από την πόρτα του εξομολογητηρίου του...δήλωναν ότι ήθελαν να σκίσουν τα πτυχία τους...

    Πού την βρήκε αυτή την επιστημονική γνώση ο απλούς Άγιος Πορφύριος;

    Υπομονή και πίστη, να αξιωθούμε της σωτηρίας μας και να βρεθούμε στα δεξιά του Κυρίου μας και Αυτός, μέσω του Αγίου Πνεύματος, δεν θα αφήσει καμία απορία μας αναπάντητη, ώστε
    «Εν εκείνη τη ημέρα απολούνται παντες οι διαλογισμοί…»

    Αμήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας συγχαίρω για το σχόλιο σας!

      Διαγραφή
    2. Στον Κύριο Ιησού Χριστό η δόξα αδερφέ μου! Να μας φωτίζει όλους προς την Αλήθεια Του.

      Διαγραφή
    3. Και η βλακεία συνεχίζεται...Άσχετα ..Είπε κάποιος μην ψάχνετε την γνώση,την αλήθεια;Θα μας πεις τώρα ότι όλη η γνώση του κόσμου βρίσκεται στην ΠΔ και στην Καινή .Και ότι ο Χριστός είπε μόνο αυτά..Και οτι τελικά δεν τα είπε όλα ο Χριστός και ήρθαν οι "φωτισμένοι" πατέρες και τα είπαν όλα.Ρε τι μπούρδες λες ...Καταρχήν ο πάτερ πορφύριος ήξερε μόνο για σύμπαν και τεχνολογία του άρεσε..και το έψαχνε..Έτσι για να μεγαλώσει λίγο η γνώση σου,ξέρεις το ρητό ,όποιος ψάχνει βρίσκει..Φυσικά γνωρίζεις -μαλλον οιχ από ότι φαινεται- ότι το Φως που περιβάλλει τον κοσμο είναι πληροφορία..Είμαστε μέσα σε θάλασσα πληροφοριών..Μητροπολίτης Μόρφου..Φυσικά δεν τα έχει πει μόνο αυτός.Οι πληροφορίες αυτές είναι προσβάσιμες σε όλους.Βρισκονται παντού..Έχει αποδειχθεί και επιστημονικά ..Μην πεταχθεις και πεις καμία βλακεια του τύπου"Ο Θεός δεν εξηγείται επιστημονικά".Κάθε μέρα αποδεικνύεται επιστημονικα τα του Θεού..Χριστος είπε ερευνάται τα γραφόμενα..Βλακες ποιας γραφας ,υπήρχε τότε Αγία γραφή;Μετά δεν γράφτηκε από τους "φωτισμένους".Ααα ο Χριστός το ήξερε και το είπε για το μέλλον...!!χαχαχα ρε ουτε τα παιδιά δεν σας πιστευουν-ειναι πιο έξυπνα απ' εμάς"

      Διαγραφή
    4. Συγχώρεσέ μας εμάς τους βλάκες και ανόητους που συνεχίζουμε να "ψαχνόμαστε" κι εσύ κάτσε να διασκεδάζεις και να χαχανίζεις με τις αντιπαραθέσεις μας...

      Το Φως του κόσμου που αναφέρεις...είναι ο ίδιος ο Χριστός!

      ΄Οταν ο ίδιος λέει «Εγώ είμαι το ΦΩΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. Εκείνος που με ακολουθεί δεν θα περιπατήσει στοΣΚΟΤΑΔΙ αλλά θα έχει το ΦΩΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ», ελπίζω να μην έχεις καμία αμφιβολία ποιός και τι είναι το Φως που αναφέρεις...

      Η "θάλασσα πληροφοριών" που αναφέρεις και είμαστε μέσα σε αυτήν...
      είναι το Άγιον Πνεύμα!

      Διαβάζουμε στο κατά Ιωάννην, κεφ. 14:
      «ὁ δὲ παράκλητος, τὸ Πνεῦμα τὸ ῞Αγιον, ὃ πέμψει ὁ πατὴρ ἐν τῷ ὀνόματί μου, ἐκεῖνος ὑμᾶς ΔΙΔΑΞΕΙ ΠΑΝΤΑ καὶ ΥΠΟΜΝΗΣΕΙ ὑμᾶς ΠΑΝΤΑ ἃ εἶπον ὑμῖν».
      (Θα σας διδάξει ΤΑ ΠΑΝΤΑ και θα σας θυμίσει ΤΑ ΠΑΝΤΑ).

      Στο κατά Μάρκον, κεφ. 16:
      "Στο όνομά Μου θα βγάζουν από τους ανθρώπους δαιμόνια, θα ΜΙΛΟΥΝ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ". (Χωρίς να τις έχουν διδαχθεί εννοείται).

      Συνεχίζοντας με την τρικυμία εν κρανίω που σε δέρνει, πάμε παρακάτω...

      Δηλαδή κατά εσένα...μπήκαν ερευνητές της ΝΑΣΑ, δεν ξέρω με πόσα πτυχία...και με τις νέες και άγνωστες σε αυτούς πληροφορίες περί σύμπαντος και διαστήματος που τους είπε ο Άγιος Πορφύριος, έφτασαν σε σημείο να λένε ότι θα σκίσουν τα πτυχία τους...Και εσύ μας το παρουσιάζεις ότι είναι γνώση του Αγίου Πορφυρίου επιστημονική...επειδή το έψαχνε και του άρεσε...και οι άλλοι, "καμμένοι" πάνω στο αντικείμενό τους δεν ξέρω για πόσα χρόνια, δεν ήξεραν...

      Τι να σου πω...Σηκώνω τα χέρια ψηλά...Δεν μπορώ να ακολουθήσω το σκεπτικό σου...

      Πάμε παρακάτω...

      Διαβάζουμε στο κατά Ἰωάν. ε,39 - 40.
      "ἐρευνᾶτε τάς γραφάς, ὅτι ὑμεῖς δοκεῖτε ἐν αὐταῖς ζωήν αἰώνιον ἔχειν΄ καί ἐκεῖναι εἰσίν αἱ μαρτυροῦσαι περί ἐμοῦ΄
      καί οὐ θέλετε ἐλθεῖν πρός με ἵνα ζωήν ἔχητε."

      Ποιές είναι οι Γραφές που μαρτυρούν περί του Χριστού πριν τον ερχομό του;
      Ποιές Γραφές υπήρχαν μέχρι τότε;
      Eίναι ο Νόμος και η Παλαιά Διαθήκη, διότι εκεί περιλαμβάνονται όλες οι Προφητείες που ομιλούν περί Αυτού.

      H έρευνα και η γνώση εννοείται ότι είναι όχι απλά αποδεκτές αλλά ευλογία, αλλά πότε;
      Όταν μέσα από αυτό το "ταξίδι" καταλήξεις στην Αλήθεια Του Χριστού και στην σωτηρία της ψυχής σου.

      Όταν ο ίδιος ο Χριστός λέει:
      "Eγώ εἰμι ἡ ΟΔΟΣ καὶ ἡ ΑΛΗΘΕΙΑ καὶ ἡ ΖΩΗ" δεν υπάρχουν περιθώρια παρερμηνειών γι'αυτόν που καλοπροαίρετα "ψάχνεται".

      Όποια άλλη "οδό" πάρεις, δεν θα σε οδηγήσει στην αλήθεια και αν δεν ξαναβρείς το "μονοπάτι" μέχρι το τέλος της επίγειας ζωής, κινδυνεύεις να χάσεις την πραγματική και αιώνια ζωή σου.

      Τι να την κάνω την έρευνά σου και τις άπειρες επιστημονικές γνώσεις σου επί παντός επιστητού, όταν δεν σε οδηγούν στον Χριστό, στην Αλήθεια Του και στην σωτηρία της ψυχής σου;

      Nομίζω σχεδόν όλοι γνωρίζουμε τη ρήση του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου, που είπε κάποτε: "Έρχονται εδώ πέρα κάποιοι μορφωμένοι...που από την πολλή μόρφωση...έχουν πάθει παραμόρφωση...". Αυτή η απλή ρήση του Αγίου, τα λέει όλα.

      Για να σε ρωτήσω κι εγώ όμως κάποια πραγματάκια που θέλω:

      Πιστεύεις στον Ένα και μοναδικό Θεό, την ομοούσια, αχώριστη και αδιαίρετη Αγία Τριάδα;

      Πιστεύεις ότι η Παναγία συνέλαβε ασπίλως,αφθόρως και αμολύντως εξ Αγίου Πνεύματος και γέννησε τέλειον Θεόν και τέλειον άνθρωπο, τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό;

      Πιστεύεις τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, εσταυρωμένο και αναστάντα;

      Προσκυνάς τις Άγιες Εικόνες και τα Ιερά Λείψανα και κειμήλια της Ορθοδοξίας;

      Πιστεύεις σε όλα τα Ιερά Μυστήρια της Ορθοδοξίας;

      Ανήκεις στη Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού;

      Περιμένω τις απαντήσεις σου για να δω αν έχει νόημα να συνεχίσω να συζητώ μαζί σου.

      Διαγραφή
    5. Φυσικά δεν απάντησες στα όσα ανέφερα.Εκτος από το Άγιο Πνεύμα.Ελα όμως φίλε μου που αυτες τις πληροφορίες τις λαμβάνουν και μη ορθόδοξοι.Θα μοιραστώ μαζί σου μια ιστορία που άκουσα στην Πειραϊκή Εκκλησία από έναν ιερέα εξ Αμερικής Έλλην .Είχε πάει κάποιος Αμερικανός καμία σχέση με ορθοδοξία και Θεό,σε αυτόν τον ιερέα.Λεει πάτερ όπως κάθομαι βλέπω φως από τον ουρανό,έρχονται πλάκες φωτός,δεν ξέρω τι είναι αυτό..Ο ιερέας τα έχασε ,βλέπει αχτιστο φως σκέφτηκε, πώς γίνεται άπιστος(θυμίζει ισλάμ αυτή η εκφραση θα πεθάνουν οι άπιστοι δεν θα σωθούν) να έχει αίσθηση αχτιστου φωτός.Διαβασε καλά αγαπητέ ανόητε.Λεει ο πάτερ πες μου για σένα.Να λέει πάτερ είμαι παντρεμένος και η γυναίκα μου πάει διακοπές μόνη της κλπ ότι και να κάνει συμφωνώ έλεγε ο Αμερικανός.Φωτιστηκε ο πάτερ και λέει ο άνθρωπος περνάει τα χίλια μύρια και δεν παραπονιέται και του δίνει ο Θεός ελπίδα και αίσθηση φωτός για αυτά που περνά...Άλλη μια ιστορία προσωπική (την έχει πει και Απόστολος Παύλος).Ένας συγγενής μου είχε πάει Ινδία και έμενε σε μια οικογένεια.Εκεινες τις μέρες πέθανε το παιδί του Ινδού.Λεει ο συγγενής μου ,φίλε δεν στεναχωριέσαι και του απαντά ο ινδος Ο Θεός μου το έδωσε,ο Θεός μου το πήρε ξέρει αυτός.Πες μου εσύ που κάνεις όλα αυτά τα παραπάνω έχεις καμία αίσθηση φωτός η τόσο πίστη όσο ο ινδος.Ξυπνατεεεε!!
      Όσο για την έρευνα που λες αν έκανες έρευνα θα συμφωνούσε με τα όσα λέει ο Γεωκων ..Γιατί όλα αυτά είναι γραμμένα και αποδεδειγμένα και λογικά.Ναι ο Θεος είναι λογικός.Φιλε μου αν ήσουν ερευνητής θα έψαχνες παντού...Και θα έλεγες τα ειπαν οι Αρχαίοι Έλληνες αυτά,μα αυτά είναι σαφώς ανώτερα από τα εβραϊκά ...Έχει μιλήσει ο Γεωκων και παλαιότερα πολλοί για την Σόφια προγόνων μας κι περί Θεού.Μην ξανανακαλυψουμε τον τροχό.Ποτε φτιάχτηκε ο κόσμος ;το 5500 π.χ;Απάντησε μου....
      Πάμε στον παράκλητο ,πες μας ποιος είναι;Και ποιον γέμισε με γνώση;

      Διαγραφή
  5. bravo Aristotelis
    Λυπάμαι να παρατηρήσω ότι αυτός που συγχαίρεις δεν κατάλαβε ότι το άρθρο είναι απόψεις :
    Α. του κ. Θεόδωρου Ι. Ρηγινιώτη θεολόγου
    Β. του Πατρός Ἰωάννη Καλαΐδη
    Γ. του Μέγα Αθανάσιου, Εξηγητικόν περί του εν Αθήναις ναού
    Δ. της Σίβυλλας
    Ε. του Πλάτωνα
    Αν διαφωνείτε μαζί τους να το πείτε καθαρά, αυτά όλα που γράφει δεν έχουν καμία σχέση με το κείμενο, το μόνο που έγραψα εγώ είναι :
    Ποιοι τα προφητεύουν ΟΛΑ αυτά και για Ποιον; ΤΑ ΠΡΟΦΗΤΕΥΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ, ΤΟΝ ΘΕΟ ΜΑΣ. Ρωτώ ακόμη μια φορά εγώ ο άσχετος, γιατί όλα αυτά δεν έχουν μπει μέσα σε ιερά βιβλία για να τα μαθαίνουν οι Ορθόδοξοι; Τι φοβούνται οι ποιμένες;
    Γιατί τα παιδιά των Ελλήνων να μην γνωρίζουν ότι οι Αρχαίοι Έλληνες Φιλόσοφοι μίλησαν για τον Χριστό, γιατί φοβούμαστε να τα πούμε να τα διαβάσουμε να τα δημοσιεύσουμε; Και όχι μόνο αυτό αλλά πολεμούμε αυτούς που τολμούν να ερευνήσουν, να μάθουν, και να ενημερωθούν
    Υ.Γ μια απορία έχω για το Άγιο Φως, ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ Πατριάρχες έχουμε και άλλους όπως τον Πατριάρχη της Ρωσίας γιατί δεν πάει να πάρει το ΦΩΣ ;;; διότι ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΣΕ Ε Λ Λ Η Ν Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Bravo Aristotelis και ειρωνιες δεν μετρανε φιλος.

      Οντως προφητευσαν πολλοι αρχαιοι Ελληνες, αυτο ειναι γνωστο σε πολλους. Και οποιος θελει μπορει να τα βρει αυτα που εγραψε ο Πλατων π.χ., δεν υπαρχει προβλημα, ουτε ειναι κρυμμενα πουθενα.

      Εσυ ομως κατηγορεις τους ποιμενες, δηλαδη την Εκκλησια, οτι δεν περιλαμβανει τις προφητειες στα ιερα βιβλια. Ομως, και τις προφητειες του Αγια Ανδρεα τον δια Χριστόν Σαλου επισης, δεν τις περιλαμβανει και ουτε τις διδασκει. Οποτε, κατ εμε, δεν ειναι σωστο οταν λεει καποιος οτι σωνει και καλα πρεπει να μπουν οι προφητειες του Πλατωνος ή του Σωκρατη στα ιερα βιβλια.

      Διαγραφή
    2. Και φιλε να σου πω κατι για να παρουμε κουραγιο ολοι. Το ακουσα απο κασέτα του αειμνηστου ιεροκηρυκα Δημητρίου Παναγοπούλου. Το οποιο σημαινει οτι ειναι εγγυρο αυτο που σου γραφω, οχι παραμυθι

      ----- Καποιος λογιος που εζησε τον 20o αιωνα εβριζε συνεχως τον Πλατωνα ως ειδολωλατρη, ως εχθρο τοςυ χριστιανισμου κλπ...Και του παρουσιαστηκε του λογιου ο Πλατων και του ειπε το εξης: "Γιατι με βριζεις φιλε; Εγω προφητευσα για τον Χριστο και οταν ηλθε ο Χριστος στον Αδη τον πιστευσα και ειμαι σεσωσμενος."
      ----
      Ο Πλατων εσωθη. Εμεις; Ακουσε φιλε μου, δεν ειναι καλο να χτυπας την Εκκλησια, κατα μετωπο δια της απορριψης της Παλαιας Διαθηκης, ή εμμεσως οπως σημερα με την δηθεν παραγκωνιση τως αρχαιων προφητειων, ζητωντας καινοτομιες. Ανοιγεις τις πορτες διαπλατα στον Πονηρο, και μετα αντε να τον βγαλεις εξω. Στον Μορφου ολα τα ζητηματα σου αφου ειναι διπλα σου. Συγνωμη αλλά αν μπορω κατι να πω σε σενα αυτο ειναι; Μην ξανιγεσαι, θα σε καταπιει ο Πονηρος. Πανε στον Μορφου. Να σαι καλα.

      Διαγραφή
    3. Δεν τα έβαλαν μόνοι τους οι πατέρες ως βιβλία ιερά αλλά με νευση του Αγίου πνεύματος αυτό έγινε αιρετικέ γεώκων. Αμφισβητείς την ύπαρξη και τον ρόλο του Αγίου πνεύματος στην καθοδήγηση της εκκλησίας όπως το έθεσε ο ίδιος ο Χριστός;

      Διαγραφή
    4. Αγαπητέ ΓΕΩΚΩΝ στο προηγούμενο σχόλιό μου, ξεκίνησα με την υπόθεση "ότι όσα καταθέτεις ισχύουν μέχρι κεραίας".

      Άρα δεν έρχομαι σε αντιπαράθεση με όσους αναφέρεις, απλά τα ονομάζω "επιπλέον γνώση".

      Τι σημαίνει αυτό και τι σημασία έχει;

      Θα απαντήσω πολύ απλά και με ένα παράδειγμα...

      Στη Μονή Καρακάλου στο Άγιον Όρος, υπάρχουν αγιογραφίες των αρχαίων φιλοσόφων Πλάτωνα, Σωκράτη, Αριστοτέλη, όπου για τους λόγους που γνωρίζουμε, τιμώνται ως προχριστιανικοί άγιοι πριν τους Αγίους μας.

      Έχει κάθε μονή ή εκκλησία αγιογραφίες των αναφερθέντων; Όχι.

      Αυτοί ας πούμε ότι είναι η "επιπλέον γνώση".

      Κάθε εκκλησία ή μονή όμως έχει εικόνες του Χριστού και της Παναγίας μας.
      Απαραιτήτως!
      Αυτή είναι η απαραίτητη γνώση για την σωτηρία μας.

      Σου απάντησα "παραβολικά". Αν κατάλαβες, έχει καλώς.

      Διαγραφή
    5. προς τον Ανώνυμος 8:24 μ.μ.
      Εκτός του ότι δεν καταλαμβάνεις βάζεις και λόγια στο στόμα μου που δεν έχω πει ποτέ, καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο για κάποιους να δουν την αλήθεια, δεν ντρέπεστε μωρέ και με κατηγοράτε διότι ζητω να μπουν στα βιβλία των θρησκευτικών για να διαβάζουν τα ελληνοπούλα για τις προ Χριστού προφητείες ; ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ…

      Διαγραφή
    6. ΓΕΩΚΩΝ ΚΑΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΩΣ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΠΗΓΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ «Πολιτεία» του Πλάτωνα (B, V , 362), ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΑΔΙΚΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΗ ΠΗΓΗ ΤΟ ΕΙΔΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ; Ή ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΠΗΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΑΠΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ;;;

      Διαγραφή
  6. ΠΡΟΣ GEWKWN 8 Σεπτεμβρίου 2022 - 10:44 μ.μ.

    Κανεις δεν νομιζω να διαφωνει μαζι σου να αναφερουν τις προφητειες του Πλατωνα και αλλων αραιων τα βιβλια θρησκευτικων σε ελληνικα σχολεια οπως αναφερεις στο σχολιο σου.

    Αλλα στο κειμενο, μιλας να συμπεριληφθουν οι προφητειες στα ΙΕΡΑ ΒΙΒΛΙΑ και οχι για βιβλια θρησκευτικων φιλε. Θα τα αλλαζουμε τωρα απο ιερα κειμενα σε βιβλια θρησκευτικων; Και γι αυτο δεχεσαι κριτικη.

    Νομιζω ιερα βιβλια θεωρουνται οσα βιβλια χρησιμοποιουνται σε εκκλησιες. Ψαλτηρι, Τριωδιο κλπ..
    Οποτε, αναγκαζεις τους να σε κριτικαρουν, και μετα στεναχωριεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γεωκων ριξε και άλλα ..Μαζί σου...Βάρα τους..Δεν εχουν τι να απαντήσουν και λένε παπαριές ..Αγιοπατερικο ..Μέγας Αθανάσιος...Δεν ειναι πατέρας της Εκκλησίας.....Τι βλέπουμε εδώ μέσα.Ο άλλος ο Αριστοτέλης δεν έχει το να πει και λέει δεν είναι ιερά βιβλία.Κοιτα η βλάκα είσαι η ταγκαλος...Μάλλον το δεύτερο μου φαίνεται .Γιατί σε αποστομωνει με αλήθειες που και εσύ παραδέχεσαι αλλά πας να την βγεις ..Ξεσκεπάστηκε..ο ταγκαλος ....
    Πεστα Γεωκων ..
    Δηλ χαχα δεν το συμφέρει και λέει βιβλία θρησκευτικών .Δηλ είναι ιερά βιβλία η Εσθήρ,οι αιμομιξίες,η τσίκνα να κοιμηθεί ο Θεός ,το πήδημα των υπηρετριών,να δίνεις την γυναίκα σου στον βασιλια για να πάρεις χρυσάφια και να ξέρεις τι γίνεται..κλπ...Είπαμε η βλάκες η ταγκαλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τρικυμια εν τω κρανιω εχεις κα βριζεις τον Αβρααμ δωρεαν και εγκωμιαζεις εμενα αθελα σου .....

      Δεν εχεις ακουσει ευλογημενε οτι ο Χριστος ειπε οτι οταν ο φτωχος και δικαιος Λαζαρος πεθανε πηγε στου ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ;!!! Καλά, πες οσα εγωμια θελεις σε μενα, τον ΑΓΙΟ ΑΒΡΑΑΜ γιατι τον βριζεις; Τρικυμια εν τω κρανιω εχεις.

      Διαγραφή
    2. Και η τρικυμία εν κρανίω σου καλά κρατεί....

      Εδώ γίνεται "πανηγύρι" με τις απαντήσεις κάθε φορά κι εσύ γράφεις

      "Δεν εχουν τι να απαντήσουν....".

      Επίσης ο τρόπος που "ερμηνεύεις" μέσα στα σκοτάδια σου ταλαίπωρε ανόητε την Παλαιά Διαθήκη, να γνωρίζεις ότι είναι ακριβώς ο τρόπος και οι εκφράσεις που χρησιμοποιούν οι πολέμιοι του Χριστού, της Ορθοδοξίας και οι αιρετικοί....

      Ή μήπως ήδη το γνωρίζεις;;;

      Διαγραφή
    3. Χαχαα άγιο Αβραάμ;Καλά λέει ο Γεωκων Ιουδαίοι Άσε ρε φίλε πήγαινε σε συναγωγή.Προσωπικα δεν έχω θέμα με κανενα,ελεύθερος είσαι πίστευε όπου θες αλλά τα παραμύθια άλλου χαχαχα.Το πρωί που σηκώνεσαι τι λες.Ευχαριστω Γιαχβέ μου που δεν με έκανες γυναίκα και παιδί..Πρόγονος μου Αβραάμ,Ισαάκ...Πάντως οι Εβραίοι που είναι δικιά τους η ΠΔ που έχει και άλλα βιβλία..δεν δίνουν καμία ερμηνεία διαφορετικη πως εσυ μιλάς για ερμηνεία;Μόνο οι ιουδαιοχριστιανοι στην Ελλάδα το έχουν αυτό...Και σε ερωτω ξανά γιατί το πρωί δεν λες ευχαριστώ Γιαχβέ μου....Αφού αυτό είναι το όνομα του Θεού...Και οι ιεχωβαδες βλάκες είναι να το μεγαλύτερο επιχείρημα .Πες εσύ που είσαι πολύ πιστός και έξυπνος...Γιατί το Θεός δεν είναι όνομα....και δεν είναι στην γλώσσα των αγγέλων,ούτε των δαιμονων...Περίμενε απάντηση και φέρνει και όνομα του Αριστοτέλη αν και είπε πολλά κάπου το χασε και δεν έγραψε την αλήθεια σε κάποια περί Θεού.Εσυ;

      Διαγραφή
    4. Δεν μας είπες για Εσθήρ,Μαρδοχαίος,υπηρέτριες ,αιμομιξίες,χαχα τότε τα άφηνε ο Θεός δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς ε;χαχαχα.Γιατι;Δεν μπορούσε;Κάτσε διάβασε όσες παπαριές έχουν πει όσοι προσπαθούν να "εξηγήσουν" τα αισχη και έλα ξανά.Μεχρι τότε μην μιλάς φίλε μου...Μάλλον μην γράφεις.Εγω θα σε περιμένω..με υπομονη

      Διαγραφή
    5. Ρε παιδια ελεος πια. Ακομα και ο Φουρακης που ειχε γραψει ολοκληρο βιβλιο για τον Αβραμ και σειρα βιβλιων για τη Π.Δ. πριν πεθανει τα αναιρεσε ολα.

      Διαγραφή
  8. Μόνο νοσηροί άνθρωποι του μίσους και με ψυχολογικές διαταραχές μπορούν να γράφουν τέτοια πράγματα για συνάνθρωπο τους, μετά έχουν την σχιζοφρένεια να υπερηφανεύονται ότι αγαπούν και συγχωρούν ακόμα και τους εχθρούς των!
    Είμαι ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ χριστιανός, ενώ εσείς είστε ορθόδοξοι Ιουδαίοι, είναι μεγάλη η διαφορά φίλε μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ ΓΕΩΚΩΝ γιατί "μυγιάζεσαι";

      Στον Ανώνυμος 9 Σεπτεμβρίου 2022 - 1:28 π.μ. και 01:09 π.μ απευθύνονται τα ερωτήματα και από ότι βλέπω δεν υπάρχει κανένα μίσος στα σχόλια.

      Αλλά έτσι που το θέτεις...

      Υπάρχουν οι "τυχεροί" Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί...
      και οι "ριγμένοι" υπόλοιποι Ορθόδοξοι...

      Επίσης να σου θυμίσω ότι άλλο να συγχωρείς τους εχθρούς σου, αυτούς που σου κάνουν ή θέλουν να σου κάνουν κακό, ακόμα και να σε σκοτώσουν...και άλλο να υποχωρείς και να "κάνεις τον καλό και τον ευγενικό" ή να προφασίζεσαι "αγάπη άνευ όρων" για θέματα πίστεως...

      Όπως σίγουρα γνωρίζεις υπάρχει και ο "άγιος διχασμός" τον οποίο θέλει και ζητά ο Κύριος και υπάρχουν τα γνωστά Αγιογραφικά χωρία που μαρτυρούν περί αυτού.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ ΓΕΩΚΩΝ, με την ευκολία που με χαρακτηρίζεις εσύ Ορθόδοξο Ιουδαίο, με την ίδια ευκολία θα μπορούσα να σε χαρακτηρίσω κι εγώ.........

      Όχι δεν θα το κάνω...

      Θα σου μιλήσω όπως θα μιλούσα στον κατά σάρκα αδελφό μου, αν από κάτι κινδύνευε να πάθει κακό...

      Έχεις μια ψυχή αθάνατη αδερφέ.

      Πρόσεξε γιατί παρά το ότι μπορεί να έχεις καλές προθέσεις και να σε γοητεύει η έρευνα, ενδεχομένως κάπου να το "έχασες" στο δρόμο και κινδυνεύεις να πας σε λάθος προορισμό.
      Δεν σου κάνω σε καμία περίπτωση τον "δάσκαλο", όλοι έχουμε ανάγκη "οδηγού" που θα μας οδηγήσει με σιγουριά.

      Ο μόνος σίγουρος δρόμος, είναι αυτός που μας άφησαν οι Άγιοί μας, οι οποίοι παράλληλα με τον προσωπικό τους αγώνα, την προσευχή τους, τον φωτισμό από το Άγιο Πνεύμα, την προστασία του Κυρίου και της Παναγίας μας, βάδισαν έχοντας ως "φανάρι" την ίδια Αγία Γραφή χωρίς να αλλάξουν κεραία.

      Και η απόδειξη ότι έκαναν το σωστό και ευαρέστησαν το Θεό, ήταν το ότι αγίασαν, ομολόγησαν, θαυματούργησαν, φώτισαν και άλλους στην πίστη και ακόμα και σήμερα βοηθούν όποιον από εμάς τους επικαλεστεί με πίστη και προσευχή.

      Γιατί να ρισκάρουμε να πάμε από λάθος "μονοπάτι" και να χαθούμε, όταν αυτοί μας δείχνουν τον σίγουρο δρόμο;

      Διαγραφή
    3. Για πες μας σοφέ μου ,που το έχασε..Μέχρι τώρα έχει αναφέρει πηγές θεολόγους ,αγίους και αποδεδειγμένα γραπτά...Το μόνο που ξέρετε να κάνετε οι ταγκαλοι μια με το καλό μια με το καλό.."Αγαπητέ μου έχεις μια αθάνατη ψυχή".Πάτερ Μεταλληνος
      Σεβαστός μπροστά του μυρμήγκι σε γνώσεις..Αλλά...σε ερώτηση του συγγραφέα Σακκετου (έχω αμφιβολίες για αυτόν) ειναι η Παναγία Ελληνίς;Όχι ο Πάτερ όχι και ο Σακκετος.Ελα μου που αλήθεια δεν κρύβεται όμως,εκτός από την προφητεία μιας από τις Σίβυλλες που το αναφέρει ξεκάθαρα,(ακόμα και οι Εβραίοι είχαν πάει στην Σίβυλλα την Ταορμίνα αν θυμάμαι καλά και ρωτούσαν για τον ερχομο του Χριστου-Μεσσια οι Εβραίοι;),υπάρχει συγραμμα του Αγίου Ιωάννη του Δαμασκηνού περί καταγωγής της Παναγίας μας .Και αναφέρει ο Άγιος "μου κάνει εντύπωση που οι πατέρες δεν αναφέρουν την καταγωγή της Παναγίας,Πανθηρ και Βαρπανθηρ"Εβραϊκά οναματα χαχα .Και οι ιουδαιολαγνοι αφού το ανέφεραν πολύ είπαν ας είχε βιάσει την γιαγιά της ένας Ρωμαίος στρατιώτης από τη λεγεώνα Πανθηρ...Χαχαχα τι άλλο θα βρούνε..
      Ξανθός Εβραίος χαχα άλλο ανέκδοτο..Η Παναγία ξανθιά με ωραίο σταρένιο δέρμα ,βέβαια Εβραία ...Εσείς είστε και γενετιστές...χαχαχα τι άλλο θα ακούσουμε και θα δούμε.Ειναι όπως με την θεωρία της μαύρης Αθήνας..Χαχα

      Διαγραφή
  9. Προς Ανώνυμο 9 Σεπτεμβρίου 2022 - 09:32 μ.μ

    Αγαπητέ μου, σοφός δεν είμαι και το έχω παραδεχτεί στις προηγούμενες αναρτήσεις μου.

    Όμως από το να "καώ" στην αντιπαράθεση για το αν η Παναγία ήταν Ελληνίδα, ξανθιά με σταρένιο χρώμα, περί Εβραίων, Ιουδαίων, Γαλιλαίων κλπ. φυλών του Ισραήλ, περί των πόσων ονομάτων είχε ο Θεός στην Παλαιά Διαθήκη...Γνώση ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΧΡΗΣΤΗ για την ψυχή μου και την σωτηρία μου...

    Επειδή επαναλαμβάνω δεν είμαι τόσο σοφός και μπορεί να μπερδευτώ...

    Συγχωρέστε με αλλά μεταξύ της "πεφωτισμένης" γνώσης που εσείς προσφέρετε εδώ μέσα και του μεγάλου Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, θα προτιμήσω την σιγουριά και την ασφάλεια που μου προσφέρει ο Άγιος, ο οποίος μας λέει:

    Προέλαβεν τὴν Καινὴν ἡ Παλαιὰ,
    καὶ ἡρμήνευσε τὴν Παλαιὰν ἡ Καινή.
    Πολλάκις εἶπον, ὅτι δύο Διαθῆκαι,
    καὶ δύο ἀδελφαὶ, καὶ δύο παιδίσκαι,
    τὸν ἕνα Δεσπότην δορυφοροῦσι.
    Κύριος παρὰ Προφήταις καταγγέλλεται,
    Χριστὸς ἐν Καινῇ κηρύσσεται·
    οὐ καινὰ τὰ καινά·
    προέλαβε γὰρ τὰ παλαιά·
    Οὐκ ἐσβέσθη τὰ παλαιά·
    ἡρμηνεύθη γὰρ ἐν τῇ Καινῇ.

    Όπως ήμουν σίγουρος, δεν μου απάντησες σε καμία από τις απλές ερωτήσεις που σου έθεσα, οπότε αυτό μαρτυρά ότι δεν είμαστε του ιδίου Πνεύματος, άρα αφού δεν ξεκινάμε από την ίδια βάση, από το ίδιο "Δημοτικό" αποκλείεται να τα βρούμε στο "Λύκειο" και στο "Πανεπιστήμιο".
    Οπότε εφόσον δεν μου απάντησες, δεν έχει νόημα να προχωρήσει η συζήτηση.

    Παρά τις όποιες αντιπαραθέσεις προέκυψαν σε επίπεδο συζήτησης και παρά την ειρωνεία σου για την αθάνατη ψυχή που έχουμε, εγώ προσωπικά θα ευχηθώ ο Κύριος να μας φωτίζει ΟΛΟΥΣ ανεξαιρέτως προς την Αλήθεια και τη σωτηρία μας, πριν έρθει η ώρα να εξοφλήσουμε και να περάσουμε στην αιωνιότητα.

    Ζει Κύριος ο Θεός.
    Ο Θεός των Δυνάμεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Επειδή εδώ μέσα κάποια στιγμή ήρθε σε αντιπαράθεση η πίστη με τη "λογική", όπου "λογική" η κοσμική γνώση με την έννοια της σωρείας πληροφοριών επί παντός επιστητού, χωρίς καμία πνευματική ωφέλεια, κατατίθεται μια ακόμη μαρτυρία από τον παπα Φώτη τον Λαυρεώτη (Όποιος δεν γνωρίζει για τον ταπεινό αυτόν Λευίτη, μπορεί εύκολα να μάθει κάνοντας μια αναζήτηση στο διαδίκτυο).

    « ο Γέροντας μου ονόματι Παυλίδης ήταν ΓΙΑΤΡΟΣ, ΣΠΟΥΔΑΓΜΕΝΟΣ στο Παρίσι και στην Κωνσταντινούπολη, μόναζε στην Μεγίστη Λαύρα του ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ.

    Κάποια μέρα με φώναξε και μου ζήτησε να τον βοηθήσω να ΣΚΙΣΕΙ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΤΟΥ, λέγοντας μου...

    αυτά δεν αξίζουν τίποτα μπροστά στο ΠΤΥΧΙΟ που δίνει Ο ΘΕΟΣ...»

    Βάλτε το αυτό μαζί με τους επιστήμονες της ΝΑΣΑ που επισκέφτηκαν τον Άγιο Πορφύριο και....

    Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

    Καλή φώτιση σε όλους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή