Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

ΤΟ ΔΥΣΤΟΠΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ...ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ;

ΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ


Από KanekoaThe Great 
Μετάφραση: Απολλόδωρος


Ο Λευκός Οίκος δημοσίευσε την Παρασκευή ένα "ολοκληρωμένο πλαίσιο" που επιτίθεται στα αποκεντρωμένα κρυπτονομίσματα, ενώ παράλληλα προωθεί ένα ελεγχόμενο από την κυβέρνηση των ΗΠΑ προγραμματιζόμενο ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας (CBDC), σύμφωνα με επίσημο δελτίο τύπου.

Οι υπηρεσίες που επιλέχθηκαν να ηγηθούν της εν εξελίξει ομάδας εργασίας για την έρευνα και πιθανή ανάπτυξη ενός CBDC περιλαμβάνουν την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, το Εθνικό Οικονομικό Συμβούλιο, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, το Γραφείο Επιστημονικής και Τεχνολογικής Πολιτικής και το Υπουργείο Οικονομικών.

Τα CBDC είναι ψηφιακά νομίσματα που εκδίδονται απευθείας από την κεντρική τράπεζα ενός έθνους-κράτους και χρησιμεύουν ως νόμιμο χρήμα.

Είναι κρίσιμο ότι τα CBDCs ελέγχονται από κυβερνήσεις και επομένως αντιπροσωπεύουν το αντίθετο των ιδεών - αποκέντρωση, λογισμικό ανοικτού κώδικα, συναλλαγές χωρίς άδεια, peer-to-peer - που έκαναν το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα μια τόσο επαναστατική τεχνολογία.

Όπως μπορείτε να μαντέψετε, τα CBDCs θα συνδέονται με τις ταυτότητες των χρηστών και τις ψηφιακές ταυτότητες, γεγονός που θα επιτρέψει την πλήρη επιτήρηση από το κράτος και θα εξαλείψει κάθε πιθανότητα οικονομικής ιδιωτικότητας.

Σύμφωνα με το  Central Bank Digital Currency Tracker του Atlantic Council, 112 χώρες, που αντιπροσωπεύουν πάνω από το 95% του παγκόσμιου ΑΕΠ, διερευνούν ένα CBDC.

11 χώρες έχουν ήδη λανσάρει ένα ψηφιακό νόμισμα, συμπεριλαμβανομένης της Νιγηρίας και πολλών χωρών της Καραϊβικής.

14 χώρες δοκιμάζουν πιλοτικά προγράμματα, συμπεριλαμβανομένης της Νότιας Κορέας, της Ταϊλάνδης, της Σαουδικής Αραβίας, της Σουηδίας και της Κίνας, η οποία πρόκειται να επεκτείνει τη χρήση του ψηφιακού γιουάν το 2023.


Ο Anthony Pompliano, ένας Αμερικανός επιχειρηματίας, επενδυτής και ευαγγελιστής του Bitcoin, έγραψε τον περασμένο Μάρτιο ότι: "τα ψηφιακά νομίσματα των κεντρικών τραπεζών θα είναι μία από τις μεγαλύτερες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ιστορία".

"Τα ψηφιακά νομίσματα των κεντρικών τραπεζών καταργούν την ιδιωτικότητα και την αποκεντρωμένη φύση των φυσικών μετρητών", εξήγησε ο Pompliano. "Δημιουργεί ένα περιβάλλον όπου οι κεντρικές τράπεζες έχουν πλήρη έλεγχο σε κάθε πτυχή της οικονομικής ζωής ενός πολίτη".

"Αυτοί οι κεντρικοί τραπεζίτες θα είναι σε θέση να βλέπουν τι υπάρχει στον τραπεζικό σας λογαριασμό, με ποιον συναλλάσσεστε, τι αγοράζετε και οτιδήποτε άλλο είναι περίεργο για την οικονομική σας ζωή", έγραψε.

"Αυτή η πλήρης διαφάνεια με το κράτος αφαιρεί όλα τα στοιχεία της ιδιωτικής ζωής, ενώ παράλληλα δίνει στους θεσμούς τη δυνατότητα να λογοκρίνουν όλες τις συναλλαγές, ανεξάρτητα από το αν έχουν νόμιμο λόγο ή όχι".

Τα σχόλια του Pompliano αντικατοπτρίζουν εκείνα του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Μινεάπολης Neel Kashkari, ο οποίος, μιλώντας σε πάνελ που φιλοξενήθηκε στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, δήλωσε ότι δεν έχει ιδέα ποιο πρόβλημα λύνουν τα κεντρικά ψηφιακά νομίσματα για τους Αμερικανούς πολίτες.

"Τι είναι αυτό που μπορεί να κάνει ένα CBDC που δεν μπορεί να κάνει το Venmo;" ρώτησε ο Kashkari. "Λοιπόν, μπορώ να καταλάβω γιατί η Κίνα θα το έκανε".

"Αν θέλουν να παρακολουθούν κάθε σας συναλλαγή, να επιβάλλουν αρνητικά επιτόκια ή να φορολογούν απευθείας τους λογαριασμούς των πελατών", είπε. "Μπορείς να το κάνεις αυτό με ένα ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας, δεν μπορείς να το κάνεις αυτό με το Venmo".

Ο Robert Kiyosaki, συγγραφέας του βιβλίου προσωπικής οικονομίας "Rich Dad, Poor Dad", άσκησε δριμεία κριτική στην ιδέα της εισαγωγής CBDCs.

Ο Kiyosaki αναφέρθηκε στο εκτελεστικό διάταγμα 14067 που υπέγραψε ο Λευκός Οίκος του Μπάιντεν στις αρχές Μαρτίου και το οποίο καθόρισε τη θέση της κυβέρνησης για τη δημιουργία ενός CBDC ως την "πιο προδοτική πράξη στην ιστορία των ΗΠΑ" σε ένα tweet που δημοσίευσε στις 17 Ιουλίου.

Επιπλέον, ο Kiyosaki έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι η ίδρυση των CBDC είναι "κομμουνισμός στην πιο αγνή του μορφή".






Μίλησες κατά της μάσκας των παιδιών στη συνεδρίαση του σχολικού συμβουλίου του παιδιού σου. Η αγορά απορρίφθηκε.

Ξεπεράσατε τα εβδομαδιαία χιλιόμετρα του οχήματός σας και ξεπεράσατε το όριο εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Η αγορά απορρίπτεται.

Δημοσιεύσατε ιδιωτικά μηνύματα στο Facebook αμφισβητώντας την ακεραιότητα των τελευταίων εκλογών. Άρνηση αγοράς.

Δεν κάνατε την τελευταία ένεση γονιδιακής θεραπείας mRNA της Pfizer. Άρνηση αγοράς.

Αψηφήσατε το πρωτόκολλο κλειδώματος και ταξιδέψατε εκτός της ζώνης καραντίνας σας. Η αγορά απορρίπτεται.



Όλα αυτά θα είναι δυνατά επειδή τα CBDC είναι προγραμματιζόμενα.

Για παράδειγμα, το ψηφιακό γουάν της Κίνας μπορεί να προγραμματιστεί να ενεργοποιηθεί σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία, να προγραμματιστεί να λήξει σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία, να προγραμματιστεί να ισχύει μόνο για ορισμένες αγορές και, ως απειλητικό, να προγραμματιστεί να είναι διαθέσιμο μόνο σε πολίτες που πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις.

Οι κεντρικές τράπεζες μπορούν έτσι να επηρεάζουν και να ελέγχουν τη συμπεριφορά των αποδεκτών αυτού του κεντρικού ψηφιακού νομίσματος, καθώς και να αποκλείουν όσους θέλουν να τιμωρήσουν από τη συμμετοχή στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Αυτά τα CBDC θα συνδέονται με ψηφιακές ταυτότητες, οι οποίες θα συνδέονται με διαβατήρια εμβολίων, αποτυπώματα άνθρακα και ένα σύστημα κοινωνικής πίστωσης παρόμοιο με αυτό που εφαρμόζεται στην Κίνα.

Στην πραγματικότητα, ολόκληρος ο εξαναγκασμός γύρω από την εφαρμογή των διαβατηρίων εμβολίων και των ψηφιακών ταυτοτήτων φαίνεται να είναι ένα προσχεδιασμένο σκαλοπάτι για την εξάπλωση των ψηφιακών νομισμάτων των κεντρικών τραπεζών και των παγκόσμιων συστημάτων κοινωνικής πίστωσης.

Αυτός ο έλεγχος από πάνω προς τα κάτω ταιριάζει με το κίνημα της πράσινης ενέργειας, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να παράγει ενεργειακή έλλειψη μέσα σε ένα ψηφιακά ελεγχόμενο έξυπνο δίκτυο που θα συνδέει την ηλεκτρική ενέργεια, το φυσικό αέριο και τη χρήση ενέργειας με τις ψηφιακές ταυτότητες των πολιτών.

Η Catherine Austin Fitts, πρώην βοηθός υπουργός του Υπουργείου Στέγασης και Αστικής Ανάπτυξης των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή της: "Όλη αυτή η καθαρή ενέργεια έχει σχεδιαστεί για να παράγει ένα αποκλειστικά ηλεκτρικό σύστημα, το οποίο θα τους επιτρέψει να δημιουργήσουν ένα πλήρως ψηφιακό σύστημα συναλλαγών που θα τους δώσει ψηφιακό έλεγχο".

"Η ενέργεια θα είναι από πάνω προς τα κάτω και στη συνέχεια θα τοποθετήσετε αισθητήρες και τσιπ σε οτιδήποτε κινείται στην Αμερική", εξήγησε.

"Αν μπορείτε να μεταφέρετε κάθε άνθρωπο σε ένα ψηφιακό στρατόπεδο συγκέντρωσης, να αδειάζετε τον τραπεζικό του λογαριασμό όποτε θέλετε και να του λέτε σε τι μπορεί και σε τι δεν μπορεί να ξοδέψει χρήματα, έχετε τον πλήρη έλεγχο".

Αν η κυβέρνησή σας εγκρίνει ένα CBDC, κάθε γιατρός που επισκέπτεστε, κάθε γεύμα που τρώτε, κάθε ταξίδι που κάνετε, κάθε αγορά που κάνετε και κάθε δολάριο που κατέχετε θα παρακολουθείται, σε πραγματικό χρόνο, από την κυβέρνησή σας, για το υπόλοιπο της ζωής σας.

Τα ψηφιακά νομίσματα των κεντρικών τραπεζών είναι το επόμενο σύνορο για τη μάχη για την ελευθερία και αυτή είναι μια συζήτηση που πρέπει να ξεκινήσει τώρα, επειδή τα κεντρικά ελεγχόμενα ψηφιακά νομίσματα έρχονται σε μεγάλο βαθμό.

Χωρίς παγκόσμια ευαισθητοποίηση, οι κεντρικές τράπεζες θα οπλίσουν το χρήμα κατά της ανθρωπότητας και θα πραγματοποιήσουν τη μεγαλύτερη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έχουμε δει ποτέ και οι πολίτες θα τις επευφημούν ενώ το κάνουν.

***********

ΠΗΓΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ


Central Bank Digital Currencies are the Bullet Train to Digital Concentration Camps



ΠΗΓΗ



3 σχόλια:

  1. ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: Πυρπολούν αδιακρίτως εργοστάσια παραγωγής και επεξεργασίας τροφίμων σε όλη την ... Ευρώπη. Προφανώς αυτοί που το κάνουν δεν είναι άνθρωποι και δεν έχουν ανάγκη από τρόφιμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετά από ώριμη σκέψη κατέληξα στο συμπέρασμα ότι ο Γ' ΠΠ κηρύχθηκε επίσημα από τη ΝΤΠ εναντίον όλης της ανθρωπότητας όταν άρχισαν να επιβάλλονται οι μασκούλες. Τώρα, το ζητούμενο είναι να χαθούν σε πρώτη φάση οι Ορθόδοξοι Έλληνες, Ρώσσοι κλπ. (οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το όπλο της προσευχής, που είναι το μόνο που μπορεί να τους σταματήσει) και σε δεύτερη φάση τα "πνευματικά γυναικόπαιδα" που φεύγουν χωρίς αντίσταση, δηλαδή αιρετικοί, άθεοι, ολιγόπιστοι, αδιάφοροι κλπ.

      Διαγραφή
    2. Μεγάλη η ευθύνη του Πούτιν που τακιμιάζει με τους Μογγόλους ισλαμιστές. Η κίνησή του αυτή τον βγάζει έξω από τη διεκδίκηση του ρόλου του αρχηγού της Ορθοδοξίας. Για το λόγο αυτό όταν σηκωθεί ο Ιωάννης θα του δώσει ένα καλό μαθηματάκι (να μην τα λέμε όλα).

      Διαγραφή