Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ;

ΓΙΑΤΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΚΗΡΥΞΕ ΜΕΡΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ;


Γράφει ο Θεοφάνης  Γκατζής 

Όταν ξεκινούσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν τον πόλεμο στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου του 2022,  υπολόγιζε σε μια γρήγορη επικράτηση στο πεδίο των μαχών καθώς πίστευε ότι ένα μεγάλο ποσοστό του ουκρανικού στρατού  θα αυτομολούσε. 

Παράλληλα με τους βομβαρδισμούς των πόλεων- μεταξύ αυτών και του Κιέβου- πίστευε ότι θα εκφόβιζε τον ουκρανικό λαό δημιουργώντας κίνημα ανατροπής του Ουκρανού προέδρου Βολοντομίρ Ζελένσκι! 

Παράλληλα δεν υπολόγιζε ότι οι Ευρωπαίοι θα στήριζαν σημαντικά, με οπλικά συστήματα ακόμα και τελευταίας τεχνολογίας, την Ουκρανία! 

Έτσι, καθώς σημειώθηκε μεγάλη αντεπίθεση των Ουκρανών με ανακατάληψη περιοχών και προ του κινδύνου να ανακτήσουν περαιτέρω εδάφη (βλέπε Ντονμπάς) υποκύπτοντας στις πιέσεις  των ριζοσπαστών εθνικιστών εντός της Ρωσίας, που ζητούσαν να αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες, κήρυξε μερική επιστράτευση. 

Αυτόματα αυτό σημαίνει κλιμάκωση του πολέμου χωρίς να αποκλείονται απρόβλεπτες καταστάσεις στο μέλλον! 

Εν κατακλείδι, ο Βλαντιμίρ Πούτιν στο μέλλον μπορεί να αποφασίσει πλήρη επιστράτευση με σκοπό την πλήρη κατάληψη της Ουκρανίας και την εισβολή στη Μολδαβία και σε άλλες χώρες, όπως η Πολωνία γεγονός που μπορεί να σημάνει και την ενεργό συμμετοχή των δυτικών δυνάμεων που μπορεί να προκαλέσει το Γ’ παγκόσμιο πόλεμο!!!


Θεοφάνης  Γκατζής 

Oικονομολόγος-διεθνολόγος, αρθρογράφος 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου