Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΞΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ (BTWC) ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΑΝΕΠΤΥΞΗΣ ΒΙΟΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ.

ΟΙ ΗΠΑ ΕΚΑΝΑΝ ΒΙΟΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΣΕ ΨΥΧΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΦΤΩΧΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ! 


Το ρωσικό Υπ. Άμυνας παρέδωσε σε Σύμβαση Βιολογικών και Τοξικών Όπλων (BTWC) που εδρεύει στη Γενεύη ντοκουμέντα που δείχνουν ότι οι ΗΠΑ ανέπτυξαν βιοστρατιωτικά προγράμματα στην Ουκρανία. 

Έκαναν πειράματα σε ψυχασθενείς και φτωχούς! Κανένα από τα μέλη του BTWC δεν αμφισβήτησε τα αδιάσειστα στοιχεία που προσκόμισε η Ρωσία!

Η Ρωσία παρέχει στοιχεία για βιοστρατιωτικά προγράμματα στην Ουκρανία.

Όσοι ήταν παρόντες στη σύνοδο κορυφής CABT/ BTWC που πραγματοποιήθηκε στη Ρωσία την περασμένη εβδομάδα δεν είχαν καμία αμφιβολία για την αυθεντικότητα των αποδεικτικών στοιχείων.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αποκάλυψε τη Δευτέρα ότι παρέδωσε στη Σύμβαση Βιολογικών και Τοξικών Όπλων (BTWC) που εδρεύει στη Γενεύη της Ελβετίας, υλικά στοιχεία που θα επικύρωναν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναπτύξει προγράμματα βιοστρατικοποίησης στην Ουκρανία.

Όπως διευκρίνισε ο επικεφαλής των δυνάμεων ραδιολογικής, χημικής και βιολογικής προστασίας της Ρωσίας, Igor Kirílov, μεταξύ 5 Σεπτεμβρίου και 9 Σεπτεμβρίου, το CABT και μόνο εκπρόσωποι 89 εθνών παρευρέθηκαν, από τα 184 που υπέγραψαν, τα οποία έλαβαν αντίγραφα εγγράφων που αποδεικνύουν την εκτέλεση των πράξεων αυτών.

Ο Κιρίλοφ είπε ότι κανένας από τους παρευρισκόμενους δεν αμφισβήτησε την αυθεντικότητα των εγγράφων που παρασχέθηκαν, με δεδομένα για την ομάδα παθογόνων σε εργαστήρια της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένου του Ερευνητικού Ινστιτούτου, κανένα σύστημα ελέγχου δεν τα είχε εντοπίσει.

«Η ουκρανική πλευρά αγνόησε εντελώς τα ερωτήματα σχετικά με την αδικαιολόγητη αποθήκευση επικίνδυνων βιολογικών παραγόντων στην εγκατάσταση και τις αποκαλυπτόμενες σοβαρές παραβιάσεις των συνθηκών συσσώρευσής τους», είπε σχετικά ο Kirílov.

Επιπλέον, η ρωσική πλευρά διαπίστωσε ότι, αν και οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν ότι το πρόγραμμά τους στην Ουκρανία στόχευε στην παρακολούθηση μολυσματικών ασθενειών με την απασχόληση πολιτών που ανήκουν στα κατώτερα στρώματα της κοινωνίας και ασθενών με ψυχιατρικές παθολογίες, στην πραγματικότητα στόχευε στη συσσώρευση βιολογικών δυνατοτήτων για στρατιωτικούς σκοπούς.

«Οι εξηγήσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ουκρανία δεν ήταν πειστικές σχετικά με την εξαγωγή στελεχών και βιοϋλικών από Ουκρανούς πολίτες, καθώς και τη συμμόρφωση με τα ηθικά πρότυπα κατά τη διεξαγωγή μελετών σε αμάχους και φτωχούς πληθυσμούς, καθώς και σε ένα από τα πιο ευάλωτα κοινωνικά στρώματα : ασθενείς από ψυχιατρικές κλινικές», είπε ο Kirílov.

Η ρωσική ανώτατη διοίκηση ανέφερε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ουκρανία αρνήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις σχετικά με την επείγουσα καταστροφή εγγράφων για βιοπολιτικές στην Ουκρανία και δεν μπορούσαν να αποδείξουν ότι η συνεργασία τους σε αυτόν τον τομέα τα τελευταία 15 χρόνια θα βελτίωνε την υγειονομική κατάσταση στην Ουκρανία.

Η ρωσική πλευρά αναφέρθηκε επίσης στην πίεση που άσκησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στις χώρες μέλη του CABT, από τις οποίες ζήτησαν να υπογράψουν κοινή δήλωση για τον υποτιθέμενο ειρηνικό χαρακτήρα του προγράμματος, με στόχο τη μείωση των προκλήσεων βιολογικής προέλευσης.

Προτάσεις από τη Ρωσία για ενίσχυση του CABT!
Ο ρωσικός στρατός είπε επίσης ότι η χώρα του είχε προτείνει τρεις ενέργειες για την ενίσχυση του CABT, πρώτα από όλα έναν μηχανισμό επαλήθευσης, τη σύσταση επιστημονικής επιτροπής και την αναφορά ξένων βιολογικών δραστηριοτήτων.

Ομοίως, η Ρωσία προτείνει τη σύσταση μιας επιστημονικής συλλογικής επιτροπής με γεωγραφική αντιπροσωπευτικότητα και ίσα δικαιώματα των συμμετεχόντων, υπακούοντας στην «αρχή του 10», σύμφωνα με την οποία οι συμφωνίες πρέπει να σέβονται τις εναλλακτικές απόψεις, ακόμη και αν δεν εκφράζονται μόνο από ένα κράτος.

Ο Κιρίλοφ είπε ότι η Ρωσία θα λάβει μέτρα για να παρακολουθεί στενά την κατάσταση και επεσήμανε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες χτίζουν εργαστήρια στα σύνορα των «αντιπάλων» τους, συλλέγοντας στελέχη επικίνδυνων μικροοργανισμών σε ορισμένες περιοχές και πειραματίζονται για επιβλαβείς ουσίες στον άνθρωπο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου