Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

ΟΤΑΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΥΞΗΘΟΥΝ, ΘΑ ΕΙΠΩΘΕΙ ΣΤΙΣ ΜΑΖΕΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΤΗ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ.

Ο ΔΟΛΙΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΟΣ «ΚΛΙΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ» ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΟΞΕΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΖΩΤΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΜΕ ΠΕΙΝΑ

Γράφει ο Vijay Jayaraj
Μετάφραση: Απολλόδωρος

Ένας πόλεμος που εμπνέεται από το κλίμα εναντίον και του οξείδιου του αζώτου (N2O) απειλεί τον παγκόσμιο εφοδιασμό τροφίμων. Κινδυνεύει η βιωσιμότητα των σύγχρονων γεωργικών επιχειρήσεων και η ίδια η ζωή των ανθρώπων που καταναλώνουν τα φυτικά και ζωικά προϊόντα τους.

Υποκινούμενοι από τους κινδυνολόγους του κλίματος, οι φόβοι ότι το οξείδιο του αζώτου - ένα αέριο του θερμοκηπίου - συμβάλλει στην υπερθέρμανση του πλανήτη, ωθούν ορισμένους παγκόσμιους ηγέτες να προωθήσουν περιορισμούς στις εκπομπές του από καλλιεργήσιμες εκτάσεις, βοσκοτόπια και θερμοκήπια.

Τα λιπάσματα με βάση το άζωτο αποτελούν το 56% της παγκόσμιας κατανάλωσης λιπασμάτων, διαδραματίζοντας έτσι ουσιαστικό ρόλο στον εμπλουτισμό της γονιμότητας του εδάφους για την αύξηση των αποδόσεων και τη διατήρηση της επισιτιστικής ασφάλειας.

Οι ειδικοί προβλέπουν ότι λίγο περισσότερο από το ήμισυ του πληθυσμού του πλανήτη θα μπορούσε να συντηρηθεί χωρίς αζωτούχα λιπάσματα. Με άλλα λόγια, σχεδόν οι μισοί άνθρωποι στον κόσμο θα λιμοκτονούσαν χωρίς αυτό.

Ο πληθυσμός της Γης, που ανέρχεται σε σχεδόν 8 δισεκατομμύρια, πρόκειται να φτάσει τα 9,2 δισεκατομμύρια το 2050. Τώρα είναι η ώρα να χρησιμοποιήσουμε περισσότερο λίπασμα, όχι λιγότερο. Ακόμη και με την ταχεία βελτίωση των προγραμμάτων για την αύξηση της παραγωγής τροφίμων μέσω της γενετικής τροποποίησης, η χρήση αζωτούχων λιπασμάτων θα είναι κρίσιμη για την κάλυψη της ζήτησης τροφίμων.

Η κτηνοτροφία, μια άλλη κρίσιμη πηγή διατροφής, εκπέμπει οξείδιο του αζώτου. "Οι βοσκότοποι ήταν ο μοναδικός μεγαλύτερος συντελεστής στις ροές Ν2Ο, αντιπροσωπεύοντας το 86% των καθαρών εκπομπών Ν2Ο" από ανθρωπογενείς πηγές μεταξύ 1961-2014, σύμφωνα με μια μελέτη. 

Μεταξύ των διαφόρων επιμέρους πηγών, "η εναπόθεση αζώτου από περιττώματα ζώων ήταν η μεγαλύτερη πηγή N2O, συμβάλλοντας στο 54% των καθαρών ανθρωπογενών εκπομπών".

Έτσι, το οξείδιο του αζώτου είναι ένα υποπροϊόν της γεωργίας. Τι γίνεται με αυτό; Απέχει πολύ από το να αποδειχθεί ότι υπάρχει οποιαδήποτε βλάβη από αυτό.

Παρ' όλα αυτά, ο πέλεκυς έχει πέσει σκληρά στα αζωτούχα λιπάσματα και στην κατανάλωση κρέατος σε ορισμένα μέρη του κόσμου. Στον κόσμο της κλιματικής υστερίας, το N2O γίνεται το επόμενο CO2 - ένα αέριο που πρέπει να δαιμονοποιηθεί και να στοχοποιηθεί με κάθε δυνατό τρόπο.

Στον Καναδά, η σημερινή κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μειώσει τα αζωτούχα λιπάσματα στη γεωργία. 

Οι ηγέτες των Φιλελευθέρων "θέλουν οι Καναδοί αγρότες να μειώσουν τις εκπομπές τους από τα λιπάσματα, συγκεκριμένα τις εκπομπές οξειδίου του αζώτου, κατά 30% κάτω από τα επίπεδα του 2020 μέχρι το 2030". 

Οι αναλυτές πιστεύουν ότι : "αν επιβληθεί, το σχέδιο αυτό θα οδηγήσει σε χαμηλότερες αποδόσεις των καλλιεργειών για τους αγρότες και σε χαμηλότερα εισοδήματα αλλά υψηλότερες τιμές τροφίμων για τις οικογένειες".

Οι αγρότες στον Καναδά λένε ότι η μείωση κατά 30% θα απαιτήσει μείωση των αζωτούχων λιπασμάτων κατά σχεδόν το ίδιο ποσοστό, αντιστρέφοντας την πρόοδο ετών στην καναδική γεωργία.

Η χρήση λιπασμάτων στη χώρα αυξήθηκε κατά 71% από το 2005 έως το 2019, προκαλώντας ραγδαία αύξηση των αποδόσεων των καλλιεργειών. Μεταξύ του 2010 και του 2020, υπήρξε αύξηση κατά 40 τοις εκατό στην παραγωγή σιταριού και 56 τοις εκατό στην παραγωγή canola.

Οι πολιτικοί έχουν επιδείξει πολύ μικρή ανησυχία για τις άμεσες αρνητικές επιπτώσεις των συνταγών τους στους αγρότες. "Δεν υπήρξε καμία προηγούμενη διαβούλευση", δήλωσε εκπρόσωπος μιας βιομηχανικής ομάδας. "Δεν υπήρξε καμία μοντελοποίηση ή ανάλυση που να εξηγεί αυτόν τον στόχο του 30 τοις εκατό. Φαίνεται ότι έχει βγει από το πουθενά".

Η προτεινόμενη μείωση προήλθε από το υπουργείο Περιβάλλοντος με επικεφαλής τον υπουργό Περιβάλλοντος Steven Guilbeault, πρώην ακτιβιστή της Greenpeace. 

Για την ιστορία, η Greenpeace δεν είναι ένας επιστημονικός φορέας αλλά μάλλον μια ριζοσπαστική ομάδα που υποστηρίζει αντι-ανθρώπινες υποθέσεις, συμπεριλαμβανομένης της θυσίας της γεωργίας στη θρησκεία της κλιματικής αλλαγής.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στις Κάτω Χώρες, το 86% των εκπομπών N2O προέρχεται από τον γεωργικό τομέα. Η ολλανδική κυβέρνηση στοχεύει σε μείωση των εκπομπών κατά 50 τοις εκατό έως το 2030. 

Για να επιτευχθεί αυτό, η κυβέρνηση θέλει να κλείσει τις φάρμες και να μειώσει την κτηνοτροφία. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, αυτό θα απαιτήσει περίπου 11.200 κλεισίματα αγροκτημάτων και σημαντική μείωση των ζώων από 17.600 αγρότες.

Εάν ακολουθηθεί το μοτίβο με το διοξείδιο του άνθρακα, πολλές κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο θα υποστηρίξουν στρατηγικές μείωσης των εκπομπών N2O, προκαλώντας ζημιά τόσο στην αγροτική κοινότητα όσο και στην παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια. 

Οι αγρότες και οι άνθρωποι θα κληθούν να εμπιστευτούν τυφλά μια θεωρία για καταστροφική αύξηση της θερμοκρασίας που βασίζεται σε ελαττωματικά κλιματικά μοντέλα υπολογιστών και σε υπερβολικές επιπτώσεις αβλαβών αερίων. 

Όταν οι τιμές των τροφίμων αυξηθούν, θα ειπωθεί στις μάζες να υποστούν τη θυσία για να σωθεί ο πλανήτης.

Σε αντίθεση με τον πόλεμο κατά του CO2, ο οποίος χρειάστηκε χρόνια για να υλοποιηθεί ως μια καταστροφική ενεργειακή αποτυχία που διαδραματίζεται τώρα στην Ευρώπη, οι επιπτώσεις του πολέμου κατά του N2O θα γίνουν άμεσα αισθητές σε όλο τον κόσμο ως υποσιτισμός και πείνα.


***********

ΠΗΓΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

Climate War on Nitrous Oxide Threatens Starvation - CO2 Coalition


ΠΗΓΗ9 σχόλια:

 1. Αρχιμανδρίτης Σάββας Αγιορείτης:

  Αμαρτωλά πάθη.
  (174 βίντεο-ομιλίες).

  https://www.youtube.com/playlist?list=PL1IyRFUYI0Q3HFEY2Qm6Y4zJlL6qLPGah

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μικρό ωρολόγιο.
  Αναγνώσεις πορείας από το καθ’ ημέραν στο καθ’ ομοίωσιν.

  https://wra9.blogspot.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πρέπει να γίνει πόλεμος, πρέπει να γίνει πόλεμος, πρέπει να γίνει πόλεμος! Έτσι μίλησε ο άγιος Ιωάννης ο Ρώσος στον Άγιο Ιάκωβο Τσαλίκη. Διότι ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος είναι αναγκαίος κατά τον άγιο Ιωάννη τον Ρώσο!

  Μαρτυρία στους αγίους γέροντες 1. Ιάκωβο Τσαλίκη και 2. π. Ευμένιο Σαριδάκη.
  Αφηγείται ο μητροπολίτης Μητροπολίτης Μόρφου, Νεόφυτος.

  https://www.youtube.com/watch?v=BRzjorPW320

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο Γ'ΠΠ εντάσσεται στο σχέδιο του Θεού. Θα σταματήσει μόνο με το κέλευσμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, αφού θα έχει χωριστεί η ήρα από το σιτάρι (όχι βέβαια εντελώς. Ο Ιωάννης θα πρέπει στη συνέχεια να συντρίψει τα 200 εκ. κινέζων που θα κινηθούν εναντίον του κατ' εντολήν Σατάν, αλλά σύντομα θα "εξατμιστούν"΄. Άσε να μην τα λέμε όλα!!!).

   Διαγραφή
 4. Ποιές είναι οι αιτίες του μελλοντικού πολέμου – Αγίου Επισκόπου Νικολάου Βελιμίροβιτς (St. Nikolaj Velimirović):

  https://novoscriptorium.com/2020/04/27/ποιές-είναι-οι-αιτίες-του-μελλοντικού

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Το επέτρεψε ο Θεός
  Θε να γίνει χαλασμός
  Θα χαλάσει πια τη γη Του
  Θε να μείνουν μόνο οι υιοί Του

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εκείνος που έχει το νου του προσηλωμένο στην αγάπη του Θεού, καταφρονεί όλα τα ορατά, ακόμα και το σώμα του σαν ξένο

   (Αγ. Μάξιμος).

   Διαγραφή
 6. Αγιορείτης Αρχιμανδρίτης Γέρων Γεώργιος, πνευματικό παιδί του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου: Η ΣΚΛΗΡΟΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΤΩΝ ΔΕΙΝΩΝ. (Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022).

  https://www.youtube.com/watch?v=JUz0A6EBo30

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Άγιος Ιωάννης ο νέος Χοζεβίτης (+1960): μερικές προφητείες του.

  Άγιος Ιωάννης ο νέος Χοζεβίτης (1913-1960), Ρουμάνος Ιερομόναχος και Ησυχαστής (ερημίτης) στην κοιλάδα του Ιορδάνου, σωματικά ΑΦΘΑΡΤΟΣ μέχρι και σήμερα.
  Μερικές σπουδαίες προφητείες του. Κάποιες από τις προφητείες του, ΗΔΗ ΕΠΑΛΗΘΕΥΟΝΤΑΙ.

  https://simeiakairwn.wordpress.com/2021/05/11/ένα-προφητικό-ποίημα-του-οσίου-ιωάννη

  ΑπάντησηΔιαγραφή