Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022

ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΠΟΥΣ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 1940 ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΔΙΠΛΟ ΟΧΙ ΣΕ ΝΑΖΙΣΜΟ METAΦΑΣΙΣΜΟ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΜΠΑΝΤΕΡΙΣΜΟΣ !!!


28η. ΔΙΠΛΟ ΟΧΙ ΣΕ ΝΑΖΙΣΜΟ METAΦΑΣΙΣΜΟ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΜΠΑΝΤΕΡΙΣΜΟΣ !!!

και ο μεταμοντέρνος Μπαντερισμός…

Πούτιν: Οι Ναζί έκαψαν βιβλία. Τώρα οι δυτικοί πατέρες του «φιλελευθερισμού» απαγορεύουν τον Ντοστογιέφσκι.

O Ιταλός ιστορικός Enzo Traverso, ο οποίος διερεύνησε την έννοια του «μεταφασισμού*» το 2017, στο The New Faces of Fascism, που έγραψε από κοινού με τον Régis Meyran (στο Textuel), εντόπισε μια ακολουθία μετάβασης που παίζεται ακόμη και στο δημοκρατικό πλαίσιο.

 Για αυτόν, ο φασισμός δεν θα ανέκαμπτε τόσο στην πλάτη της Δημοκρατίας, αλλά μέσα σε αυτήν.

O Bernard Henri-Levy, τον Ιανουάριο του 2019 στο Le Journal du Dimanche, θέλησε να προειδοποιήσει ενάντια σε έναν φασισμό που επιμένουμε να αρνούμαστε: “Πότε θα καταλάβουν οι άνθρωποι ότι ο φασισμός δεν είναι μια παρέκκλιση της ιστορίας αλλά μια πολιτική κατηγορία από μόνη της, ή καλύτερα, ένας τύπος καθεστώτος; 

Ο [φασισμός] δυστυχώς καλείται να γνωρίσει νέα άβαταρ. Όταν το avatar φθάνει, πρέπει να το αναγνωρίσουμε και να ξέρουμε να το αποκαλέσουμε με το όνομά του.”

Ο σοφιστικέ-έξυπνος φασισμός των ημερών μας δεν αυτοπροσδιορίζεται ως τέτοιος χρειάζεται η πολιτική οξυδέρκεια και εντιμότητα να τον προσδιορίσεις-χαρακτηρίσεις. Υπάρχουν φασισμοί και φασισμοί. 

Aν και ο μεταφασισμός στην αυθεντική του εκδοχή είναι σχετικά αναθεωρητικός ωστόσο υπό μια διευρυμένη ερμηνεία μπορεί να είναι και η μετεξέλιξη του οι μεταλλάξεις του. 

Δεν έχεις να αντιπαλέψεις μόνο την μονοδιάστατη αναβίωση του ( νεοφασισμός) αλλά πολύ περισσότερο τις ανομολόγητες συγκεκαλυμμένες του ”εκδημοκρατισμένες” του εκδοχές (μεταφασισμός)…

Για τον Ιταλό ιστορικό Enzo Traverso, ο οποίος οριοθέτησε την έννοια του μεταφασισμού στο βιβλίο του ”Τα νέα πρόσωπα του φασισμού’, που δημοσιεύθηκε το 2017, αυτός ο όρος χρησιμοποιείται για να περιγράψει τις νέες μορφές φασισμού και να χαρακτηρίσει ορισμένα κινήματα της ακροδεξιάς στην Ευρώπη.Στην Ουκρανία αυτή η Άνοδος αποδείχθηκε τραγική.

Τα μεταφασιστικά κινήματα αντλούν τις ιδέες τους από τον φασισμό του 20ού αιώνα, ενώ προσαρμόζονται στους κανόνες της φιλελεύθερης δημοκρατίας του 21ου αιώνα για να επιβληθούν στο πολιτικό παιχνίδι.

Σύμφωνα με τον ιστορικό, αυτή η αντίληψη είναι ακόμα σε ροή. Είναι λοιπόν δύσκολο να γνωρίζουμε ποια θα ήταν η άσκηση της εξουσίας από έναν μεταφασίστα ηγέτη. Ο Ζελένσκι στην συνέχεια αποκρυπτογράφησε απολύτως το ρόλο ενός μεταφασίστα ηγέτη στην πιο ριζοσπαστική εκδοχή του. 

Όμως ο ειδικός πιστεύει ότι το σχέδιο ενός μεταφασίστα ηγέτη παραμένει αυταρχικό. «Η Δημοκρατία που υπερασπίζεται δεν θα ήταν η σημερινή, θέτοντας υπό αμφισβήτηση το δικαίωμα του εδάφους, μια ολόκληρη σειρά από δημόσιες ελευθερίες και μετατρέποντας το θεσμικό σύστημα σε αυταρχικό προεδρισμό, με οπωσδήποτε περιορισμό των αντιεξουσιών», είπε. 2017, σε συνέντευξή του στον Πολίτη.

Αυτή η έννοια, ωστόσο, δεν πρέπει να συγχέεται με τον νεοφασισμό. Ο νεοφασισμός είναι η πιστή αναβίωση. Ο μεταφασισμός είναι η δημοκρατική εκδοχή του φασισμού.

Θα μπορούσαμε τέλος να μιλήσουμε και για Υπερφασισμό ο απόλυτος αυταρχικός ολοκληρωτισμός όπως αυτός που επιβλήθηκε σε παγκόσμια κλίμακα με υγειονομικό πρόσχημα κήρυξη διαρκούς 

Έκτακτης ανάγκης, στρατιωτικός νόμος, μαζικός ακούσιος εγκλεισμός-κατ΄οίκον περιορισμός, αναστολή ελευθεριών εργασιακών δικαιωμάτων, συνταγματικών επιταγών, ανθρωπίνων δικαιωμάτων διεθνών συνθηκών, πλήρης αφανισμός τέχνης πολιτισμού, θρησκειών, μειωμένης εκπαίδευσης, λογοκρισία, οριζόντια προπαγάνδα, ψυχολογικά πειράματα επί πλήθους, πειραματικός υποχρεωτικός εμβολιασμός.

*Ο όρος μετα-φασισμός αναφέρεται άμεσα στον φασισμό, μια λέξη που προέρχεται από το ιταλικό «fasc», το οποίο δηλώνει το έμβλημα της εξουσίας της αρχαίας Ρώμης, που υιοθέτησαν οι πολιτοφυλακές του Μουσολίνι.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου