Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022

Ο ΟΡΟΣ «ΑΝΑΡΧΙΑ», ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΑΝΤΙΠΟΔΑΣ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΤΥΡΑΝΝΙΑΣ.

ΑΝΑΡΧΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΛΩΣ: ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΝΟΝΑΣ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ- ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!



Γράφει ο  Gary D. Barnett
Μετάφραση: Απολλόδωρος

Η γλώσσα είναι τόσο μεγάλης σημασίας ώστε να είναι κρίσιμη για την επιβίωση της ανθρωπότητας. Αν και αυτό μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, σίγουρα δεν είναι. 

Η ιδέα της γλώσσας μας και τα ριζικά συστήματα από τα οποία προήλθε η γλώσσα μας, δεν μπορούν να τροποποιηθούν κατά βούληση για να εξυπηρετήσουν το κράτος ή οποιοδήποτε άλλο άτομο ή οντότητα που προσπαθεί να δημιουργήσει μια θέση βασισμένη στην δόλια αναδιάρθρωση της σημασίας των λέξεων και των φράσεων προς όφελός τους.

 Αυτό γίνεται πάντα και μόνο, για να δημιουργηθεί σύγχυση ή για να προωθηθεί μια ατζέντα, και συνήθως και τα δύο. Κάθε φορά που οι κρατικοί φορείς αποφασίζουν να ελέγξουν τη γλώσσα προς όφελός τους, σκοπεύουν να κατευθύνουν τη μαζική γνώμη, και η αντίφαση, η υποκρισία και ο έλεγχος είναι το κυρίαρχο αποτέλεσμα. Αυτό δεν ήταν ποτέ πιο εμφανές από ό,τι με τον όρο Αναρχία, ο οποίος είναι ο απόλυτος αντίποδας της κρατικής τυραννίας.

Αναρχία σημαίνει απλά χωρίς κανόνες ή χωρίς κυβερνήτες- με άλλα λόγια, άνθρωποι που εργάζονται, ζουν, εμπορεύονται, επικοινωνούν, ταξιδεύουν και επιβιώνουν ειρηνικά χωρίς κυβερνητικούς αφέντες και κυβερνητική κυριαρχία. Αυτή είναι η μόνη κατάσταση ύπαρξης που μπορεί να επιφέρει την απόλυτη ελευθερία του ατόμου. 

Η εντελώς διαστρεβλωμένη και απατηλή έννοια που έχει αποτελεσματικά αλλάξει, προωθηθεί και προπαγανδιστεί από το κράτος, τους θεσμούς του, τα λεξικά του και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σήμερα σχετικά με τη λέξη "αναρχία", είχε ως αποτέλεσμα την ενδελεχή κατήχηση και πλύση εγκεφάλου, να εμφανίζεται στο ταπεινό "κοινό" ως το ακριβώς αντίθετο από την πραγματική της έννοια. 

Αυτή η σκόπιμα προκληθείσα νοοτροπία σχεδιάστηκε και έγινε για συγκεκριμένους λόγους, καθώς οι τίμιοι και νόμιμοι αναρχικοί, είναι εχθροί της κρατικής εξουσίας και ως εκ τούτου θεωρούνται επικίνδυνοι- όχι για τους ανθρώπους, αλλά για εκείνους που επιθυμούν να χειραγωγήσουν και να ελέγξουν τους ανθρώπους. 

Αυτοί είναι η άρχουσα τάξη, οι πολιτικοί τους, οι εκτελεστές τους και όλη η κυβέρνηση γενικά. Αυτοί είναι οι αληθινοί και κακοί εχθροί της ανθρωπότητας και της ελευθερίας.

Ο νέος πλαστογραφημένος και αθέμιτος "ορισμός" της λέξης "αναρχία" από το κράτος, έχει σκοπό να κρύψει την αλήθεια, να προκαλέσει σύγχυση και να ελέγξει τις πλέον αδαείς συλλογικές μάζες. 

Αυτός ο ψεύτικος ορισμός που χρησιμοποιείται από όλα τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης και την κυβέρνηση για να περιθωριοποιήσει όλους τους υποστηρικτές της ελευθερίας, είναι εντελώς αντίθετος με την πραγματική έννοια της λέξης. 

Η αναρχία, σύμφωνα με τους κυβερνητικούς τυράννους, λέγεται ότι είναι ένα κράτος ή μια κοινωνία χωρίς νόμους εν μέσω πολιτικής και κοινωνικής αταξίας λόγω της απουσίας κυβερνητικού "ελέγχου". Λέγεται ότι σημαίνει ότι δεν υπάρχει "υπακοή στην εξουσία", κάτι που λανθασμένα δηλώνεται ως ανυπακοή. 

Λέξεις που χρησιμοποιούνται τώρα για να περιγράψουν ή χρησιμοποιούνται εναλλακτικά με την αναρχία είναι: ανομία, διατάραξη, αναταραχή, χάος, αναταραχή, αποδιοργάνωση, σύγχυση, επεισόδια, εξέγερση, ταραχές, εξέγερση, τρομοκρατία και αναταραχή, για να αναφέρουμε μόνο μερικές από τις λανθασμένες σημασίες που αποδίδονται λανθασμένα σε αυτή τη σποδαία λέξη. 

Θα μπορούσε κανείς να χρησιμοποιήσει με ακρίβεια αυτούς τους όρους για να περιγράψει το ίδιο το κράτος, και αυτή είναι η ειρωνεία των ψεμάτων του κράτους, γιατί ό,τι ισχυρίζεται το έθνος-κράτος είναι συνήθως μια χονδροειδής διαστρέβλωση της αλήθειας.

 Σε αυτή την περίπτωση, η χειραγωγημένη και δόλια έννοια που αποδίδεται στην αναρχία είναι ένας απόλυτα ακριβής ορισμός της κυβέρνησης και του ίδιου του κράτους.

Οι άνθρωποι έχουν διδαχθεί (κατηχηθεί) να εκλιπαρούν για την ελευθερία τους από τους κυβερνητικούς παράγοντες. Λέγεται ότι αυτό είναι εφικτό χρησιμοποιώντας μια διεφθαρμένη και άχρηστη διαδικασία ψηφοφορίας για να παρακαλέσουν αυτούς που διεκδικούν εξουσία πάνω σας να σας επιτρέψουν να έχετε "κάποια" ελευθερία. 

Τίποτα δεν είναι τόσο αξιολύπητο και γελοίο όσο αυτή η κατάσταση του μυαλού. Η ίδια η ιδέα ότι μια κυβέρνηση πρέπει να υπάρχει και να εξουσιάζει τους πάντες προκειμένου να παραχωρήσει "κάποια" μερική ελευθερία στους υπηκόους της, είναι μια πρόκληση για κάθε διανοητική σκέψη ή λογική σχετικά με την ελευθερία. 

Συμφωνώντας και συμμετέχοντας οικειοθελώς σε αυτή τη διαδικασία, κάποιος έχει ήδη ορίσει τον εαυτό του ως σκλάβο.

Η ελευθερία είναι η φυσική κλίση και το δικαίωμα όλων των ανθρώπων, τουλάχιστον μέχρι να χάσουν αυτή τη φυσική επιθυμία, καθώς τους έχει γίνει πλύση εγκεφάλου και να πιστέψουν ότι η ελευθερία τους μπορεί να έρθει μόνο με την άδεια των αφεντικών τους. 

Τα συντάγματα, η νομοθεσία και οι νόμοι που παραδίδονται από "ψηλά", αναιρούν όλες τις πτυχές της ελευθερίας, διότι αν κάποιο κράτος λέγεται ότι είναι απαραίτητο για να είναι κανείς ελεύθερος, τότε δεν υπήρξε ποτέ εξ αρχής.

 Η ελευθερία δεν μπορεί να δοθεί, να παραχωρηθεί, να επιτραπεί, να ελεγχθεί, να περιοριστεί ή να διαταχθεί από οποιονδήποτε άνθρωπο ή κυβέρνηση. 

Μπορεί να υπάρχει μόνο στο μυαλό του ατόμου, και μπορεί να επιβιώσει μόνο αν το άτομο είναι υπεύθυνο για τον εαυτό του και δεν εξαρτάται από το να "κυβερνάται". Αυτό είναι το ακριβές και αληθινό νόημα της αναρχίας: κανένας κανόνας.

Η εθελοντική συνεργασία και η μη επίθεση είναι οι μόνες απαραίτητες προϋποθέσεις για την επίτευξη της ελευθερίας και της ειρηνικής συνύπαρξης. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο. Το κράτος δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα από τα δύο, καθώς όλη η κυβέρνηση βασίζεται και είναι καθαρή δύναμη. 

Οι περιοριστικοί νόμοι, η αδειοδότηση, η φορολογία, η κοινωνική πρόνοια μέσω της αναδιανομής, οι εντολές, η επιθετικότητα, ο εκβιασμός, ο πόλεμος, ο έλεγχος, η εξουσία του ενός πάνω στον άλλο, η επιβολή, και κάθε κυριαρχία και καταπίεση κάθε είδους είναι εντελώς αντίθετες με την ελευθερία. 

Κανείς δεν μπορεί νομίμως να εξουσιοδοτήσει οποιονδήποτε άλλον να παραχωρήσει οποιοδήποτε δικαίωμα που δεν κατέχει, πράγμα που σημαίνει ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να ψηφίσει για να κυβερνήσει κάποιος άλλος πάνω σε οποιονδήποτε. 

Δεδομένης αυτής της αλήθειας, η βάση κάθε κυβέρνησης εξαρτάται από αυτή την ανήθικη ανάθεση ανύπαρκτων και με δόλο διεκδικούμενων "δικαιωμάτων", και ως εκ τούτου, η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα ύπαρξης.

Δεν υπάρχει καμία λύση σε κανένα πρόβλημα της ζωής ή της ανθρωπότητας που να υπάρχει σε οποιαδήποτε κυβέρνηση ή κυβερνητική δομή. Στην πραγματικότητα, η ύπαρξη της κυβέρνησης από μόνη της καταστρέφει κάθε δυνατότητα να ζει κανείς ελεύθερα. 

Η πολιτική διαδικασία, λοιπόν, είναι ανάθεμα για την ελευθερία ή για οτιδήποτε έχει αξία. Η κυβέρνηση και η διακυβέρνηση είναι εγγενώς κακές, και μόνο η αυθόρμητη κοινωνική συνεργασία και η μη βία, αφήνοντας τους άλλους στις δικές τους επιθυμίες, θα φέρουν την ειρήνη και την αρμονία. 

Εφόσον δεν χρησιμοποιείται βία ή επιθετικότητα εναντίον οποιουδήποτε άλλου ή της περιουσίας του και η πρόθυμη συμμετοχή μεταξύ των λαών είναι εμφανής, ένας καλύτερος κόσμος είναι εφικτός. Αυτή είναι η ουσία της ελευθερίας και ο ορισμός της αναρχίας. Κανένας κανόνας και κανένας κυβερνήτης- ένας καλύτερος δρόμος προς τα εμπρός.

"Το να ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΘΕΙΣ σημαίνει να σε παρακολουθούν, να σε επιθεωρούν, να σε κατασκοπεύουν, να σε κατευθύνουν, να σε καθοδηγούν οι νόμοι, να σε αριθμούν, να σε ρυθμίζουν, να σε εγγράφουν, να σε κατηχούν, να σε κηρύττουν, να σε ελέγχουν, να σε ελέγχουν, να σε κοστολογούν, να σε βαθμολογούν, να σε καυτηριάζουν, να σε διατάζουν, από πλάσματα που δεν έχουν ούτε το δικαίωμα, ούτε τη σοφία, ούτε την αρετή να το κάνουν. 

Το να ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΘΕΙΣ σημαίνει ότι σε κάθε πράξη, σε κάθε συναλλαγή καταγράφεται, καταμετράται, φορολογείται, σφραγίζεται, μετράται, αριθμείται, εκτιμάται, αδειοδοτείται, εξουσιοδοτείται, επιπλήττεται, αποτρέπεται, απαγορεύεται, μεταρρυθμίζεται, διορθώνεται, τιμωρείται.

 Είναι, υπό το πρόσχημα της δημόσιας ωφέλειας και στο όνομα του γενικού συμφέροντος, να τίθεται υπό εισφορά, να τρυγείται, να καταληστεύεται, να εκμεταλλεύεται, να μονοπωλείται, να εκβιάζεται, να συμπιέζεται, να εξαπατάται, να υφαρπάζεται, να ληστεύεται, στη συνέχεια, με την παραμικρή αντίσταση, την πρώτη λέξη διαμαρτυρίας, να καταπιέζεται, να επιβάλλεται πρόστιμο, να διασύρεται, να παρενοχλείται, να κυνηγιέται, να κακοποιείται, να χτυπιέται, να αφοπλίζεται, να δεσμεύεται, να πνίγεται, να φυλακίζεται, να δικάζεται, να καταδικάζεται, να πυροβολείται, να απελαύνεται, να θυσιάζεται, να πωλείται, να προδίδεται- και ως επιστέγασμα όλων, να χλευάζεται, να γελοιοποιείται, να χλευάζεται, να εξοργίζεται, να ατιμάζεται. 

Αυτή είναι η κυβέρνηση- αυτή είναι η δικαιοσύνη της- αυτή είναι η ηθική της".


~ Pierre-Joseph Proudhon, General Idea of the Revolution in the Nineteenth Century (Η γενική ιδέα της επανάστασης στον δέκατο ένατο αιώνα)


***********


ΠΗΓΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ


Anarchy Means Only No Rule, No Rulers; In Other Words - Freedom - garydbarnett.com


ΠΗΓΗ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου