Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΚΡΙΜΑΙΑΣ.

FSB: ΣΥΛΛΗΨΗ 8 ΥΠΟΠΤΩΝ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΡΩΣΟΙ, ΟΥΚΡΑΝΟΙ, ΑΡΜΕΝΙΟΣ. ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ!
ΒΙΝΤΕΟ 


Ολόκληρη η δήλωση του FSB για την έκρηξη στη γέφυρα Κριμαίας.

Στο πλαίσιο της ποινικής υπόθεσης σχετικά με την επίθεση στη γέφυρα Κριμαίας συνελήφθησαν 8 ύποπτοι υπήκοοι Ρωσίας, Ουκρανίας, Αρμενίας σύμφωνα με το FSB.

Φωτογραφίες των υπόπτων της επίθεσης στη γέφυρα Κριμαίας όσο και το σκάνερ του φορτηγού σε ένα πόστο τελωνείου δημοσιοποιήθηκαν από υπηρεσίες ασφάλειας της Ρωσίας.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν δύο φορτηγά. Εκρηκτικός μηχανισμός καμουφλαρισμένος σε ρολά με ταινία κατασκευής πολυαιθυλενίου, στάλθηκε από το βουλγάρικο λιμάνι Ρούσε
στο Πότι Γεωργίας.

Από εκεί – στην Αρμενία, όπου το φορτίο εκτελωνίστηκε σύμφωνα με τους κανόνες της EAEU. Στις 4 Οκτωβρίου, σε φορτηγό DAF με πινακίδες Γεωργίας, το φορτίο διέσχισε τα ρωσογεωργιανά σύνορα στο σημείο ελέγχου Upper Lars και στις 6 Οκτωβρίου παραδόθηκε και εκφορτώθηκε στη βάση χονδρικής του Armavir.

Στο Kuban, τα έγγραφα φορτίου άλλαξαν ξανά. Και το φορτίο με ένα νέο φορτηγό στάλθηκε στην Κριμαία.

Ο έλεγχος της κίνησης του φορτίου σε όλη τη διαδρομή και τις επαφές με τους συμμετέχοντες διενεργήθηκε από υπάλληλο της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Παιδείας και Επιστημών, παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως «Ιβάν Ιβάνοβιτς».

”όπως η έρευνα το διαπίστωσε ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν καμουφλαρισμένος σε ρολά με μια ταινία πολυαιθυλενίου σε 22 παλέτες συνολικού βάρους 22770 kg και στις αρχές Αυγούστου στάλθηκε από το λιμάνι της Οδησσού στην πόλη της Βουλγαρίας Ruse στο πλαίσιο του συμβολαίου no 02/08/2022 μεταξύ LLC ”Translogistik UA” (Kiev) και ”Baltex Capital S.A” (Ruse).

FSB: τα εκρηκτικά στάλθηκαν στις αρχές Αυγούστου με πλοίο από το λιμάνι της Οδησσού της Ουκρανίας σε αυτό της Ρούσε στη Βουλγαρία. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Πότι της Γεωργίας και στη συνέχεια στάλθηκαν στην Αρμενία πριν φτάσουν οδικώς στη Ρωσία, σύμφωνα και πάλι με την FSB.



Οι ρωσικές υπηρεσίες ισχυρίζονται ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός εισήλθε στη Ρωσία στις 4 Οκτωβρίου σε φορτηγό με πινακίδες Γεωργίας, πριν φτάσει στη ρωσική περιοχή Κρασνοντάρ, που συνορεύει με την Κριμαία, στις 6 Οκτωβρίου, δύο ημέρες πριν από την έκρηξη.

Η FSB ισχυρίζεται ότι αυτή η «τρομοκρατική επίθεση» οργανώθηκε από την ουκρανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών, διασφαλίζοντας ότι ένας πράκτορας από το Κίεβο είχε συντονίσει τη διαμετακόμιση εκρηκτικών και είχε έρθει σε επαφή με διάφορους μεσάζοντες..


”Oυκρανοί πολίτες Tsyurkato Mikhail Vladimirovich γεννηθείς το 1975,Kovach Denis Olegovich γεννηθείς το 1970, Solomko Roman Ivanovich 1971 γεν., Γεωργιανοί πολίτες Inosaridze Sandro, μεσίτης ονόματι ”Levan” κι ο Αρμένιος πολίτης Terchanyan Artur γεν. το 1985. 

Από 29 Σεπτεμβρίου ως 3 Οκτώβρη 2022 στο Ερεβάν στον τερματικό Transalliance το φορτίο εκτελωνίστηκε σύμφωνα με τους κανόνες της EuAsEC και τα έγγραφα αντικαταστάθηκαν και στάλθηκαν από GU AR GROUP LLC (Δημοκρατίας Αρμενίας,Alaverdi) κι ο παραλήπτης ”Leader”(Moscow)” αναφέρθηκε στην ειδική υπηρεσία..

Αργότερα η FSB σημείωσε στις 4 Οκτώβρη σε φορτηγό DAF με πινακίδες Γεωργίας το φορτίο διέσχισε τα ρωσο-γεωργιανά σύνορα στο check point του Verkhny Lars και στις 6 Οκτώβρη παραδόθηκε και ξεφορτώθηκε στη βάση χονδρικής πώλησης του Armavir στο έδαφος του Krasnodar.


”στις 8 Οκτώβρη τρέχοντος με τη βοήθεια R. Solomko, ενός πολίτη Ουκρανού Zlob Vladimir Vasilyevich γεν. 1987 και 5 άλλων Ρώσων πολιτών τα έγγραφα εκ νέου τροποποιήθηκαν , ο αποστολέας αναφέρθηκε ως LLC”TEK-34”(Oulianovsk) και ως παραλήπτης μια ανύπαρκτη εταιρία στη Δημοκρατία Κριμαίας” μεταφέρει το FSB.

H ειδική υπηρεσία δήλωσε ότι την ίδια ημέρα οι παλέτες φορτώθηκαν στο φορτηγό ενός Ρώσου πολίτη Yusubov Makhir γεν. 1971 ” που έφυγε για Συμφερούπολη και στις 8/10/22 στις 6.30 π.μ στη γέφυρα της Κριμαίας ανατινάχθηκε.”

”Στον ίδιο χρόνο ο έλεγχος της διακίνησης εμπορευμάτων στο σύνολο διαδρομής-δρομολογίου και επαφών με συμμετέχοντες στο σύστημα της εγκληματικής μεταφοράς επιτελέστηκαν από έναν εργαζόμενο της κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπ. Άμυνας που παρουσιάστηκε ως Ivan Ivanovich” που χρησιμοποίησε για συντονισμό ένα ανώνυμο εικονικό νούμερο αγορασμένο από internet κι ενεργοποιημένο για έναν Ουκρανό πολίτη κάτοικο της πόλης Μινσκ.Kremenchug Andreychnko Sergei Vladimirovich γεν.το 1988 ”όπως πιστεύει ο FSB”.

Η ειδική υπηρεσία θεωρεί τον επικεφαλή της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας το Kirill Budanov ως τον οργανωτή της τρομοκρατικής επίθεσης στη γέφυρα Κριμαίας.”

 Ο οργανωτής της τρομοκρατικής επίθεσης στη γέφυρα Κριμαίας είναι η Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών του Υπ. Άμυνας Ουκρανίας ο αρχηγός της Kirill Budanov , υπάλληλοι και πράκτορες” διαβεβαιώνει η ρώσικη αντιτρομοκρατική.





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου