Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

Ο SCOTT TIPS ΣΤΑ ΕΝΔΟΤΕΡΑ ΤΟΥ CODEX ALIMENTARIUS ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΤΟΥ

ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: ΕΝΤΟΜΑ, ΑΡΟΥΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΣΚΥΛΟΙ

ΒΙΝΤΕΟ 


Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ποιος δημιουργεί τα παγκόσμια «πρότυπα» και «κατευθυντήριες γραμμές» για τα τρόφιμα και ακόμη λιγότεροι έχουν μια θέση στο τραπέζι των συζητήσεων με άποψη ώστε να αμφισβητήσουν και να διαμαρτυρηθούν για τις τοξίνες, τα συστατικά και τις διαδικασίες που λειτουργούν στο σύστημα διατροφής. 

Ένα από αυτά τα άτομα είναι ο Scott Tips, Πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Υγείας, και χρειαζόμαστε αυτόν και την ομάδα του τώρα περισσότερο από ποτέ, προτού τα έντομα, τα σκυλιά και οι αρουραίοι φτάσουν στα παντοπωλεία μας και οι εσωτερικές εγκαταστάσεις καλλιέργειας που υποστηρίζονται από τους παγκοσμιοποιητές εξαφανίσουν όλους τους αγρότες.

• Ο Codex Alimentarius μόλις εισήγαγε μια λίστα με περισσότερα από 90.000 είδη εντόμων και αράχνων που θα συμπεριληφθούν ως νέα κατηγορία τροφίμων για ανθρώπινη κατανάλωση!

• Ενώ ο FAO, ο ΠΟΥ, ο Codex, το Χόλιγουντ και οι επενδυτές διαλαλούν ότι 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο τρώνε λάθος τροφές, παραλείπουν να αναφέρουν τους κινδύνους, όπως σχεδόν το ένα πέμπτο των θανατηφόρων αντιδράσεων στα τρόφιμα στην Κίνα οφείλονται στην κατανάλωση εντόμων, ή πώς τα μολυσμένα με φυτοφάρμακα έντομα στην Ταϊλάνδη έχουν προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση στους ανθρώπους

• Το 92% των βρώσιμων εντόμων σήμερα συλλέγονται από τα άγρια ζώα που έχουν προσβληθεί από φυτοφάρμακα, ενώ τα έντομα που εκτρέφονται σε αγροκτήματα θα μπορούσαν να είναι επιρρεπή σε γονιδιακή επεξεργασία

• Η αγορά βρώσιμων εντόμων αναμένεται να αυξηθεί από 1 δισεκατομμύριο δολάρια το 2019 σε 8 δισεκατομμύρια δολάρια το 2030

• Η αγορά της Βόρειας Αμερικής προβλέπεται να αυξηθεί κατά 28% έως το 2023 - περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη περιοχή

• Σαν να μην ήταν αρκετά άσχημα τα έντομα, ο Codex εισήγαγε επίσης πρόσφατα αρουραίους, σκύλους, διδελφίδες, δελφίνια, φάλαινες και άλλα είδη ως άλλη τροφή«κρέατος» 

• Η Εθνική Ομοσπονδία Υγείας είναι η μόνη οργάνωση που επιτρέπεται να καθίσει στο τραπέζι στις συνεδριάσεις του Codex για να υποστηρίξει εκ μέρους των ανθρώπων για την προστασία της υγείας τους

Codex Alimentarius σε ένα τοξικό κέλυφος

«Από τα δύο, εννοώ, είναι σαν μια επιλογή μεταξύ του Χίτλερ και του Μουσελίνι. Ο FAO είναι το είδος του Μουσολίνι και ο ΠΟΥ είναι ο Χίτλερ ».

Ο Codex Alimentarius ιδρύθηκε το 1963 από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας και τον ΠΟΥ, οι οποίοι έχουν πλήρη ασυλία και προνόμια, όπως καλύπτονται στην έκθεση Digs του Corey σχετικά με το ξέπλυμα με ασυλία: Το πλαίσιο ελέγχου Μέρος 1

Ο Codex ιδρύθηκε με μοναδικό σκοπό τον καθορισμό των προτύπων και των κατευθυντήριων γραμμών για όλα τα τρόφιμα που καταναλώνονται από τον άνθρωπο. 

Δεν έχουν την εξουσία να θεσπίζουν νόμους, οπότε τα 189 μέλη των χωρών, 20 από τα οποία είναι επικεφαλής των διαφόρων επιτροπών, παίρνουν αυτά τα "πρότυπα" και δημιουργούν κανονισμούς και νόμους στην αντίστοιχη χώρα τους. 

Το USDA, για παράδειγμα, είναι μια κινητήρια δύναμη όχι μόνο για την τήρηση των προτύπων, αλλά και για να κάνει ορισμένες άλλες χώρες να ακολουθήσουν το βήμα κλειδώματος.

Η παγκόσμια επισιτιστική στρατηγική του ΠΟΥ για την περίοδο 2022-2030 καθιστά σαφές ότι σκοπεύουν να φέρουν την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και ψηφιακού μετασχηματισμού. Εδώ είναι μερικά μόνο πράγματα που έχουν στο κατάστημα:


«Οι νέες μέθοδοι αναπαραγωγής φυτών και ζώων που περιλαμβάνουν γενετική επεξεργασία προσφέρουν τη δυνατότητα ανάπτυξης ειδών με νέα χαρακτηριστικά, όπως η αντοχή στις ασθένειες και η ανοχή στην ξηρασία.

 Οι εφαρμογές νανοτεχνολογίας στον τομέα των τροφίμων μπορούν να οδηγήσουν σε βελτιώσεις στα θρεπτικά συστατικά, τα βιοενεργά συστήματα χορήγησης ... που μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια ζωής των τροφίμων. 

Εναλλακτικές πρωτεΐνες τροφίμων, όπως το κρέας, το αυγό, τα αλιευτικά προϊόντα ή τα γαλακτοκομικά προϊόντα που είναι φυτικής προέλευσης, καλλιέργειας ή ζύμωσης και άλλες νέες πηγές τροφίμων, συμπεριλαμβανομένης της αναδιαμόρφωσης των προϊόντων διατροφής, μπορούν να βελτιώσουν τις επιλογές και τη βιωσιμότητα των καταναλωτών. 

Ωστόσο, οι νέες τεχνολογίες για την παραγωγή τροφίμων πρέπει να αξιολογούνται πλήρως από την άποψη της δημόσιας υγείας πριν από τη διάθεση των προϊόντων στην αγορά. Από την άποψη αυτή, ο Codex Alimentarius θα διαδραματίσει καίριο ρόλο.

Η ψηφιακή καινοτομία και ο ψηφιακός μετασχηματισμός στο πλαίσιο των μαζικών δεδομένων και της ανάλυσης, της τεχνητής νοημοσύνης και του διαδικτύου των πραγμάτων (IoT) είναι τάσεις που αλλάζουν ραγδαία τα συστήματα τροφίμων.

 Για παράδειγμα, η γονιδιωματική και τα σχετικά εργαλεία – όπως το πλήρες γονιδίωμα ή η αλληλούχιση επόμενης γενιάς και η διεθνής ανταλλαγή δεδομένων σχετικά με ασθένειες που γεννιούνται από τρόφιμα – επιτρέπουν την ακριβέστερη ... ιχνηλάτηση πηγών».

Η Γραμματεία του Codex εδρεύει στη Ρώμη. Έχουν μια επιτροπή, μια εκτελεστική επιτροπή και 20 κύριες επιτροπές που σχετίζονται με τη βιομηχανία τροφίμων και την γεωργία. 

Οι ΗΠΑ ηγούνται της επιτροπής «Υγιεινή των Τροφίμων», ο Καναδάς ηγείται της «Επισήμανσης Τροφίμων», η Γερμανία ηγείται της «Διατροφής και Τροφίμων για Ειδικές Διαιτητικές Χρήσεις», το Μεξικό ηγείται της «Φρούτων και Λαχανικών» και η Κίνα είναι η μόνη χώρα που ηγείται δύο επιτροπών, οι οποίες είναι τα «Πρόσθετα Τροφίμων» και τα «Υπολείμματα Φυτοφαρμάκων», όπως μερικά παραδείγματα. 

Δείτε το παρακάτω διάγραμμα και επισκεφθείτε το Codex για να δείτε την πλήρη ανάλυση.


Γνωρίστε τον άνθρωπο και την ομάδα του που αγωνίζονται για εσάς




«Ήταν το καλύτερο πράγμα που συνέβη ποτέ, γιατί τώρα αντί να φιμωθούμε, είχαμε ένα μικρόφωνο όπως έκαναν οι ΗΠΑ. Θα μπορούσαμε να υποβάλουμε γραπτά έγγραφα ακριβώς όπως και εκείνοι. 

Θα μπορούσαμε να πάμε και να μιλήσουμε με άλλες αντιπροσωπείες και να τους πιέσουμε για θέσεις εναντίον της θέσης των ΗΠΑ ή της θέσης οποιουδήποτε, και έτσι ήταν υπέροχο, αλλά δεν ήταν όλοι οι δρόμοι στρωμένοι με τριαντάφυλλα. 

Πέντε χρόνια αργότερα, προσπάθησαν να μας διώξουν ... αλλά μέχρι τότε είχα καλλιεργήσει πολλές καλές επαφές στο γραφείο της Γραμματείας του Codex ... 

Είπα, είναι καλύτερο να μας έχετε μέσα στη σκηνή παρά έξω προκαλώντας προβλήματα για εσάς και φαίνεστε καλύτερα γιατί φαίνεται ότι είστε μια ομπρέλα all inclusive. 

Δεν προσπάθησαν να μας διώξουν από τότε», δήλωσε ο Scott Tips σχετικά με τη διαπίστευση για συμμετοχή σε συναντήσεις Codex.

Στη συζήτησή μου με τον Scott Tips, εξετάζουμε τη δομή του τρόπου λειτουργίας του Codex, πώς παίζουν ρόλο διάφορες χώρες, ποιες εταιρείες συμμετέχουν όπως η Bayer / Monsanto και η Merck, τα επιτεύγματα του NHF στην απαγόρευση ορισμένων συστατικών καθώς και τις συνεχιζόμενες μάχες τους και τι μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι για να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση και να πολεμήσουν ενάντια στον Codex. 

Είναι απολύτως απαραίτητο να ακούσετε γιατί όλες οι αποφάσεις για όλα όσα πηγαίνουν στο στόμα σας (εκτός από τα φάρμακα), ξεκινούν εδώ. Αυτό είναι το σημείο μηδέν.
Ακούστε τη συζήτηση του Σκοτ Συμβουλές και του Κόρι Λιν εδώ:


Η συνομιλία μου με τον Tips προηγήθηκε των πιο πρόσφατων ειδήσεων που δημοσίευσε σχετικά με το γεγονός ότι έντομα, σκύλοι, αρουραίοι και άλλα ζώα είχαν εισαχθεί επίσημα σε μια συνάντηση του Codex. Αυτό δίνει ένα εντελώς νέο νόημα σε μια "τσάντα σκυλάκι". Αυτές οι κρίσιμες πληροφορίες τεκμηριώνονται παρακάτω.

Το 1986, ο Scott Tips έγινε μέλος της Εθνικής Ομοσπονδίας Υγείας (NHF) και μέχρι το 1989 είχε γίνει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και δικηγόρος τους. Το 2007, ο Tips εξελέγη Πρόεδρος και έκτοτε συνεχίζει σε αυτή την πορεία. Είναι πολύ ενεργός στην παρακολούθηση συναντήσεων Codex και άλλοι με NHF παρευρίσκονται επίσης σε μερικές.

Το 2002, το NHF έγινε διαπιστευμένος οργανισμός, μετά από τρεις προσπάθειες, να παρευρεθεί, να θέσει ερωτήματα και να μιλήσει στις συνεδριάσεις της επιτροπής Codex, εκ μέρους των πολιτών. 

Μέχρι σήμερα, είναι η μόνη οργάνωση που αγωνίζεται για τους ανθρώπους που επιτρέπεται να συμμετέχουν σε αυτές τις συναντήσεις, γι 'αυτό είναι τόσο σημαντικό να γίνετε μέλος του NHF και να ενημερώνεστε για τα νέα «πρότυπα» που εφαρμόζει ο Codex, τις τρέχουσες μάχες που δίνει το NHF και πώς μπορείτε να βοηθήσετε και να υποστηρίξετε τη μόνη οργάνωση που αγωνίζεται για τους πολίτες του κόσμου στο σημείο μηδέν ενάντια σε μερικούς από αυτούς τους ανησυχητικούς «κανόνες». 

Επίσης, σκεφτείτε να κάνετε δωρεά στο NHF για να τους βοηθήσετε να συνεχίσουν αυτό το απίστευτα απαραίτητο έργο.

Συμβουλές συμβουλεύει για τρία βασικά πράγματα που μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι:
• Αναφορά στο γραφείο codex στη χώρα
σας• Γράψτε το συνέδριό σας και κάντε τους να ακουμπήσουν στο γραφείο
του Codex• Ζητήστε από τα κράτη μέλη να αποσυρθούν από τον Codex

Επί του παρόντος στο τραπέζι στο Codex: Έντομα, σκύλοι, αρουραίοι, Opossum, κύκνοι και πολλά άλλα!


Όταν οι παγκοσμιοποιητές αρχίζουν να χρησιμοποιούν το Χόλιγουντ για να προωθήσουν ατζέντες, είναι θέμα χρόνου να προχωρήσει σε πολιτικές στη μεγάλη κυβέρνηση Η Νικόλ Κίντμαν είναι ένα από τα αγαπημένα τους παιδιά διαφήμισης για χρήση σε τέτοιες περιπτώσεις. 

Το 2018, το Vanity Fair κυκλοφόρησε ένα με την Kidman να τρώει πολλά διαφορετικά είδη εντόμων και σκουλικιών, δηλώνοντας παράλληλα πόσο νόστιμα ήταν. 


Αρκετοί ηθοποιοί του Χόλιγουντ έχουν συμφωνήσει να «αντιδρούν» όταν τρώνε έντομα, σαν να είναι ευχάριστα. Αυτό φυσικά ήρθε μετά την έκθεση ορόσημο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ με τίτλο «Θα μπορούσαν οι φάρμες εντόμων να ανταποκριθούν στις διατροφικές μας απαιτήσεις του μέλλοντος;» και αργότερα «Καλή εκρίζωση: γιατί μπορεί να τρώμε έντομα σύντομα». Οι παγκοσμιοποιητές ιδιώτες επενδυτές έχουν αναλάβει να γεμίσουν τα μέσα ενημέρωσης και να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους ότι τρώγοντας έντομα θα σώσουν τον πλανήτη, σε μια ακόμη αναταραχή της κλιματικής αλλαγής.

Τον Ιούλιο του 2022, μια νέα κατηγορία τροφίμων κάτω από το "κρέας" παρουσιάστηκε στο 53οη συνεδρίαση της επιτροπής του Codex για τα κατάλοιπα φυτοφαρμάκων, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 360 παρευρισκόμενοι. Τα νέα είδη «κρέατος» που θα ήθελαν να προσθέσουν, περιλαμβάνουν:

• Σκύλοι
• Αρουραίοι
• Οπόσουμ
• Καπιμπάρας
• Καγκουρό
Γουάλαμπις
• Κύκνοι
• Σαύρες
• Δελφίνια
• Φάλαινες

Όπως ανέφερε ο Scott Tips, στο ίδιο έγγραφο, που παρουσίασε η Sophie Brouwer από την Ολλανδία, αποκάλυψε επίσης κατηγορίες τροφίμων εντόμων, ενώ διαβεβαίωσε όλους ότι «διάφορα στάδια των εντόμων και των αράχνων μπορούν να καταναλωθούν: αυγά, κάμπιες, μαριονέτες και ενήλικες ... Ολόκληρο το εμπόρευμα μπορεί να καταναλωθεί».

Τα βρώσιμα σκουλήκια, οι γρύλοι και οι ακρίδες είναι μόνο το ορεκτικό. Earwigs, ψείρες, σκαθάρια και λιβελλούλες, κάνουν ένα νόστιμο επιδόρπιο. Γιατί όμως να σταματήσουν εκεί, όταν μπορούν να διακρίνουν και τις πεταλούδες και τις μέλισσες; 

Ποιος δεν θέλει να τρώει τις μέλισσες για να τις επικονιάσει τα φυτά τους ή να απολαύσει το μέλι που παράγουν; Στις ΗΠΑ, υπάρχουν 91.000 περιγραφόμενα είδη. Οι μέλισσες εμπίπτουν στην κατηγορία Hymenoptera, μαζί με τα μυρμήγκια και τις σφήκες, αντιπροσωπεύοντας 17.500 είδη στις ΗΠΑ. 

Τι γίνεται με την πέψη κάποιων τσιμπουριών ή στυλοβατών, θέλει να δοκιμάσει κανείς; Υπάρχουν 23.700 Κολεόπτερα (σκαθάρια) στις ΗΠΑ, 19.600 Δίπτερα (μύγες) και 11.500 Λεπιδόπτερα (σκώροι και πεταλούδες). 

Ο Codex προτείνει αυτές τις τέσσερις κύριες κατηγορίες που βρίσκονται στις ΗΠΑ, μαζί με πολλές άλλες, στο παρακάτω διάγραμμα, το οποίο δεν περιλαμβάνει καν την πλήρη λίστα, οπότε είναι ασφαλές να πούμε ότι και τα 91.000 είδη συνιστώνται για κατανάλωση.

Είναι λογικό, έτσι δεν είναι; Ας αφαιρέσουμε το CO2 για να εξαντλήσουμε όλη τη ζωή των φυτών, ας κάνουμε τους ανθρώπους να καταπιούν όλα τα έντομα και τις αράχνες που διατηρούν το οικοσύστημα, να αποτρέψουν όλη την κτηνοτροφία και να το αντικαταστήσουν με συνθετικό κρέας, αφαιρώντας παράλληλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα και να τρυπήσουν στους ωκεανούς για ορυκτά ενώ αφαιρούν όλες τις φάλαινες και τα δελφίνια. 

Μασήστε το για λίγο, ενώ τσιμπολογάτε μερικούς αρουραίους και αυτιά.


Αυτό δεν είναι αστείο. Μόλις φτάσει στο τραπέζι το Codex, αυτό σημαίνει ότι οι χώρες θα έχουν κάθε πρόθεση να το κάνουν πραγματικότητα. 

Το NHF αντιτάχθηκε στο κρέας δελφινιών και φαλαινών και σκοπεύει να αντιταχθεί σε μεγάλο αριθμό άλλων λεγόμενων κατηγοριών τροφίμων.

Παθογόνα, φυτοφάρμακα και παράσιτα - Yum!



Ενώ ο FAO θα έκανε όλους να πιστέψουν ότι η κατανάλωση εντόμων θα είναι ασφαλής και θρεπτική λόγω της ρύθμισης της γενικής επεξεργασίας και του διαδικτυακού εμπορίου βρώσιμων εντόμων, υπάρχουν μερικές σημαντικές ανησυχίες και μελέτες που αποδεικνύουν το αντίθετο.

Στο έγγραφο του FAO το 201 σελίδων του 2013 με τίτλο «Βρώσιμα έντομα: μελλοντικές προοπτικές για την ασφάλεια των τροφίμων και των ζωοτροφών», θέλουν να είναι σίγουροι ότι οι άνθρωποι κατανοούν πώς αυτό βοηθά στη διάσωση του περιβάλλοντος, είναι πολύ πιο βιώσιμο και μπορεί να θρέψει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. 

Σκεφτείτε μόνο πόση γη θα εξοικονομήσουν για τον εαυτό τους, ενώ θα αφαιρέσουν όλα τα ζώα για να «διατηρήσουν» σε γη που είναι άφθονη, αντικαθίσταται από εσωτερικές εκμεταλλεύσεις καλλιέργειας εντόμων και κάθετες εσωτερικές εγκαταστάσεις που καλλιεργούν προϊόντα με γονιδιακή επεξεργασία.

Όλοι έχουμε δει τη ζημιά που έχουν προκαλέσει τα PESTicides, αλλά πόση ζημιά και πιθανές αλλαγές ή μεταλλάξεις του DNA έχει προκαλέσει σε έντομα και αράχνες κατά τη διάρκεια των δεκαετιών και πώς αυτό έχει μεταφραστεί σε προβλήματα υγείας στους ανθρώπους μέσω δαγκωμάτων σφαλμάτων ή κατανάλωσης;

Το Χάρβαρντ επισημαίνει ότι «οι χημικές ουσίες που σκοτώνουν έντομα έχουν συνδεθεί με μειωμένη γονιμότητα σε γυναίκες και άνδρες, μειωμένο αριθμό και ποιότητα σπέρματος, αποβολή, πρόωρο τοκετό, θνησιγένεια, γενετικές ανωμαλίες, χαμηλό βάρος γέννησης και αναπτυξιακές διαταραχές». 

Θεέ μου, είναι μόνο αυτό; Φυσικά, το αναφέρουν αυτό με το πρόσχημα της «κλιματικής αλλαγής» για να δικαιολογήσουν την ανάγκη μείωσης της βιομηχανίας φυτοφαρμάκων 85+ δισεκατομμυρίων δολαρίων, μόνο για το γεγονός ότι θέλουν να στραφούν στην εσωτερική βιομηχανία καλλιέργειας που ελέγχεται από τους παγκοσμιοποιητές - η οποία δεν απαιτεί φυτοφάρμακα. Μόνο τώρα, πραγματικά «ανησυχούν» για αυτό.

Είναι ειρωνικό το γεγονός ότι φέρνουν το DDT (διχλωρο-διφαινυλο-τριχλωροαιθάνιο), δηλώνοντας ότι είναι αναπόφευκτο και θα παραμείνει στο περιβάλλον για δεκαετίες, το οποίο συμπτωματικά τελειοποιήθηκε από τους Rockefellers αναπτύσσοντας μια «μέθοδο επιτάχυνσης της εφαρμογής λευκής σκόνης DDT μέσω της χρήσης μηχανών ξεσκονόπανων ή αντλιών» - όπως μια γιγαντιαία μεμβράνη αποστείρωσης.



Μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες δηλητηρίασης ανθρώπων, το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ απαγόρευσε πολλές από τις χρήσεις του DDT λόγω των τοξικολογικών επιπτώσεών του και μόλις το 1972 η EPA εξέδωσε εντολή ακύρωσης για το DDT λόγω των δυσμενών επιπτώσεών του στο περιβάλλον, την άγρια ζωή και τους ανθρώπους. Μελέτες έδειξαν ότι η έκθεση στο DDT οδήγησε σε αναπαραγωγικά προβλήματα και τα ζώα ανέπτυξαν όγκους του ήπατος.

Παρά το γεγονός ότι ταξινόμησαν το DDT ως πιθανό καρκινογόνο για τον άνθρωπο που είναι γνωστό ότι είναι πολύ ανθεκτικό στο περιβάλλον, συσσωρεύεται στους λιπώδεις ιστούς και μπορεί να ταξιδέψει σε μεγάλες αποστάσεις στην ανώτερη ατμόσφαιρα, το DDT εξακολουθεί να χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα.

 Το 1996, η EPA ενώθηκε με τον ΟΗΕ και τις χώρες μέλη για να αποφασίσει ότι πρέπει να απαγορευτεί με εξαίρεση τη χρήση για τον έλεγχο των κουνουπιών που μπορούν να προκαλέσουν ελονοσία, όπως στις αφρικανικές χώρες, και ο ΠΟΥ υποστηρίζει τη χρήση της σε εσωτερικούς χώρους, υποστηρίζοντας ότι οι κίνδυνοι για την υγεία από το DDT δεν ανταποκρίνονται στους κινδύνους για την υγεία από την ελονοσία.

Και όμως, ενώ αυτή η αποστείρωση της ανθρωπότητας συνεχίζεται, υπάρχουν ακόμα δεκάδες μέλη του προσωπικού της CropLife που παρακολουθούν τις συναντήσεις του Codex εκ μέρους της Monsanto / Bayer για να διασφαλίσουν ότι όλες οι τοξικές χημικές ουσίες τους θα συνεχίσουν να βλέπουν το φως της ημέρας.

Μετά από όλα αυτά, εξετάστε αυτή τη δήλωση στο έγγραφο που υποβλήθηκε στον Codex (παραπάνω), για άλλη μια φορά: "Τα έντομα είναι άγριας συγκομιδής, ημι-εξημερωμένα ή εκτρεφόμενα. Διάφορα στάδια των εντόμων και της αράχνης μπορούν να καταναλωθούν: αυγά, κάμπιες, μαριονέτες και ενήλικες. Η έκθεση στα φυτοφάρμακα γίνεται μέσω του μεταβολισμού των ζώων».

Είναι να απορεί κανείς γιατί οι ΗΠΑ έφτασαν σε ιστορικό χαμηλό 80 ετών σε λιγότερες γεννήσεις και το σπέρμα των ανδρών έχει μειωθεί κατά 50%; Σαν να μην έφταναν οι ευγονικοί που στείρωναν 60.000 Αμερικανούς στις αρχές έως τα μέσα της δεκαετίας του 1900, σίγουρα το DDT στη δεκαετία του 1940 και μετά, φρόντισε για χιλιάδες περισσότερους και τα εμβόλια και οι αμβλώσεις μετέφεραν τα υπόλοιπα. Και μόλις την περασμένη εβδομάδα, η Planned Parenthood ανακοίνωσε τη νέα κλινική αμβλώσεων 37 ποδιών σε τροχούς που θα ταξιδεύει στα περίχωρα των πολιτειών που έχουν θέσει περιορισμούς στις αμβλώσεις, ξεκινώντας την περιπέτειά τους στο Ιλινόις.

Μελέτες αποκαλύπτουν τους κινδύνους της κατανάλωσης εντόμων



Στο Journal of Future Foods, η περίληψη με τίτλο «Βρώσιμα έντομα ως μελλοντικά τρόφιμα: πιθανότητες και προκλήσεις», φαίνεται να κλίνει προς τα έντομα ως ευεργετική νέα προσφορά ζωοτροφών για τον άνθρωπο, δηλώνοντας ότι «Τα πλεονεκτήματα της εντομοφαγίας περιλαμβάνουν την υψηλή απόδοση μετατροπής των ζωοτροφών των εντόμων και την εκτροφή σε οργανικά πλευρικά ρεύματα, προσθέτοντας αξία στα απόβλητα και μειώνοντας την περιβαλλοντική μόλυνση. 

Σε σύγκριση με την εκτροφή βοοειδών, τα έντομα εκπέμπουν σχετικά λίγα αέρια του θερμοκηπίου και λίγη αμμωνία και απαιτούν σημαντικά λιγότερη γη και νερό».

Ωστόσο, συνεχίζουν δηλώνοντας ότι «Τα τρόφιμα που προέρχονται από βρώσιμα έντομα άγριας συγκομιδής είναι επιρρεπή στην παρουσία υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων, καθώς τα άγρια έντομα μπορεί να τρέφονται με καλλιέργειες ή βλάστηση μολυσμένη με φυτοφάρμακα». 

Παραθέτουν δύο παραδείγματα μαζικών ψεκασμών σε χώρες της Ανατολικής Αφρικής που προκαλούν δυσμενείς επιπτώσεις και πώς τα μολυσμένα με φυτοφάρμακα έντομα στην Ταϊλάνδη έχουν προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση σε ανθρώπους που καταναλώνουν έντομα. 

Σύμφωνα με μια μελέτη που μοιράστηκε το Χάρβαρντ, το 92% των εντόμων που καταναλώνονται σήμερα συλλέγονται από την άγρια φύση. Παρά το προφανές, το έγγραφο που υποβλήθηκε στον Codex περιλαμβάνει "άγριας συγκομιδής έντομα".

Εγείρουν επίσης ανησυχίες σχετικά με τα αλλεργιογόνα τροφίμων που προκαλούν δυσμενείς ανοσολογικές αποκρίσεις, ειδικά επειδή υπάρχουν συγκεκριμένες πρωτεΐνες στα έντομα που θεωρούνται αλλεργιογόνα, ιδιαίτερα σε γρύλους και σκουλήκια γευμάτων. 

Αναφέρουν ότι σχεδόν το ένα πέμπτο των θανατηφόρων αντιδράσεων στα τρόφιμα στην Κίνα οφείλονται στην κατανάλωση εντόμων. Έτσι, ενώ το Χόλιγουντ, ο FAO και ο ΠΟΥ συνεχίζουν να προωθούν ότι «δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο τρώνε έντομα», παραλείπουν να αναφέρουν πόσοι πεθαίνουν από αυτό, αρρωσταίνουν ή υποσιτίζονται. Πόσο βολικό.

Ο κατάλογος των παθογόνων μικροοργανισμών που βρέθηκαν είναι έντομα είναι πολύ μακρύς για να απαριθμηθεί. Έχουν ήδη υπάρξει αναφορές για τροφιμογενείς λοιμώξεις και δηλητηριάσεις που προκλήθηκαν από παθογόνα μικρόβια κατά την κατανάλωση εντόμων. 

Οι μυκοτοξίνες και οι αφλατοξίνες, ένα αποδεδειγμένο καρκινογόνο, προκαλούν επίσης μεγάλη ανησυχία. Επιπλέον, ορισμένα έντομα περιέχουν αντι-θρεπτικά συστατικά που αναστέλλουν την πρόσληψη, την πέψη και την απορρόφηση, αλλά το έγγραφο Codex επιμένει ότι όλα αυτά τα έντομα είναι απίστευτα θρεπτικά. Βαρέα μέταλλα βρίσκονται επίσης σε ορισμένα έντομα. Προτείνουν επίσης ότι τα παράσιτα μπορεί να είναι ένα ζήτημα, καθώς μπορούν να μεταδώσουν παρασιτικές τροφιμογενείς ασθένειες.

Σε μια μελέτη του 2007, οι επιστήμονες του UCSF ανέφεραν ότι η χιτίνη, ο εξωσκελετός των εντόμων, προκαλεί φλεγμονή των αεραγωγών, αλλεργίες και ενδεχομένως άσθμα. Τα έντομα και τα παρασιτικά σκουλήκια είναι κοινές πηγές αλλεργιών και παράγουν δισεκατομμύρια τόνους χιτίνης κάθε χρόνο. Η επεξεργασία των οστρακοειδών ήταν ένα σημαντικό ζήτημα που αναφέρονται ως «άσθμα καβουριών», λόγω και της χιτίνης.

Ενώ, οι άνθρωποι έχουν ένα ένζυμο που βοηθά στη διάσπαση της χιτίνης, δεν είναι όλοι σε θέση να το κάνουν αποτελεσματικά. Είναι ενδιαφέρον ότι ο υψηλότερος κίνδυνος παιδικού άσθματος σχετίζεται με τη χαμηλότερη έκθεση σε βακτήρια, με βάση μελέτες. 

Υποστηρίζουν ότι επειδή τα βακτήρια είναι γνωστό ότι αποικοδομούν τη χιτίνη και έχει υπάρξει μια μαζική μείωση των βακτηρίων λόγω της σύγχρονης κοινωνίας που καθαρίζει τις συνθήκες διαβίωσης, μπορεί στην πραγματικότητα να οδηγήσει σε αύξηση της χιτίνης στο περιβάλλον. Σημειώνουν επίσης ότι το άσθμα γίνεται ένα σημαντικό ζήτημα, ειδικά με τα παιδιά.

Θυμάστε όταν «ειδικοί επιστήμονες» στο CDC και στην Ειδική Ομάδα Covid είπαν στη χώρα να αποστειρώνει τα πάντα, να πλένει συνεχώς τα χέρια τους και να φοράει μάσκα - και ο κόσμος φώναξε λέγοντας ότι η μείωση αυτής της μεγάλης έκθεσης σε βακτήρια θα μας σκοτώσει όλους; Πώς δημιουργείτε αναπνευστικά προβλήματα σε έναν πληθυσμό σε μια περίοδο που θέλουν όλοι να πειστούν ότι πρέπει να κάνουν ένα τρύπημα για να αποφύγουν έναν αναπνευστικό ιό;

Σε μια μελέτη του 2018 για το NIH, εξηγούν ότι η χιτίνη ανιχνεύεται κυρίως στους πνεύμονες ή το έντερο και επάγει την παραγωγή κυτοκινών, τη στρατολόγηση λευκοκυττάρων και την εναλλακτική ενεργοποίηση μακροφάγων. 

Η συγκεκριμένη μελέτη επικεντρώθηκε στο πώς το ανοσοποιητικό σύστημα ανταποκρίνεται στη χιτίνη, εξηγώντας πώς προκαλεί φλεγμονή στους πνεύμονες, αλλά και πώς θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τη χιτίνη και το παράγωγό της χιτοζάνης για να ωφελήσουν τους ανθρώπους λόγω των αντιμικροβιακών ιδιοτήτων της. 

Μια μελέτη του 2021 δείχνει πώς η χιτίνη και η χιτοζάνη θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως εργαλεία για την καταπολέμηση του Covid-19.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η χιτίνη και η χιτοζάνη χρησιμοποιούνται ήδη στη βιοϊατρική και τη βιοτεχνολογία, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης τους ως ακινητοποιητικό ενζύμου στη βιομηχανία τροφίμων, ως αντικαρκινικός παράγοντας, σε επιδέσμους τραυμάτων και ράμματα, για μηχανική ιστών και διάγνωση καρκίνου.

Η μελέτη του 2018 αναφέρει ότι υπάρχουν πολλές πτυχές των αλληλεπιδράσεων χιτίνης-ανοσοποιητικού συστήματος που δεν έχουν ακόμη κατανοηθεί πλήρως, ότι κάθε πηγή χιτίνης διαφέρει από την άλλη και πρέπει να μελετηθεί και ότι η αποφυγή της έκθεσης σε χιτίνη πρέπει να διερευνηθεί.

Το γεγονός είναι ότι υπήρξε περιορισμένος αριθμός μελετών σχετικά με την κατανάλωση εντόμων και μόνο τα τελευταία χρόνια άρχισαν να δημοσιεύουν περισσότερο, για να προωθήσουν αυτήν την ατζέντα. 

Οι περισσότερες από τις μελέτες παρέχουν λόγους για τους οποίους τα έντομα πρέπει να αποτελούν μια νέα πηγή τροφής σε αντίθεση με τα βοοειδή που καταλαμβάνουν πολύ περισσότερη γη και παροχή νερού, υπό το πρόσχημα της κλιματικής αλλαγής, ενώ δεν παρέχουν επιστημονικά δεδομένα σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους, εκτός από το να λένε ότι η συγκομιδή, η εκτροφή και η επεξεργασία πρέπει να γίνονται με ασφάλεια σε περιβάλλοντα που εκτρέφονται σε αγροκτήματα. 

Τα μόνα δεδομένα που περιλαμβάνουν είναι τα ποσοστά για τη χρήση γης και νερού, τις εκπομπές βοοειδών και μέρος της θρεπτικής αξίας που βρίσκεται στα έντομα, ενώ όλοι παπαγαλίζουν την ίδια δήλωση περίπου 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο (κυρίως στην Αφρική και την Ασία, και είναι πιθανώς ένας πολύ διογκωμένος αριθμός) τρώνε ζωύφια εδώ και χρόνια, σαν να υποδηλώνουν ότι αυτό το καθιστά ασφαλές. 

Ωστόσο, δεν παρέχουν κατάλογο των ειδών που υποτίθεται ότι ήταν ασφαλή, ούτε επισημαίνουν τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν δηλητηριαστεί, αρρωστήσει ή πεθάνει από την κατάποση εντόμων ή κλινικές μελέτες που δείχνουν τη βλάβη ή την ασφάλεια από την κατανάλωση κάθε είδους. Είναι σαν να διαβάζεις ένα άρθρο για τις Σημειώσεις του Μπιλ Γκέιτς.

Το έγγραφο που παρουσιάστηκε στον Codex απαριθμεί εκατοντάδες χιλιάδες έντομα και αράχνες που μπορούν να καταναλωθούν σε όλα τα στάδια. Είναι απίστευτο. Στην πραγματικότητα, θυμίζει ότι το τρύπημα Covid είναι «ασφαλές και αποτελεσματικό», που διατυμπανίζεται από πολλούς από τους ίδιους ανθρώπους που σπρώχνουν τα έντομα.

Will The Insects and Animals be Gene-edited?


Εκτός από τα πιθανά αλλεργιογόνα, τα φλεγμονώδη ζητήματα, μεταφέρονται από φυτοφάρμακα που προκαλούν αναπαραγωγικά ζητήματα, παθογόνα και άλλους επικίνδυνους κινδύνους για την υγεία από την κατανάλωση εντόμων, ο οποίος πιστεύει για μια στιγμή ότι οποιαδήποτε «ρυθμιζόμενα έντομα που εκτρέφονται σε αγροκτήματα» θα είναι ασφαλέστερα, όταν οι χρηματοδοτούμενες από τον Μπιλ Γκέιτς επιχειρήσεις έχουν ήδη κατακτήσει την παραγωγή κουνουπιών με γονιδιακή επεξεργασία που εξαφανίζουν τα αναπαραγωγικά συστήματα του άλλου για να μειώσουν τον πληθυσμό των κουνουπιών. 

Το πρόγραμμα World Mosquito έχει ήδη αναπτύξει τα μικρά buggers σε 11 χώρες, με σχέδια κλιμάκωσης σε όλο τον κόσμο. Η Oxitec απελευθέρωσε 150.000 κουνούπια σε έξι τοποθεσίες της Φλόριντα μόλις πέρυσι.

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι αυτό δεν είναι πρόδρομος για το μέλλον των γονιδιακά επεξεργασμένων σφαλμάτων που σερβίρονται σε κάθε παντοπωλείο, ειδικά με την ανάγκη να τα καλλιεργήσουμε. 

Αυτό δεν σημαίνει ότι αλλάζοντας ένα σφάλμα για να μην αναπαραχθεί, θα αλλάξει τον άνθρωπο που το καταναλώνει ή δαγκώνεται από αυτό για να γίνει στείρος, αλλά σίγουρα εγείρει ανησυχίες σχετικά με το ποιες τροποποιήσεις μπορούν να γίνουν σε σφάλματα που μπορεί να επηρεάσουν τους ανθρώπους.

Συμπτωματικά, πριν από δύο μήνες πέτυχαν με κατσαρίδες με γονιδιακή επεξεργασία για πρώτη φορά και τώρα πιστεύουν ότι θα λειτουργήσει και σε περισσότερα από ένα εκατομμύριο άλλα είδη εντόμων.

«Μπορούμε τώρα να επεξεργαστούμε τα γονιδιώματα των εντόμων πιο ελεύθερα και κατά βούληση. Κατ 'αρχήν, αυτή η μέθοδος πρέπει να λειτουργεί για περισσότερο από το 90% των ειδών εντόμων. Κατ 'αρχήν, μπορεί επίσης να είναι πιθανό ότι άλλα αρθρόποδα θα μπορούσαν να υποστούν επεξεργασία του γονιδιώματος χρησιμοποιώντας μια παρόμοια προσέγγιση.

 Αυτά περιλαμβάνουν γεωργικά και ιατρικά παράσιτα, όπως ακάρεα και τσιμπούρια, και σημαντικούς αλιευτικούς πόρους όπως γαρίδες και καβούρια», δήλωσε ο ανώτερος συγγραφέας της μελέτης Takaaki Daimon του Πανεπιστημίου του Κιότο. Οι κρότωνες και τα ακάρεα βρίσκονται στο μενού Codex, μαζί με χιλιάδες άλλα.

Ήταν μια μεγάλη χρονιά στη γονιδιακή επεξεργασία. Επεξεργάστηκαν με επιτυχία δύο σκύλους beagle στη Νότια Κορέα από κλωνοποιημένα κύτταρα του δέρματος που είχαν τροποποιηθεί από το CRISPR. 

Προηγουμένως, το 2018, αποκατέστησαν την πρωτεϊνική δυστροφίνη στους μυς του σώματος σε σκύλους μέσω crispr, με την ελπίδα ότι θα είναι σε θέση τελικά να θεραπεύσουν τους ανθρώπους. Ναι, τα σκυλιά και οι αρουραίοι βρίσκονται επίσης στο μενού codex. Μόλις είχαν επιτυχία με αρουραίους επεξεργασίας γονιδίων και φέτος.

Μιλώντας για αρουραίους, η Νέα Ζηλανδία θέλει να τους σβήσει από το χάρτη. Στην πραγματικότητα, η ατζέντα Predator-Free 2050 θέλει να εξαλείψει όλους τους αρουραίους, τα possums, τα mustelids, τα wallabies και τα stoats. Αλλά περιμένετε... δεν είναι θέσεις και γουάλαμπι στο μενού codex; 

Τι θα φάει ο κόσμος; Το Predator-Free, ένα λεγόμενο λαϊκό κίνημα, είναι ενθουσιασμένοι με τη δυνατότητα χρήσης του CRISPR για τη διάδοση γονιδίων μέσω του πληθυσμού των αρουραίων που καθιστούν δύσκολη την αναπαραγωγή τους, όπως ακριβώς χρηματοδότησε ο Γκέιτς την Oxitec για να κάνει με τα κουνούπια. Με το CRISPR, έχουν τη δυνατότητα να τρέχουν γονίδια σχεδιαστών σε ολόκληρες ομάδες ζώων που θα αλλάξουν για πάντα τα χαρακτηριστικά ολόκληρου του πληθυσμού σε λίγες μόνο σύντομες γενιές.

Ορισμένοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι αυτές οι γονιδιακές κινήσεις θα ήταν επιζήμιες, καθώς θα εξαπλώνονταν γρήγορα σε ολόκληρα έθνη και θα ήταν μη αναστρέψιμες, αλλάζοντας ολόκληρα οικοσυστήματα, ενώ άλλοι θέλουν την άδεια να σκοτώσει. Αυτό εγείρει ένα καλό σημείο. 

Καθώς οι χώρες αποφασίζουν να τροποποιήσουν γενετικά τα ζώα, τα ψάρια, τα έντομα, τους σπόρους και τελικά τους ανθρώπους, θα ήταν δύσκολο να το περιορίσουν μεταξύ των χωρών, ειδικά με τον στόχο του χωνευτηρίου ανοιχτών συνόρων. 

Φανταστείτε πόσο γρήγορα θα μπορούσαν να αλλάξουν ολόκληρα οικοσυστήματα και πώς άλλοι θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν ως όπλο. Προς το παρόν, ακούγεται ότι η ομάδα Predator-Free μπορεί να τρέξει εναέριες σταγόνες δηλητηρίου ελπίζοντας ότι το όνειρό της CRISPR θα γίνει πραγματικότητα μια μέρα σύντομα.

Ο Συνασπισμός για Υπεύθυνη Γονιδιακή Επεξεργασία στη Γεωργία, που εγκρίθηκε από την Cargill, τον μεγαλύτερο παραγωγό πουλερικών στον κόσμο που εργάζεται ήδη με σπόρους με γονιδιακή επεξεργασία για φυτά, έχει αρκετά τη διευθύνουσα επιτροπή που αποτελείται από την Αμερικανική Ένωση Εμπορίου Σπόρων, τη BASF, την Corteva, την Pivot Bio, το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση και άλλους παράγοντες.

Όπως καλύπτεται στην έκθεση Corey's Digs σχετικά με τις εσωτερικές εγκαταστάσεις παραγωγής, υπάρχουν ήδη πάνω από 100 εργαστήρια στη Silicon Valley που εργάζονται με ανυπομονησία σε σπόρους που έχουν υποστεί γονιδιακή επεξεργασία. Ο FDA έχει ήδη εγκρίνει σολομό, χοίρους και βοοειδή που έχουν υποστεί γονιδιακή επεξεργασία και έχει χαλαρούς κανονισμούς για τους σπόρους.

Με βάση τα εργαστήρια που έχουν ήδη δημιουργηθεί, τις νέες εγκαταστάσεις που ανεβαίνουν, οργανισμούς όπως η Cargill και άλλοι που ποντάρουν τη θέση τους στη σφαίρα της γονιδιακής επεξεργασίας και το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος των τροφίμων στις ΗΠΑ είναι ήδη γενετικά τροποποιημένο, είναι ασφαλές να πούμε ότι μέσα στην επόμενη δεκαετία, όλοι οι σπόροι, τα ζώα, το κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο, τα ψάρια που καλλιεργούνται στο αγρόκτημα και ακόμη και τα έντομα θα υποστούν γονιδιακή επεξεργασία ή θα τροποποιηθούν πλήρως γενετικά. Όλα τα καταπιεζόμενα θα είναι συνθετικά αν δεν σταματήσει αυτό.

Οι επενδυτές λυμαίνονται ολόκληρο τον πληθυσμό



Η αγορά βρώσιμων εντόμων αναμένεται να αυξηθεί από 1 δισεκατομμύριο δολάρια το 2019 σε 8 δισεκατομμύρια δολάρια το 2030. Ενώ πολλές επενδύσεις έχουν διατεθεί για ζωοτροφές, κινούνται γρήγορα προς την ανθρώπινη κατανάλωση.

Η εταιρεία του Παρισιού, InnovaFeed, το μεγαλύτερο κέντρο παραγωγής εντόμων στον κόσμο για ζωοτροφές και υδατοκαλλιέργειες, συνεργάστηκε πρόσφατα με την ADM, έναν γίγαντα τροφίμων αξίας 48 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για να επεκταθεί στις ΗΠΑ και να κατασκευάσει μια εγκατάσταση στο Decatur του Ιλινόις.

 Έχουν συγκεντρώσει πάνω από 450 εκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις, συμπεριλαμβανομένης της Cargill που είναι επίσης πελάτης, και οι εμπορικές συνεργασίες προβλέπεται να εξασφαλίσουν 1 δισεκατομμύριο δολάρια τα επόμενα 10 χρόνια, με στόχο να προχωρήσουν και στην ανθρώπινη κατανάλωση. Σκοπεύουν να κατασκευάσουν 10 τοποθεσίες κατά την επόμενη δεκαετία.

«Σε μια εποχή που η διατήρηση των φυσικών μας πόρων και η διατήρηση του περιβάλλοντός μας καθίστανται απόλυτη ανάγκη, είμαστε πεπεισμένοι ότι η βιομηχανία εντόμων αποτελεί βασική λύση για τις ανάγκες παραγωγής τροφίμων του πλανήτη μας», δήλωσε ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της InnovaFeed, Clément Ray.

Πρόσφατα διόρισαν τον Maye Walraven ως γενικό διευθυντή για τις επιχειρήσεις της Βόρειας Αμερικής. «Η επέκτασή μας στις ΗΠΑ είναι ένα κρίσιμο βήμα για την επέκτασή μας. Θα μας επιτρέψει να έχουμε πρόσβαση σε μια βαθιά πηγή πρώτων υλών και να αυξήσουμε σημαντικά την παραγωγική μας ικανότητα», δήλωσε ο Walraven. Η αγορά της Βόρειας Αμερικής αναμένεται να αυξηθεί κατά 28% έως το 2023, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη περιοχή.

Μικρότερες εταιρείες όπως η Big Cricket Farms στο Οχάιο και η Cowboy Cricket Farms στη Μοντάνα, παράγουν και οι δύο γρύλους για ανθρώπινη κατανάλωση. Υπάρχουν μυριάδες άλλες εταιρείες που εμφανίζονται σε όλο τον κόσμο.

Είτε τα τρώτε από ένα πιάτο είτε τα καταναλώνετε μέσω ζώων, φαίνεται ότι είναι αποφασισμένοι να βεβαιωθούν ότι τα έντομα βρίσκονται στο μενού.

Ενώ ο FDA έχει εγκρίνει έντομα σε ζωοτροφές κοτόπουλου, δεν έχουν ακόμη λάβει θέση σχετικά με την ανθρώπινη κατανάλωση εντόμων. Τώρα που είναι στο τραπέζι στο Codex, είναι μόνο θέμα χρόνου πριν τα νέα "πρότυπα" φτάσουν στο FDA και οι άνθρωποι όχι μόνο πρέπει να καθαρίσουν τις ετικέτες τροφίμων για "περιέχει βιομηχανικά τρόφιμα" αλλά και "περιέχει έντομα", μόνο θα χρησιμοποιήσουν λέξεις όπως "υμενόπτερα", ώστε οι άνθρωποι να μην έχουν ιδέα ποιο είναι το συστατικό στην πραγματικότητα. Ή, ίσως απλά να εμπίπτει στις "τεχνητές γεύσεις".

Διατηρήστε το τοπικό και τον τελικό κώδικα



Το μέλλον δεν θα έχει να κάνει με το αν οι άνθρωποι θα έχουν πρόσβαση σε τρόφιμα ή όχι, αλλά με το αν θέλουν πρόσβαση στα τρόφιμα που βρίσκονται στα ράφια των παντοπωλείων. Όλοι πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στις ετικέτες. Φροντίστε να προσέξετε τη νέα ετικέτα "περιέχει βιομηχανικά τρόφιμα", για αρχάριους.

Είναι αμφίβολο ότι οι ΗΠΑ θα επιτρέψουν στις «σακούλες σκύλων» να περιέχουν πραγματικό κρέας σκύλου, ειδικά μετά το φονικό ξεφάντωμα του Anthony Fauci beagle που προκάλεσε τεράστια κατακραυγή, αλλά προχωρούν ολοταχώς στην ενσωμάτωση εντόμων στα τρόφιμα και οι επενδυτές παρατάσσονται.

Ο Scott Tips συμβουλεύει για τρία βασικά πράγματα που μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι:
• Αναφέρετε το γραφείο του Codex στη χώρα
σας

• Γράψτε το συνέδριό σας και ζητήστε τους να στηριχθούν στο γραφείο του Codex

• Ζητήστε από τα κράτη μέλη να αποσυρθούν από τον Codex

Είναι σημαντικό να συγκεντρώσετε και να διατηρήσετε μια προμήθεια σπόρων χωρίς ΓΤΟ, για τους ανθρώπους να καλλιεργήσουν τα δικά τους τρόφιμα ή να υποστηρίξουν εκείνους που το κάνουν και να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στα τοπικά παντοπωλεία σας. 

Μιλήστε με τους μικρότερους παντοπώλες σας και βεβαιωθείτε ότι βρίσκονται στην ίδια σελίδα και γνωρίζουν τι συμβαίνει σε πολλά προϊόντα. Εάν είστε εξοικειωμένοι στο να προσέχετε τις θερμίδες και τη συχνότητα των γευμάτων, ίσως είναι καλή ιδέα να προσθέσετε την καθαρότητα όταν «ευλογείτε την βρώση και την πόση σας».


ΣΧΟΛΙΟ ΟΙΜΟΥ-ΑΘΗΝΑΣ


Να θυμηθούμε τους καιρούς της πνευματικής υγείας όπου το να τρως έντομα ήταν δαιμονιώδης διαστροφή, όπως την περιγράφει ο Μελ Μπρούκς στην κωμωδία «Dracula: Dead And Loving It
» όπου ο Renfield, ο διαταραγμένος ακόλουθος του Dracula, είναι εντομοφάγος!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου