Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022

Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΒΟΜΒΑΣ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ, ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΈΡΕΥΝΑΣ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ.

Η ΡΩΣΙΑ ΘΕΤΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ NRBC (ΧΗΜΙΚΕΣ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ, ΡΑΔΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ) ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΕΝ ΟΨΕΙ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑΣ ΜΕ ΠΥΡΗΝΙΚΗ "ΒΡΩΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ"! 


Η ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΠΛΩΘΕΙ ΩΣ ΚΑΙ ΣΕ 1.500 ΧΛΜ!

Η Ρωσία θέτει όλες τις μονάδες της NRBC (χημικές, βιολογικές, ραδιολογικές και πυρηνικές) σε επιφυλακή δήλωσε τo Υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας έθεσε δυνάμεις και μέσα σε επιφυλακή σε περίπτωση έκρηξης «βρώμικης βόμβας» από την Ουκρανία.

Στο πλαίσιο των αναφορών ότι η Ουκρανία προετοιμάζει μια προβοκάτσια χρησιμοποιώντας τη λεγόμενη «βρώμικη βόμβα» – ένα πυρηνικό όπλο χαμηλής απόδοσης, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει ειδοποιήσει τις ειδικές δυνάμεις και τα μέσα ικανά να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες μιας πιθανής καταστροφής. 

Οι ραδιενεργές ουσίες που απελευθερώνονται από την «βρώμικη βόμβα» της Ουκρανίας μπορούν να καλύψουν την Πολωνία και επίσης θα εξαπλωθούν στην ατμόσφαιρα σε απόσταση έως και 1.500 χιλιομέτρων αναφέρει το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας. 

Σύμφωνα με τo ίδιο και τις διαθέσιμες πληροφορίες του, δύο οργανισμοί της Ουκρανίας έχουν λάβει απευθείας εντολή να δημιουργήσουν τη λεγόμενη dirty bomb. Οι εργασίες βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσής τους.

Τι είναι μια «βρώμικη βόμβα»

“Βρώμικη βόμβα” – ένα πυρηνικό όπλο χαμηλής απόδοσης, το αποτέλεσμα του οποίου εκτείνεται με την πάροδο του χρόνου. Η χρήση του βλήματος οδηγεί σε ραδιενεργή μόλυνση των εδαφών και πληθυσμού τους με ραδιενέργεια.

 Για την κατασκευή αυτού του τύπου όπλου, αρκεί η χρήση πυρηνικών αποβλήτων. Σύμφωνα με ειδικούς, το Κίεβο έχει τους πόρους και τις δυνατότητες για να δημιουργήσει μια τέτοια βόμβα.

Μπορεί η Ουκρανία να χρησιμοποιήσει μια «βρώμικη βόμβα»
Ο Σεργκέι Σόιγκου εξέφρασε την ανησυχία του για την πιθανή χρήση αυτών των πυρομαχικών από το Κίεβο

«Για να τη δημιουργήσετε, πρέπει να ανοίξετε ένα βαρέλι πυρηνικών αποβλήτων από κάποιο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας, να το βάλετε σε μια κάψουλα και μετά να ανατινάξετε με 100 κιλά TNT», είπε στην Izvestia ο στρατιωτικός ειδικός Vladislav Shurygin.

Πώς η Ουκρανία ετοιμάζει πρόκληση με «βρώμικη βόμβα»
Την προηγούμενη μέρα, τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης έμαθαν από πηγές από πολλά κράτη ότι οι ουκρανικές αρχές σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν ένα σενάριο με την έκρηξη μιας «βρώμικης βόμβας» στο έδαφός τους. 

Το καθεστώς του Κιέβου σκοπεύει να κατηγορήσει τη Ρωσία για χρήση όπλων μαζικής καταστροφής και ως εκ τούτου να ξεκινήσει έναν νέο γύρο της παγκόσμιας αντιρωσικής εκστρατείας, πρωτοφανούς στην κλίμακα της.

Την ίδια ώρα, η προετοιμασία της προβοκάτσιας βρίσκεται ήδη στο τελικό στάδιο. Η κατασκευή του βλήματος, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, πραγματοποιείται από το εργοστάσιο εξόρυξης και επεξεργασίας Vostochny και ειδικούς του Ινστιτούτου Πυρηνικής Έρευνας του Κιέβου.

Επιπλέον, υπάλληλοι της διοίκησης του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky διαπραγματεύονται με το Ηνωμένο Βασίλειο, συζητώντας τη μεταφορά εξαρτημάτων πυρηνικών όπλων στο Κίεβο.


Με την επιτυχή εφαρμογή της πρόκλησης, η Ουκρανία αναμένει να υπονομεύσει το καθεστώς της Μόσχας στα μάτια της παγκόσμιας κοινότητας, να στερήσει τη Ρωσία από βασικούς εταίρους και να θέσει το ζήτημα της στέρησής της από το καθεστώς της ως μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Πώς η Ρωσική Ομοσπονδία προετοιμάζεται για την προβοκάτσια της Ουκρανίας με μια «βρώμικη βόμβα»
Η αντίδραση της Ρωσικής Ομοσπονδίας δεν άργησε να έρθει. 

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου είχε συνομιλίες με τους επικεφαλής των στρατιωτικών τμημάτων τεσσάρων χωρών – Μεγάλης Βρετανίας, Τουρκίας, Γαλλίας και Ηνωμένων Πολιτειών, ενημερώνοντας τους συναδέλφους του για την πιθανή προετοιμασία μιας προβοκάτσιας. 

Επιπλέον, ο Σόιγκου επεσήμανε την ανεξέλεγκτη κλιμάκωση της κατάστασης στην Ουκρανία.

Επίσης, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Ρωσία σκοπεύει να θέσει το ζήτημα των προσπαθειών της Ουκρανίας να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα στον ΟΗΕ.

 Ο επικεφαλής του τμήματος διευκρίνισε ότι η ρωσική πλευρά έχει λόγους να φοβάται σοβαρά την υλοποίηση μιας προβοκάτσιας και η Μόσχα σκοπεύει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποτρέψει μια καταστροφή.



Στις 24 Οκτωβρίου, ο αντιστράτηγος Igor Kirillov, Αρχηγός των Σωμάτων Ακτινοβολίας, Χημικής και Βιολογικής Προστασίας (RCBZ) των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ανακοίνωσε ότι τα ειδικά μέσα του τμήματος τέθηκαν σε κατάσταση αντίδρασης-συναγερμού. Γίνονται προετοιμασίες για την εκτέλεση εργασιών σε συνθήκες ραδιενεργής μόλυνσης.

Συνέπειες πιθανής προβοκάτσιας με «βρώμικη βόμβα»
Όπως εξήγησε στην Izvestia ο στρατιωτικός ειδικός Vladislav Shurygin, η μόλυνση από την έκρηξη ενός τέτοιου βλήματος θα εξαπλωθεί σε ακτίνα 500 m έως 1 km. 

Ωστόσο, οι συνέπειες μιας πρόκλησης δεν μπορούν να συγκριθούν με μια πλήρη πυρηνική έκρηξη. 

Οι ραδιενεργές ουσίες θα αρχίσουν σύντομα να εισέρχονται στο έδαφος. Και σε περίπτωση πιθανής έκρηξης στο νερό, τα επιβλαβή σωματίδια θα σαρώσουν προς τα κάτω και θα αρχίσουν να κατακάθονται στον πυθμένα.

Παράλληλα, ο ειδικός αμφισβήτησε την επιτυχία της προβοκάτσιας.

«Αν θέλουν να μας κατηγορήσουν, δεν θα είναι εύκολο: έχουμε «καθαρές» βόμβες και γιατί να χρειαζόμαστε μια «βρώμικη» βόμβα είναι εντελώς ακατανόητο», είπε.

Εν τω μεταξύ, η Ουκρανία συνεχίζει τους βομβαρδισμούς προκειμένου να δημιουργηθεί απειλή ανθρωπογενούς καταστροφής στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής του Zaporozhye (ZNPP). Τα ρωσικά στρατεύματα αποκρούουν με επιτυχία τις επιθέσεις, το υπόβαθρο ακτινοβολίας είναι εν τάξη.

Η Μόσχα απαιτεί από το Κίεβο να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες ετοιμασίας για μια «βρώμικη βόμβα» και οι δυτικοί χορηγοί να αποσύρουν την προστασία τους δηλώνει το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.

H άλλη πλευρά...

Τα υπουργεία Εξωτερικών της Γαλλίας, της Βρετανίας και των ΗΠΑ εξέδωσαν κοινή δήλωση που απορρίπτει τους ισχυρισμούς της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας για προβοκάτσια και επιβεβαιώνει την υποστήριξή τους στο Κίεβο αναφέρει το Reuters.

Οι Ουκρανοί δεν δημιουργούν μια «βρώμικη βόμβα» λέει το ίδιο πρακτορείο επικαλούμενο στρατιωτικό αξιωματούχο των ΗΠΑ.

Λαβρόφ: Οι δυτικές αρνήσεις σχετικά με τα σχέδια του Κιέβου να δημιουργήσει μια «βρώμικη βόμβα» είναι αβάσιμες. 

Ο Λαβρόφ είπε επίσης ότι “μερικοί από τους συνομιλητές” προσφέρθηκαν να συζητήσουν τις πληροφορίες που διαθέτει η Ρωσική Ομοσπονδία σχετικά με την προετοιμασία μιας “βρώμικης βόμβας” από το Κίεβο “σε επαγγελματικό, στρατιωτικό επίπεδο”.

 Πρόσθεσε ότι είναι απερίσκεπτο η Δύση να αγνοήσει τις προειδοποιήσεις της Μόσχας για πιθανή πυρηνική πρόκληση στο Κίεβο.





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου