Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022

ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΣΟΥΡΟΒΙΚΙΝ: «Η ΡΩΣΙΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΕΠΑΡΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΟΛΟΣΧΕΡΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ.»

Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΤΟ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΗ ΜΑΧΗ!!! 
4 ΒΙΝΤΕΟ


 “Δεν είμαι διατεθειμένος να θυσιάσω περισσότερους Ρώσους στρατιώτες σε έναν ανταρτοπόλεμο ενάντια στις φανατικές ορδές που είναι εξοπλισμένες από το ΝΑΤΟ. Έχουμε αρκετή δύναμη και τεχνολογία για να φέρουμε την Ουκρανία σε πλήρη παράδοση.” – Στρατηγός Σεργκέι Βλαντιμίροβιτς Σουροβίκιν.

Ήταν αναμενόμενο. Αυτός ο στρατηγός λέει την αλήθεια. Είναι τόσο σίγουρος για τον εαυτό του που παίζει με ανοιχτά χαρτιά. Η ρώσικη αναδίπλωση σε κάποιες περιοχές έγινε ακριβώς γι αυτό το λόγο. Η μάχη δεν θα κριθεί στενά στο πεδίο αλλά στην υπεροπλία εξοπλιστικών συστημάτων. 

Η Ρωσία διαθέτει μεγάλα μέσα και θα τα ενεργοποιήσει. Αυτό προμηνύει άλλωστε η ομοβροντία προειδοποιήσεων χωρών μεταξύ αυτών Κίνας Αιγύπτου και μιας δεκάδας άλλων το τελευταίο 24ωρο προς υπηκόους τους στην Ουκρανία να την εγκαταλείψουν άμεσα.

Φαίνεται ότι σχεδόν όλες οι διπλωματικές αποστολές εκκενώνονται
Μαζική αποχώρηση αλλοδαπών υπηκόοων.

Οι μυστικές υπηρεσίες Ουκρανίας προβλέπουν μια επικείμενη στρατιωτική κλιμάκωση που θα μπορούσε να επηρεάσει το Κίεβο ή ακόμα και το δυτικό τμήμα της χώρας

Στην προαναφερόμενη εκδοχή περί καίριου πλήγματος συγκλίνει και η συνεχής προώθηση ρώσικων στρατευμάτων και εξοπλιστικών συστημάτων στη Λευκορωσία που βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα. Αναμένονται περίπου εννέα χιλιάδες Ρώσοι στρατιώτες, ανακοινώνει ο Βαλέρι Ρεβένκο, αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Λευκορωσίας.


Ρωσικά μαχητικά MiG-31 έφτασαν στη Λευκορωσία. Αυτά τα αεριωθούμενα φέρουν υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal και πυραύλους εξαιρετικά μεγάλου βεληνεκούς R-37M.


12 ρώσικα πολεμικά πλοία αναπτύχθηκαν στη Μαύρη Θάλασσα μεταφέρουν πυραύλους Iskander.

Η Λευκορωσία έχει αναπτύξει αυξημένο αριθμό συνοριακών αποσπασμάτων και ομάδων της εδαφικής συνοριακής υπηρεσίας για την προστασία των συνόρων με την Ουκρανία στο πλαίσιο της αυξημένης δραστηριότητας πληροφοριών από την ουκρανική πλευρά – Επίσημος εκπρόσωπος της Κρατικής Επιτροπής Συνόρων της Λευκορωσίας. Άντον Μπιτσκόφσκι.

Κάποιες ενδείξεις φαίνεται να υποδηλώνουν ότι η Ρωσία προετοιμάζει μια νέα επίθεση, ίσως προς το Κίεβο


Νωρίτερα, η Λευκορωσία εισήγαγε ΑΥΞΗΜΕΝΟ επίπεδο τρομοκρατικής απειλής στη χώρα σε σχέση με την «ΕΞΑΓΩΓΗ» ορισμένων χωρών στα σύνορα με τη Λευκορωσία.


Η Ρωσία κατηγόρησε τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ότι δεν σέβονται την εδαφική της ακεραιότητα. Ο Πεσκόφ από την πλευρά ου μίλησε για σαφή ανάμειξη ΝΑΤΟ. Μπέλγκοροντ και Ντόνετσκ δέχθηκαν τα πιο σφοδρά χτυπήματα τις τελευταίες ώρες.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να απαντήσουν στη χρήση πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία ανεξάρτητα από τη μορφή που θα λάβει αυτή η παραβίαση, λέει ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν.

Το ΝΑΤΟ θα ξεκινήσει πυρηνικές ασκήσεις τη Δευτέρα.
Στην άσκηση θα συμμετάσχουν 14 έθνη και έως και 60 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων υπερσύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών και στρατηγικών βομβαρδιστικών B-52 Stratofortress των ΗΠΑ.

2000 Oυκρανοί στρατιώτες θα εκπαιδευθούν σε γαλλικό έδαφος...

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις αποσύρονται από το Χάρκοβο. Κομβόι και κλιμάκια για την τρίτη μέρα πηγαίνουν στο Ντνεπροπετρόβσκ..

Η ουκρανική επίθεση στο βόρειο τομέα Χερσώνας που διεξήχθη την προηγούμενη μέρα από τρία τάγματα BTG, συμπεριλαμβανομένης μιας μονάδας τεθωρακισμένων, ήταν αναγνωριστική σε ισχύ και κατέληξε σχεδόν σε μια καταστροφή των επιτιθέμενων. Ωστόσο, η διαταγή δεν σταματά εδώ, η APU θα συνεχίσει τις επιθέσεις…

Yπ. Άμυνας Ρωσίας: Στην κατεύθυνση του Krivoy Rog, ο εχθρός προσπάθησε κατά τη διάρκεια της νύχτας να διασπάσει την άμυνα των ρωσικών στρατευμάτων στις περιοχές Koshara και Pyatikhatki στην περιοχή Kherson με έως και τρία τάγματα, συμπεριλαμβανομένου ενός τάγματος αρμάτων μάχης. 

Κατά τη διάρκεια σκληρών μαχών, οι μονάδες του ρωσικού στρατού κράτησαν τις θέσεις τους, προκαλώντας σημαντικές απώλειες στον εχθρό. Περισσότεροι από 250 Ουκρανοί στρατιωτικοί, 11 άρματα μάχης, 14 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και δύο πυροβολαρχίες πεδίου καταστράφηκαν.

Η κατάσταση στην αμυντική γραμμή στην περιοχή Χερσώνα είναι υπό έλεγχο, τα ουκρανικά στρατεύματα γλείφουν τις πληγές τους μετά από μια αποτυχημένη επιθετική προσπάθεια, δήλωσε στο RIA Novosti ο αναπληρωτής επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης Κίριλ Στρεμούσοφ.

Πολεμικός ανταποκριτής: Στην κατεύθυνση του Krivoy Rog, τα ουκρανικά στρατεύματα προσπάθησαν να προχωρήσουν στην περιοχή Dudchan στη δεξιά όχθη του Δνείπερου προς το Mylovy. Ο στόχος ήταν να περάσουν στον Μπερισλάβ. Δεν έχει επιτευχθεί.

Στο μέτωπο της Χερσώνας, ο ρωσικός στρατός επιτέθηκε στις θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην αριστερή όχθη των Ingulets στην περιοχή Sukhoi Stavka. Υπάρχει κάποια πρόοδος.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα έχει συνάντηση με μόνιμα μέλη του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας τις επόμενες ημέρες.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου