Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

Ο ΡΩΣΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΒΑΖΕΙ ΤΗ ΔΥΣΗ ΣΤΟ ΚΑΔΡΟ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΡΜΟΖΕΙ...

ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΝΤΟΥΓΚΙΝ: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΤΗ ΔΥΣΗ ΩΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ, ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ, ΜΕΤΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ. Η ΔΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΧΩΡΙΣΕ ΤΟ ΘΕΙΟ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ»!


Στις 25/10/22 ο φιλόσοφος και υπ΄αριθμόν 1 Ρώσος διανοούμενος θεωρητικός της Πολιτικής Εσχατολογίας και της 4ης Πολιτικής Θεωρίας ο Αλεξάντερ Ντάγκιν σε διάλεξη του στην Ολομέλεια της XXIV ВРНС στη Μόσχα: ”είμαστε αντιμέτωποι με τη Δύση ως ιδεολογία (σε ιδεολογικό επίπεδο) : φιλελευθερισμός, παγκοσμιοποίηση, μετανθρωπισμός. 

Η Δύση είναι μια ιδέα. Η εισβολή αυτής της ιδέας άρχισε με την εκκοσμίκευση που χώρισε το θείο από το ανθρώπινο (που παρεμπιπτόντως είναι εντελώς απαράδεκτο σε οντολογικό επίπεδο)!”

Και πρόσθεσε: ”Η πολιτική, η επιστήμη, η ιδεολογία πρέπει να χτιστούν πάνω στην πνευματική, χριστιανική διάσταση του Είναι – διαφορετικά είναι υπηρεσία στον εχθρό. Είναι αδύνατο να είσαι ουδέτερος.”


Ο άνθρωπος ανακατευθύνεται σε μια τεχνολογική θέωση, ένωση με τη μηχανή, από εν δυνάμει ζώο θεούμενο και κατά χάριν Θεός εκπίπτει σε τροποποιημένο υβρίδιο μιας νεογενετικής μετάλλαξης σε ρομποτοποιημένο ανδρείκελο, σε ανθρωποειδές εξαρτημένο από πάσης φύσεως εμφυτεύματα και εξωσκελετούς..

Είναι αυτή η Β΄ Πτώση του Ανθρώπου στην εωσφορική όσο και σισύφεια προσπάθεια του και πάλι ν΄ανέλθει κατά την αυθυπέρβαση παραβιάζοντας τα όρια της Δημιουργίας κι αλλοιώνοντας για πάντα τη φύση του. 

Αν στην κλασική περίοδο της Βιομηχανικής επανάστασης αλλοτριώθηκε υποτάχθηκε στη μηχανή στη φάση της 4ης βιομηχανικής επανάστασης ενσωματώθηκε στη μηχανή. Από τον Θεάνθρωπο στον μετάνθρωπο…

Το διακύβευμα είναι τεράστιο υπερβαίνει κατά πολύ τα σύνορα κρατών αγγίζει τα υπαρξιακά οντολογικά σύνορα του ανθρώπου…

Η μεγάλη απόσχιση είναι η αποκοπή της ανθρωπότητας από το Γένος της και η προσάρτηση της σε μια μετανθρωπική επικράτεια. Δεν πρόκειται για την αμφισβήτηση μιας κοσμοθεωρίας αλλά για μια κοσμική-κοσμογονική απειλή.




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου