Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ

ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΛΕΞΕΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ...!!!
Έφυγες ταξίδι μακρινό, ψηλά στον ουρανό.

Άφησες πίσω σου μια θέση αδειανή.

Άφησες πίσω σου μια πληγή αλλά και μια ανάμνηση γλυκιά.

Η ανάμνησή σου στις καρδιές μας θα μείνει πάντα ζωντανή.

Τα κεριά της εργασίας

Υπάρχουν κάτι άνθρωποι κεριά αναμμένα !

όχι αυτά στις εκκλησιές

ούτε στους βωμούς

αλλά έξω

εκτεθειμένα!

να συνοδεύουν τις περιφερόμενες λιτανείες.


Ένα τέτοιο κερί ,ανάμεσα σε άλλα, ήταν και η Χρυσάνθη μας

κι έσβησε!

Ήταν βλέπετε χωρίς αγορασμένο προστατευτικό χάρτινο ,πλαστικό ή γυάλινο...

Έστω μία απάνεμη χούφτα βρε αδερφέ

ή εκείνο το ελληνικό ..

"ζακέτα να πάρεις"!


Όταν κλυδωνίζεται η φλόγα ,

ή θα σβήσει

ή θα συνεχίσει

να σκάβει στο κερί .

ένδον σκάπτε!

Τα κεριά που σβήνουν ανακυκλώνονται ...

Καλή Ανάσταση Χρυσάνθη!

Χρυσό ανθισμένο !

Κερί αναμμένο!

Αφιερώνει η Ζωή Βαϊοπούλου

«Έφυγες ταξίδι, πήγες σε τόπους για να βρεις, κόσμο πάνω στα αστέρια.

Σε ένα κόσμο που όλο χάνει, δεν φταίμε πάντα εμείς αλλά και οι άλλοι.»Δεν πρόλαβες να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου ως ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. «Σε δολοφόνησαν!» Όμως έφυγες ελεύθερη!!!

- Γιατί ήσουν στην πρώτη γραμμή του αγώνα για το ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΟ!!!

- Γιατί το ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΟ δε διαχωρίζει ηλικίες ή εργασιακούς κλάδους. Από πότε ο συνάνθρωπος μας απέκτησε άποψη για το τι θα βάλει ή θα κάνει ο καθένας στο σώμα του;

- Γιατί «το ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΟ θα παραμείνει αδιαπραγμάτευτο και συνταγματικά κατοχυρωμένο. Δε χρειαζόμαστε πιστοποιητικά για να ΄μαστε λεύτεροι,» όπως ανέφερε η κ. Ζωή Βαϊοπούλου.


- Γιατί πάλεψες για την Ελευθερία, για το Συνάδελφο, για το Συνάνθρωπο.

- Γιατί πρωτοστατούσες στις διαμαρτυρίες των υγειονομικών σε αναστολή δίνοντας το σύνθημα: Δεν υπάρχει ΖΩΗ, δεν υπάρχει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, δεν υπάρχει ΥΓΕΙΑ χωρίς ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

- Γιατί πάλεψες με την ψυχή σου για την ελεύθερη συναίνεση του ατόμου σε οποιαδήποτε ιατρική πράξη.

- Γιατί αγωνίστηκες γι’ αυτό που η συνείδηση σου υπαγόρευε: για τα Δικαιώματα και την Αξιοπρέπεια του ατόμου, για την τήρηση του Συντάγματος.

- Γιατί σε είδαμε να οδηγείς τον αγώνα με χαμόγελο και με δυνατή φωνή ελπίζοντας για ένα καλύτερο μέλλον.

- Γιατί δεν υποχώρησες και δεν υπέκυψες στους εκβιασμούς.

«Ο εμβολιασμός υπό πίεση, ή λόγω εξαναγκασμού, δεν αποτελεί απλώς έναν κίνδυνο βλάβης, αλλά πραγματική βλάβη στη σωματική αυτονομία του ατόμου και συνεπώς στην προσωπικότητά του. Δεν χρωστάμε τη ζωή μας στον στόχο της μείωσης των κινδύνων για τους άλλους, ή των εκλαμβανόμενων ως κινδύνων. Γιατί το κόστος είναι πάντα πολύ σοβαρό. Το κόστος είναι η ανθρώπινη υπόστασή μας.»


- Γιατί αγωνίστηκες με σθένος και πάντα με χαμόγελο ενάντια στις διακρίσεις, τους διαχωρισμούς και τον κοινωνικό διχασμό.

- Γιατί κάποιοι αποφάσισαν για εσένα χωρίς εσένα.

- Γιατί κάποιοι σου στέρησαν το βιοπορισμό.

- Γιατί κάποιοι σε οδήγησαν σε οικονομική ασφυξία και επαγγελματική και κοινωνική περιθωριοποίηση.

- Γιατί βίωσες τον κοινωνικό στιγματισμό αφού σας αποκαλούν τζαμπατζήδες, ανόητους και αρνητές της “μονομερούς ιατρικής επιστήμης”.

- Γιατί οι άνθρωποι σου γύρισαν την πλάτη.

- Γιατί οι άνθρωποι δεν σε άκουγαν όταν τους χρειαζόσουνα να σε στηρίξουν για την επιλογή σου. Θεωρούσαν ότι η επιλογή σου ήταν ανεύθυνη.


- Γιατί επέλεξες να είσαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ και όχι πιόνι της Νέας Τάξης Πραγμάτων.


- Γιατί μόνο εσύ ξέρεις τελικά γιατί πήρες αυτήν την απόφαση.


ΓΙΑΤΙ ΖΕΙΣ ΜΕΣ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ:

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ

Με ρώτησαν αν σε ξέρω, με δύο λόγια να τους πω.

"Αυτό είναι άδικο για σένα". Μόνο σε αυτές τις λέξεις χωράς.

Μπροστά στο άδικο, που το πολέμησες, είχες συστηθεί μαζί μας. Το όνομα σου αξιοπρέπεια, η ταυτότητα σου σε έγραφε Χρυσάνθη.

Πώς ζει σήμερα η αξιοπρέπεια; Κυκλοφορεί με δανεικά, κάνει εξευτελιστικά μεροκάματα, στέκεται όρθια στο πεζοδρόμιο φωνάζοντάς και απαιτώντας το δίκιο της. Από δίπλα της περνάνε βιαστικοί και κατά πλειοψηφία αδιάφοροι, οι "υπάκουοι". Μετράμε πολλές μέρες, που ο εξαναγκασμός διχάζει, ελέγχει και εκβιάζει ολόκληρη κοινωνία.

Από σήμερα μετράμε και τις αυτοκτονίες που προκαλεί. Χρυσάνθη, οδοντίατρος σε αναστολή. Παρούσα παντού με βλέμμα, που το άστραμα του ξεχώριζε, αποφασισμένη για τις επιλογές και τις πράξεις της. Με φωνή και με γροθιά υψωμένη, ακέραια στάθηκε απέναντι σε ένα σύστημα.

Σύστημα εταιρικό που έχει διαλύσει το ετερικό.

Εταιρείες και κυβερνήσεις ισχυρές, τώρα, που η ανθρωπιά για τους ετέρους διπλανούς μας κατάντησε ανίσχυρη.

‘Εναν άνθρωπο που νοιαζόταν για τον άνθρωπο οδήγησαν στην αυτοκτονία με την ανέχεια, που του επέβαλλαν νομίμως! ‘Ενας γενναίος άνθρωπος μείον σε έναν απάνθρωπο κόσμο είναι απώλεια δύναμης. Σκληρή απόδειξη για τις επικίνδυνες μέρες, που ζούμε, ο δικός της θάνατος.

Η Χρυσάνθη πήρε από αυτό τον χαμηλό κόσμο τον Παράδεισο της ψυχής της. ‘Αφησε πίσω της μια ουλή. Πληγή, έσκαψαν τα 36 της χρόνια πάνω στην παλιανθρωπιά.

Αυτοί, που προκάλεσαν το χαμό της, κουβαλάνε άλλο ένα βάρος, που δεν πρόκειται να ξεφορτωθεί η ξεφτισμένη τους συνείδηση. Σίσυφοι των τύψεων καταλήγουν.

Εμείς, που την είχαμε συναντήσει στο πεζοδρόμιο της Αριστοτέλους γελαστή και δυνατή, θα την μνημονεύουμε.

Το τέλος της δεν έδειξε αδυναμία, όπως λένε οι νηφάλιοι κατήγοροι, την υπογραφή του δολοφόνου έδειξε.

Ειρήνη Μουμούρη


Κουβέντες , που γίνονται μέσα στα σπίτι μας.

Η Λογική ρωτάει: «Είναι ασφαλές;»

Η Σκοπιμότητα χαμογελώντας απαντά: «’Εχει οικονομικό όφελος».

Η Υγεία απλώς σιωπά κατατρομαγμένη από τον θάνατο.

Η Ελευθερία καταχτυπημένη είπε: «Μπορώ να ξανασταθώ».

Η Συνείδηση ξεκαθάρισε στο τέλος, μιλώντας σε όλους: «Ξέρω, ποιο είναι το σωστό».

Κλείδωσε μέσα την σκοπιμότητα, πήρε τους υπόλοιπους και μας περιμένει σε κεντρικό σημείο.

Την Παρασκευή στις 14 Οκτωβρίου 2022, στις 12 το μεσημέρι, έξω από το υπουργείο Υγείας στην οδό Αριστοτέλους 17, θα γίνει μια συνάντηση μνήμης και σεβασμού.

Είναι το δικό μας μνημόσυνο για την συνάνθρωπό, για την συνάδελφο μας, την Χρυσάνθη!

Οι υγειονομικοί, φορώντας τις λευκές στολές μας, οι συνάνθρωποι μας κρατώντας ένα λουλούδι και ένα κερί. Θα σταθούμε εκεί, που στεκόταν με θάρρος και χαμόγελο, δίπλα μας, για όλους εμάς. Δεν θα φωνάξουμε, ενός λεπτού κραυγή θα υψώσουμε!

Η κραυγή του θανάτου, που επιβλήθηκε σε έναν νέο άνθρωπο- επιστήμονα ακούγεται παντού, με μεγάφωνο το δίκιο της Χρυσάνθης!

Θέλουμε να είσαστε εκεί για να σταματήσει αυτή η φυγή και άλλων ανθρώπων. Σκεφτείτε το, έχει προγραμματιστεί πια το γονάτισμά μας.

Θέλουμε να είσαστε εκεί για να γίνει φωνή, ο ψίθυρος, που ακούγεται παντού στους δρόμους.

Η Χρυσάνθη έγινε η ίδια δρόμος, που η Ελευθερία τον περπατάει, χωρίς να λογαριάζει.

Η Χρυσάνθη δεν έδωσε τέλος αλλά έγινε μια αρχή, να βρεθούμε όλοι εκεί πρέπει!

Ειρήνη Μουμούρη


Η Χρυσάνθη είναι εδώ!!! Είναι ανάμεσα μας... Δε θα φύγει ποτέ…

Η Χρυσάνθη ήταν και είναι οικογένεια...!!!

Ήταν σαν αερικό χαμογελαστό!!! Μας στήριζε…...όση δύναμη είχε την έδωσε... Συγγνώμη Χρυσάνθη που δεν καταφέραμε να σε κρατήσουμε... Η Χρυσάνθη είναι εδώ!!! Είναι ανάμεσα μας...Δε θα φύγει ποτέ…Δεν είμαστε μόνο η ανθρώπινη υπόσταση μας. Είμαστε και η πνευματική, η άυλη, αυτή η ουράνια που είναι...στέκεται δίπλα μας αρωγός στην προσπάθεια και το νιώθουμε αυτό…

Είμαστε λοιπόν πολύ περήφανοι που είμαστε αυτό ακριβώς το τείχος, το τείχος που 14 μήνες μένει όρθιο.

Το τείχος που προστατεύει και θα συνεχίσει να προστατεύει όλες τις άλλες κοινωνικές ομάδες, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ…

Η ελπίδα είναι ο ένας με τον άλλον…ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ...
Η ΣΙΩΠΗ ΔΕ ΒΟΗΘΑΕΙ… ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ...

Συγγνώμη Χρυσάνθη...που δεν προλάβαμε...που δεν καταλαβάμε…Το να τιμήσουμε τη μνήμη της κοπέλας είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε απ’ τη στιγμή που δεν προλάβαμε...Κι είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να ΣΩΣΟΥΜΕ αυτούς που είναι στο μεταίχμιο...Η ΣΙΩΠΗ ΔΕ ΒΟΗΘΑΕΙ...για να μην προβεί κάποιος στο απονενοημένο διάβημα. Είμαστε όλοι ΕΔΩ και μπορούμε να κρατήσουμε το χέρι ο ένας στον άλλον. Και μόνο όταν μοιραστείς, η ψυχή ανακουφίζεται και σταματάει να σκέφτεται παράλογα πράγματα. Το στίγμα της ψυχικής υγείας πρέπει να σταματήσει...


Ευγενέστατη, γλυκύτατη, με το χαμόγελο της, να βοηθήσει παντού, και πολύ καλή επιστημών κατά την ταπεινή μου γνώμη. Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι έβαλε τέλος στη ζωή της.

Δεσμεύομαι, στο όνομα της συναδέλφου που γνώρισα και κάθε θύματος συναδέλφου και μη, να μη σταματήσω να συμμετέχω σε νομικές ενέργειες, μέχρι να δικαιωθεί η μνήμη τους και αυτοί που είναι υπεύθυνοι, κάθε βαθμίδας, να πληρώσουν με κάθε νόμιμο τρόπο για αυτό το έγκλημα.

Παρακαλώ, ελάτε ΟΛΟΙ μαζί μας.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

Για ποιο ταξίδι κίνησες να πας....Χρυσάνθη; Γελαστό κορίτσι, μεγάλη αγωνίστρια της καρδιάς μας, των ιδεών μας, της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της Ελλάδας μας!!!

Τα δάκρυα των συναγωνιστών σου τη Δευτέρα 10/10/22 στο ιερό πεζοδρόμιο της οδού Ελευθερίας στο Υπουργείο στο τρισάγιο που τελέστηκε στη μνήμη σου, θα γίνουν ωκεανοί και θα πνίξουν τους ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ, τους ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ, τους ΠΡΟΔΟΤΕΣ!!!

Η θυσία σου θα γίνει ΣΥΜΒΟΛΟ και ΘΑ ΤΙΜΑΤΑΙ!!!

Ξεκουράσου κοπέλα μου. ΕΔΩ είμαστε κι ΕΣΥ μαζί μας!!!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΧΡΥΣΑΝΘΗ!!!

Την Παρασκευή 14/10/22 και ώρα 12.00 θα ‘ρθουν να σε τιμήσουν υγειονομικοί απ’ άκρη σ’ άκρη της Χώρας με μεγάλη πορεία στη μνήμη σου. Από το Υπουργείο Υγείας προς το Σύνταγμα με μια κραυγή που θα ξεπεράσει τα όρια της ταλαίπωρης Ελλάδας μας και θ’ ακουστεί στα πέρατα της Γης!!! Εκεί θα είσαι περήφανη και θα χαμογελάς!!!!

Μαριάννα Α.

ΑΛΥΓΙΣΤΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ που παραμένουν για 8 μήνες, 24 ώρες το 24ωρο έξω από το Υπουργείο Υγείας, τις νέες Θερμοπύλες.


Η Χρυσάνθη ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή!!!

΄Ηταν μια αεράτη κοπέλα, με χαμόγελο, με νεύρο, με τσαγανό. Δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί της όσον αφορά τα εμβόλια και τις μάσκες. Δεν έλειψε ποτέ από τις συγκεντρώσεις. Πάντα ετοιμοπόλεμη με μια ντουντούκα στο χέρι. Έβαζε την καρέκλα της απέναντι στην είσοδο του υπουργείου περιμένοντας να αντικρίσει άτομα της επιτροπής για να τους φωνάξει με την ντουντούκα όπως αυτή ήξερε.

Πανέξυπνη κι εύστροφη πάρα πολύ...με μια ατάκα σε έβαζε στην θέση σου. Διάβαζε πάρα πολύ. Εγώ που τη γνώριζα νομίζω ότι ήταν ευαίσθητη ψυχή.

Παναγιώτης Π.


Σημασία έχει ότι η Χρυσάνθη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ!!!

Η Χρυσάνθη ήταν μια χαρά κοπέλα, μάχιμη, δυναμική!!!

Έφυγε εξαιτίας της υποχρεωτικότητας, των αναστολών και του διχασμού!!!

Εξαιτίας των αποφάσεων της κυβέρνησης. Εξαιτίας των ακαταδίωκτων!!!

Εξαιτίας της μη αντίδρασης στην υποχρεωτικότητα των ιατρικών πράξεων και της υποταγής στα σκαναρίσματα και στην απώλεια της Ελευθερίας, γιατί δεν μπορούσαν να ζήσουν χωρίς την καφετέρια και τη διασκέδαση!!

Εξαιτίας της άρνησης τους να δουν την αλήθεια, ακόμα και τώρα, με τόσα δεδομένα που υπάρχουν πια από κορυφαίους επιστήμονες όπως Sucharit Bhakdi και ο μακαρίτης ο Luc Montagnier, ο Ιωαννίδης, μετά από τόσους ξαφνικούς θανάτους και μετά από τόσες παρενέργειες!

Για αυτά όλα έφυγε η Χρυσάνθη μας. Ένας άνθρωπος δυναμικός μα και ευαίσθητος!

Φτάνει πια!!! 13 μήνες αναστολής!!! Φτάσαμε να θεωρούμε τύχη την νόσηση. Γιατί έτσι μπορέσαμε κάποιοι να επιστρέψουμε για λίγο και να πάρουμε χρήματα και να βάλουμε ένσημα. Είναι δυνατόν, όμως.... τύχη η νόσηση?!

Πεθαίνει κόσμος κάθε μέρα "ξαφνικά", από "άγνωστη" αιτία!!

Κι όσοι δεν πεθαίνουν σακατεύονται για την υπόλοιπη ζωή τους από τις παρενέργειες.

ΠΟΛΕΜΟΣ! ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ!

Θα κάνεις το σταυρό σου, ναι, θα ζητήσεις την βοήθεια της Παναγιάς, το έκαναν και οι οπλαρχηγοί του 1821 αυτό, όμως μετά τα όπλα έπαιρναν στο χέρι και πηγαίναν στη μάχη!!!

ΔΕΝ πρέπει να επιτρέψουμε να αποσυνδεθεί ο θάνατος της από την όλη αυτή κατάσταση, όπως θέλει ο κ. Πλεύρης. Πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!!!

Άλλωστε, όπως γνωρίζουμε, η Χρυσάνθη δεν ήταν το μόνο θύμα. Είναι κι άλλες 2 υγειονομικοί σε αναστολή που έχουν φύγει εξαιτίας αυτής της κατάστασης, απλά όχι με τον τρόπο που έφυγε η Χρυσάνθη (αυτοχειρία). ‘Έφυγαν από την αγωνία και το άγχος για επιβίωση. Η μία κοπέλα έφυγε από ανακοπή καρδιάς και η άλλη χρόνια καρκινοπαθής υγειονομικός σε αναστολή – χωρίς έσοδα. Η όλη κατάσταση της αναστολής εργασίας επιδείνωσε την υγεία της.

Πόσους ακόμη συναγωνιστές θα πρέπει να χάσουμε μέχρι να συνειδητοποιήσουμε τι ακριβώς συμβαίνει;

Συνάδελφος υγειονομικός


Η Χρυσάνθη είναι ηρωίδα... Είναι η ηρωίδα μας... Όχι για το τέλος της το οποίο θρηνούμε, αλλά για την αγωνιστικότητά της και τη διεκδίκηση των αιτημάτων μας...

Δύσκολη μέρα η σημερινή... Δύσκολα να μιλήσεις για το χαμό ενός νέου ανθρώπου και δυσκολότερο να το πιστέψεις.

Η συνάδελφος μας, η Χρυσάνθη έφυγε μόλις στα 36 της χρόνια. ‘Εδωσε τέλος στη ζωή της. Έπειτα από 13 μήνες σε αναστολή εργασίας, μην έχοντας τα προς το ζην, μην μπορώντας να δουλέψει πουθενά, αδυνατώντας να καλύψει τα έξοδα και ότι άλλο χρειάζεται για να επιβιώσει κανείς σε αυτή την απάνθρωπη κοινωνία.

Σε αυτό την καταδίκασε η φασιστική απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη και ο πρωτεργάτης της Υπουργός Υγείας Πλεύρης θέτοντας τόσο εκείνη όσο και χιλιάδες συνάδελφους μας σε αναστολή, σε πείνα, εξαθλίωση, ανέχεια και περιθωριοποίηση.

Αυτή η αυτοκτονία έχει ηθικούς αυτουργούς! Όλους όσους επέτρεψαν, ψήφισαν, δεν αντέδρασαν για αυτή τη πολιτική απόφαση. Μα πάνω από όλα έχει την υπογραφή του Μητσοτάκη, του Πλεύρη και της Γκάγκα..

Δεν άντεξε την τόση πίεση. Γιατί τη ρήμαξαν οι πολιτικές τους. Οι αποφάσεις τους, οι ύβρεις τους, οι απειλές τους..

Δεν άντεξε τις ψευτιές και την εκδικητικότητά τους.

Υπάνθρωποι και αντιδημοκράτες και ηθικοί αυτουργοί σε όλο το έγκλημα αυτών των 13 μηνών, αλλά και σε όλη τη διαχείριση της πανδημίας. Στυγνοί εκβιαστές...

Δεν άντεξε τη σκληρότητα τους, το ρημαγμένο ΕΣΥ που δημιούργησαν, τα χιλιάδες χειρουργεία που δεν γίνονται, τις θεραπείες που είναι για λίγους, τους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, τις λοιμώξεις που κάνουν πάρτυ, την τεράστια έλλειψη προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία, την ανύπαρκτη, αντισυναδερφική και απαράδεκτη στάση της ΠΟΕΔΗΝ, τις αναστολές των χιλιάδων συναδέλφων της, που πονούν και υπομένουν και χλευάζονται.. Μήνες τώρα..

Αυτά δεν άντεξε η Χρυσάνθη...Αυτά δεν αντέχουν και άλλοι...Τελικά πρέπει να χυθεί αίμα... Για να αλλάξει κάτι και πάλι... Πόσο κρίμα... Αυτή η μέρα θα χαραχθεί στη μνήμη και στην καρδιά μας.

Συλλυπητήρια στους οικείους της.

Σε ευχαριστούμε για όλα Χρυσάνθη…

Δόμνα Γκέκα

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΑΧΕΠΑ


Στις σφαγές του πολέμου του Βιετνάμ οι ακτιβιστές μοναχοί βουδιστές αυτοπυρπολούνταν όχι από θλίψη, με τη διάθεση να σταματήσουν τη ζωή, αλλά αντίθετα, να τη στηρίξουν, στέλνοντας το μήνυμα της ζωής και της αγάπης σε όλο τον πλανήτη. Και ο πλανήτης τους άκουσε και τότε ξεκίνησαν οι μεγάλες αντιδράσεις και αντιπαραθέσεις προς το τεράστιο έγκλημα που διεπράττετο.

Το ίδιο ακριβώς και η Χρυσάνθη. Δεν είναι αυτοκτονία. Είναι ένα μήνυμα αληθινής αγάπης που λέει:

Δείτε το έγκλημα που διαπράττεται γύρω σας, κατανοήστε τι συμβαίνει, σταματήστε το.

Να είσαι ευλογημένη Χρυσάνθη.

Παύλος Ξένος


Πάρτε λεβεντιά και δύναμη απ’ την αθώα καρδιά της!!!Η αυτοκτονία της ανεμβολίαστης και σε αναστολή οδοντιάτρου Χρυσάνθης 36 ετών,

μας έχει γεμίσει με οργή και θλίψη.

Οργή για τους ακαταδίωκτους που επέβαλαν αυτή την άδικη και παρανοϊκή αναστολή εργασιών.

Οργή για τους εμβολιασμένους υγειονομικούς όλων των κλάδων που υπέκυψαν, σιώπησαν και εστράφησαν εναντίον των συναδέλφων τους, που δεν υπέκυψαν σε αυτούς τους εκβιασμούς.

Οργή για τους επιστήμονες οι οποίοι αν και σε αναστολή αν και κυνηγημένοι από το σύστημα, δεν ενώθηκαν και δεν ενώνονται μεταξύ τους απέναντι στον κοινό εχθρό. Και με τον διχασμό τους διαίρεσαν την κοινωνία.

ΚΙΤΡΙΝΑ ΓΙΛΕΚΑ: Δελτίο τύπου: 6 Οκτωβρίου 2022

ΟΡΓΗ – ΚΑΤΗΓΟΡΩ…
Πολεμάμε κάθε μέρα την αδικία, το παράλογο την εκδίκηση αυτού του ανάποδου κόσμου. ΟΧΙ το εμβόλιο δεν είναι επιλογή είναι βιασμός και όσοι συμμετέχετε σιωπηλά στο να παρακολουθείτε αυτό το βιασμό είστε ΟΛΟΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ.Με έκπληξη όμως είδαμε τον κύριο υπουργό να βγαίνει σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και να απεκδύεται κάθε ευθύνη – λες και τινάζει σκόνη από το σακάκι του – λέγοντας πως η Χρυσάνθη δεν έχει καμία σχέση με το ΕΣΥ!!! Ήταν ιδιώτης γιατρός! Ακούσαμε ακόμα, στην ίδια εκπομπή, να λέτε πως η Χρυσάνθη είχε την επιλογή να εμβολιαστεί. Το προέβλεπε ο νόμος σας. Έτσι αποποιείστε τις ευθύνες σας κύριε υπουργέ; Έτσι αποκοιμίζει το πολιτικό και δικαστικό σώμα τη συνείδησή του; Από πότε κύριε υπουργέ – που είστε και κάτοχος πτυχίου νομικής – ο εκβιασμός αναγορεύεται σε επιλογή; Με ποια νομοθεσία;Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ.

ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ.

ΜΌΝΟ ΕΝΩΜΈΝΟΙ μπορούμε να αγωνιστούμε εναντίον της υποχρεωτικότητας, του εκφασισμού και της φτωχοποίησης (για τη Δημοκρατία, την Ελευθερία και τη Δικαιοσύνη).

Τη Χρυσάνθη την εκτιμούσαμε πάρα πολύ για την αγωνιστικότητα και την ευγένειά της, όταν από την πρώτη μέρα των αντιδημοκρατικών μέτρων, την βλέπαμε να πρωτοστατεί γεμάτη ενεργητικότητα στις εκδηλώσεις εναντίον της υποχρεωτικότητας, εναντίον των διακρίσεων και του κοινωνικού διχασμού.

Η Χρυσάνθη, μία νεαρή επιστήμονας στην αυγή της καριέρας της, η οποία αφού ανταποκρίθηκε με επιτυχία στις δύσκολες σπουδές της ιατρικής και άνοιξε το ιατρείο της, είδε ξαφνικά να της κλείνουν αυθαίρετα και αδυσώπητα την επαγγελματική διέξοδο που δικαιούται και που με τόσο κόπο είχε χτίσει, αποκλείοντας την μόνο και μόνο επειδή ήθελε να γίνει σεβαστό το πιο Θεμελιώδες Ανθρώπινο και Συνταγματικό της Δικαίωμα.

Έτσι, μπροστά στον εξαναγκαστικό κυβερνητικό εκβιασμό να ζήσει χωρίς το ύψιστο Δικαίωμα στην Ανθρώπινη αξία – και συνεπώς χωρίς αξιοπρέπεια ή οποιοδήποτε Ανθρώπινο Δικαίωμα, μέσα στη διογκούμενη κρίση και ανεργία που ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ κυβερνώντες επέβαλαν προς όφελος των ολίγων, τα «εύστοχα χτυπήματα» αυτών των πολιτικών αποφάσεων την οδήγησαν στον θάνατο.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Υπουργός Υγείας μας είπε ότι η αυτοκτονία της Χρυσάνθης δεν σχετίζεται με το ΕΣΥ. (Πλεύρης για Χρυσάνθη και Πρόστιμο άνω των 60 – YouTube). Θυμίζουμε στον Υπουργό ότι με την ίδια απόφαση της αναστολής των υγειονομικών από 01-09-2021 - με νόμο κατά παρέκκλιση του Συντάγματος, απέκλεισε και εξοντώνει ΚΑΙ τους υγειονομικούς του ΕΣΥ, καθώς ΚΑΙ τους υγειονομικούς των ιδιωτικών ιατρείων – και ότι εκτός από το μεγάλο πλήθος νεαρών επιστημόνων στην αρχή της καριέρας τους, αποκλείει και πολλούς φοιτητές από την ολοκλήρωση των δύσκολων σπουδών τους.

Ας σκεφτούμε ότι τα ίδια ακριβώς επιφυλάσσουν και σε κάθε επαγγελματία – επιστήμονα ή μη που αρνείται να υποκύψει στον εκβιαστικό και υποχρεωτικό εμβολιασμό. Συνεπώς, κατά την άποψή μας, αυτό το φαινόμενο ΔΕΝ αποτελεί απλή αυτοκτονία, αλλά ΜΑΖΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ εναντίον των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, του Συντάγματος και συνεπώς εναντίον όλων των Ελλήνων πολιτών. Με στόχο να μας εξαναγκάσουν να επιλέξουμε ανάμεσα στην εξόντωση ή την απόλυτη υποταγή επιβιώνοντας οριακά ως φθηνά εργατικά υποζύγια.

Καλούμε όλους τους σκεπτόμενους πολίτες σε ευρεία κοινωνική ενότητα ενάντια στην «κινεζοποίηση» της ζωής μας και τον νέο ναζισμό. Όλοι ενωμένοι, ποτέ νικημένοι.

Είναι ο μόνος τρόπος για να μην πάει χαμένη η θυσία της αγαπημένης μας συναγωνίστριας – και για να σώσουμε τις ζωές μας, τα Δικαιώματα μας με Ανθρώπινη αξία και αξιοπρέπεια, για τα οποία αγωνίστηκε και πέθανε και αυτή…

Από άρθρο του κ. Γιάννη Σταυρόπουλου: Προέδρου της Εθνικής Ομοσπονδίας για τα δικαιώματα των παιδιών με αυτισμό & ιδρυτικού μέλους της “Πρωτοβουλίας Χολαργού εναντίον τη υποχρεωτικότητας και του εκφασισμού”.


Εις μνήμην όλων των ανθρώπων που έφυγαν άδικα, που δεν άντεξαν…


Εις μνήμην της Χρυσάνθης, 36 ετών, οδοντίατρο, που τέθηκε σε αναστολή από 01-09-2021 με νόμο κατά παρέκκλιση του Συντάγματος χωρίς μισθό, ασφάλεια και δικαίωμα για άλλη εργασία και που δυστυχώς αποφάσισε να προχωρήσει στο απονενοημένο διάβημα.
Ας θυμόμαστε τη Χρυσάνθη για το αγωνιστικό της πνεύμα, τη μαχητικότητα της, τη δυνατή φωνή της, το χαμόγελο της και όχι για το άδικο τέλος της.

Οφείλουμε πάντα να υπερασπιζόμαστε τη διαχρονική αρχή ότι κάθε ζωή έχει αξία και ότι η ίδια η ζωή είναι δώρο ΘΕΟΎ. Η αξία της ζωής είναι ανυπολόγιστη και πολύτιμη πέρα από οτιδήποτε.

Η αυτοχειρία δεν είναι λύση.

Την ζωή μας δεν αξίζει να τη χαρίζουμε θυσία σε κανέναν.

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ και όχι νεκρούς ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ.

ΓΙΑΤΙ Ό,ΤΙ ΔΕ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ, ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΥΣ!!!

Το χρωστάμε στη Χρυσάνθη να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο μέλλον... για τα παιδιά μας, για όλους μας!!!

«Μια γροθιά και μια φωνή για της Χρυσάνθης τη ζωή!!!»


Εις γνώσιν των ηθικών αυτουργών…


Ας μη χρειαστεί να θρηνήσουμε άλλα θύματα για να καταλάβουμε την αξία των δικών μας ανθρώπων.


Άννα Παπαδημητρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου