Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ;

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΠΑΥΛΟΥ :«ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΕΙΣΒΟΛΕΑ»

Κοινοποιεί ο Λεωνίδας Αποσκίτης

 Ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι όταν μιλούσε στην Κυπριακή Βουλή και παρουσία του ΠτΔ  όταν πήγε για αντιφώνηση η ΠτΒ και άρχισε να μιλά για τούρκικη εισβολή μας έκλεισε τα μικρόφωνα και εξαφανίστηκε.

Η Ουκρανία δεν ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ρωσία είναι η μόνη Χώρα που συνεχώς μας στηρίζει στον ΟΗΕ και η οποία μετά την εισβολή του 1974 ανέλαβε τον εξοπλισμό της ΕΦ, όταν όλοι οι άλλοι μας έβαζαν εμπάρκο. 

Τώρα ακούω ότι αυτά τα Ρωσικά όπλα θέλουν να τα στείλουμε στην Ουκρανία για να χρησιμοποιηθούν κατά της Ρωσίας. Δηλαδή μας ζητούν να δαγκώσουμε το χέρι που μας βοήθησε όταν αυτοί αρνούνταν  και ήθελαν να μας αφήσουν βορά  στις ορέξεις του Τούρκου εισβολέα.

Επίσης ακούω ότι θα μας δώσουν αντίστοιχο οπλισμό  δυτικού τύπου.

Ένας νέος και άγνωστος οπλισμός για να είναι επιχειρησιακά έτοιμος πρέπει να έχει εκπαιδευτεί και το έμψυχο υλικό στη χρήση του. Οι υπηρετούντες θέλουν τουλάχιστον  1 χρόνο για να εκπαιδευτούν. Οι έφεδροι που είναι και η ραχοκοκαλιά  της δύναμης μας πότε; 

Όταν αυτοί παρουσιάζονται 2 φορές το χρόνο τα πρωινά ή απογευματινά πότε θα εκπαιδευτούν; Σίγουρα ποτέ. Εφεδρεία εκπαιδευμένη θα αρχίσουμε σιγά σιγά να αποκτούμε από την απόλυση των υπηρετούντων που θα έχουν εκπαιδευτεί στα νέα οπλικά συστήματα. 

Άρα διαλύουμε και τις λιγοστές αμυντικές μας δυνατότητες.

Άρα κ. Κυβερνητικέ  εκπρόσωπε πρέπει εφόσον αποφασίσετε να τα δώσετε πρέπει να μας εγγυηθούν έμπρακτα και την εδαφική μας ακεραιότητα  έναντι του Τούρκου που συνεχώς μας απειλεί.

Επίσης πρέπει να απαιτήσετε και την ελευθέρωση των κατεχομένων εδαφών μας από τον Τούρκο εισβολέα. Εμείς ανήκουμε στην ΕΕ ενώ η Ουκρανία όχι. Ας κοιτάξουμε επιτέλους και ας  απαιτήσουμε το δίκαιο μας και το συμφέρον  σαν χώρα μέλος της ΕΕ.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου