Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ ΟΤΙ Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ «ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ» ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ COVID-19



ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ, ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ


Το Ανώτατο Δικαστήριο της πολιτείας της Νέας Υόρκης επανέφερε όλους τους υπαλλήλους που απολύθηκαν επειδή δεν εμβολιάστηκαν, διατάσσοντας την επιστροφή των αποδοχών και λέγοντας ότι παραβιάστηκαν τα δικαιώματά τους. (Μάικ Κόπολα/Getty Εικόνες)

Το Ανώτατο Δικαστήριο της πολιτείας της Νέας Υόρκης επανέφερε όλους τους υπαλλήλους που απολύθηκαν επειδή δεν εμβολιάστηκαν, διατάσσοντας την επιστροφή των αποδοχών και λέγοντας ότι παραβιάστηκαν τα δικαιώματά τους.

Το δικαστήριο διαπίστωσε τη Δευτέρα ότι «ο εμβολιασμός δεν εμποδίζει ένα άτομο να προσβληθεί ή να μεταδώσει τον COVID-19». Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς ισχυρίστηκε νωρίτερα φέτος ότι η κυβέρνησή του δεν θα επαναπροσλάβει υπαλλήλους που είχαν απολυθεί λόγω της κατάστασης εμβολιασμού τους.

Μόνο η Νέα Υόρκη απέλυσε περίπου 1.400 υπαλλήλους επειδή ήταν ανεμβολίαστοι νωρίτερα φέτος, αφού η πόλη υιοθέτησε εντολή εμβολιασμού υπό τον πρώην δήμαρχο Μπιλ ντε Μπλάσιο.



Ο πρόεδρος της Ένωσης Ένστολων Πυροσβεστών FDNY Andrew Ansbro και ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυρόσβεσης FDNY, υπολοχαγός James McCarthy, καταδίκασαν τον Adams νωρίτερα φέτος, αφού ο δήμαρχος επέτρεψε μια εξαίρεση στην εντολή εμβολίων για αθλητές και καλλιτέχνες, ακόμη και όταν οι πυροσβέστες εξακολουθούσαν να απολύονται για την κατάστασή τους. Το ζευγάρι κάλεσε την πόλη να επεκτείνει την εξαίρεση σε όλους τους Νεοϋορκέζους.


«Είμαστε εδώ για να πούμε ότι υποστηρίζουμε την ανάκληση της εντολής εμβολιασμού που ανακοίνωσε ο δήμαρχος την Πέμπτη», δήλωσε ο Μακάρθι. «Πιστεύουμε ότι πρέπει να επεκταθεί και αυτή. Υποστηρίζουμε την ανάκληση της εντολής για τους αθλητές και τους ερμηνευτές που εργάζονται στη Νέα Υόρκη. Πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι που εργάζονται για τη Νέα Υόρκη θα πρέπει επίσης να έχουν την εντολή να μετεγκατασταθούν για αυτούς».



Αστυνομικοί στέκονται φρουροί καθώς οι άνθρωποι συγκεντρώνονται για να διαμαρτυρηθούν για τις εντολές εμβολιασμού για τους εργαζόμενους της πόλης στο City Hall Park στις 3 Νοεμβρίου 2021, στη Νέα Υόρκη. (Μάικλ Μ. Σαντιάγο/Getty Εικόνες)

«Εάν πρόκειται να καταργήσετε την εντολή εμβολιασμού για ορισμένους ανθρώπους στην πόλη, πρέπει να την αφαιρέσετε για όλους στην πόλη», δήλωσε ο Ansbro. 

«Αν πρόκειται να ακολουθήσετε την επιστήμη, η επιστήμη θα σας πει ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος αυτή τη στιγμή και η απομάκρυνση εκατοντάδων πυροσβεστών, αστυνομικών και άλλων εργαζομένων έκτακτης ανάγκης δεν είναι προς το συμφέρον της πόλης. Δεν είναι ασφαλές».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου