Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022

ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ ΤΩΝ ΗΠΑ; ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΙΕΧΩΒΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΟΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΠΛΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΚΑΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ;

ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑΣ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΟΙ ΛΟΓΟΥΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ! 


Η Ερευνητική Επιτροπή Ρωσίας ελέγχει την άρνηση δύο Eυαγγελιστών (Προτεσταντών) να συμμετάσχουν στις εχθροπραξίες στην Ουκρανία. Το ICR ελέγχει την άρνηση δύο επιστρατευμένων από την επικράτεια του Κρασνοντάρ να συμμετάσχουν σε εχθροπραξίες στην Ουκρανία. 

Ο Σεργκέι Ταράσοφ και ο Μαξίμ Ντροζντόφ οδηγήθηκαν στη φρουρά της Σταυρούπολης, όπου ανακοίνωσαν ότι ήταν Ευαγγελιστές και δεν σκόπευαν να πάρουν τα όπλα.

 Ο πάστορας της οργάνωσης Ευαγγελικών Χριστιανών «Εκκλησία της Αγίας Τριάδας» κατά τον προανακριτικό έλεγχο επιβεβαίωσε ότι οι έφεδροι είναι ενορίτες που «παρακολουθούν ενεργά όλες τις εκδηλώσεις» και χαρακτηρίζονται «από τη θετική πλευρά». 

Ο Συνήγορος Ευαγγελικών αναφέρθηκε στο Σύνταγμα, υπενθυμίζοντας ότι «αν το θρήσκευμα του πολίτη αντίκειται στην άσκηση της στρατιωτικής θητείας, έχει δικαίωμα να την αντικαταστήσει με εναλλακτική πολιτική θητεία».

 Εν τω μεταξύ, στο πλαίσιο του άρθ. 332 (μη συμμόρφωση με την εντολή) οι αρνητές στράτευσης αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και τριών ετών.

Ο δικηγόρος του Sergei Tarasov και του Maxim Drozdov, Andrey Sabinin, είπε στην Kommersant ότι ο πάστορας της κοινότητας επιβεβαίωσε την κατάσταση των επιστρατευμένων κατοίκων του Κρασνοντάρ: είναι ενορίτες της Ευαγγελικής Χριστιανικής Εκκλησίας, “παρίστανται ενεργά σε όλες τις εκδηλώσεις” και χαρακτηρίζονται “στην θετική πλευρά». 

Το άρθρο περί «μη εκτέλεσης εντολής» εισήχθη στον Ποινικό Κώδικα δύο ημέρες πριν από την επιστράτευση των εντολέων του, τόνισε ο δικηγόρος. 

Αν και «επισήμως, ο Tarasov και ο Drozdov εξέφρασαν τη θέση τους μετά την έναρξη ισχύος του νόμου, εισήχθησαν στο νέο πρότυπο και προειδοποιήθηκαν για την ευθύνη τους», ωστόσο, στην περίπτωση αυτή, μιλάμε για μια «αρχική» υποστήριξη των θρησκευτικών πεποιθήσεων , τόνισε ο κ. Σαμπινίν. 

Υπενθύμισε ότι η ελευθερία της θρησκείας κατοχυρώνεται στο Άρθ. 59 του Ρωσικού Συντάγματος: «Εάν η θρησκεία ενός πολίτη είναι αντίθετη με τη στρατιωτική θητεία, έχει το δικαίωμα να την αντικαταστήσει με εναλλακτική πολιτική θητεία». Ειδικότερα, αυτό συζητήθηκε στην απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας της 23ης Νοεμβρίου 1999.

Ερώτημα. Εκτός από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά και οι Ευαγγελιστές τώρα δεν παίρνουν όπλα;; ή επειδή ως μισσιονάριοι της Δύσης διείσδυση στην Ορθόδοξη Ανατολή η θέση τους αυτή είναι μια πολιτική θέση;;

Σύμφωνα με τον Αντρέι Σαμπίνιν, οι επιστρατευμένοι Ευαγγελιστές απλώς δεν είχαν χρόνο να γράψουν αντίστοιχη αίτηση στο στρατιωτικό γραφείο εγγραφής και στράτευσης με αναφορά στον Βασικό Νόμο και την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, καθώς «αφαιρέθηκαν και απομακρύνθηκαν γρήγορα. ” 

Ο Αντρέι Σαμπίνιν επισημαίνει ότι στις 26 Οκτωβρίου, στους Μαξίμ Ντροζντόφ και Σεργκέι Ταράσοφ «για άλλη μια φορά» προσφέρθηκε να πάνε στη ζώνη NVO, «υποσχόμενοι μάλιστα να υποδείξουν ότι θα υπηρετούσαν χωρίς όπλα». Ωστόσο, σύμφωνα με τον δικηγόρο, αυτές οι υποσχέσεις φαίνονται αμφίβολες.

Οι βουλευτές αναπτύσσουν νέες πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της επιστράτευσης. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως από την Kommersant, το δικαστήριο της πόλης Γκάτσινα (Περιφέρεια Λένινγκραντ) ανέστειλε στις 12 Οκτωβρίου την επιστράτευση του μέλους της Ευαγγελικής Εκκλησίας Πάβελ Μουσουμάνσκι σχετικά με την αγωγή του κατά του στρατιωτικού γραφείου εγγραφής και στράτευσης και του σχεδίου επιτροπής. 

Ένας ένθερμος πιστός που υπηρέτησε στο παρελθόν ως εναλλακτική πολιτική υπηρεσία (ACS) σε ψυχονευρολογικό οικοτροφείο, ο κ. Mushumansky στάλθηκε στα στρατεύματα τον Σεπτέμβριο του 2022, παρά τα αιτήματα για ACS. 

Το δικαστήριο αποφάσισε την εφαρμογή μέτρων προκαταρκτικής προστασίας, διατάσσοντας την αναστολή της κινητοποίησης του ευαγγελιστή καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

 Σύμφωνα με πληροφορίες της Kommersant, από τις 19 Οκτωβρίου ο κ. Μουσουμάνσκι δεν αποφυλακίστηκε από τη στρατιωτική μονάδα. Ένας ακόμη Ευαγγελικός αρνητής σε καιρό πολέμου επικαλούμενος λόγους θρησκευτικής συνείδησης.

Ερώτημα. Εκτός από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά και οι Ευαγγελιστές τώρα δεν παίρνουν όπλα;; ή επειδή ως μισσιονάριοι της Δύσης διείσδυση στην Ορθόδοξη Ανατολή η θέση τους αυτή είναι μια πολιτική θέση;; Δηλ. οι Ευαγγελικοί παίρνουν εντολές από ξένα κέντρα λήψης αποφάσεων;;;

O ρόλος των ξενόφερτων αιρέσεων είναι αυτός. Αλλοίωση της εθνικής συνείδησης και στρατολόγηση για αντεθνικά συμφέροντα;; Ο Μαξ Βέμπερ δημοσίευσε τη μελέτη του «H προτεσταντική ηθική και το πνεύμα του καπιταλισμού». 

Μια τέτοια σέκτα δεν είναι άμοιρη συγκεκριμένου πολιτικού προσανατολισμού και είναι σίγουρο ότι εργαλειοποιείται προς επίτευξη άλλων ενδιαφερόντων. 

Οι ΗΠΑ είναι η μεγαλύτερη Προτεσταντική χώρα του κόσμου όλοι οι πρόεδροί της Προτεστάντες πλην Κέννεντυ που δολοφονήθηκε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου