Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022

Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ ΗΤΑΝ ”ΔΕΥΤΕΡΑ …. ΠΑΡΟΥΣΙΑ" !

ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΠΥΡΑΥΛΩΝ ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ! ΧΑΟΣ! ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΥΠΟΔΟΜΕΣ, ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΛΙΓΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΖΕΛΕΝΣΚΙ!
14 ΒΙΝΤΕΟ 


Αυτή η Δευτέρα είναι η ”Δευτέρα …. Παρουσία στο Κίεβο.. “Tell me why I don’t like Mondays,tell me why I don’t like Mondays!” Αρμαγεδδών έπληξε το Κίεβο…


Ένας από τους πύραυλους που έπληξαν το Κίεβο έπεσε κοντά στο γραφείο του Ζελένσκι

Ο σύμβουλος του επικεφαλής του Υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας Gerashchenko ανακοίνωσε την πτώση ενός πυραύλου κοντά στο κτίριο της SBU στο Κίεβο όπως προειδοποίησε ο νέος επικεφαλής στρατηγός της επιχείρησης Ουκρανίας ο Surovikin: “για τους εχθρούς της Ρωσίας το πρωί δεν αρχίζει με καφέ.” Ντόνετσκ έκανε το Κίεβο ο Πούτιν.



Υπουργείο Άμυνας Ρωσίας: οι ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν ένα μαζικό χτύπημα με όπλα υψηλής ακρίβειας μεγάλης εμβέλειας σε στόχους στρατιωτικών συστημάτων διοίκησης και ελέγχου, επικοινωνιών και ενεργειακής υποδομής στην Ουκρανία – ο σκοπός του χτυπήματος επιτεύχθηκε, όλα τα καθορισμένα αντικείμενα χτυπήθηκαν.
Ο αριθμός των επιδρομών πυραύλων στην Ουκρανία αυτή τη στιγμή:

Στο Κίεβο καταμετρήθηκαν 60

47 στην περιοχή Nikolaev

15 στο Lvov

27 στην περιοχή Vinnytsia

20 στο Χάρκοβο

15 στην περιοχή της Οδησσού



Ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν το κέντρο του Κιέβου, ένας από τους πύραυλους έπεσε κοντά στο γραφείο του προέδρου της Ουκρανίας, ανέφερε στο Twitter ο σύμβουλος του επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας, Αντόν Γκεραστσένκο.

«Ένας από τους πύραυλους στο Κίεβο έπεσε κοντά στο μνημείο του Χρουσέφσκι στην οδό Volodymyrska», αναφέρει το δημοσίευμα.


Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας SBU βρίσκεται σε αυτόν τον δρόμο και το γραφείο του Προέδρου της χώρας βρίσκεται κοντά.

O παλαιστής δήμαρχος της πόλης βγήκε νοκ άουτ ο Vitali Klitschko.
“Αρκετά χτυπήματα στις κρίσιμες υποδομές της πόλης. Υπάρχουν θύματα. Όλες οι υπηρεσίες είναι στη θέση τους, λειτουργούν”, έγραψε στο Telegram.

Η κίνηση των τρένων του μετρό του Κιέβου σταμάτησε, όλοι οι σταθμοί του μετρό λειτουργούν ως καταφύγια.




“Η αεροπορική επιδρομή δεν υποχωρεί σε ολόκληρη την Ουκρανία. Υπάρχουν χτυπήματα πυραύλων. <…> Σας ικετεύω: μην αφήνετε καταφύγια. Φροντίστε τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας. Υπομονή και να είστε δυνατοί”, έγραψε ο πρόεδρος Ζελένσκι στο Telegram .


Πρόσθεσε ότι υπάρχουν νεκροί και τραυματίες.
Η ουκρανική τηλεοπτική υπηρεσία ειδήσεων αναφέρει ότι οι επιθέσεις συνεχίζονται. Επιπλέον, υπάρχουν αναφορές για εκρήξεις στις περιοχές Κίεβο, Πολτάβα, Ρίβνε, Τσερκάσι, Σούμι και Ζιτόμιρ, Ντνεπροπετρόβσκ, Χάρκοβο, Κριβόι Ρογκ, Χμελνίτσκι, Ιβάνο-Φρανκίβσκ, Τερνοπίλ και Λβοφ.




“Καταγράφηκε έκρηξη σε εγκατάσταση κρίσιμης σημασίας υποδομής στο Lviv. Στο σημείο έσπευσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες. Λόγω έλλειψης ηλεκτρικού ρεύματος, η λειτουργία των θερμικών σταθμών της πόλης ανεστάλη προσωρινά. 

Ως εκ τούτου, δεν παρέχεται ακόμη ζεστό νερό. Εφεδρικής ισχύος γεννήτριες εκτοξεύτηκαν σε πολλά αντλιοστάσια για να αποκατασταθεί η παροχή νερού στην πόλη», έγραψε στο Telegram ο δήμαρχος του Λβιβ Αντρέι Σαντοβόι.



Επιπλέον, τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν την ενεργοποίηση της αεράμυνας στην Οδησσό που δέχθηκε 14 πυραύλους.

Στην περιοχή του Κιέβου καταγράφονται υπερτάσεις ρεύματος, σε πολλές περιοχές σε όλη την Ουκρανία το ρεύμα κόπηκε.



Ακόμη και η εξ αποστάσεως εκπαίδευση έχει ακυρωθεί στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, τα σχολεία στις δυτικές περιοχές μεταβαίνουν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Ο δήμαρχος του Ivano-Frankivsk προέτρεψε τους κατοίκους να εργάζονται από το σπίτι.



Χτυπήθηκαν αστυνομικά τμήματα. Η ηλεκτροδότηση διακόπηκε σε Lviv, Ternopil, Kyiv, Kharkov, Sumy, Dnipro κι άλλες πόλεις. 11 κρίσιμες υποδομές σε 8 περιοχές και στο Κίεβο χτυπήθηκαν σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση. Κοντά στο Γιαροσλάβλ φλέγεται το 6ο οπλοστάσιο του Πολεμικού Ναυτικού.

Ένας πύραυλος έπληξε την αποθήκη της ουκρανικής μάρκας καλλυντικών Lamel, η οποία είχε δηλώσει ότι χάρηκε για την τρομοκρατική επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας.


Συνολικά εκτοξεύθηκαν 200 πύραυλοι. Ομοβροντία πυραύλων από Κασπία Θάλασσα και Μαύρη Θάλασσα. Ενώ επίκειται ολοκληρωτικό black-out σε όλη την Ουκρανία.

Κατέρρευσε γέφυρα στο Κίεβο από πυραυλικό χτύπημα.



Η Ρωσία επιτέθηκε σε κτίρια όπου στεγάζονται μεγάλοι αριθμοί μαχητών του ΝΑΤΟ στη Zaporizhzhia συμπεριλαμβανομένων 5000 στρατιωτών του Πολωνικού στρατού

Σχεδίαζαν μια μεγάλη επίθεση για να εισέλθουν στο ρωσικό έδαφος στη Zaporizhzhya

Το ΝΑΤΟ έπρεπε να ακυρώσει την επίθεση καθώς οι απώλειες ήταν πολύ υψηλές


Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο προέτρεψε τους Αμερικανούς να εγκαταλείψουν την Ουκρανία.

Οι πρόεδροι της Λευκορωσίας και της Ρωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο και Βλαντιμίρ Πούτιν συμφώνησαν να αναπτύξουν μια κοινή περιφερειακή ομάδα στρατευμάτων.

Ρωσία: Απενεργοποιήσαμε τους δορυφόρους «Starlink», κι αυτό επέφερε χάος στις τάξεις των ουκρανικών δυνάμεων.


Ο Βλαντιμίρ Πούτιν προεδρεύει της συνεδρίασης του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.Είπε: η έκρηξη στη Γέφυρα της Κριμαίας ήταν τρομοκρατική ενέργεια.
«Προφανώς, οι δράστες είναι ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες».

Είναι απλά αδύνατο να αφήσουμε αναπάντητα τα εγκλήματα του καθεστώτος του Κιέβου.Το Κίεβο έχει τοποθετηθεί στο ίδιο επίπεδο με τις πιο απεχθή τρομοκρατικές ομάδες.Εάν συνεχιστούν οι προσπάθειες πραγματοποίησης τρομοκρατικών επιθέσεων στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, οι απαντήσεις θα είναι σκληρές και θα αντιστοιχούν στο επίπεδο των απειλών.




Ο Ρώσος ηγέτης είπε πώς απάντησε η Ρωσία στην ανατίναξη της γέφυρας της Κριμαίας.

Σήμερα το πρωί,τεράστια όπλα μεγάλης εμβέλειας υψηλής ακρίβειας από τον αέρα, τη θάλασσα και την ξηρά πραγματοποίησαν μαζικό χτύπημα σε εγκαταστάσεις ενέργειας, στρατιωτικής διοίκησης και επικοινωνιών της Ουκρανίας.

Εάν συνεχιστούν οι προσπάθειες πραγματοποίησης τρομοκρατικών επιθέσεων στο έδαφός μας, οι απαντήσεις της Ρωσίας θα είναι σκληρές και σε κλίμακα θα αντιστοιχούν στο επίπεδο των απειλών. Κανείς δεν πρέπει να έχει καμία αμφιβολία για αυτό, απείλησε ο πρόεδρος.



Ο Ντμίτρι Μεντβέντιεφ δήλωσε ότι σήμερα “παίχτηκε το πρώτο επεισόδιο” στην Ουκρανία. Ως αναπληρωτής γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας δήλωσε ότι στόχος της Ρωσίας είναι πλέον η πλήρης διάλυση του πολιτικού καθεστώτος της Ουκρανίας.




O Mεντβέντεφ είχε προειδοποιήσει ότι η Κριμαία είναι η κόκκινη γραμμή κι αν πληγεί θα γίνει η ”Ημέρα της Κρίσης”.





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου