Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΑΜΥΝΟΝΤΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ...

ΑΡΧΙΣΕ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΟΥΚΡΑΝΩΝ ΣΤΗ ΧΕΡΣΩΝΑ! ΣΦΟΔΡΕΣ ΜΑΧΕΣ….ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ!



Άρχισε η επίθεση Ουκρανών στη Χερσώνα! Το πρώτο κύμα ουκρανικής επίθεσης άρχισε το πρωί του Σαββάτου. Σφοδρές μάχες….Οι Ρώσοι αναχαίτισαν την επίθεση στον βόειο τομέα της Χερσώνας!

Οι προσπάθειες των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) να επιτεθούν στην περιοχή Kherson είναι μάταιες. Αυτό ανακοινώθηκε το Σάββατο 15 Οκτωβρίου από τον αναπληρωτή επικεφαλής της διοίκησης της περιοχής Χερσώνας Κίριλ Στρεμούσοφ.

«Παρά τις προσπάθειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να εξαπολύσουν επίθεση στην περιοχή Kherson στην περιοχή Dudchan και τον βομβαρδισμό του Berislav, όλα είναι στη θέση τους χωρίς αλλαγές. 

Η αμυντική γραμμή λειτουργεί, η κατάσταση είναι υπό πλήρη έλεγχο», έγραψε στο κανάλι του στο Telegram.

Νωρίτερα εκείνη την ημέρα, ο Stremousov είπε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας είχαν ξεκινήσει την ενεργό φάση της επίθεσης στην περιοχή Kherson. Σύμφωνα με τον ίδιο, μία από τις κατευθύνσεις της επίθεσης του εχθρού είναι ο δρόμος Dudchany-Berislav. 

Ταυτόχρονα, ο αναπληρωτής επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης τόνισε ότι ο ρωσικός στρατός είναι έτοιμος να αποκρούσει όλες τις ουκρανικές επιθέσεις και να σταθεί μέχρι το τέλος, καθώς η περιοχή Χερσώνα είναι πλήρες υποκείμενο της Ρωσικής Ομοσπονδίας.


Στον τομέα Berislav, νωρίς το πρωί, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, με τη βοήθεια δύο ομάδων τάγματος-τακτικής του 60ου πεζικού και τεθωρακισμένων οχημάτων της 17ης ταξιαρχίας αρμάτων μάχης, εξαπέλυσαν επίθεση από τη Novaya Kamenka στο Dudchany-Mylovoe -Γραμμή Novogrigorovka με αποστολή να κόψει τις γραμμές επικοινωνίας και να αποκτήσει βάση στο προγεφύρωμα.

Αυτή τη στιγμή διεξάγονται σφοδρές μάχες. Στρατιώτες της 205ης ταξιαρχίας, του 140ου συντάγματος και του 810ου συντάγματος πεζικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας κρατούν την άμυνα σε αυτήν την περιοχή. 

Υποδιαιρέσεις της 126 Ταξιαρχίας Φρουρών Παράκτιας Άμυνας, ενισχυμένα από ειδικές δυνάμεις της 10ης Ταξιαρχίας, βρίσκονται σε εφεδρεία.

Στην περιοχή του Davydov Brod παρατηρήθηκε επίσης κίνηση προσωπικού και εξοπλισμού. Με μεγάλη πιθανότητα, οι δυνάμεις της 46ης αερομεταφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας θα επιχειρήσουν επίσης να εισβάλουν σε ρωσικές θέσεις στη γραμμή Sadok-Borozenskoye.

Επίσης, δεν αποκλείεται η επιλογή ενός «ψευδούς» χτυπήματος-αντιπερισπασμός για να εκτραπεί η προσοχή από την κύρια κατεύθυνση, που θα μπορούσε να είναι ο τομέας Nikolaevsky ή οι ρωσικές θέσεις στην περιοχή Zaporozhye.




Οι Ρώσοι αναχαίτισαν την επίθεση στον βόρειο τομέα της Χερσώνας!

Η ρωσική 126η ταξιαρχία στο μέτωπο της Χερσώνας αναφέρει ότι η τρέχουσα επίθεση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στον βόρειο τομέα της κατεύθυνσης Χερσώνα έχει απωθηθεί.

Ο εχθρός χρησιμοποίησε την αγαπημένη του τακτική: υπό την κάλυψη μαζικών πυρών πυροβολικού και χτυπημάτων Himars, προσπάθησαν να κλείσουν ρωσικές θέσεις με φορτηγά και τεθωρακισμένα οχήματα για να φέρουν τη μάχη πιο κοντά και να εμποδίσουν τον ρωσικό στρατό να κάνει ελιγμούς, αλλά δεν τα κατάφερε : η επίθεση αναχαιτίστηκε με αντίποινα του ρωσικού πυροβολικού.

Συνολικά, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας συμμετείχαν με έως και 30 άρματα μάχης και πολύ άλλο εξοπλισμό, κυρίως φορτηγά. Τώρα που το πυροβολικό και η αεροπορία συνεχίζουν να εργάζονται , κινητές ομάδες πεζικού καθαρίζουν τις δασικές ζώνες κοντά στον κατεστραμμένο και εγκαταλειμμένο εξοπλισμό των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Αναμένονται περισσότερες επιθέσεις.

Από το βράδυ της 14ης Οκτωβρίου, ο ουκρανικός στρατός προσπαθεί να διασπάσει τις θέσεις των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων από την περιοχή Davydov Brod, Kostromka και Dudchan στην περιοχή Kherson. Μετά από μια νυχτερινή επίθεση πυροβολικού, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας επιτέθηκαν νωρίς το πρωί στις 15 Οκτωβρίου, αλλά απωθήθηκαν.

Το 140ο Σύνταγμα Ειδικών Επιχειρήσεων της Ουκρανίας υπέστη σοβαρές απώλειες όταν προσπάθησε να αναγνωρίσει τις θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Επίσης, τρεις ταξιαρχίες μηχανοκίνητων τυφεκίων, ενισχυμένες από τάγμα αρμάτων μάχης, στάλθηκαν για διάρρηξη από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Το πεζικό και τα τανκς της Ουκρανίας προσπάθησαν να επιτεθούν υπό από τα πυρά των όπλων Hyacinth-B και του Smerch MLRS. Την ίδια ώρα, οι θέσεις αεράμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή ZelenyGay, Novogrednevo και Murakhovka χτυπήθηκαν από drones Geran-2 και Lancet το πρωί.

Η επίθεση στοίχισε στον ουκρανικό στρατό τουλάχιστον 120 νεκρούς. Καταστράφηκαν περίπου 15 τεθωρακισμένα οχήματα YPR-765PRI και BMP-2, καθώς και τουλάχιστον τέσσερα άρματα μάχης T-64BV.

Ως το μεσημέρι της 15ης Οκτωβρίου, μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας βάλτωσαν στην επίθεση και προσπαθούν να υποχωρήσουν στις αρχικές τους θέσεις, τις οποίες τα επιθετικά ρωσικά αεροσκάφη Su-25 και Su-34 άρχισαν να χτυπούν.

Ο εχθρός απέτυχε να σπάσει την άμυνα, σταμάτησε στην πρώτη γραμμή, έχοντας χάσει περισσότερα από 10 τεθωρακισμένα οχήματα συμπεριλαμβανομένων τανκς.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας αναπτύσσουν εφεδρείες αρμάτων μάχης, συμπεριλαμβανομένων των αρμάτων μάχης T-90 Proryv

Το πυροβολικό και η αεροπορία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας καταστρέφουν ενεργά τον εχθρό.

Αλλά είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για το τέλος της μάχης.

Η αποτυχία της εχθρικής επίθεσης στην περιοχή Kherson: ο ρωσικός στρατός απέκρουσε μια σημαντική διείσδυση στον Berislav

Περίπου στις 5 το πρωί, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας άνοιξαν μαζικά πυρά από πυροβολικό και MLRS.
Κάτω από την κάλυψη πυρών πυροβολικού, περίπου 30 άρματα μάχης και οχήματα μάχης πεζικού πέρασαν στην επίθεση.

Κινητές ομάδες του εχθρού με τεθωρακισμένα οχήματα και οχήματα εκτός δρόμου προσπάθησαν να διαρρήξουν μεταξύ των οχυρών και να αποκόψουν τον δρόμο Dudchany-Mylovoe, ελπίζοντας ότι τα τεθωρακισμένα οχήματα που θα τους ακολουθούσαν θα μπορούσαν να σφηνώσουν και να επεκτείνουν την κατάκτηση του μετώπου.

Η εχθρική επίθεση έγινε έγκαιρα αντιληπτή με τη βοήθεια του UAV Mavic.

Πυροβολικό και όλμοι άρχισαν να πέφτουν στις προελαύνουσες τεθωρακισμένες ομάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Ελικόπτερα της αεροπορίας στρατού ήρθαν σε βοήθεια και κατέστρεψαν πολλά τμηματα εξοπλισμού με κατευθυνόμενους πυραύλους.

Οι εχθρικές κινητές ομάδες σε φορτηγά μπόρεσαν να προχωρήσουν λίγο πιο βαθιά, αλλά αντιμετωπίστηκαν από τα ATGM και τους εκτοξευτές χειροβομβίδων μας.

Ως αποτέλεσμα των πυρών των Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων, των στρατιωτών της 126ης ταξιαρχίας παράκτιας άμυνας και των μηχανοκίνητων τυφεκίων, οι δυνάμεις που προχωρούσαν διασκορπίστηκαν και όσοι δεν είχαν χρόνο να υποχωρήσουν τερματίστηκαν από πυραυλικά πυρά

Οι Ρώσοι πιστεύουν ότι αυτή είναι μόνο η αρχή και περιμένουν από τον εχθρό να συνεχίσει να επιτίθεται.

Ξεκίνησε μια μεγάλη επίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Νότιο Μέτωπο
«Από το πρωί υπήρξαν πολλές αναφορές για την προετοιμασία του πυροβολικού και τη μαζική επίθεση του ουκρανικού στρατού που τον ακολούθησε στην κατεύθυνση της Νικόπολης του Νοτίου Μετώπου», γράφει το τηλεγραφικό κανάλι «Ꙃastavny».

Αεροπορικός συναγερμός έχει κηρυχθεί στην περιοχή της Οδησσού. Αναμένεται η εκτόξευση πυραύλων Kalibr από τη Μαύρη Θάλασσα




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου