Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023

ΒΑΣΤΑΤΕ ΤΟΝΟΥΣ (ΝΕΡΟΥ) ΦΡΑΓΜΑΤΑ!!!

ΕΙΔΗΣΗ ΣΟΚ! ΣΕΙΣΜΟΣ 5,2 ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑΙΑ, ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑ ΦΡΑΓΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΙΟΠΙΑ! ΑΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ, ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΠΟ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ 20.000.000 ΝΕΚΡΟΙ!
ΒΙΝΤΕΟ


Τα χειρότερα είναι μπροστά…; Σεισμός 5,2 χθες στην Ερυθραία, κοντά στο Μέγα Φράγμα της Αναγέννησης στην Αιθιοπία! Αν καταρρεύσει από πλημμύρες θα υπάρξουν 20.000.000 νεκροί!

Ένας επικίνδυνος σεισμός πλήττει την Ερυθραία και υπάρχουν  προειδοποιήσεις για την κατάρρευση του φράγματος της Αναγέννησης μετά την κακοκαιρία Daniel… απειλεί τις ζωές 20 εκατομμυρίων ανθρώπων..

Σεισμός μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και μικρού εστιακού βάθους σημειώθηκε χθες πλησίον της πρωτεύουσας, Ασμάρα, στην Ερυθραία, κοντά στο Φράγμα της Αναγέννησης στην Αιθιοπία!! Ένα από τα μεγαλύτερα φράγματα του κόσμου.

Ασύλληπτες καταστροφές αν το Φράγμα της Αναγέννησης καταρρεύσει

Τις τελευταίες ημέρες, αρκετές φυσικές καταστροφές σημειώθηκαν σε γειτονικές χώρες, συγκεκριμένα στη Λιβύη και το Μαρόκο, με αποτέλεσμα σημαντικές ανθρώπινες και υλικές απώλειες, καθώς ο τυφώνας Daniel στην πόλη Derna της Λιβύης κατέστρεψε δύο φράγματα στην πόλη Derna και προκάλεσε την κατάρρευση σε περίπου 5 γέφυρες, ξεριζώνοντας δέντρα και γκρεμίζοντας πολλά κτίρια με τους νεκρούς να υπολογίζονται σε 30.000

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του λιβυκού στρατού, Ahmed Al-Mismari, επιβεβαίωσε ότι η καταστροφή επιδεινώθηκε μετά την κατάρρευση των φραγμάτων Derna, παρασύροντας ολόκληρες γειτονιές στη θάλασσα και η αιτία της κατάρρευσης ήταν η απροσδόκητη ποσότητα νερού που συσσωρεύτηκε στους ταμιευτήρες φραγμάτων.

Επικίνδυνος σεισμός πλήττει την Ερυθραία
Σήμερα το πρωί το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο ανακοίνωσε ότι σεισμός μεγέθους 5 Ρίχτερ σημειώθηκε στην Ερυθραία αργά το απόγευμα χθες Τετάρτη, σε βάθος 12 χιλιομέτρων, κοντά στην Αιθιοπία, υποδεικνύοντας ότι το επίκεντρο του σεισμού έγινε 59 χλμ ανατολικά της πρωτεύουσας της Ερυθραίας, Ασμάρα. , η οποία περιλαμβάνει περίπου 563 χιλιάδες άτομα.

Οι επιπτώσεις του σεισμού στο Φράγμα της Αναγέννησης
Από αυτή την άποψη, ο Δρ. Abbas Sharaqi, Καθηγητής Γεωλογίας, Υδάτινων Πόρων και Άρδευσης στο Πανεπιστήμιο του Καΐρου, είπε ότι το φράγμα της Αναγέννησης είναι γεμάτο με περίπου 41 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα και αυτή η ποσότητα είναι πολύ, πολύ τεράστια, και αν υπάρξει ρωγμή ή κατάρρευση του φράγματος συμβαίνει λόγω σεισμών αυτό θα σημάνει μεγάλη καταστροφή. 

Αυτό θα είναι πολύ δύσκολο για το Σουδάν, φτάνοντας στο σημείο μιας πλημμύρας, επισημαίνοντας ότι η καταστροφή που συνέβη στη Λιβύη προκλήθηκε από τα φράγματα που κατέρρευσαν λόγω του τυφώνα Daniel. 

Ήταν μικρά φράγματα γεμάτα με εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού και επομένως το φράγμα της Αναγέννησης γεμάτο με 41 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα θα έχει καταστροφικές συνέπειες.Είναι μεγάλο και απειλεί να αποδυναμώσει τη λιβυκή καταστροφή.

Η κατάρρευση του φράγματος της Αναγέννησης
Ο Sharaqi πρόσθεσε, κατά τη διάρκεια δηλώσεων τύπου, ότι εάν συμβεί η κατάρρευση του φράγματος της Αναγέννησης, η καταστροφή, σύμφωνα με τους αριθμούς, θα είναι 10.000 φορές μεγαλύτερη από αυτή που συνέβη λόγω των λιβυκών φραγμάτων, απειλώντας 20 εκατομμύρια Σουδανούς που ζουν στον Γαλάζιο Νείλο. 

Εκτός από την κατάρρευση των σουδανικών εγκαταστάσεων και των φραγμάτων του στο Νείλο, που σημαίνει ότι θα προστεθούν επιπλέον ποσότητες νερού στην καταστροφή, και ως εκ τούτου θα αποτελέσουν πολύ μεγαλύτερη ανθρωπιστική καταστροφή, εάν το Φράγμα της Αναγέννησης καταρρεύσει στην παρούσα κατάσταση, και επομένως ποια θα είναι η κατάσταση εάν το φράγμα φτάσει τη χωρητικότητα των 74 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων;

Ο καθηγητής γεωλογίας και υδάτινων πόρων εξήγησε ότι αυτό που συνέβη στη Λιβύη είναι μια ασυνήθιστη φυσική καταστροφή και είναι συνηθισμένο σε περιοχές όπως οι αμερικανικές ακτές στον Ατλαντικό Ωκεανό και οι ακτές της Ινδίας, επομένως είναι ασυνήθιστο στη Μεσόγειο. Φυσικές καταστροφές μπορεί να συμβούν σε μέρη εκτός από το συνηθισμένο, και επομένως η εμφάνιση σεισμών ή τυφώνων κοντά στο Φράγμα της Αναγέννησης είναι πιθανή και απειλεί μια πολύ μεγάλη καταστροφή, ειδικά επειδή το Οροπέδιο της Αβησσυνίας είναι μια περιοχή ενεργή με σεισμούς.

Κατάρρευση φράγματος στην Αιθιοπία
Ο Sharaqi επεσήμανε ότι περιστατικά κατάρρευσης φραγμάτων και έργων νερού έχουν ήδη συμβεί στην Αιθιοπία, όπως το έργο Jeba 2 στον ποταμό Omo στην Αιθιοπία, το οποίο κατέρρευσε 10 ημέρες μετά το άνοιγμά του τον Ιανουάριο του 2010 και κατέρρευσε δύο φορές πριν ανοίξει, και η εταιρεία που υλοποίησε το έργο είναι η ίδια εταιρεία που κατασκευάζει το Φράγμα της Αναγέννησης είναι σε εξέλιξη.Στη συνέχεια κατέρρευσε το 2009 ημέρες πριν από τα εγκαίνια, σκοτώνοντας περίπου 50 ανθρώπους.

Ο Sharaqi επιβεβαίωσε ότι τα πετρώματα πάνω στα οποία είναι χτισμένο το φράγμα της Αναγέννησης είναι πυριγενή και μεταμορφωμένα πετρώματα που είναι εξαιρετικά σπασμένα και αποσυντεθειμένα, επιπλέον της εξαιρετικής υπερβολής στην αύξηση της χωρητικότητας του ταμιευτήρα του φράγματος της Αναγέννησης από 11,1 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, όπως αναφέρεται σε αμερικανικές μελέτες , στα 74 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα χωρίς ακριβείς μελέτες, και το Φράγμα της Αναγέννησης είναι επίσης μακριά. 

Μόνο περίπου 500 χλμ μακριά από το μεγαλύτερο ρήγμα στην επιφάνεια της Γης, το Μεγάλο Αφρικανικό Ρήγμα, που χωρίζει την Αιθιοπία στα δύο.

Ο Sharaqi τόνισε ότι η Αιθιοπία είναι πρώτη στον κόσμο στη σοβαρότητα της διάβρωσης του εδάφους και της λάσπης και πέφτει άφθονο νερό πάνω της τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο και η μέση ημερήσια ροή φτάνει τα 600 εκατομμύρια κυβικά μέτρα, γεγονός που συνιστά σοβαρές πλημμύρες και το φαινόμενο των κατολισθήσεων και της πτώσης βράχων λόγω ρωγμών είναι διαδεδομένο σε όλη την Αιθιοπία.Ισχυρές βροχοπτώσεις, ισχυρές εκρήξεις νερού και πλημμύρες λάσπης.

Επεσήμανε ότι η Αιθιοπία είναι η πιο ενεργή σεισμικά αφρικανική χώρα, καθώς γνώρισε 8 σεισμούς τα τελευταία πέντε χρόνια, από 4 έως 5,2 Ρίχτερ, σημειώνοντας ότι μια από τις αιθιοπικές μελέτες επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν δεκάδες έργα και φράγματα που κατέρρευσαν. και είναι μικρά φράγματα στην Αιθιοπία. Τα φράγματα είναι περίπου το 70% του συνόλου των φραγμάτων της Αιθιοπίας.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου