Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

ΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ...


ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ: ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΪΑΤ ΑΡΜΕΝΙΖΕΙ ΣΕ ΝΑΤΟΪΚΗ... ΛΙΜΝΗ! ΟΪΜΕ ΕΛΛΑΔΑ!




Γράφει ο Daniel Mihailescu

Όσο οξύνεται η κατάσταση με την Τουρκία σε Αιγαίο και Μεσόγειο, στην Αθήνα, καλού-κακού, πολλοί αναμένουν στήριξη, «ομπρέλα» προστασίας από τους συμμάχους μας, κυρίως τις ΗΠΑ! Άλλωστε, αμυντική συμφωνία-μαμούθ υπογράφηκε! 

Έλα όμως που για τον Αμερικανό πρέσβη η όποια όξυνση στη Μεσόγειο οφείλεται στη... Ρωσία!

Θυμάμαι παλιότερα, εξαίρετος συνάδελφος και φίλος σχολίαζε την επικαιρότητα μέσα από ραδιοφωνική εκπομπή που την ονόμαζε: «Υπερβολές»! 

Τα χρόνια πέρασαν, οι υπερβολές της πολιτικής επικαιρότητας του τότε πέρασαν με εκκωφαντικό τρόπο στα όρια της... παρανοητικής! 

Διότι, πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς νοήμων, αλλά και σχετικά καταρτισμένος, Έλληνας τα λόγια του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, σε πρόσφατη συνέντευξή του, στην οποία αναπολεί ο ίδιος και «θυμίζει» σε μας, τους... αδαείς, προφανώς, την εποχή που «την Ανατολική Μεσόγειο την αντιμετωπίζαμε ως λίμνη του ΝΑΤΟ»!!! 

Βλέποντας το βίντεο της εν λόγω συνέντευξης, εκεί στον κήπο της πρεσβευτικής του κατοικίας, ο Τζέφρι Πάιατ ίσως ήθελε να μας μεταφέρει νοερά στις εικόνες του μπαλέτου με την απαράμιλλη μουσική του κορυφαίου Ρώσου μουσουργού, Πιότρ Τσαϊκόφσκι, «Η λίμνη των κύκνων», όπου ο ίδιος (οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ) υποδύεται τον καλό πρίγκιπα που ερωτεύεται την καλή του (Ελλάδα, Μεσόγειο)! Και.... 

«Ξαφνικά, έχουμε ρωσική ναυτική βάση στην Ταρτούς, ρωσικά υποβρύχια σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο που ξεκινούν από την κατεχόμενη Κριμαία, και μια αβεβαιότητα στη Λιβύη!!!»

Ναι, όλα δικά του λόγια!!! Εκεί που στη «ΝΑΤΟϊκή λίμνη» έπαιζαν αμέριμνοι οι λευκοί κύκνοι, ξαφνικά μπαίνει ο κακός «μαύρος κύκνος» και διαταράσσει τα πάντα!


Και ενώ -ω Έλληνες!- τα μπατζάκια μας παίρνουν φωτιές από την έωλη συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης και τα... γεωτρύπανα που ακονίζει ο Ερντογάν, ο Αμερικανός... σύμμαχος σε μια... βαθυστόχαστη γεωπολιτική ανάλυση μας «διδάσκει» ότι το «βασικό πρόβλημα στη Λιβύη είναι οι εξωτερικοί παράγοντες...»! Και, φυσικά, ανάμεσα σε αυτούς δεν περιλαμβάνεται η χώρα του:

Λες και δεν ήταν η «ΝΑΤΟϊκή λίμνη» που μετατράπηκε σε ορμητήριο το 1999, για τον βομβαρδισμό και τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας!

Λες και δεν ήταν οι ΗΠΑ που το 2003 ισοπέδωσαν το Ιράκ, αφήνοντας πίσω ένα εκατομμύριο νεκρούς!

Λες και δεν έχει η χώρα του... πρίγκιπα-πρέσβη καμία σχέση με τις φωτιές που άναψαν σε όλη την επικράτεια των χωρών της Βόρειας Αφρικής την Άνοιξη του 2011!

Λες και δεν μας «ενημέρωνε» το σύνολο των «διεθνών» ΜΜΕ για την Αραβική Άνοιξη, πιπιλίζοντας τα μυαλά της διεθνούς κοινής γνώμης...

Λες και δεν ήταν ΥΠΕΞ των ΗΠΑ η Χίλαρι Κλίντον που ζητωκραύγαζε σαν... σπαστικό με την αναγγελία της δολοφονίας και του διασυρμού του πτώματος του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι! (Για την ιστορία: η Κλίντον έστειλε τον Πάιατ στο Κιέβο το 2012, η ίδια ομάδα, υπό τον Μπάιντεν πια, ήταν που τον μετακίνησε το 2016 στην Αθήνα...)!

Λες και δεν αλώνιζε η Τουρκία μέσα στη Συρία με τις πλάτες των ΗΠΑ, ληστεύοντας το πετρέλαιο της χώρας και εφοδιάζοντας τις ορδές των δεκάδων χιλιάδων μισθοφόρων που εκπαιδεύονταν από Αμερικανούς κομάντος ενάντια στη νόμιμη κυβέρνηση της Δαμασκού!

Τόσο «ήσυχη» ήταν η «λίμνη των κύκνων» του ΝΑΤΟ, μέχρι που εμφανίστηκαν οι... Ρώσοι! 

Στον, κατά τα άλλα λαλίστατο πρέσβη, ούτε καν περνά από το μυαλό ότι τα όσα... ασύστολα βερμπαλιστικά εκτοξεύει, αν μη τι άλλο, επιβεβαιώνουν την προσέγγιση σοβαρών αναλυτών ότι οι ΗΠΑ «πουλάνε τσάμπα μαγκιά» εκεί που δεν υπάρχει, ούτε κατά προσέγγιση με τα δικά τους μεγέθη, υπολογίσιμος αντίπαλος!

Οι κρωγμοί περί «ρωσικής επιθετικότητας»: μύθοι και πραγματικότητα!

Να τι δείχνει η πρόσφατα δημοσιευμένη εισήγηση του Ρώσου στρατηγού, Σεργκέι Ρουντσκόι, σχετικά με την πραγματική εικόνα περί επιθετικότητας. 

Παρά την «καταιγίδα» του κορονοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ δεν σταματούν την πολιτική προκλητικών, προβοκατόρικων πτήσεων και στρατιωτικών γυμνασίων κοντά στα ρωσικά σύνορα, αποκαλύπτει ο Ρώσος αξιωματούχος. 

Τον Μάιο, ωστόσο, μήνα που στις ΗΠΑ μαζεύουν τους νεκρούς με τις... μπουλντόζες, υπήρξε απότομη δραστηριοποίηση των αεροπορικών και ναυτικών δυνάμεών τους σε ρωσικές παραμεθορίους.

Έγιναν πέντε πτήσεις στρατηγικών βομβαρδιστικών αεροσκαφών τύπου Β-1Β στους εναέριους χώρους της Εσθονίας, Λιθουανίας, Νορβηγίας, Σουηδίας...

Για πρώτη φορά, έγινε πτήση του ίδιου τύπου αεροσκάφους από την Ουκρανία, στον θαλάσσιο χώρο της Μαύρης Θάλασσας!

Το ίδιο διάστημα, έγιναν έξι πτήσεις μη επανδρωμένων κατασκοπευτικών τύπου RG-4B, στον εναέριο χώρο της Γεωργίας, στον Καύκασο.

Στην Ανατολική Μεσόγειο (τη ΝΑΤΟϊκή λίμνη ντε...), αμερικανικά αεροσκάφη τύπου «Poseidon», επιχειρούν συστηματικά να προσεγγίσουν τις ρωσικές βάσεις στην Ταρτούς και το Χμεϊμίμ, στη Συρία. 

Συνεπώς οι ΗΠΑ, εξηγεί ο Ρώσος στρατηγός, καταπατούν τη συμφωνία που έχουν με τη Ρωσία για την αποφυγή επεισοδίων μεταξύ τους στον εναέριο χώρο της Συρίας. Όπου, θυμίζω, οι Ρώσοι βρίσκονται εκεί με διακρατική συμφωνία, οι Αμερικανοί με το «έτσι θέλω»!

Μέσα από αυτή την εικόνα, βγαίνει και μια παράμετρος που μας αφορά ως Ελλάδα! Η Μόσχα, συνεχώς αλλά και πρόσφατα δια του ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, με στόχο τη μείωση της έντασης και την αποφυγή «ατυχήματος», πρότεινε στο ΝΑΤΟ την απομάκρυνση γυμνασίων στις μεταξύ τους παραμεθορίους. 

Και ως ένδειξη καλής θέλησης αποφάσισε μονομερώς να μεταφέρει τα δικά της μεγάλα γυμνάσια «Καύκασος 2020» στα ρωσικά ενδότερα! Ιδού η Ρόδος, για όσους πράγματι ανησυχούν! Αμοιβαιότητα θα υπάρξει;

Αυτή είναι μια πραγματική εικόνα. Πέρα από τις... μπουρμπουλήθρες του Πάιατ περί ιδανικής «ΝΑΤΟϊκής λίμνη



1 σχόλιο:

  1. Αδελφοί δεν υπάρχουν σύμμαχοι για τους Έλληνες.Ημασταν και θα είμαστε πάντα αναδελφοι. Η χώρα αυτή αν διαβάσει κανείς την ιστορία από το 1821 μέχρι σήμερα υπαρχει ΕΛΕΩ ΘΕΟΥ και κυριολεκτω. Πάντως ανθρωπινως το μόνο που μπορουσαν να κάνουν οι πολιτικοί μας χρειαζόντουσαν ένα μόνο σύμμαχο και
    Όχι τους ευρο(παιους) χαλβάδες . Μόνο τον Ισραήλ που θρησκευτικά είναι πρώτα μας εξαδέλφια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή