Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

ΟΔΕΥΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΡΟΡΡΗΘΕΝΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ...«ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ...»..



ΠΟΤΕ ΤΑ ΒΡΗΚΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΒΡΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΧΛΕΒΑΖΕΙ;


Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν εννοούμε στο όλο σκεπτικό μας την μεταπολίτευση που θεατρινίστηκε με τις πολιτικές εκείνες περί ελληνοτουρκικής φιλίας, την στιγμή που ο τούρκος βήμα- βήμα δομούσε τις άτιμες διεκδικήσεις του εις βάρος των ιερών και των οσίων μας.

Δεν είμεθα πολεμοχαρείς και φυσικά όχι μειωμένου νοητικού επιπέδου. Φτάνει η πλύση των εγκεφάλων τόσες δεκαετίες.

Έχουμε ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ και η πλεονεξία του αγαρηνού γείτονα μας τα υποδεικνύει.


ΑΚΟΥΣΤΕ τούτο από χείλη ενός γέροντα:

-« αν ήταν να τα βρούμε ανέκαθεν με τους τούρκους , θα τους παραδίδαμε από τότε την ΠΟΛΗ και σύμφωνα με το φεφτά τους , ούτε γάτα, ούτε ζημία, θα γλυτώναμε τις σφαγές και τα αίματα που ακολούθησαν μετά την ηρωική αντιπαράθεση των λίγων στα τείχη της Βασιλεύουσας»

-« αυτά τα αίματα που χύθηκαν μέσα στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ και άλλαξε το χρώμα στα μάρμαρα της, αυτά τα αίματα μας δίνουν το νόμιμο δικαίωμα να διεκδικήσουμε την ΠΟΛΗ και την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ να λειτουργήσουμε ΟΡΘΟΔΟΞΑ και μεγαλοπρεπώς»

-« αν δεν υπήρχαν αυτά τα αίματα και τα άλλα της τουρκοκρατίας – βαρβαροκρατίας και εκείνα της Μικρασιατικής καταστροφής, αλλά και της Κυπριακής τραγωδίας- προδοσίας , να τα βρούμε ΒΡΕ με τον τούρκο, αλλά από την στιγμή που αυτά υπάρχουν, θα πνίξουν κάθε παραχώρηση σε γη ή νησί ή Ελληνικό πέλαγος»

-« δεν βλέπουν τον Ερντογάν τι κάνει; έχει πιάσει το θέμα της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ « από τα μαλλιά» και το σέρνει για να ξαναβιάσει ο άτιμος πάλι την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»

- « από την άλλη ο μεμέτης μας καλεί σε διάλογο υπό την σκιά των ελαττωματικών όπλων του»

- « η ιστορία μας δεν μπορεί να ανεχτεί άλλες κερκόπορτες»

- « αν κάποιοι θέλουν να τις ανοίξουν, θα ανοίξουν και την ΟΡΓΗ μαζί» 

Αυτά μας είπε ο παππούλης και φαίνεται να συμβαδίζουν με αυτό που συμβαίνει σήμερα υπό την χορηγία των μεγάλων διεθνών παικτών που το παίζουν και φίλοι μας.

Μετά την επικαιρότητα που τρέχει και την παραθέτουμε, στο τέλος θέτουμε την εκτίμηση ενός επαίοντος προς αξιολόγηση και ολική εγγρήγορση.

« όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2020» θα λέει μεταξύ των άλλων η νεότερη Ελληνική ιστορία για τις ημέρες μας.

Και θα αναφέρετε στην μεγαλύτερη πρόκληση – πειρασμό που θα υποφέρει η Ελλάδα εκ των έσω και στα σύνορα της.

Μας στέλνει γράμμα η ΓΕΝΙ ΣΑΦΑΚ

«Μήνυμα πάλι από την Κρήτη – Πολύ σκληρή αντίδραση στην Αθήνα».

«Με τη Γαλλία και την Ελλάδα να υποστηρίζουν τον Χαφτάρ και τους τρομοκράτες που βρίσκονται δίπλα του, ο αγώνας πάλης της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο συνεχίζεται», αναφέρει η εφημερίδα

Οι Navtex για τις ασκήσεις του τουρκικού Ναυτικού νότια της Κρήτης και οι αντίστοιχες περιοχές που δεσμεύτηκαν νότια της Κρήτης ονομάστηκαν:
ETKIN = Αποτελεσματικός
CAYDIRICI = Αποτρεπτικός
SAYGIN = Σεβάσμιος

Και σύμφωνα με το pronews.
Ρωσία –ΗΠΑ ξέρουν τι πρόκειται να γίνει στην Αν. Μεσόγειο και στο ΑΙΓΑΙΟ για αυτό και στέλνουν τα ΟΠΛΑ τους για να παρακολουθήσουν από κοντά τον άρπαγα τούρκο.

Δεν θα κάνουν τίποτε τα πρώτα 24ωρά .Μετά θα θελήσουν να φρενάρουν την τρέλα του σουλτάνου για να είναι παρούσες στην μοιρασιά . Τέτοιοι ήταν ανέκαθεν, αλλά σήμερα « θα μιλήσουν όχι τα όπλα, αλλά τα αθώα αίματα τόσων γενιών Ρωμιών» ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ

Αν δεν ήταν αυτές οι γενιές των Ελλήνων αυτοί θα ήταν ακόμη στις σπηλιές του μεσαίωνα.

Ήδη στα πολύπαθα ΣΤΕΝΑ γίνεται παρέλαση.

« Μετά από ένα βαριά οπλισμένο υποβρύχιο το οποίο πέρασε χθες τα στενά του Βοσπόρου, η ρωσική φρεγάτα «Admiral Makarov» κατευθύνεται με τη σειρά της από την Κριμαία προς τη Μεσόγειο Θάλασσα. Είναι εξοπλισμένη με πυραύλους «Kalibr».

«Η φρεγάτα βρίσκεται καθ’ οδόν, μέσω της Μαύρης Θάλασσας, προς τα Στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων, με κατεύθυνση τη Μεσόγειο» αναφέρεται, χαρακτηριστικά.
«Θα ενταχθεί στην ναυτική δύναμη που έχει ήδη αναπτυχθεί (σ.σ. στη Μεσόγειο)» προστίθεται, παράλληλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τη δεύτερη φορά, από την αρχή του 2020, κατά την οποία η συγκεκριμένη φρεγάτα διασχίζει τη Μαύρη Θάλασσα με κατεύθυνση τη Μεσόγειο.

Η επίσημη ανακοίνωση του ρωσικού ναυτικού δεν διευκρινίζει σε ποια ακριβώς περιοχή της Μεσογείου θα καταπλεύσει.
Πηγή: Sputnik

« αν μπορείς να τραβήξεις την κουρτίνα στα παρασκήνια θα καταλάβεις τι θέλει ο σουλτάνος και γιατί απειλεί έτσι άγαρμπα» 
μας είπε ένας που φαίνεται να γνωρίζει από διαχείριση πρωτόγνωρων γεωστρατηγικών κρίσεων
« η σημερινή τουρκία πέρασε εδώ και καιρό τα εσκαμμένα , με τις πλάτες των δυτικών και την ώρα που έχει κάνει φούλ μεταστροφή προς αυτούς , πήρε με υποσχετική αυτά που ήθελε στα νερά της Αν. Μεσογείου»
« αλλά τώρα απαιτεί και την διασφάλιση αυτών των υποσχετικών»
« απαιτεί μαζί με αυτά την εδώ και τώρα αποστρατικοποίηση των Ελληνικών νησιών του Βόρειου Αιγαίου, με ότι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα»
« σε λίγο μπροστά στα μάτια μας θα ξεδιπλωθεί ο καλά μεθοδευμένος σχεδιασμός της μετακίνησης ροών αλλοδαπών στα νησιά αυτά και σε τι αποσκοπούσε»
« αν φύγει ο Ελληνικός στρατός από τα νησιά , τελείωσαν και τα νησιά, ΜΗ ΓΕΝΟΙΤΟ»
« ο Ερντογάν αυτές τις ώρες δεν ενδιαφέρεται μόνο για ΑΟΖ, επήρεια , υφαλοκρηπίδα αλλά απαιτεί αποστρατικοποίηση περιοχών μας και κατάληψης μερικώς αυτών με το προηγούμενο ότι υπήρχαν πάλαι ποτέ τμήματα της οθωμανικής επικράτειας»
« έχει αποφασίσει για πόλεμο και περιμένει την κατάλληλη στιγμή»
« για τον τούρκο η κατάλληλη στιγμή είναι το ¨ άνοιγμα της κερκόπορτας¨» 
-

« σήμερα φίλε μου έχουμε πολλούς θυρωρούς έξω από αυτές τις κερκόπορτες»

Μας τα είπε αυτά και ανατριχιάσαμε , θυμηθήκαμε τον γέροντα που μας είπε:

-« αυτά τα αίματα που χύθηκαν μέσα στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ και άλλαξε το χρώμα στα μάρμαρα της, αυτά τα αίματα μας δίνουν το νόμιμο δικαίωμα να διεκδικήσουμε την ΠΟΛΗ και την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ να λειτουργήσουμε ΟΡΘΟΔΟΞΑ και μεγαλοπρεπώς»


ΣΤΩΜΕΝ καλώς


Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου