Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΣΤΑΘΜΙΖΕΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ


Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΠΡΟΞΕΝΗΣΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ



Αιγύπτιος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας: μεγάλες οι απώλειες τουρκικού στρατού σε τουρκο-αιγυπτιακό πόλεμο…Η Τουρκία δύσκολο να καλύψει γραμμή ανεφοδιασμού 2000 χλμ μπροστά από τον μεγάλο της αντίπαλο την Ελλάδα που την ξέρει πολύ καλά…

O Αιγύπτιος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Mohamed Al-Kinani δήλωσε: Η πολεμική αντιπαράθεση μεταξύ Αιγύπτου και Τουρκίας στη γραμμή “Σύρτη – Al-Jufra” στη Λιβύη θα εκθέσει τον τουρκικό στρατό σε μεγάλες απώλειες….

Σε αυτή την περίπτωση η Τουρκία είναι δύσκολο να καλύψει γραμμή ανεφοδιασμού 2000 χλμ μπροστά από τον μεγάλο της αντίπαλο την Ελλάδα που την ξέρει πολύ καλά..

Ο Αιγύπτιος ειδήμονας ανέφερε ότι η τουρκική πλευρά είναι εκείνη που θα γονατίσει καθώς θα χρειαστεί να καλύψει μεγάλες αποστάσεις ξηράς, θάλασσας και αέρα, για να διασφαλίσει τις γραμμές εφοδιασμού, προμήθειας και υλικοτεχνικής υποστήριξης στις ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις της.Αυτό σημαίνει τρομακτικό οικονομικό κόστος.

Πρόσθεσε ότι η υπεροχή του αιγυπτιακού στρατού έγκειται «στο μέγεθος του πλήθους, στην ικανότητα και της εμπειρία των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων που θα πολεμήσουν κοντά στις ακτές, στα εδάφη και στον εναέριο χώρο τους, και σε ένα οικείο και φιλικό περιβάλλον που αντιπροσωπεύει ένα άμεσο στρατηγικό βάθος για αυτούς (ανατολική – κεντρική Λιβύη), που τους παρέχει τη δυνατότητα να σχηματίζουν αλληλοσυνδεόμενες και εντατικές γραμμές άμυνας και πολλαπλά επίπεδα και στρώματα.Έχουν τη δυνατότητα ελιγμών και να κινούνται με τεράστιο πλεονέκτημα για να στραγγίξουν την τουρκική πλευρά και να την σύρουν σε σφιχτές ενέδρες και να βαριές απώλειες. “

Σημείωσε ότι ο αιγυπτιακός στρατός “θα έχει ανώτερη και προχωρημένη ικανότητα να αντισταθμίζει τις απώλειες και να διασφαλίζει τις γραμμές εφοδιασμού και υλικοτεχνικής υποστήριξης, και σε πολύ μικρότερες αποστάσεις από ό, τι η τουρκική πλευρά, γεγονός που αυξάνει τη δυσκολία του έργου για το τουρκικό ναυτικό και την αεροπορία.

 Ότι δεν θα μπορέσουν ποτέ να συγκεντρώσουν όλες τις δυνατότητες μάχης τους μπροστά στις αιγυπτιακές δυνάμεις, δεδομένης της επείγουσας ανάγκης προστασίας του τουρκικού εναέριου χώρου και των ακτών που εκτείνονται μέχρι τη Μεσόγειο, το Αιγαίο, το Μαρμαρά και τον Εύξεινο Πόντο, καθώς και την εξασφάλιση αγωγών και χερσαίων γραμμών εφοδιασμού και ανεφοδιασμού από την Τουρκία έως τη Λιβύη μια απόσταση που κυμαίνεται μεταξύ 1500 και 2000 χλμ. και μπροστά από έναν μεγάλο εχθρό, που είναι η Ελλάδα. Αυτός γνωρίζει καλά την τουρκική πλευρά. “

Συνέχισε: «Η Αίγυπτος δεν καθόρισε την κόκκινη γραμμή της τυχαία, αλλά βασίστηκε στον σχεδιασμό και την εκτίμηση μιας στρατηγικής θέσης που μελετήθηκε σε διάφορα επίπεδα, και με πλήρη διεθνή και περιφερειακή νομιμότητα».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου