Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

Η ΣΥΡΙΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΜΑΥΡΗΣ ΑΓΟΡΑΣ


 «ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΩ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΟΥ ΚΑΤΑΠΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΟΥ;» 



Γράφει ο Τίγρης Άλα

Λόγω της γενικευμένης πείνας, του λιμού, επιχειρείται μια άθλια εκστρατεία για την προσέλκυση των κοπαδιών…Καθώς σε τέτοιες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, επιστρατεύεται ο λαός, απαιτείται πορεία και διαδήλωση…


Κανείς δεν θέλει να μάθει ή να παραδεχτεί ότι το όλο ζήτημα της Μαύρης Αγοράς και του παραεμπορίου έχει σχέση με τις εκάστοτε κουμπαριές και τους γάμους στις οικογένειες των αξιωματούχων.

Στην πραγματικότητα, όπως σε οποιοδήποτε άλλο μέρος στον κόσμο, έτσι και εδώ. Ο εκάστοτε μεγαλέμπορος που κάνει κουμάντο , είναι γαμπρός του φρουρού ασφαλείας, ο έμπορος ανταλλαγής δολαρίων είναι ο μπατζανάκης του στρατιωτικού… και πάει λέγοντας…

Το επίσημο σάλπισμα που καλεί σε συγκεντρώσεις σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές μας ακούγεται σαν νεκρώσιμη ψαλμωδία σε σκοτεινά σοκάκια.

Γιατί πρέπει να υψώσω και πάλι σημαίες και συμβολικές εικόνες;

Γιατί θα πρέπει να το κάνω, αφότου διαβρώθηκαν τα ιδρύματα και τα λογότυπά τους;

Και όμως, μας ζήτησαν να υπακούσουμε, και το κάναμε. Τρέξαμε αμέσως, και ας είχαμε αυτόν τον κόμπο στο λαιμό να μας πνίγει…

Μα ποιοί είμαστε επιτέλους; Και όμως είμαστε εμείς, οι ίδιοι άνθρωποι που έδωσαν τα ονόματα και τα αποδεικτικά στοιχεία και ταυτοποιήσαμε τους δράστες και τους μισθοφόρους…

Διαφεύγει από τη μνήμη τους; Ναι, ναι, αυτό είναι! Απλά το ξέχασαν… μια ανώδυνη αμέλεια καθήκοντος… ναι, ναι…δεν είναι κάτι σοβαρό… Μόνο που σταδιακά θα φτάσουμε στο σημείο εμπορίας ανθρωπίνων οργάνων…

Με μια τέτοια σύγχυση και με τέτοια αμέλεια , υποστηρίζεται η τρομοκρατία. Χρηματοδοτείται η τρομοκρατία μέσω αυτής της ανεκτής «εμπορικής» δραστηριότητας.

Περιμένετε να κλείσω το στόμα μου καταπίνοντας τη σημαία της χώρας μου;

Κοιτάξτε με στα μάτια, αν θέλετε… αν όχι, δεν πειράζει… δεν είστε και υποχρεωμένοι… αλλά μην περιμένετε ότι θα με καλύψετε με την εικόνα ενός συμβόλου….

Σας ζητώ συγγνώμη και απολογούμαι ενώπιον της εθνικής “ιδιοκτησίας”σας.

Δεν είμαι χαμαιλέοντας και οι μεταβλητές σας δεν μπορούν να εφαρμοστούν στον επεξεργαστή του δικού μου εγκεφάλου.

Η δική μου κλίμακα βαθμολόγησης διαφέρει από την εύθραυστη ισορροπία των δικών σας ονείρων.

Τα βλέπω σαν μαθηματική εξίσωση και ακόμα δεν έχω μουδιάσει από την τοπική αναισθησία.

Οποιαδήποτε ανακοίνωση θα εκδίδεται από την άνω χορωδία και θα αφορά ένα επίτευγμα, να ξέρετε ότι θα είναι το αποτέλεσμα και προϊόν της εργασίας, υπομονής και παραγωγικού θυμού, μιας ελίτ, μη οικονομικής, μιας ελίτ στην ενεργή πατριωτική δράση η οποία είναι άγνωστη.

Η ηγεσία παραμένει υποκριτική και αποσυνδεδεμένη από τις ηθικές της υποχρεώσεις.

Η μισητή σιωπή και η δουλική ουδετερότητα δεν δικαιώνουν την αλήθεια και στερούν την αποκάλυψή της .

Τα χρόνια πέρασαν και δεν έγιναν οι οφειλόμενες προσπάθειες., Αντίθετα, είμαστε μάρτυρες της παραμέλησής μας ενόσω η ευνοιοκρατία καλά κρατεί….

Θέλουν να μας πείσουν ότι ο πρόεδρος δεν παρεμβαίνει σε τόσο ασήμαντα θέματα, σε τέτοιες λεπτομέρειες και σε καταστροφές εσωτερικού χαρακτήρα .

Ότι ήταν και θα εξακολουθεί να παραμένει απορροφημένος από τις εξωτερικές υποθέσεις… Μέχρι που το δηλητήριο του εξτρεμισμού και των προδοτών να εξαπλωθεί επικίνδυνα , σαν επιδημία….

Αλλά όταν καίγεται το χωράφι και οι φλόγες γλείφουν τα βελούδινα γραφεία, αναγκάζονται να ξυπνήσουν, να σηκωθούν, να ανασκουμπωθούν και να συγκεντρώσουν τις δυνάμεις τους .

Μα και βέβαια! Φυσικά! Εννοείται ότι είμαστε μαζί σας! Διότι για εμάς δεν είναι απλά πόλεμος επιβίωσης , είναι ένας υπαρξιακός πόλεμος.

Όμως, φτάνει! Αρκετά κράτησε η μυστική συμφωνία μεταξύ ψεύδους και υποκρισίας! Αλείψατε με βούτυρο το ψωμί των κερδοσκόπων.

Χρειάστηκε πραγματικά τεράστια προσπάθεια για να μας φτάσουν στο σημείο να μην έχουμε πια πίστη σε εσάς, στον Κύριό μας και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Δεν πιστεύουμε πια σε κανένα πρόσωπο, δεν έχουμε καμία πίστη σε άτομα ή σε οντότητες/ ιδρύματα …

Η πίστη μας στη χώρα μας και μόνο σε αυτήν!

Η πίστη μας σε εκείνους που παραμένουν στη θρησκεία της Ανθρωπιάς.

Συρία, 10/ 06/20
Τίγρης Άλα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου