Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020

Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΑΪΟ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΤΟΥΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΥΣΗ ΑΝΟΗΤΗ!

DIDIER RAOULT: «ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΟΣ Ο ΔΥΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ, ΕΝΩ Η ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΝΟΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ  ΑΠΟ ΟΤΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ»! 

ΒΙΝΤΕΟ


Ο καθηγητής Ιατρικής Λοιμωξιολόγος Didier Raoult: είμαστεστο τέλος ενός συστήματος. Ένας τρομοκρατημένος δυτικός κόσμος, σ’ αλλοφροσύνη και πανικό. Η κατάσταση είναι λιγότερο σοβαρή απ’ό,τι την άνοιξη…

Ο πρωτοπόρος Γάλλος καθηγητής Ιατρικής Λοιμωξιολόγος Didier Raoult, ο οποίος δήλωσε την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου ότι η τρέχουσα κατάσταση δεν είναι τόσο σοβαρή όσο εκείνη του περασμένου Μαρτίου, πιστεύει ότι είμαστε “στο τέλος ενός συστήματος”.

«Επί του παρόντος, η κατάσταση φαίνεται πιο σοβαρή από τον Ιούλιο. Αλλά προς το παρόν, είναι λιγότερο σοβαρή από ό, τι την άνοιξη… Η θνησιμότητα ήταν πολύ χαμηλότερη κατά την πρώτη σκηνή της πράξης 2… 

Αυτό που είναι πολύ σαφές είναι ότι η απομόνωση των μολυσμένων ατόμων και η ενεργοποίηση των τεστ παίζει έναν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο. Είχαμε υπερβολική θνησιμότητα τον Μάρτιο λόγω της καθυστέρησης να τεθούν σε εφαρμογή τα τεστ», δήλωσε ο Didier Raoult.


 Μιλώντας για έναν «τρομοκρατημένο δυτικό κόσμο», ο Dr. Didier Raoult επιμένει ότι «αυτό το viral επεισόδιο αποκαλύπτει την κατάσταση αλλοφροσύνης και φόβου της κοινωνία μας. Είμαστε στο τέλος ενός συστήματος»

Σύμφωνα με τον ίδιο «όταν τρομάζετε δεν κάνετε παρά μόνο ανοησίες». Εκτιμά ότι οι κυβερνήσεις των δυτικών χωρών όφειλαν ν΄αναρωτηθούν περισσότερο» παρά να «σπεύδουν να κάνουν θεραπευτικές δοκιμές». 

Για τον Didier Raoult, « είμαστε στο τέλος ενός συστήματος», επικαλούμενος στον αντίποδα το παράδειγμα των χωρών του νότου που διαχειρίστηκαν την κατάσταση «χωρίς απελπισία».


Ο επιστήμονας εξηγεί ότι από τον Ιούνιο νέοι κλώνοι του ιού κυκλοφορούν προκαλώντας « μικροεπιδημίες» που σταματούν μόνες τους. 

Διευκρινίζοντας τη διαδρομή αυτών των κλώνων ο Didier Raoult αναφέρει ότι η πρώτη μικροεπιδημία του coronavirus φαίνεται ότι ήρθε από το νότο της Μεσογείου με πλοίο « αυτή σταμάτησε εντελώς μόνη της, είναι αυτή που μας απασχόλησε τον Ιούλιο », προσθέτοντας ότι « οι 2 που βλέπουμε τώρα και που είναι σ΄εξέλιξη το πιθανότερο να προήλθαν η μια από την Αγγλία ή άλλη από το βορρά της Μ Βρετανίας ή τη Νορβηγία ».

Ο διακεκριμένος επιστήμονας εκτιμά πως αυτή η μετάδοση οφείλεται στις μαζικές τουριστικές επισκέψεις από τον Αύγουστο στη Μασσαλία. 

Η πραγματικότητα αυτών των πολλαπλών εκδοχών του coronavirus είναι «αδιαμφισβήτητη » σύμφωνα με τον Didier Raoult,που διαβεβαιώνει πως « αυτοί που το αμφισβητούν είναι αυτοί που δεν διαθέτουν επιστημονικά δεδομένα».

Στη συνέχεια για το γεγονός ότι «έκανε σημαντική ποσότητα γονιδιωμάτων, τρία τέταρτα ή δύο τρίτα στη Γαλλία», συνόψισε. 

Ο επιδημιολόγος εξηγεί ότι υπήρχε το «γονιδίωμα 0, αυτό που εξελίχθηκε ξεκινώντας από το Wuhan στην Κίνα, το οποίο είχε κάποιες μεταλλάξεις και σταμάτησε τον Μάιο»

Με την εμφάνιση νέων κρουσμάτων από τα μέσα Ιουνίου, η ομάδα του καθηγητή Raoult προσπαθεί να ανακαλύψει αν ήταν ένας νέος γονότυπος, «αυτό που συνέβη». 

«Καταφέραμε να εντοπίσουμε επιδημιολογικά την πηγή αυτού του γονότυπου πάνω στα πλοία που συνδέουν τη Βόρεια Αφρική με τη Γαλλία», δήλωσε ο Didier Raoult, προσθέτοντας ότι «παρακολούθησε με ακρίβεια αυτόν τον γονότυπο που εξαφανίστηκε και ο οποίος συνδέθηκε με μορφές πολύ περισσότερο καλοήθεις ».

Ο Διευθυντής του IHU Méditerranée αναφέρει πως η « version 4 » της επιδημίας μοιάζει «πιο σοβαρή από αυτή του Ιουλίου αλλά λιγότερο από αυτή της άνοιξης,» όπου υπήρχε μια θνησιμότητα πιο αυξημένη…

Ο καθηγητής μίλησε στις 22/10/20 στον Guillaume Durand στο Radio Classique, επί της κρίσης του coronavirus. Μεταξύ των άλλων είναι συγγραφέας του βιβλίου La science est un sport de combat, édité chez Humen Sciences…

ΠΗΓΗ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου