Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

Ο ΦΕΤΙΝΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΠΑΡΧΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ;


ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟ: «ΦΕΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 2020 ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΧΑΣΗ Ή Η ΣΧΑΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ;»


Νέα Σελήνη ανατέλλει πάνω από το Τζαμί Çamlica στην Κωνσταντινούπολη, Τουρκία, 13 Οκτωβρίου 2020. ΦΩΤΟ από https://www.dailysabah.com/gallery 


Γράφει και κοινοποιεί ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Πριν λίγες μέρες επισημαίναμε:


1972 Κωνσταντινούπολη ανήμερα του ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ- "Εύχομαι ο Θεός να δώση γρήγορα να έλθη η Χάση του τουρκικού φεγγαργιού" - φέτος του ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 2020 ξεκινάει η χάση ή η σχάση της ιστορίας;


Η χειρόγραφη επιστολή του Γέροντος Γέροντα Παϊσίου τον Οκτώβριο του 1974, είδε το φως της δημοσιότητας μέσω του παραλήπτη της Ιωάννη, ο οποίος αργότερα μόνασε και εκείνος στο Άγιο Όρος . 


Η χειρόγραφη επιστολή του Γέροντος Παϊσίου δημοσιεύθηκε στο βιβλίο «Μαρτυρίες προσκυνητών Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994», Τόμος 1, επιμέλεια Νικόλαος Ζουρνάνογλου.

Η απόδοση του κοχλιοειδούς κειμένου -ιδιόχειρο του π. Παϊσίου- σε καρτποσταλ από την Αγιά Σοφιά είναι το παρακάτω κείμενο: 

«Αγαπητέ μου αδελφέ Ιωάννη,

Εύχομαι ο Θεός να δώση γρήγορα να έλθη η Χάση του τουρκικού φεγγαργιού .Αμήν. Του Αγίου Δημητρίου κλείνω δύο χρόνια που προσευχήθηκα Στην Αγία Σοφιά μας, και είπα τα παράπονα μου στον Καλόν Θεόν. 

Με κατάλαβε ο τούρκος φύλακας πού προσευχὀμουν και με έδιωχνε έξω κλπ και πρόσθεσα και άλλα παράπονα Στον Θεόν. Πιστεύω δεν θα την αφήση την Αγία Σοφιά μας στα χέρια των βρώμικων τούρκων. 

Είναι ένας Λαός σαν τους γύφτους βρόμικος και φοβιτσιάρικος.τώρα δεν έχουν ιδανικά, διότι πριν πιστεύανε στον Μωάμεθ, αργότερα στον Κεμάλ. 

Τώρα ούτε στο Μωάμεθ πιστεύουν (γιατί μορφόθικαν κάπως , και ίδαν ότι ήτο ένας αγύρτης ο Μωάμεθ) ούτε και στον Κεμάλ πιστεύουν, αλλά στην σαρκολατρία. Ενώ εμείς πιστεύουμε Στον Χριστό. ο οποίος έχει συνέχια την Θεϊκή Του Αξία. και ο Ελληνικός Λαός έχει πάντα ιδανικά. Και τον Χριστό και την Παναγία μαζί του.

Με αγάπη Χριστού

Μοναχός Παΐσιος»





1972 Κωνσταντινούπολη ανήμερα του ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ- "Εύχομαι ο Θεός να δώση γρήγορα να έλθη η Χάση του τουρκικού φεγγαργιού" - ΠΟΛΗ ανήμερα του ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 2020 (δίχως ερωτηματικό γιατί ξεκινάει η χάση ή η σχάση της ιστορίας)




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου