Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟΞΕΝΩΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΠΑΘΟΓΟΝΟ ΑΓΡΑ ΤΗΣ ΗΔΟΝΗΣ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕΤΑ-COVID-19 ΜΕΣΑ ΣΕ ΦΟΥΣΚΕΣ!

ΒΙΝΤΕΟ


Το Covid19 θ΄αποδειχθεί φούσκα; Αυτό είναι το μήνυμα ροκ συγκροτήματος που έσπασε το εμπάργκο δίνοντας συναυλία με μουσικούς και κοινό ο καθένας εντός μιας πλαστικής φούσκας λόγω μέτρων…

Συγκρότημα Rock έδωσε συναυλία με τους μουσικούς και το κοινό να είναι κλειμένοι σε πλαστικές φυσαλίδες-μπάλες αναφέρει σε ρεπορτάζ του το disclose.tv 15/10/20.

Σε αυτές τις πρωτοφανείς στιγμές, ολόκληρος ο κόσμος αλλάζει. 

Τίποτα δεν είναι το ίδιο, αλλά πολλοί φοβούνται ότι αυτοί οι νέοι τρόποι ζωής θα γίνουν ο νέος κανόνας. Ένας κλάδος ειδικότερα που πλήττεται κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας και του lockdown, είναι η μουσική βιομηχανία. 

Αμέτρητα φεστιβάλ και συναυλίες έχουν ακυρωθεί λόγω της κοινωνικής απόστασης αλλά ένα ροκ συγκρότημα βρήκε έναν νέο και καινοτόμο τρόπο για να σπάσει το εμπάργκο ζωής που επέβαλαν ”les maitres du monde” μ΄αφορμή το covid19.



Συναυλία Bubble

Το εμβληματικό ροκ συγκρότημα Flaming Lips πραγματοποίησε συναυλία στη Oklahoma City τη Δευτέρα. Πώς όμως; 

Λοιπόν, για να παρακάμψουν τους τοπικούς νόμους κοινωνικής απόστασης, όλοι, συμπεριλαμβανομένου του κοινού και των μουσικών, σφραγίστηκαν στη δική τους πλαστική φούσκα. 

Και το πιο επικίνδυνο αυτό θα μπορούσε πολύ καλά να γίνει τακτικό θέαμα σε συναυλίες σε όλο τον κόσμο. Μια αντιπρόταση κανονικότητας…


Ο
























Ο πρωταγωνιστής τραγουδιστής, Wayne Coyne βλέπει τα μέλη του ακροατηρίου ενώ προσπαθούν να χορέψουν μερικές φορές, συχνά να φαίνονται μπερδεμένοι και να μην είναι σίγουροι πως να συμπεριφερθούν σε αυτή τη συναυλία.

 Το δίλημμα στο οποίο βρίσκονται όλοι σήμερα είναι το μέλλον της ζωντανής μουσικής. Κάτι τέτοιο θα είναι οι μελλοντικές συναυλίες; Όλοι θα περιορίζονται στις προσωπικές τους φυσαλίδες;



Αναπνοή

Φυσικά,το ερώτημα που απασχολεί το μυαλό όλων είναι η αναπνοή. Τελικά, το οξυγόνο θα εξαντληθεί σε αυτές τις σφραγισμένες φυσαλίδες, πόσο καιρό μπορεί να διαρκέσει κάθε συναυλία; 

Τα Flaming Lips υποδηλώνουν ότι οι φυσαλίδες θα είναι ένας καλός τρόπος για να λειτουργήσει ξανά η βιομηχανία ζωντανής μουσικής καθώς ο καθένας κρατά αρκετό αέρα για να διαρκέσει αρκετές ώρες. 

Για συγκροτήματα όπως το The Flaming Lips, που καταφέρνουν να γεμίσουν μεγάλους χώρους, αυτές οι φυσαλίδες είναι μια καλή εναλλακτική λύση για τις παραδοσιακές συναυλίες. 

Ωστόσο, οι μικρότερες μπάντες ενδέχεται να δυσκολευτούν να λάβουν τέτοια προληπτικά μέτρα.

Παρόλο που αυτές οι φυσαλίδες είναι ένας υπέροχος, δημιουργικός τρόπος προσωρινής εισροής χρημάτων στη βιομηχανία ζωντανής μουσικής, λειτουργεί μόνο για μεγαλύτερες, πιο γνωστά γκρουπ και ερμηνευτές. 

Το πιο ζοφερό θα ήταν το συνηθίσουμε κι αυτό με την πάροδο του χρόνου. Θα μπορούσε ακόμη και να γίνει ο μόνος τρόπος για να δείτε ζωντανή μουσική για πολύ καιρό ακόμη!

ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΙΑ …




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου