Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΥΣΙΩΔΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΩΝ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ

ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΟΝ COVID Ή ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΩΣΤΕ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΣΑΣ


Γράφει ο Χανιώτης

 Είπα σήμερα να γράψω γιατί δεν πάει άλλο. Να γράψω γι αυτούς που γράφουν...Που γράφουν αντί να πράττουν. 

Καλό το ιστολόγιο σας αλλά θα προτιμούσα περισσότερες προτάσεις για δράση.

Θα είχε μεγαλύτερη βαρύτητα κάθε άρθρο αν συνοδευόταν από μιά πρόταση δράσης! Και λέω μάλιστα να κάνω εγώ την αρχή!

Ακούω π. χ. ότι το Ιερον-emo πρόκειται να στείλει εγκύκλιο η οποία θα αναφέρει ότι αν δεν φοράει κάποιος φίμωτρο μέσα στο Ναό, θα πέφτει πρόστιμο στον ιερέα.

Θα ήθελα να πω πολλά αλλά ο μακαρίτης ο Τζιμάκος τα είχε πει όλα παραφράζοντας τον τίτλο του από μακαριώτατο σε μασκαριότατο.

Μπορεί η είδηση για την εγκύκλιο να είναι ράδιο αρβύλα (το εύχομαι), αλλά αν είναι αλήθεια, τότε θα ήθελα να προτείνω κάτι αποτελεσματικό:

Άν έρθει η αστυνομία να δηλώσουμε ότι στο Ναό συγκεντρωθήκαμε για την δίκη της Χρυσής Αυγής διότι ως γνωστόν σε αυτές τις συγκεντρώσεις ο ιός δεν μεταδίδεται...

Αστειεύομαι, αλλά υπάρχει και σοβαρή πρόταση: Θα μπορούσανε να βομβαρδίσουμε την αρχιεπισκοπή με ατελείωτα τηλεφωνήματα και  e-mails κάθε μέρα  μέχρι να πάρει την εγκύκλιο πίσω. 

Να μην ξεχνάμε ότι, με αυτόν τον τρόπο επεβλήθη η εκλογή του μητροπολίτου Αιτωλίας από τον λαό της μητρόπολης, σε ολόκληρη την Σύνοδο της Ιεραρχίας. 

Το δεύτερο που θα ήθελα να προτείνω είναι όσοι τέλος πάντων είτε από ασθενή πίστη είτε από το φόβο του προστίμου, φοράνε μάσκα μέσα στον Ναό, να προσθέσουν ένα Σταυρό στο μέσον μπροστά στο στόμα τους. 

Στο μέσον και όχι στο πλάι όπως Τον εβαλε ο Βαρθολομαίος επειδή φοβάται ότι στο μέσον θα παραπέμπει στον Σταυρό που βάζουμε στους κεκοιμημένους. Το αποτέλεσμα βέβαια είναι κωμικοτραγικό γιατί είναι σαν να τον πονάει το αριστερό δόντι...



Έτσι λοιπόν κάθε μάσκα με ένα Σταυρό στο μέσον και ει δυνατόν με το IC XC NI KA στα τέσσερα σημεία έτσι ώστε ο διάβολος θα βλέπει ότι το μέτρο που επέβαλε, μέσω των οργάνων του, γύρισε σαν μπούμερανγκ εναντίον του, με χιλιάδες Σταυρούς να του τρυπάνε τα νοερά και βρωμερά του μάτια. 

Έτσι φίλοι μου, όσοι γράφετε από εδώ και πέρα, συνοδεύετε τα γραπτά σας με μια ή περισσότερες προτάσεις δράσης, ώστε να ξεσηκωθούμε επιτέλους από τα λόγια σε πράξεις μέχρι να μιλήσει ο Θεός με την Ακατάλυτη και Θεία Του δύναμη. 

Αμήν. 



9 σχόλια:

  1. Η πρόταση σου όμως σημαίνει και ότι ο Σταύρος δεν νικα μόνος του,αλλα θέλει και τη βοήθεια της μάσκας, ότι δεν είναι ζωοποιος αφού χρειάζεται την διαφύλαξη της ζωής που "προσφέρει" η μασκα
    Θα βάλουν μετά και στα κουταλάκια σταυρό σύμφωνα με τον γελοίο λόγο που προτεινεις και όλα τα στραβά καλά και δικαιολογημενα.
    Χωρια που επάνω στο όργανο της υβρης προς τον Κύριο σου δεν τοποθετεις τον τίμιο και ζωοποιο σταυρό Του,ούτε βάζοντας τον μειώνεις την ισχύ της προσβολής και υβρεως και τα μετατρέπεις σε πίστη.
    Πολύ γελοία η συλλογιστική σου συγχαρητηρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό θα κάνεις και όταν μας βάλουν το σφράγισμα στο δεξί χέρι ή στο μέτωπο θα βάλεις και το σταυρό απάνω, δεν μπορείς να κατάργησης του σφράγισμα ακόμα και αν βάλεις στο Σταυρό απάνω. Άγιος Παΐσιος Ο Αγιορείτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για αυτό ή βάζεις το φίμωτρο ή δεν το βάζεις, η ομολόγησε πίστη η μήν ομολογείς πάντως να μπαίνεις με τη μάσκα μέσα στον ιερό ναό είναι βλασφημία απευθείας το Χριστό και την Παναγία και τους Αγίους.
    Πατέρας Σάββας Ο Αγιορείτης.
    Λοιπόν διαλέχτε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Έλληνας είναι τέλειος ακατοίχητος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διαφωνώ με το άρθρο. Η φοράς η δε φοράς. Για τους ναούς μιλάμε πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαλιώτη μας χάλασες! Το άρθρο σου είναι εκτός τόπου και χρόνου αφού αγνοείς τι σημαίνει Ορθοδοξία. Όταν πατάς πάνω σε πλανημένες βάσεις από κει και πέρα ότιο συμπέρασμα βγάζεις είναι απλά του κ@λου. Λυπάμαι που στο λέω αλλά έτσι λειτουργεί η Λογική που μάλλον αγνοείς. Αν βάλεις λάθος στοιχεία σε υπολογιστή θα στα φτύσει έξω τα αποτελέσματα. Ξαναδιάβασε και έλα του χρόνου στη νέα εξεταστική. Λυπάμαι που στο λέω αλλά ΚΟΒΕΣΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έθεσα τα σχόλια υπ΄όψιν του αρθρογράφου και μου έστειλε την ακόλουθη απάντηση.

    «Λυπάμαι που πρέπει να απαντώ για τα αυτονόητα και να πρέπει να αποδείξω σε εν Χριστώ αδελφούς ότι δεν είμαι ελέφαντας! Προφανώς νόμισαν ότι απευθύνεται σε αυτούς, ενώ είναι ξεκάθαρο και το τόνισα ότι απευθύνομαι σε εκείνους που " είτε από ασθενή πίστη είτε από το φόβο του προστίμου, φοράνε μάσκα μέσα στον Ναό"! πόσο πιό ξεκάθαρο να το κάνω; Προτιμούν οι αδελφοί να βλέπουν σκέτα τα φίμωτρα μέσα στο ναό; Έπειτα αυτά τα φίμωτρα θα βγούν και έξω από το ναό και θα τα βλέπουν οι αντίθεοι και θα σκάνε! ΔΕΝ ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΟΡΘΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΟΛΥΝΕΙ Ο ΝΑΟΣ! ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΦΟΡΑΝΕ ΜΑΣΚΑ. Επίσης δεν είδαν ότι προτείνω μια δράση που είναι εναντίον της εγκυκλίου που ετοιμάζει η αρχιεπισκοπή δηλαδή εναντίον της μάσκας στον ναό;Τώρα θα τρωγόμαστε και μεταξύ μας;ΕΛΕΟΣ!!!

    Με αγάπη Χριστού

    Χανιώτης»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η μάσκα στην Εκκλησία είναι βλασφημία του Αγίου πνεύματος και της Χάρης του Θεού. Δεν εχει λογική να σταυρώσεις τη μάσκα. Είναι σαν να το επικροτείς.. Σαν να σταυρωνεις την αμαρτία πριν την κάνεις.. Ο Άγιος Παΐσιος έλεγε ότι σταυρωνουμε τα πράγματα που μπορούν να αγιαστουν όπως π. Χ. το νερό, δεν μπορείς να σταυρωσεις τα περιττώματα, αυτά δεν αγιαζονται είναι απόβλητα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή