Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΑΝΔΗΜΙΑ"

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥ CDC :«ΤΟ 85 % ΟΣΩΝ ΝΟΣΗΣΑΝ ΑΠΟ COVID-19 ΦΟΡΟΥΣΕ ΠΑΝΤΑ Ή ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΑ ΜΑΣΚΑ! »




Στις ΗΠΑ το "αφήγημα" γίνεται όλο και πιο...πώς να το θέσουμε πλέον; ...μήπως... αλλόκοτο; Και αποδομητικό για τη ρητορική περί ορθής κι ενδεδειγμένης αντι-ιικής μέριμνας ("καθολική χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους") και πακέτων μεθοδεύσεων των εγχώριων και μη αρμόδιων φορέων;...

Άλλη μία ανατρεπτική παραδοχή του CDC (το κορυφαίο εθνικό ινστιτούτο δημόσιας υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών : Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων - CDC):
Μελέτες του CDC κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η...μεγάλη πλειοψηφία όσων μολύνθηκαν από Covid -19 φορούσαν πάντα μάσκες!!

Δεδομένα που κουμπώνουν με αυτά: https://antidras.blogspot.com/2020/10/blog-post_91.html



Και θυμίζουμε ξανά και ξανά:




(Και σε συνδυασμό με τα εντυπωσιακώς αναξιόπιστα διαγνωστικά τεστ, κι αν μπορεί κάποιος ας το αμφισβητήσει ευθέως αυτό το περί αναξιοπιστίας, τα νέα κρούσματα παρουσιάζουν ανησυχητική και ...πρόσφορη για "νέα μέτρα" αύξηση;..).
Ακολουθεί άρθρο στα αγγλικά (Πρόχειρη Google μετάφραση):




Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: Η μελέτη του CDC βρίσκει μεγάλη πλειονότητα όσων μολύνθηκαν με COVID-19 «Πάντα» φορούσαν μάσκες

Δημοσιεύτηκε από τον Zachary Mettler | Οκτ 12, 2020 |


Μια μελέτη από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) διαπίστωσε ότι οι μάσκες ή τα καλύμματα προσώπου υφασμάτων κάνουν ελάχιστα για να αποτρέψουν κάποιον από το να μολύνει τον νέο κορανοϊό.
Στην έρευνα 154 ασθενών που είχαν θετικά αποτελέσματα για τον κοροναϊό, τις προηγούμενες 14 ημέρες πριν από την έναρξη της ασθένειάς τους, το 71% ανέφερε χρησιμοποιώντας είτε ένα κάλυμμα προσώπου υφάσματος είτε μια μάσκα «πάντα». Ένα άλλο 14% είπε ότι οι μάσκες φορούσαν «συχνά», που προσθέτει έως και 85%.

Μόνο το 4% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν φορούσαν ποτέ μάσκες και ένα άλλο 4% είπε ότι σπάνια φορούσαν.

Αυτοί οι ασθενείς ήταν «συμπτωματικοί ενήλικες… με επιβεβαίωση λοίμωξης SARS-CoV-2». Οι συμμετέχοντες στον έλεγχο ήταν συμπτωματικοί ασθενείς «που είχαν αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής SARS-CoV-2».

Από αυτούς που ερωτήθηκαν από την ομάδα ελέγχου, το 74% ανέφερε ότι φοράει μάσκες «πάντα», ενώ το 15% χειρότερες μάσκες «συχνά».

«Στις 14 ημέρες πριν από την έναρξη της ασθένειας, το 71% των ασθενών και το 74% των συμμετεχόντων στο μάρτυρα ανέφεραν ότι πάντα χρησιμοποιούσαν καλύμματα προσώπου ή άλλα είδη μάσκας όταν ήταν δημόσια», σημείωσε η μελέτη.

Αυτή η μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε αρχικά τον Σεπτέμβριο, φαίνεται να ενισχύει την ιδέα ότι η χρήση μάσκας προσώπου ή καλυμμάτων υφασμάτων δεν εμποδίζει ένα άτομο να προσβληθεί από τον κοροναϊό, αν και μπορεί ακόμα να βοηθήσει στη μείωση της μετάδοσης του ιού.

Το CDC ισχυρίζεται επί του παρόντος ότι «τα καλύμματα προσώπου υφάσματος βοηθούν να αποτρέψουν τα άτομα που έχουν COVID-19 να διαδώσουν τον ιό σε άλλους».

Τον Σεπτέμβριο, ο διευθυντής του CDC, Δρ. Ρόμπερτ Ρέντφιλντ, επικρίθηκε επειδή είπε ότι οι μάσκες υφασμάτων ήταν καλύτερες από ένα εμβόλιο.

«Θα μπορούσα ακόμη και να πω ότι αυτή η μάσκα προσώπου είναι πιο εγγυημένη για να με προστατεύει από το COVID από ό, τι όταν παίρνω ένα εμβόλιο COVID», δήλωσε ο Δρ Redfield .

Μέχρι τα τέλη Μαρτίου, η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ) συνέστησε στους ανθρώπους να μην φορούν μάσκες, εκτός εάν έχουν άμεση επαφή με κάποιον που είχε προσβληθεί από τον ιό.

«Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι η χρήση μάσκας από τον μαζικό πληθυσμό έχει πιθανό όφελος. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν κάποια στοιχεία που να δείχνουν το αντίθετο στην κατάχρηση φορώντας μια μάσκα σωστά ή τοποθέτηση σωστά,»ο Δρ Mike Ryan, εκτελεστικός διευθυντής του προγράμματος έκτακτης ανάγκης για την υγεία του ΠΟΥ, δήλωσε κατά τη χρονική στιγμή.

Επιπλέον, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι οι μάσκες υφασμάτων, σε αντίθεση με τις ιατρικές μάσκες, μπορούν να αυξήσουν τις αναπνευστικές λοιμώξεις.

«Η ευρεία χρήση μάσκας υφασμάτων από τους εργαζόμενους στην υγειονομική περίθαλψη μπορεί πραγματικά να τους θέσει σε αυξημένο κίνδυνο αναπνευστικών ασθενειών και ιογενών λοιμώξεων και η παγκόσμια χρήση τους θα πρέπει να αποθαρρύνεται», σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας το 2015.

«Η αναπνευστική λοίμωξη είναι πολύ υψηλότερη μεταξύ των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης που φορούν μάσκες υφασμάτων σε σύγκριση με τις ιατρικές μάσκες… Οι μάσκες υφασμάτων δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται από τους εργαζόμενους σε οποιοδήποτε περιβάλλον υγειονομικής περίθαλψης », σημείωσε επίσης η μελέτη.

Ωστόσο, αφού το CDC κάλεσε τους Αμερικανούς να αρχίσουν να φορούν μάσκες τον Ιούλιο, ο Δρ Redfield είπε ότι «τα καλύμματα των υφασμάτων είναι ένα από τα πιο ισχυρά όπλα που πρέπει να επιβραδύνουμε και να σταματήσουμε την εξάπλωση του ιού».

Αν και η επιστήμη φαίνεται ανάμεικτη, 33 κράτη και η Περιφέρεια της Κολούμπια   εντολή δημόσια καλύμματα προσώπου.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου