Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020

ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ


Β. ΚΡΗΤΙΚΟΣ: «ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ»

ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ




Αυτό που έρχεται με το νέο πτωχευτικό που φέρνει η κυβέρνηση, δεν έχει προηγούμενο, ούτε στη Μέκκα του καπιταλισμού, τις ΗΠΑ. 
Δεν είναι ότι θα χάνεις το σπίτι σου, δεν είναι ότι θα σβηστούν όλοι οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες. 

Είναι ότι θα οδηγήσει την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών να ζουν με 611 ευρώ το μήνα, γιατί τα υπόλοιπα θα τα υπεξαιρούν οι τράπεζες και τα funds.

Πρόκειται για ένα νομοθέτημα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των τραπεζών, ανάλγητο, κοινωνικά άδικο και επιχειρηματικά καταστροφικό. 

Οι άνθρωποι βγάζουν όλο το μίσος τους για την κοινωνία του μόχθου και βάζουν σε εφαρμογή το χειρότερο πρόσωπο του ακραίου νεοφιλελευθερισμού, που θέλει τις κοινωνίες ζούγκλα σαρκοφάγων και θηραμάτων.

Το εντυπωσιακό είναι ότι το εξάμβλωμα αυτό το ονομάζουν "δεύτερη ευκαιρία". 
Πράγματι, είναι δεύτερη ευκαιρία για να χρεοκοπήσουν εντελώς τη χώρα και να καταστήσουν τους πολίτες αγέλη φτωχών και εξαθλιωμένων..

Τα καθεστωτικά ΜΜΕ δεν πρόκειται να αναδείξουν το θέμα. Δυστυχώς θα ζήσουμε μια τραπεζική δικτατορία , με την κοινωνία στα κάγκελα. Και με ονοματεπώνυμο Μητσοτάκης, Σταϊκούρας.. 

ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΑΨΟΧΑΣ

Συνεχίζεται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση για το νέο πτωχευτικό κώδικα με σκληρές πρόνοιες για τους δανειολήπτες.

 «Το σήμερα δεν θα έχει καμία σχέση με το αύριο για μισό εκατομμύριο νοικοκυριά και 2,5 εκατομμύρια Έλληνες» επισημαίνει στον 98.4 ο Πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Προστασίας Καταναλωτών Δανειοληπτών Βαγγέλης Κρητικός. 

Στις προβλέψεις του πτωχευτικού κώδικα, που η Ελλάδα δεν μπορεί να απορρίψει, η εκκαθάριση των χρεών των μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων, των μικρομεσαίων, η δυνατότητα των Τραπεζών και των Funds να υποβάλλουν τα αιτήματα πτώχευσης, η αυστηροποίηση των όρων εξωδικαστικού συμβιβασμού, η απώλεια προστασίας της πρώτης κατοικίας, η απώλεια λοιπών περιουσιακών στοιχείων και μισθών. 

Εκφράζει το φόβο της κοινωνικής και ανθρωπιστικής κρίσης και προσθέτει πως μέχρι το τέλος του 2022 έχει συμφωνηθεί να γίνουν 122.000 πλειστηριασμοί.


ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου